Şimdi Ara

Minecraft Soruları ve Destek [ANA KONU] (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
951
Cevap
11
Favori
27.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Daha açık yazabilir misiniz? servere karşıdaki kişi mi yoksa siz mi bağlana mıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

F7 ye basarak yaratiklarin spawnlanma olasiliginin olup olmadigini anlayabilirsiniz. (sari renkte carpi=> spawnlanma olasiligi bulunan yer; kirmizi renkte carpi ise spawnlanilabilir yerdir).

Hımm. Bu bilgi için çok teşekkür ederim. Bir de, bendeki sürümde 1.7.10 yazıyor ama, köylü zombilere patlayıcı zayıflık iksiri attıktan sonra, altın elmayı veremiyorum. Sağ tıklayınca kendisi yiyor elmayı. Bunu nasıl halledebilirim, biliyor musunuz acaba? Bir de, videoları var, zombi saldırmıyor, iksir de atıyorlar, altın elma da veriyorlar... Ben yaklaşınca zombiye küt küt çakıyor bana.

EDIT: Ben F7'ye basınca hiçbir şey olmuyor, hiçbir şey göstermiyor. Sanırım mod ile filan mı F/'ya basınca spawn yerlerini gösteriyor?...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 3 Ağustos 2014; 19:16:33 >

• arkadaşlar 3 kişi mc hexxit oynayacağız 2 mizde sorun yok fakat 3 arkadaş hexxite giriyor single playere tıkladığında Shutting down ınternal server diye hata veriyor daha sonra minecraft crashed deyip bir sürü log çıkıyor

acaba aynı sorun multidede olur mu eğer olmazsa bizim için sıkıntı yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Crealog

quote:

F7 ye basarak yaratiklarin spawnlanma olasiliginin olup olmadigini anlayabilirsiniz. (sari renkte carpi=> spawnlanma olasiligi bulunan yer; kirmizi renkte carpi ise spawnlanilabilir yerdir).

Hımm. Bu bilgi için çok teşekkür ederim. Bir de, bendeki sürümde 1.7.10 yazıyor ama, köylü zombilere patlayıcı zayıflık iksiri attıktan sonra, altın elmayı veremiyorum. Sağ tıklayınca kendisi yiyor elmayı. Bunu nasıl halledebilirim, biliyor musunuz acaba? Bir de, videoları var, zombi saldırmıyor, iksir de atıyorlar, altın elma da veriyorlar... Ben yaklaşınca zombiye küt küt çakıyor bana.

EDIT: Ben F7'ye basınca hiçbir şey olmuyor, hiçbir şey göstermiyor. Sanırım mod ile filan mı F/'ya basınca spawn yerlerini gösteriyor?...

Baska bir konuda su linki atmistim size

http://www.youtube.com/watch?v=mskEZqnzkN8

leptopta oynuyorsaniz fn + f7 kombinasyonu yapmaniz gerekiyor.

O videoyu izlemiştim. Hatta onun gibi birkaç video daha izlemiştim. "Altın elmayı alıp veriyoruz" diyor da, bende sağ tuşa tıklayınca elmeyı filan vermiyor, kendisi yiyor. Yani o videolarda anlatılanlar işime yaramıyor.

Diğer taraftan, bendeki laptop değil, masaüstü bilgisayar ama F7'ye basınca hiçbir şey yapmıyor, göstermiyor.

• Hangi itemin nasil yapildigini gosteren modun ismi neydi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sercan_beser

Hangi itemin nasil yapildigini gosteren modun ismi neydi

Too many items hocam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://m.youtube.com/watch?v=nrtcJ4c_6oQ
    Şu videndaki piston,yükseklik,boyut ve ezici için kullandığı repetarların sayısını söyler misiniz telefondan sayamıyorumda

Şöyle bişeyde yapabilirsiniz mesela 9 kare ora ve en başta 5 tane piston koyuyor.

