Şimdi Ara

Milletin Çalışma Anlayışı Sabah 8, Akşam 6

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aman evladım iyi bir işin olsun. Sigortalı işte çalış. Falan filan. Hep böyle öğütler aldık. Sistem bizi köleliğe itti. Kimse demiyor ki, sahibi ol. Kendini işini kur.

Hep birilerinden emir alarak mı yaşayacağız ? Ne zaman kendi işimiz olacak. Varsa yoksa sabah 8, akşam 6. Vardiyalı çalışma falan filan.

Babanın babası el işinde çalışmıssa babanda aynı şekilde çalışıyor demektir. Sende aynı şekilde çalışıyorsun demektir. Genetik midir bilmiyorum. İş kurmamız lazım beyler iş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gel genel ev açalım

• Eskiden "Masa başı memur ol." derlerdi :)

• haklısın çalışmaktan yaşayamıyoruz ticaret falan bir şekilde bir yolumuzu bulmamız gerekiyor
  • Okuyup napcan apartman yoneticisi mi olcan :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgür sanıyorlar kendini. Sana tavsiye boyle dusunen kisilerle sakin tartismaya girme

• quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Aman evladım iyi bir işin olsun. Sigortalı işte çalış. Falan filan. Hep böyle öğütler aldık. Sistem bizi köleliğe itti. Kimse demiyor ki, iş sahibi ol. Kendini işini kur.

Hep birilerinden emir alarak mı yaşayacağız ? Ne zaman kendi işimiz olacak. Varsa yoksa sabah 8, akşam 6. Vardiyalı çalışma falan filan.

Babanın babası el işinde çalışmıssa babanda aynı şekilde çalışıyor demektir. Sende aynı şekilde çalışıyorsun demektir. Genetik midir bilmiyorum. İş kurmamız lazım beyler iş.

Katılıyorum. Gece 12'den sonra mühendis arkadaşlarla iş konuşmak gibisi yoktur. Çok istedim kendi işim olsun, ortağım olsun, ekibim olsun, aklıma bir şey gelsin telefon edeyim, ofis, garaj ya da fabrika her neyse gece orda buluşup beyin fırtınası yapalım. Bir yandan da kahveler falan sabaha kadar.. Ertesi gün de o fikri hayata geçirelim. Düşünmesi bile çok güzel.

Edit: Anlattığım şey tam olarak "Primer" filminde geçiyor, güzel anlatmışlar ama film dandik

Filmden bir sahne;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 23 Mayıs 2016; 22:19:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardes is kurabiliyosan kur
    Napacan millet doktor avukat olurken sen cigkofteci mi olucan?
    Doktor dis hekimi avukat ins muhendisi bunlar tr de en cok elit sevuye bulunduran zengini digerlerinden fazla olan meslekler ortak noltalari ne ?
    Kendi isini yapiyor
    Doktor muayanahanede gunde 100 300 den bir suru hasta bakiyor
    Dis hekimi ayni
    Avukat bi davada bazen 100 bin lira aliyor
    Ins muhendisi bi projede min 5 bin aliyo
    Hani kendi isini kuracaksn insaat muhendisligi girnek kolay gir abi 2 sene usta birinin yaninda calis 1500 2000 e sonra kendin yer ac bak keyfine

• Varsa paran zekan girişimci kafan ne istiyosan git kur.kim tutucak seni

• Angelica kullanıcısına yanıt
    Insaat muhendisi ol
    Mimar ol
    Avukat ol
    Bunlar dedigin gibi calisiyor
    Ozellikle avukat is cikiyor gece 1 de hakkariye bile gidiyir

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

Orijinalden alıntı: YOURMOVE

Aman evladım iyi bir işin olsun. Sigortalı işte çalış. Falan filan. Hep böyle öğütler aldık. Sistem bizi köleliğe itti. Kimse demiyor ki, iş sahibi ol. Kendini işini kur.

Katılıyorum. Gece 12'den sonra mühendis arkadaşlarla iş konuşmak gibisi yoktur. Çok istedim kendi işim olsun, ortağım olsun, ekibim olsun, aklıma bir şey gelsin telefon edeyim, ofis, garaj ya da fabrika her neyse gece orda buluşup beyin fırtınası yapalım. Bir yandan da kahveler falan sabaha kadar.. Ertesi gün de o fikri hayata geçirelim. Düşünmesi bile çok güzel.

Edit: Anlattığım şey tam olarak "Primer" filminde geçiyor, güzel anlatmışlar ama film dandik

Filmden bir sahne;

Kafamıza kullanmıyoruz cidden. Kullansak başarabiliriz. Hayat böyle lay lay lom gitmiyor.

• Parası olan kendi işini kurar. Senin paran yoksa para edinmek için milletin emrinde çalışacaksın paran varsa zaten çalışmaya ihtiyacın yok. Elindeki parayı sermaye yapıp arttıracaksanda kendi işini kurarsın patron olursun ama batadabilirsin çıkadabilirsin. Kısaca patron olan herkes sürekli kazanmıyor. Hergün birdürü lirket holding batarken birsürüsüde yükseliyor mesele sen bu riski alabilecekmisin çalışan olmak kolay. İşin bellidir. Riskin yoktur. Kaybedecek birşeyinde yoktur. İşveren olmak zordur. Risk alırsın kar zarar oranı yaparsın. Kaliteli eleman ararsın falan. Bu işler sen beni yönet ben seni yöneteyim mantığıyla olmuyor. Mesele o riski alabilecekmisin bundan ibaret. Her insan yönetici özelliğine sahip değildir. Kimisi yönetmek için doğmuştur. Kimiside yönetene çalışmak için. İşte bütün nesele budur joe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wrutera

Insaat muhendisi ol
    Mimar ol
    Avukat ol
    Bunlar dedigin gibi calisiyor
    Ozellikle avukat is cikiyor gece 1 de hakkariye bile gidiyir

Yanlış anlaşılmasın da lafla iş yapan insan benim için gereksizdir. O yüzden avukatlığı falan geçtim.

Mimar, ve inşaat mühendisi belki ama anlattığım olaylara en uygun meslek elektrik elektronik mühendisi diyebilirim. Ben olamadım, umarım sizler olursunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.