Şimdi Ara

millet nasıl bmw ye M.B e biniyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
1
Favori
15.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes bu arabalara sahip olabilir, boş yere kahır-sitem etmeyin. İşte bu araçlara sahip olmanın yolları:

1-Şanslı olarak
    2-Aklınızı kullanarak

1-Şanslı olmak
    1.1. Doğuştan şanslı olarak (Burada "nasıl binebiliyorlar böyle arabalara?" diye yazdığınıza göre bu kategoride değilsiniz
    1.2. Şansı sonradan yakalayarak
    1.2.1. Bilumum talih oyununu ısrarla deneyiniz
    1.2.2. Kaderin bir oyunu olarak sürpriz bir olayla yüklü paraya kavuşarak. Her an her şey olabilir hayatınızda.

2-Aklınızı kullanarak
    2.1. Aklınızı iyi yönde kullanarak: akıllıca ticaret girişimleri, uygun zamanada doğru işleri yaparak çok para kazanablirisiniz. Gerçekten akıllı olmalısınız.
    2.1.1. Akıllı yap-sat işlemleri, doğru yatırımlar vs
    2.1.2. Zamana yayılmış tasarruf. Biraz uzun sürse de damlaya damlaya göl olur. İsraftan ve gösterişten kaçınıp azimle biriktirin.
    2.2. Aklınızı kötü kullanarak
    2.2.1. İnsanları kandırıp, dolandırıp, sahtekarlıkla çok paralar kazanabilirsiniz.
    2.2.2. Grup kurup organize çalışırsanız kazanç artar ve sürekli olur.

• sağlam okursun,aklını iyi çalıştırırsın,sosyal bir insan olursun ve iyi bir yerde işe girersin
    maaşlı işlerlede çok rahat alabilirsin ama herkes işin kolayına kaçmış görüyorum ki yok babadan kalmadır yok kara para vs....
    tembellik yapmayıp çalışıp ve aklınızı çalıştırabilirseniz bu sorunun ne kadar saçma olacağını görürsünüz...
    bende görüyorum adam daha konuşmasını,giyinmesini,oturmasını kalkmasını bilmiyor ama altında son model bir audi,bmw vs. var işte bunlar ayrı bir sınıf tabi sınıfta diyebilirsek
  • Kimi çalışıp kazanıyor,kimine de para kalıyor.

Milletin parası beni ilgilendirmez,kendime bakarım.

Ayrıca bir tek maaşa bağlı kalmamak lazım,özellikle devletin verdiği maaşlar ortada.Akıllı olmak lazım.
  • 18 yaşında kendi arabasını alan insan tanıyorum....
    adam site yaparak başladı işe....

şuanda turkcellin iş ortağı en son gallardosu vardı...
    daha da 23 falan işte ama hepsi kendi kazancı..

böyle insanlar az değil...
    kafasını çalıştırıp taşı gediğine oturtup parayı vuruyorsun
    şansın olmasıda lazım tabiki ama her iş kolu için geçerli bu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: glazer

sağlam okursun,aklını iyi çalıştırırsın,sosyal bir insan olursun ve iyi bir yerde işe girersin
    maaşlı işlerlede çok rahat alabilirsin ama herkes işin kolayına kaçmış görüyorum ki yok babadan kalmadır yok kara para vs....
    tembellik yapmayıp çalışıp ve aklınızı çalıştırabilirseniz bu sorunun ne kadar saçma olacağını görürsünüz...
    bende görüyorum adam daha konuşmasını,giyinmesini,oturmasını kalkmasını bilmiyor ama altında son model bir audi,bmw vs. var işte bunlar ayrı bir sınıf tabi sınıfta diyebilirsek

Alakası yok... sağlam okumakla iyi bir yerde işe girmekle, kısacası maaşlı bir yerde çalışmakla 50 bin euro'luk otomobil alman imkansıza yakındır.

Eğer sıfırdan 50 bin euroluk bir araç almak istiyorsan, 10-15 bin liralık bir maaşın olması gerek. Daha bitmedi, çocukta okutmayacaksın.

Şimdi düşünelim bu maaşa nasıl ulaşırsın?

1. Çok iyi bir uzman doktor olursun, İstanbul'da kazanırsın. Her uzmanlık alanında vermiyorlar bu paraları da. Bir kaç alan var. Onda da herkese heryerde vermiyorlar. İstanbul dışında yarıya hatta daha aşağı iniyor bu rakamlar.

