Şimdi Ara

Mimarlik vs Insaat muh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bu sene universte sinavina giricem.Mimarlik ve insaat muhendisligi arasinda kaldim.Kendi buromu acicam.Sizce hangisini secmeliyim?Biliyorum bu tarz cok fazla konu var ama kendi buronu acmayla ilgili bulamadim.Onerileriniz benim icin degerli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Puanlarına bak anlarsın.Mimarlık
  • Arkadasim bilgin var mi ne kadar kazaniyor yaklasik 1 projeden mimarlar ve insaat muhendisleri ?

• Yok mu bilgiisi olan

• Up

• Bence Mimarlik.
    *Malesef ulkemizde insaat muhendislerine diplomali amale gozuyle bakiyorlar. Ayrica asiri derecede mezun veriyor insaat muhendisligi.
    *Baska bir artisina gelecek olursak eger mimarlik okuyup santiye bolgesinde calismak istersen, cogu bayan mimarin onune geciyorsun (istisnalar olabilir, ama hic bir bayan mimar amelelerin yaninda calismak istemez).
    *Seneye mimarliga cok ciddi bir baraj yaptirimi gelicek, buda piyasadaki mimar sayisinda ciddi bir dusus yaraticak. İs imkanlari articak
    *Bana gore var olmayan bir urunu hayal gucunle ortaya cikartmak, matematik islemlerinden daha cazip geliyor.
    *Mimarlikta taninma sansin var. İnsaat Muhendisliginde kimse senin ne kadar hizli islem yaptina bakmiyacak sonucta, ne kadar isini severek yapsanda insanlarin seni tanimasi neredeyse imkansiz.
    *İnsaat muhendisliginden mezun olundugunda muhtemelen santiyede ise baslanir (Cok cok iyi bir okulda okunmadigini yada babanizin insaat sektorunde olmadigini varsayarsak) ki santiyenin cok zor calisma sartlari vardir. Mesela buyuk bir sirkette calismiyorsaniz ve insaat iscilerinin bir calisma prensipleri yoksa cok fazla zorluk cekersiniz. (Aralarinda argo konusmalar, durduk yere sigara molasi vermeleri, calisirken kendi guvenliklerini riske atmalari vb.)
    *Mimarlikta ise her sey sizin hayal gucunuze bagli oldugundan; ruh haliniz,uyku durumunuz,zihinsel yorgunlugunuz bile calismaniza engel olabilir ve mimarlikta yaratici olamiyorsaniz ilerlemeniz imkansizdir.

Bunlari nerden biliyorsun diye soracak olursaniz; babam insaat sektorunuz icinde bende mimarlik okumaya bu sene basladim, dolayisiyla bi hayli arastirmalarim ve yillarin getirdigi bilgi birikimim var.

Yardimci olduysam ne mutlu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HllSprDvm -- 21 Ağustos 2015; 5:41:19 >

• Arkadaşım Mimarlık her şeyden önce yetenek ister el becerisi ister maketlerle proje yaparsın haftalar aylar alır çizimler yaparsın , İnşaat amelelik ruhu ister liderlik vasfı ister mühendislik programlarında kendini geliştirebilmek için biraz bilgisayara ilgi ister...

Yani bunu biz bilemeyiz senin mesleğin olacak karakterine, isteklerine, ilgilerine göre seçmelisin çok ince detayına kadar araştırmalı kendi kişiliğinide bilmeli ikisini göz önüne alarak karar vermelisin PUANA GÖRE MESLEK SEÇİLMEZ ! PUANI DAHA YÜKSEK DİYE RASTGELE BİR MESLEK SEÇİMİ YAPILAMAZ !

Örneğin bana göre inşaat mühendislği, çünkü mimarlık okuması çok zor maddi manevi açıdan külfetli ve oturup kartondan maket yapmak bana cazip gelmiyor.
    Oysa şantiyede işin içinde olmak orayı yönetmek yada bigisayar başında kahvemi alıp cat programlarında çizim yapmak mimarlığa göre daha cazip.

Örneğin benim Elektrik-Elektroniğe puanım yetmesine rağmen Makine bölümünü tercih ettim ilgilerim doğrultusunda.

Hayatının geri kalan 50 yılını seçerken puana göre hareket edersen daha sonra her sabah söverek işe gidebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    boun turizm vs odtu ui
    2 yıl önce açıldı
    Boün İnsaat vs İtü Malzeme
    2 yıl önce açıldı
    BOUN MIS FAKULTE OLDU
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: HllSprDvm

Bence Mimarlik.
    *Malesef ulkemizde insaat muhendislerine diplomali amale gozuyle bakiyorlar. Ayrica asiri derecede mezun veriyor insaat muhendisligi.
    *Baska bir artisina gelecek olursak eger mimarlik okuyup santiye bolgesinde calismak istersen, cogu bayan mimarin onune geciyorsun (istisnalar olabilir, ama hic bir bayan mimar amelelerin yaninda calismak istemez).
    *Seneye mimarliga cok ciddi bir baraj yaptirimi gelicek, buda piyasadaki mimar sayisinda ciddi bir dusus yaraticak. İs imkanlari articak
    *Bana gore var olmayan bir urunu hayal gucunle ortaya cikartmak, matematik islemlerinden daha cazip geliyor.
    *Mimarlikta taninma sansin var. İnsaat Muhendisliginde kimse senin ne kadar hizli islem yaptina bakmiyacak sonucta, ne kadar isini severek yapsanda insanlarin seni tanimasi neredeyse imkansiz.
    *İnsaat muhendisliginden mezun olundugunda muhtemelen santiyede ise baslanir (Cok cok iyi bir okulda okunmadigini yada babanizin insaat sektorunde olmadigini varsayarsak) ki santiyenin cok zor calisma sartlari vardir. Mesela buyuk bir sirkette calismiyorsaniz ve insaat iscilerinin bir calisma prensipleri yoksa cok fazla zorluk cekersiniz. (Aralarinda argo konusmalar, durduk yere sigara molasi vermeleri, calisirken kendi guvenliklerini riske atmalari vb.)
    *Mimarlikta ise her sey sizin hayal gucunuze bagli oldugundan; ruh haliniz,uyku durumunuz,zihinsel yorgunlugunuz bile calismaniza engel olabilir ve mimarlikta yaratici olamiyorsaniz ilerlemeniz imkansizdir.

Bunlari nerden biliyorsun diye soracak olursaniz; babam insaat sektorunuz icinde bende mimarlik okumaya bu sene basladim, dolayisiyla bi hayli arastirmalarim ve yillarin getirdigi bilgi birikimim var.

Yardimci olduysam ne mutlu

Peki dostum ben sana soyle soyliyim ikisinden de ortak ozelliklerim artilarim ve eksilerim var . Ben kendi buromu acmak istiyorum. Aylik gelir sence ortalama ne kadar olur ? Insaat muh. icin ayri Mimarlik icin ayri soylersen sevinirim dostum . Tesekkurler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.