Şimdi Ara

Milyonda Bir Olabilecek Bir Problem!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar pc'ye format attim ve driverleri,programları kurup oyun oynamak istedim fakat oyunlarda hareketlerin rahatsızz edecek duzeyde hızlı oldugunu farkettim. Sorun fps ile alakali degil onu belirteyim. Daha sonra xp'deki animasyon ve işaretçi hızlarinin da çok hızlı oldugunu farkettim. Bir ara kurdugum sacma bi program vardi. Pc'yi hızlandırması icin kurmustum ama sadece işaretçiler hızlı hareket ediyordu, aynen o durumda su anda. Ekran kartı ile alakası yok onu belirteyim, bir cok driver surumunu kurdum sonuc aynı. Sunuda belirteyim kendine ozgu programlarda boyle bir sorun yok mesela internet explorer.

laptopum monster fl90 serisi
    OZELLIKLER: ISLEMCI - SANTA ROSA T7300
    EKRAN KARTI - NVIDIA 8600GT

LUTFEN YARDIM EDIN KAFAYI SIYIRMAK UZEREYIM...

• quote:

Orjinalden alıntı: legolasoft
    fakat oyunlarda hareketlerin rahatsızz edecek duzeyde hızlı oldugunu farkettim..

Hatanın tanımı çok net değil! Nasıl yani hareketler hızlı? Gaza basınca araba anormal hızlı mı gidiyor, yoksa grafikler çok mı hızlı ekrana geliyor.
    Kurduğun işletim sistemi ne?
    Direct X sorunu olabilir, ona bak.
  • bu sorun amd işlemcilerde'de vardi bi ara cpu optimizer diye programı olacak
    onu kuruyosun bu sorun ortadan kalkiyo google'dan bi arat istersen
  • speeder xp türü bir program kurduysanız onu kaldırın yada sistem geri yükleme ile daha önceki bir tarihe sistemi geri yükleyin
  • quote:

Arkadaslar pc'ye format attim ve driverleri,programları kurup oyun oynamak istedim fakat oyunlarda hareketlerin rahatsızz edecek duzeyde hızlı oldugunu farkettim. Sorun fps ile alakali degil onu belirteyim. Daha sonra xp'deki animasyon ve işaretçi hızlarinin da çok hızlı oldugunu farkettim. Bir ara kurdugum sacma bi program vardi. Pc'yi hızlandırması icin kurmustum ama sadece işaretçiler hızlı hareket ediyordu, aynen o durumda su anda. Ekran kartı ile alakası yok onu belirteyim, bir cok driver surumunu kurdum sonuc aynı. Sunuda belirteyim kendine ozgu programlarda boyle bir sorun yok mesela internet explorer.

laptopum monster fl90 serisi
    OZELLIKLER: ISLEMCI - SANTA ROSA T7300
    EKRAN KARTI - NVIDIA 8600GT

LUTFEN YARDIM EDIN KAFAYI SIYIRMAK UZEREYIM...

Eğer bilgisayarında K-Lite Mega Codec ve benzerleri kuruluysa kaldırıp tekrar deneyebilirmisin?

• Hepinie cevap vereyim arkadaslar. Sorun su mesela pop oynarken adam acayip hızlandı mesela menulerde ısık yanıp soner ya, deki gibi yanip sonuyor. Yani goruntu kalitesi aynı ama animasyonlar hareketler cok hızlı. K-lite mega codec i kaldirdim degisen bisey yok. Speeder xp var demedim onun gibi dedim. Aynı sorun amd'lerde varmis bence aynı sorun degil... Unutmadan xp isletim sistemi kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legolasoft -- 2 Nisan 2008; 15:48:21 >
  • Hatayı hatılradım, işyerindeki bir W2k yuklu pc'de vardı aynı olay, nasıl halletiler hatırlamıyorum.

Bıraz daha kurcalayalım.
    Mesela bir videoyu Media player hızlı oynatıyor diyelim.
    Gom player ve ya vlc player ile kur dene bakalım durum nasıl olacak. Kodek sorunu mudur bulalım en azından.
    Programlar ne kadarda da aynı codecleri kullansalar da, uygun olmayan bir şeyi görünce, gom player daha uygun kodek arar sanırım.

DX güncellemesi yaptın mı? küçük ihtimal ama...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Levcho -- 2 Nisan 2008; 16:12:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

Hatayı hatılradım, işyerindeki bir W2k yuklu pc'de vardı aynı olay, nasıl halletiler hatırlamıyorum.

Bıraz daha kurcalayalım.
    Mesela bir videoyu Media player hızlı oynatıyor diyelim.
    Gom player ve ya vlc player ile kur dene bakalım durum nasıl olacak. Kodek sorunu mudur bulalım en azından.
    Programlar ne kadarda da aynı codecleri kullansalar da, uygun olmayan bir şeyi görünce, gom player daha uygun kodek arar sanırım.

DX güncellemesi yaptın mı? küçük ihtimal ama...

videolarda sorun yok levcho sorun oyunlarda ve xp fare isaretcileri var ya onlarda. Cok hızlı hareket ediyorlar. directxi guncelliyorum su anda
  • directx'i yeniden kurdum ama sorun devam ediyor. Ne oldugunu anlamadim ama bilgisayarda da bi agirlasma oldu yeni bi sistem kurmama ragmen...
  • oyuna girmeye calisirken sistem ozelliklerinde bi anormallik gozume carpti. bus frequency degeri ile ilgili bi sorun vardi. -1653214 gibi sacma bir sayi vardi ve sorunlu gozukuyordu...
  • ekran kartının en son sürümünü de indirip yükleyebilirsin. O da olmazsa bi format daha at gitsin düzelir o zaman.

Bu sorun bende de var ama video izlerken. Arada bir 2-3 saniyeliğine çok hızlı bir şekilde ilerliyor. 6 aydır böyle bi türlü fırsat bulup format atamıyorum
  • zaten format atmistim yine format attim simdi de farkli bi sorun var, goruntuler parca parca hareket ediyor! hani rame cok yuklenirsin ya oyle bisey var simdi. Galiba bu sorun beni 1 ay ugrastirir......
  • quote:

zaten format atmistim yine format attim simdi de farkli bi sorun var, goruntuler parca parca hareket ediyor! hani rame cok yuklenirsin ya oyle bisey var simdi. Galiba bu sorun beni 1 ay ugrastirir......

Ekran kartını güncelle!
  • format attığında, yeni sürüm kodek paketi kur dene.
    başka bir şey kurmadan daha.
    sonra her kurduğun donanım/programdan sonra tekrar denemeler yap.
    sanırım ekran kartı ve ya kodek sorunu çıkacak.
    sonuçları merakla bekliyoruz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.