İlk kat : BBCCCCCBB

B:Stone
    C:Piston gibisinden

• Yahu iron golemler köylüleri korumak içinmiş. Köylülerimi korumak için neredeyse bir yerimi yırttım, ama iron golen olayını bilmediğim için yine de çok sıkıntıya düşmüştüm. Şimdi köye dört tane iron golem koydum. Artık içim rahat edebilir mi? Kesin şekilde koruyorlar mı köylüleri. Köylüleri hapsettiğim cam kafesi kırabilir miyim?
  • KÖYLÜLERİMİ ÖLDÜREN ŞEY NE?

Çok tuhaf bir şey var. Benim için köylüleri korumak, köyümün cıvıl cıvıl olması önemli. Fakat ara sıra olan bir şey var ki, bir türlü anlayamadım, çözemedim.

Bakıyorum, köylüler evin içinde yan yana. Bbirden "hımk gıkk hımkk.." filan köylülere vurunca çıkardıkları ses geliyor, köylü ölüyor, AMA ORTADA, GÖRÜNÜRDE hiçbir şey yok. Önce, "herhalde sıkışıp filan birbirlerine vuruyorlar" diye düşündüm. Kaldıkları evi genişlettim. Hatta maalesef bu yüzden ev çirkinleşti. Ama yine aynı şey oldu. Kaç defa eski kayıtlara(save dosyalarına) dönmek zprunda kaldım.

Arkadaş, evlerinin içinde iken ve bir arada yan yana iken bu köylüleri öldüren şey nedir ya? Bilen var mı?

En son gözümün önünde bir köylü kırmızı kırmızı yanıp sönüyor ve hımk gık diye darbe alma sesleri çıkarıyor ve ölüyor, ben hiçbir şey göremiyorum. Birbirlerine vuruyorlar mı ki bunlar? Bunu nasıl önlerim?

• quote:

Yahu iron golemler köylüleri korumak içinmiş. Köylülerimi korumak için neredeyse bir yerimi yırttım, ama iron golen olayını bilmediğim için yine de çok sıkıntıya düşmüştüm. Şimdi köye dört tane iron golem koydum. Artık içim rahat edebilir mi? Kesin şekilde koruyorlar mı köylüleri. Köylüleri hapsettiğim cam kafesi kırabilir miyim?

Çit çekmeni öneririm etrafıda düzgünce aydınlat,sağı solu atlamadan tabi,zaten çitten zıplayamazlar rahatça gezerler Bu arada kapıyı çoğalt,kapı ne kadar çok olursa o kadar fazla ürüyorlar buda iron golemın artmasına sebep oluyor

alttaki yazdığına tam anlam veremedim ama zehir iksiri falan mı atıyorsun? Diğer türlü ölmelerine imkan yok.Zaten onlara saldıran 2 mob var. Wither ve zombi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 8 Ağustos 2014; 11:30:07 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• @sercan_beser

not enough items yanlış yazmışım kusura bakma şimdi farkettim

• quote:

Orijinalden alıntı: UçamayanZüperGahraman

@sercan_beser

not enough items yanlış yazmışım kusura bakma şimdi farkettim

Tesekkurler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Yahu iron golemler köylüleri korumak içinmiş. Köylülerimi korumak için neredeyse bir yerimi yırttım, ama iron golen olayını bilmediğim için yine de çok sıkıntıya düşmüştüm. Şimdi köye dört tane iron golem koydum. Artık içim rahat edebilir mi? Kesin şekilde koruyorlar mı köylüleri. Köylüleri hapsettiğim cam kafesi kırabilir miyim?

Çit çekmeni öneririm etrafıda düzgünce aydınlat,sağı solu atlamadan tabi,zaten çitten zıplayamazlar rahatça gezerler Bu arada kapıyı çoğalt,kapı ne kadar çok olursa o kadar fazla ürüyorlar buda iron golemın artmasına sebep oluyor

alttaki yazdığına tam anlam veremedim ama zehir iksiri falan mı atıyorsun? Diğer türlü ölmelerine imkan yok.Zaten onlara saldıran 2 mob var. Wither ve zombi.

