Ne zaman ki vatandaş kendi vekilini kendi seçer o zaman ülke değişmeye başlar, yani kısaca seçim yasası değişmesi lazım, değişmediği müddetce maalesef bu şekilde gider. |
MİLLETVEKİLİ SEÇEMİYORUZ.
-
-
O zaman aşiret ağaları geçer işe yaramaz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En çok 4 milletvekili çıkartılabilecek büyüklükte daraltılmış seçim bölgelerinin bulunduğu şekliyle 1965 genel seçimlerinde uygulanan milli bakiye sistemi uygulanmalı.
D'Hondt nisbi temsil sisteminde milletvekillerini partiler belirliyor. Oy veren vatandaş da bu belirlenen vekilleri seçim gününde noter gibi onaylıyor.
Diğer türlüsünde hem vatandaş meclisteki temsilcisini daha yakından tanır, hem seçimlerde milletvekilliği yarışı daha rekabetçi bir ortamda geçer, hem de mecliste daha adil bir halk temsili sağlanmış olur.
-
ne kadar garib bir söz
sen parti başkanını seçebiliyor musunda onun altındaki vekilleri seçebilesin
bak adamlar oturdukları koltukdan kalkmıyorlar
birçoğu BABAMIN PARTİSİ, ben başkan olacam diyor
diğer yandan tarikatlar da ise BABAMIN POSTUNA BEN OTURCAMMMMM kavgası var
yani bu tür oluşumlarda ortada bir çıkar menfaat kavgası var ki herkes koltuk ve postu kendisinden başkasının oturmasına izin vermiyor
-
Elli iki varken güzel pozitif şeyler imkansız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türkiye'de başkanlık sisteminin dünyada eşi yok.. yasama - yürütme - yargı tek kişi hükmünde.. " O Ol der olur " . yetkisi başka hangi demokratik ülke başkanında var..
-
52 gayet memnun kardeşim ne o öyle yeni yeni icatlar falan çıkarıyorsunuz.
Düzenimiz var.
-
iyi partinin kimleri mv yaptığını bir inceleyin.
kadın boşuna chp ye çatmıyor. cambaza bak diyor aslında.
-
Milletvekili listelerini PARTİLER HAZIRLIYOr...
İstediği gibi o şehirdeki halka tabanına parlililerine sorabilir ! O bölgedeki halka açık anketler yaptırabilir ! Tabii öyle seçmek isteyen yok !
Hadi yüzde 52 yapmıyor diyon ya ! yüzde 48 olan muhalefet yapsın tutan engelleyen mi var ?
Ama KK'ye tam biat eden alevi delegeler milletvekilleri getirmek varken ne gerek var demeokrasiye dimi !
-
Demokrasi neymiş ya elli iki gibi olun tam biat eleştiri yasak eleştireni kovun medyayla saldırın. Hain ilan edin dış güç deyin.
Millet ittifakına oy verilseydi 2028de %3 seçim barajı ve güçlendirilmiş parlamenter sistem hayatımızda olacaktı. %52 demokrasi düşmanı çıktı. Temsil edilen demokrasi daha da azaldı ve azalacak. Oy verdiği kişinin işlediği Anayasal suçları hiç dahil bile etmiyorum. Edersem daha ağır konuşacağım. O kısmı pas geçtim.
Başkanlık sisteminde sonucun değişmesi için kaos çıkması gerekiyor. Eğitim sistemi, yargı, askerîye, hazine denetimsiz bir şekilde resmi kayıtlı sicili bozuk "halkı kin ve nefrete sürüklemek" suçundan hapis yatan Erdoğanda. İstediği gibi at koşturuyor. Dolayısıyla meclistekiler de onun birer yansıması oluyor.
vermeyin kardeşim
kafana göre değilse aday, oy vermeyin
sadullkah ergnigillere vermeyin kafanıza yatmıyorsa
onlar sana muhtaç
-
siz varken güzel günler uzunca zaman bekleycek.
-
Y-CHP
Çarşaf liste ile milletvekili adaylarını belirledi.
45 vekilde 6 lı masa için seçilebilecek yerlerden kontenjan ayırdı ve seçtirtti.
Siz şimdi PIROM yani DEMOKRAT DEDEMİN belirlediği vekil listesine burunmu kıvırıyonuz?
HADSİZLER
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Türkiye'de başkanlık sisteminin dünyada eşi yok.. yasama - yürütme - yargı tek kişi hükmünde.. " O Ol der olur " . yetkisi başka hangi demokratik ülke başkanında var.. |
Elli iki varken güzel pozitif şeyler imkansız.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X