2. En iyi mühendislik fakültesinden mezun olursun. 15 sene deneyimli hale gelirsin. Yönetici pozisyonunda alırsın 10 bin+ lira. Onuda her sektörde değil, Savunma sanayisinde alırsın.

3. Türkiye'de lisansını alır, Hardvard Üniversite'sinden doktoranı alırsın. (Yada benzer kalitede bir üniversitede... bu tür top üniversitelere bir yılda ülkemizden kabul edilen öğrenci sayısı parmakla ifade ediliyor) Bir iki ödül alırsın yaptığın çalışmalarla. Türkiye'ye yardımcı deçent olarak dönüşte seni özel bir üniversite kapar, 10-15 bin lira maaşı verir.

------------

Benim bildiğim 3 yol böyle SIFIRDAN 50 bin euroluk araç almak için.

Nasıl zor işler görüyorsun değil mi?

Onun için, SIFIRDAN bu araçlara MAAŞLI işlerle ulaşmak çok çok zordur.

• milleti bırakıp kendine bakmak lazım."o nasıl aldı" demek yerine "ben nasıl alırım" demek lazım.bizim onların nasıl aldığını konuşmamızla elimize ne geçecek.niye tartışıyoruz...ZENGİNİN MALI,ZÜĞÜRDÜN ÇENESİNİ YORAR oldu bu iş.
  • tüplü şahin neyimize yetmiyo Allah aşkına
  • Rızkın 10'da 9'u ticarettedir diye buyurmuş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)
  • @911GT3

bence uclarda geziyorsun verdigin 3 ornekte de abarti var.

1. ornekte atladigin seyler cerrahlar icin ameliyat ucretleri, klinik bilimler icin muayene ucretleri. dun kiz kardesimi bir plastik cerraha gosterdik benim hocam oldugu icin 200 lira muayene odedik, normalde 350 lira. bir cok doktorun muayene ucreti 150 lira civari. psikaytristler de mesela bos saat bulmak imkansiz.

simdi her dal kazanamiyordan kastettiginiz dallari soylerseniz daha iyi olur. mesela aile hekimlerinden bahsediyorsaniz ya da acil hekimlerinden bunlarda uzman fakat maaslari yuksek degil. kastiniz buysa haklisiniz. ama onlar da gece nobetinden para kazaniyorlar bir onceki sayfada fiyatlari yazmistim.

2. bir otomotiv fabrikasinin genel muduru sinif arkadasimin babasi, 22 bin lira primler haric net maasi var savunma sanayiisinde degil. ayrica gelen hediyelerden maasi kullanmasina gerek kalmiyor. ornekler cogaltilabilir, mesela isdemir (iskenderun demir celik) bilgi islem mudurunun maasi 11 bin lira. o da yazliktan arkadasimin babasi. bilgisayar muhendisi disaridan da hastanelere otomasyon programlari yazip 50-100 bin dolar gibi meblaglara satiyor.

3. bir cok ozel universitenin egitim gorevlileri Avusturya, Almanya, Kuzey Avrupa ulkeleri, Kanada ve son olarak Amerika'da doktora egitimi alip donmustur. Amerika'ya giden donmuyor donse de Turkiye'de dersane hocasi gibi haftada 40 saat calisip 15 bin lira maasa talim etmek istemiyor; buyuk firmalara danismanli- koordinatorluk yapiyorlar.

okuyup okumadigini yasini vs bilmiyorum okuyorsan kendi hocalarinin diplomalarini incele. Kac tane Oxford, Harvard, Yale mezunu hocan oldugunu say biz de bilelim.

gordugun gibi insanlar calisarakta bu paralari kazaniyor. onemli olan kafayi faydali islere kullanmak ve umitsizlige kapilmamak. bir insan 22 yasina kadar asalak gibi yasayip bos bos gezdikten sonra parasizliga lanet edemez. gecen senenin oss birincisi doguda cobandi ve hacettepe ingilizce tip bolumunu kazandi.

o yuzden kimse bana imkan yoktu demesin, is imkani yok demesin, para kazanmak hayal demesin.

• Bütün Türkiye'yi İstanbul, bütün İstanbul'u bir kaç alış-veriş merkezi, bir kaç alış veriş merkezindeki bir kaç genç Mercedes-BMW sahibini de bütün Mercedes-BMW sahibi gibi sanmayalım.

