Şimdi Ara

MİMARLIKTA EN İYİ ÜNİV. SİZCE HANGİSİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar mimarlıkta en iyi eğitim veren üniversiteler sizce hangisi.
    lütfen sıralamarı mühendisliğe göre yapmayın çünkü mimarlıkla mühendislik çok farklı

• mimar sinan üniversitesi
  • En iyisi adından da anlaşılacağı gibi Mimar Sinan...
  • ITU
  • odtü
  • quote:

Orijinalden alıntı: meminasik

evet arkadaşlar mimarlıkta en iyi eğitim veren üniversiteler sizce hangisi.
    lütfen sıralamarı mühendisliğe göre yapmayın çünkü mimarlıkla mühendislik çok farklı

Hocam arkadaşlar odtü ve itü demiş ama ben mühendislikte odtü ve itünün iyi olduğunu düşünüyorum.

Hocalardan filan dnlediğim kadarıyla mimar sinan en iyisidr diyorlardı.Türkiyenin en kalitelisini onlar çıkarıyorlarmış.
  • Benim de bildiğim kadarıyla en iyisi Mimar Sinan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp için hangisi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İmzamdaki konuda gördüm mesajını, daha yeni kazanmışsın. Bu kadar takılma bu konulara.

Soruna gelince, şimdi zaten okudukça göreceksin; bazı okullar geleneksel anlayışla eğitim verirken, bazıları da daha yenilikçi çizgide hareket ediyor. Kimisi sanat ağırlıklı oluyor, kimisi de teknik. Örneğin, bazı hocalar da çok aykırı şeyleri sever. Mimarlığın güzelliği bu.

Benden önce yanıt yazan arkadaşlar, sanırım adından dolayı hemen Mimar Sinan yazıvermişler, kime göre, neye göre derim ben. Elbette ki çok güzel bir okul, ama en iyi mi tartışılır... Ben İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden mezunum, bizim okul mesela sanat ağırlıklı, bir yandan da yenilikçi bir vizyona sahip mimarlık alanında. Bizden Mimar Sinan'a yatay geçişle giden bir arkadaşım var, daha çok geleneksel mimariye ağırlık veriyorlar sanırım. Eğitimi de Türkçe zaten, bizimki İngilizce mesela. 4.sınıf stüdyo derslerimizde yabancı hocamızla birlikte en yeni teknolojileri kullanarak dijital yöntem ağırlıklı çalıştık.

Teknik derseniz, elbette ki Odtü ve İtü de öne çıkan üniversiteler. Ayrıca İzmir ve Gebze'deki Yüksek Teknoloji Enstitüleri var. Bence Türkiye'de çoğu üniversitenin eğitimi arasında çok fark yok. Puanlar arasındaki o uçurumu okulun bulunduğu şehir, imkanları vs. gibi diğer şeyler etkiliyor. Bu yüzden isme fazla takılmamak lazım. Herşey kişide bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 15 Eylül 2010; 20:39:46 >

• Mimar Sinan kesinlikle.Hem puan hem de yetenek sınavıyla alıyolar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: inmydarkesthour

Mimar Sinan kesinlikle.Hem puan hem de yetenek sınavıyla alıyolar.

Türkiye'de hiçbir üniversitede mimarlık yetenek sınavıyla almaz. İç mimarlıkla karıştırmayın mesleğimizi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

İmzamdaki konuda gördüm mesajını, daha yeni kazanmışsın. Bu kadar takılma bu konulara.

Soruna gelince, şimdi zaten okudukça göreceksin; bazı okullar geleneksel anlayışla eğitim verirken, bazıları da daha yenilikçi çizgide hareket ediyor. Kimisi sanat ağırlıklı oluyor, kimisi de teknik. Örneğin, bazı hocalar da çok aykırı şeyleri sever. Mimarlığın güzelliği bu.

Benden önce yanıt yazan arkadaşlar, sanırım adından dolayı hemen Mimar Sinan yazıvermişler, kime göre, neye göre derim ben. Elbette ki çok güzel bir okul, ama en iyi mi tartışılır... Ben İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden mezunum, bizim okul mesela sanat ağırlıklı, bir yandan da yenilikçi bir vizyona sahip mimarlık alanında. Bizden Mimar Sinan'a yatay geçişle giden bir arkadaşım var, daha çok geleneksel mimariye ağırlık veriyorlar sanırım. Eğitimi de Türkçe zaten, bizimki İngilizce mesela. 4.sınıf stüdyo derslerimizde yabancı hocamızla birlikte en yeni teknolojileri kullanarak dijital yöntem ağırlıklı çalıştık.

