Şimdi Ara

3 gündür ağzımda votka tadı var :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ne lanet bi içkiymiş ya adını duyunca bile midem bulanıyor. İçmeyin içtirmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ağızda Votka Tadının Nedenleri ve Tedavisi

Votka, genellikle saf alkol ve su içeren, temiz bir içkidir. Votka içtikten sonra ağzınızda birkaç saat hatta günlerce kalıcı bir votka tadı kalabilir. Bu durum rahatsız edici olabilir ve çeşitli nedenleri vardır:

• Votka Tadı Nasıl Oluşur?

Votka içtikten sonra, alkol ağız mukozası tarafından hızla emilir. Alkolün bir kısmı metabolize olurken, geri kalanı ağız boşluğunda kalır. Bu alkol, ağız içindeki bakterilerle etkileşime girerek asetaldehit adı verilen bir madde oluşturur. Asetaldehit, votkanın ağızda kaldığı takdirde tespit ettiğiniz acı tadın sorumlusudur.

• Ağızda Votka Tadının Nedenleri

Ağızda votka tadının kalmasının birkaç nedeni vardır:

* **Kuru Ağız:** Ağız yeterince tükürük üretmediğinde, asetaldehiti ağızdan uzaklaştırmak zorlaşır.
    * **Ağız Hijyeni:** Dişleri düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak, ağızdaki bakteri miktarını azaltarak asetaldehit oluşumunu engelleyebilir.
    * **Tütün Kullanımı:** Sigara ve diğer tütün ürünleri, ağız kuruluğuna neden olarak votka tadının kalmasını şiddetlendirebilir.
    * **Sağlık Durumları:** Bazı sağlık durumları, ağız kuruluğuna neden olabilir ve bu da votka tadının kalmasına yol açabilir.

• Ağızda Votka Tadının Tedavisi

Ağızda votka tadını gidermek için yapabileceğiniz birkaç şey vardır:

* **Bol Su İçin:** Su, ağız kuruluğunu gidermeye ve asetaldehiti ağızdan uzaklaştırmaya yardımcı olur.
    * **Limon Suyu veya Elma Sirkesi Gargarası Yapın:** Limon suyu ve elma sirkesi, asetaldehiti nötralize etmeye ve ağızdaki bakteri miktarını azaltmaya yardımcı olabilir.
    * **Dişlerinizi Fırçalayın ve Diş İpi Kullanın:** Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamak ve diş ipi kullanmak, ağızdaki bakteri miktarını azaltmaya yardımcı olarak votka tadının kalmasını önleyebilir.
    * **Tütün Kullanımını Bırakın:** Sigara ve diğer tütün ürünleri ağız kuruluğuna neden olarak votka tadının kalmasını şiddetlendirebilir.

Ağızda votka tadının kalması genellikle geçicidir ve yukarıda belirtilen önlemleri alarak bu tadı giderebilirsiniz. Ancak, ağızda votka tadının sürekli olması durumunda, altta yatan bir sağlık sorununa işaret edebilir. Bu durumda, teşhis ve tedavi için bir doktora danışmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ramazanda içki demek

3 gündür ağzımda votka tadı var :(
  • Aynısı geçen ay banada olmuştu 2 gün gitmedi ağzımdan kokusu ayrica aklima gelince midem bulanicak gibide oluyordu birdaha vodka icmicegime yemin ettim.

• Belvedere icin daha guzel tadi var veya redbull ile karistirin

• Hocam ben alkol içmemeye yemin ettim o derece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legalize wwed -- 25 Haziran 2015; 13:04:18 >
  • Fazla olmuş, biraya devam

• Yerli votka kolonya gibi bi sey zaten, kokteylin icine bir parmak koyarsin anca oyle icilir. Votkayi sek iceceksin, dikeceksin kafaya diyen insanlar alkolik, zevk almadan sadece alkolun kaninda dolasmasi icin iciyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vez IX

Belvedere icin daha guzel tadi var veya redbull ile karistirin

Sakın... Genç yaşta direkt kalp krizi.

• Alkole tövbe ettim diyorsun ya 1 hafta sonra bir daha içersin merak etme
  • İçmeyi bilmek gerek:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: First Mate

quote:

Orijinalden alıntı: Vez IX

Belvedere icin daha guzel tadi var veya redbull ile karistirin

Sakın... Genç yaşta direkt kalp krizi.

Konserlerde arkadaslarla 4-5 redbull vodka iciyoruz veya bi ara tatilde 3 gunde kisi basi 20 redbull icmistik daha bisey olmadi

• Salı akşam 3 duble içtim , çarşamba sabah nitşey kalmadı , kafa yapmıyor ya ne nalet bişey boşa para verdik yine

• yaşın genç sanırım.kötü olan votka değil nasıl içileceğini bilmeden çok fazla içmek
  • votka güzeldir yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wrocław

yaşın genç sanırım.kötü olan votka değil nasıl içileceğini bilmeden çok fazla içmek

Genç hocam. Ben yıllarca içmem içmem dedim, bir kere içtik işte onda da taklaya geldik

• votka time adamım votka votka votka oğlum votka günahtır lan yada ben yanlış biliyorum

yazım hatası olduysa votka
  • bunlar hep özentilik içenlerin çoğu kızlar beni cool sancak diye düşünüyor
  • Tamamen psikolojik.arkadaslar yanimda sarap icmisti.sarabin o curuk kokusu 3 gun gitmemisti burnumdan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asertyu -- 20 Şubat 2016; 17:47:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koks34

bunlar hep özentilik içenlerin çoğu kızlar beni cool sancak diye düşünüyor

Kızların olduğu bir ortamda içmedim.

@Shredded
    O zamandan beri içmiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.