Tıpkı, burada yazan bütün herkesi 17-18 yaşında öğrenci, ya da 25-30 yaşında yeni bir işe girmiş olan insanlar sanmamamız gerektiği gibi ve de bütün DH'de yazanları Otomobil Genel'de yazan insanlar gibi olduğunu anlamamamız gerektiği gibi.

Eğer hedefimiz, lüks evler ve lüks araçlar ise daha gençken hedefimizi belirlemeliyiz, eğitimimiz ve yapacağımız işler bu doğrultuda olmalı. Hedefimizi, bir devlet kapısına kapılanıp emekli sandığından alacağımız tazminat ile 3+1 ev ve orta halli bir araba ve de emekli maaşı ile sorunsuz bir yaşam olarak seçtiysek o zaman başkalarının arabaları ve evlerini laf etmek, pek hoş karşılanmaz. Ayrıca yine hedefimizi eğer devlet kapısı olmasa bile bir şirket kapısına kapılanıp, orada yükselmek ve kariyer yapmak olarak seçtiysek o zaman da ancak Passat ve Insignia'lara ulaşma hayalini kurabilir, sonra da patronun bindiği BMW 740iL, veya BMW S500 yahut Land Cruiser 100VX'e de hayran hayran bakma konumuna erişebiliriz. Ancak hedefimiz eğer işte o patron gibi araçlara binmek ve 100'lerce insanı çalıştırmak ise, 25-30 yaşları aslında çok da geç kalınmış yaşlar değil. Önce; bazı sıfırdan yükselmiş insanların hayatını okuyarak işe başlayabilirsiniz; mesela Kemal Şahin, Fettah Tamince, İsmail Kavuncu gibi. Onlar mesela genç yaşlarında çalışarak, şu anda da fazla çok yaşlı sayılmayacak yaşlarında hatırı sayılır servetlere ulaştılar, altlarındaki arabaları konuşmaya gerek bile yok sanıyorum. Elbette onlar gibi namusluların yanında namussuzca bu servetlere kavuşanlar vardır, konumuz onlar değil sanıyorum ya da benim konum değil...

Burada oturup, iki kelam ederek insanların servetini konuşmakla bir şey elde edemeyiz, mutlaka hedefine namusluca ve hiç de şans faktörüne dayanmadan büyük servetlere ulaşan insanlar var, onları araştırıp hedeflerimizi yeniden gözden geçirebiliriz. Yoksa bizim çenemizi yormaktan başka bir işe yaramaz burada konuştuklarımız.

Konuyu açan arkadaş da uzaklaştırılmış, önceki mesajlarından anlaşıldığı kadarıyla çok da yaşının büyük olmadığı anlaşılıyor, burayı da muhakkak takip ettiğini düşünüyorum. Aklını daha faydalı şeylere kullanırsa, kendisi de bir gün gelir öyle araçlara biner, fakat burada bunları lakırdı ettikçe herhalde herhangi bir araca sahip olması dahi güç olabilir...

Hayat bir ibret vesikası olarak her gün yeni bir hikayeyi oynatıp sonlandırıyor. Karşısına geçip acayipmiş gibi bakmak yerine, ibret alıp kendimize düşen dersi almalıyız. Yoksa hızına alışamayıp elimizden çabuk uçtuğunda; bizim yerimize ibret alanların haline şaşmamalıyız. Yazdıklarım namuslu olanlarla ilgiliydi, istisnalar beni ilgilendirmiyor, ibret almamı da gerektirmiyor.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

levent, cabrio'larda üstünü açma tuşu da var.

Biz bilmeyiz ama Coşkun bilir, adam cabrio kompetsnı oldu.

E93'ten sonra SL ile sınıf mı atladın Coşkun?

• emtue, yazdıklarım abartı değil birebir gerçeklerdir, yazdığım 3 madde içinde bir çok akrabam ve tanıdığım var. İnan hiçbir şey göründüğü gibi değil
  • kimisi babadan kimisi alın teri...
    bu işler zenginin malı züğürtün çenesi misali uzar gider

bmw binende ölecek binmeyende!
    afrikada da doğmuş olabilirdik, elimizden geleni yapıp çok çalışıp şükretmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 911GT3

emtue, yazdıklarım abartı değil birebir gerçeklerdir, yazdığım 3 madde içinde bir çok akrabam ve tanıdığım var. İnan hiçbir şey göründüğü gibi değil

bizzat kendim, bir cok arkadasim ve verdigim ornekteki insanlar da birebir gercektir.