Teknik derseniz, elbette ki Odtü ve İtü de öne çıkan üniversiteler. Ayrıca İzmir ve Gebze'deki Yüksek Teknoloji Enstitüleri var. Bence Türkiye'de çoğu üniversitenin eğitimi arasında çok fark yok. Puanlar arasındaki o uçurumu okulun bulunduğu şehir, imkanları vs. gibi diğer şeyler etkiliyor. Bu yüzden isme fazla takılmamak lazım. Herşey kişide bitiyor.

kendi dilini bu kadar küçük gören başka ülke var mıdır yer yüzünde çok merak ediyorum
    şimdi dünya dili ingilizce falan diye saçmalıcaklar yarın çinle hindistan dünya lideri olunca çince mi eğitim isticeksiniz acaba?
    önemli olan mesleği öğrenmektir mesleki ing zaten kısa sürede öğrenilir yıllarca hazırlık okuyan biri olarak bana çok saçma geliyor dünyanın hiç bir ülkesinde de böyle bir sistem ne gördüm ne duydum
    saygılar......

• quote:

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

quote:

Orijinalden alıntı: fernsehn

İmzamdaki konuda gördüm mesajını, daha yeni kazanmışsın. Bu kadar takılma bu konulara.

kendi dilini bu kadar küçük gören başka ülke var mıdır yer yüzünde çok merak ediyorum
    şimdi dünya dili ingilizce falan diye saçmalıcaklar yarın çinle hindistan dünya lideri olunca çince mi eğitim isticeksiniz acaba?
    önemli olan mesleği öğrenmektir mesleki ing zaten kısa sürede öğrenilir yıllarca hazırlık okuyan biri olarak bana çok saçma geliyor dünyanın hiç bir ülkesinde de böyle bir sistem ne gördüm ne duydum
    saygılar......

Mesajımı dikkatli okuyun, orada kesinlikle bir küçümseme yok. Bir karşılaştırma yapıyorum. Ana dilim olan Türkçeyi en son küçümseyecek olan insanım ben. Kendi ana dilini iyi bilmeyen, yabancı bir dili kesinlikle öğrenemez. Kabul etsek de, etmesek de şu anda dünyada hakim olan dil İngilizce ve herkes bir şekilde onu öğrenmek zorunda, rekabet için. Eğer mesleki İngilizcenin kısa sürede öğrenildiğini düşünüyorsanız, daha çok uzun yıllar hazırlık okursunuz. Bütün dersleri İngilizce almakla, Türkçe eğitim alıp mesleki İngilizce dersi almak arasında çok fark var.

• demek ki bütün dünya yanlış biliyor bi tek biz doğrusunu yapıyoruz
    amerikanın resmi sömürgeleri bile ing hazırlık sınıfı gibi bi aptallık yapmıyor
    OKTAY sinanoğlu nun bi kitabını bulabilrsen biz de nerde ne zaman nasıl ortaya çıktığını öğrenebilrsin
    dip not:öve öve bitiremediğimiz boğaziçi bile dünya da ilk bine giremediği oluyor belki bu sana anadille eğitim ve yabancı dille eğitim arasındaki kalite farkı hakkında bilgi verir
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengiztınaz

demek ki bütün dünya yanlış biliyor bi tek biz doğrusunu yapıyoruz
    amerikanın resmi sömürgeleri bile ing hazırlık sınıfı gibi bi aptallık yapmıyor
    OKTAY sinanoğlu nun bi kitabını bulabilrsen biz de nerde ne zaman nasıl ortaya çıktığını öğrenebilrsin
    dip not:öve öve bitiremediğimiz boğaziçi bile dünya da ilk bine giremediği oluyor belki bu sana anadille eğitim ve yabancı dille eğitim arasındaki kalite farkı hakkında bilgi verir

Ben anadilde eğitime karşı olduğumu söylemiyorum. Dünya öyle bir hale geldi ki, İngilizce eğitim neredeyse şart oldu, eğer diğerlerinden bir adım öne geçmek isteniyorsa tabi. Ben bunu söylüyorum. Hiçbir üniversiteyi de övdüğüm yok. Daha önce de yazdığım gibi, Türkiye'de çoğu üniversite birbirine benzer kalitede eğitim veriyor. Dünya için değil, Türkiye için konuşuyorum dikkat edersen. İngilizce hazırlık olayı da konu değil burada. Sanırım çok çekmişsin hazırlıktan, gelmiş burada nefret kusuyorsun. Başka bir konu aç, orada tartışılsın.

• hazırlığı finale kalmadan geçtim allaha şükür ingilizcem de sağlam ama lisede ve üni.de 2 sene hazırlık okumak saçmalıktan başka bişe değil ayrıca dünya da başka kendi vatandaşlarına hz sınıfı uygulayan yer yoktur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.