hayat sizin akrabalarinizin ve tanidiklarinizin gerceklerinden ibaret degildir, bence biraz ufkunuzu genisletin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 25 Ağustos 2009; 18:35:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

Rızkın 10'da 9'u ticarettedir diye buyurmuş Hazreti Peygamberimiz (S.A.V)

• Yahu size ne kim nasıl alıyor? Sağlığınız sıhahtiniz yerinizdeyse şükredip, işiniz neyse o konuda çok çalışıp iyi yerlere gelmeye çalışın. Mutlu olduktan sonra daha ne istiyorsunuz ki?

Herkes ister ailesinden kalan para ile ekstrem araçlara binmeyi ama olmazsa da canımız sağolsun mantığıyla yaklaşın olaya. Hem annesi-babası tarafından alınan araçlara binen insanlara niye kafir gibi bakıyorsunuz onu da anlayamadım? Sonuçta o insanlar çocukları için çalışmıyorlar mı?

Ben de üniversite bitirdim, inşallah güzel de bir yüksek lisans bölümüne yerleşeceğim, babamla beraber kullandığımız C sınıfı orta halli bir araca sahibiz ve ileride çalışıp kendime, eşime, çocuklarıma iyi bir yaşam sunmayı planlıyorum. İmkanım olduktan sonra çocuklarıma onlar için en iyi arabayı almaya çalışırım

• quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

Yahu size ne kim nasıl alıyor? Sağlığınız sıhahtiniz yerinizdeyse şükredip, işiniz neyse o konuda çok çalışıp iyi yerlere gelmeye çalışın. Mutlu olduktan sonra daha ne istiyorsunuz ki?

Herkes ister ailesinden kalan para ile ekstrem araçlara binmeyi ama olmazsa da canımız sağolsun mantığıyla yaklaşın olaya. Hem annesi-babası tarafından alınan araçlara binen insanlara niye kafir gibi bakıyorsunuz onu da anlayamadım? Sonuçta o insanlar çocukları için çalışmıyorlar mı?

Ben de üniversite bitirdim, inşallah güzel de bir yüksek lisans bölümüne yerleşeceğim, babamla beraber kullandığımız C sınıfı orta halli bir araca sahibiz ve ileride çalışıp kendime, eşime, çocuklarıma iyi bir yaşam sunmayı planlıyorum. İmkanım olduktan sonra çocuklarıma onlar için en iyi arabayı almaya çalışırım

yemişim çocukları ne halleri varsa görsünler
    ben maserati grancabrio alıyorum

• Yusuf, hepimiz biliyoruz ki burada baba parası denilen kavram öcü.

Kimin nasıl düşündüğü beni ilgilendirmez. Dedeleri kazandığı para ile babam, annem, dayılarım, teyzem, amcam ve halamı en iyi şekilde yaşatmaya çalışmış.

Babam, annem ve onların kardeşleri de çocuklarını en iyi şekilde yaşatmaya çalışıyorlar.

Bize de bu iş böyle öğretildi. İmkan ve mantık dahilinde çocuk için her şey yapılır.

Arkadaş demiş ki, 100.000 TL'lik arabayı nasıl alıyorlar?

Bakın, zenginlik göreceli bir kavramdır. Ben bir ayakkabıya 100 lira verebilirken biri 100 liralık ayakkabıyı ağayına sürmez. Bir diğeri ise belki 100 lira ile bir ay kendini idare eder. Ben burada birine göre çok zengin, diğerine göre çok fakirim. Ama bunları düşünmek anlamsız. Sonuçta insan parasını istediği şekilde harcar.

Para konularına bu kadar takılmamak gerekli. Benim nasıl bu kadar rahat olduğumu merak edenler ise gelsin, tanışalım. Hatta Mercedes'lerimle bir İstanbul turu da benden. Trafik yorarsa gemilerimle gezeriz, hiç sorun değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polemik -- 25 Ağustos 2009; 19:06:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Yahu size ne kim nasıl alıyor? Sağlığınız sıhahtiniz yerinizdeyse şükredip, işiniz neyse o konuda çok çalışıp iyi yerlere gelmeye çalışın. Mutlu olduktan sonra daha ne istiyorsunuz ki?

Sana en iyi SL 65 AMG gider dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Bence Maybach'a çarpan 4porte'yi al.

Havan olur.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.