Teşekkür ederim ama yahu ne diye iksir filan atayım. Bak şimdi, şu an yine oldu. Köylüleri çoğaltmak için tamamen her yanını kapattığım binanın içinden yine "hımk ımk" diye vurma sesleri geldi. Mobları kapatmıştım, demek ki moblar vuruyor olamaz. Hem ayrıca binanın etrafında altı tane iron golem var. Birbirlerini vuruyorlar ya da sıkışıyorlar filan gibi bir şey. Ama ara sıra birbirlerini öldürüyorlar demek ki.

Bu arada köylüleri çoğaltmak için şu videodaki yöntem çok işe yarıyor. Tavsiye ederim.

https://www.youtube.com/watch?v=tShaoAHhGh0

Bir dün sekiz köylüm vardı, şimdi herhalde otuz tane filan var. Siz yine de içeriye bir tane yatak atın derim. Yatak olmadan nasıl sevişecekler?

EDIT: Ben içeriye, tam ortaya da on ya da 12 civarı kapı dizdim. Bunlar durmadan kapı açıp kapatmadan rahat edemezler. Kuluçka makinesi gibi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 9 Ağustos 2014; 2:15:19 >

• @crealog

bişey deyip sildiniz mi? alıntı var gözüküyor ama ortada bişey yok

• @crealog

• quote:

@crealog

Bir şey deyip silmedim. Yazdıklarım orada zaten. Ha bu arada, köylüler birbirine yumruk atıyormuş. Ben biri ile ticaret yaparken bir başkası ticaret yaptığım köylüye yumruk çaktı yanımda. En azından bendeki sürümde 1.7.10 yazıyor ve bu sürüdme köylüler birbirine yumruk atıyor.
  • quote:

quote:

@crealog

Bir şey deyip silmedim. Yazdıklarım orada zaten. Ha bu arada, köylüler birbirine yumruk atıyormuş. Ben biri ile ticaret yaparken bir başkası ticaret yaptığım köylüye yumruk çaktı yanımda. En azından bendeki sürümde 1.7.10 yazıyor ve bu sürüdme köylüler birbirine yumruk atıyor.

İşi büyütmüşsünüz Hayırlı olsun Dün forumda sorun vardı yazdıklarınız görünmüyordu,çit işe yaradı mı?

• quote:

Ben köyüme çit çekmem. Evin etrafındaki çitleri söküp attım.Üç nedeni var. Birincisi görüntüyü bozuyor, ikincisi ise hapishane gibi oluyor. Üçüncüsü, mobların gelip bana bir şey yapması mümkün değil, köylülere dalıyorlar ve öldürüyorlar diye köyü korumak çin uğraşmıştım. Zaten köyün etrafında binlerce meşale var çok sık aralıklarla. O binlerce meşaleye rağmen çok uzaktan spawn olup arada bir gelen zombi olsa da, sekiz iron golemin arasından geçip köylülere dokunamıyor. Gerçi golemler de hep köylülerin en yoğun olduğu bölgede duruyor, dağılmıyor köyün etrafına hıyarlar.

Neyse. Nüfus kalabalık ve zaten yapmak istediğim her şeyi yapmoış ve artık Minecraft'ı bırakma noktasına gelmişdurumdayım. End'e gitmedim çünkü videolardan gördüğüm kadarıyla sıkıcı bir son yapmışlar. Nether'a gitmek de çok sıkıcı idi. İnsan biraz daha düzgün ve heyecan verici bir yer yapar. Nedir o Nether öyle? Yakışmamış hiç.

Nether'a kaç defa gittim, bir defa bile wither skeletonla karşıla-şmadım. Karşılaşsam az da onları keser içlerinden düşen şeyi alırdım.

Aam dediğim gibi Nether'ı aşırı karanlık, sıkıcı ve tekdüze bir yer yapmışlar. Oyun bu. İnsan öyle bir yer yapar ki gitmekten hoşlanırsın. Ama öyle olmamış.

• http://i.hizliresim.com/nYWrlB.png

ben indirip yüklüyorum hemen ardından böyle bi pencere açılıyor daha oyunun yüzünü göremedim bile. ne yapmalıyım ?

edit: beyler minecraft ı indirebileceğim düzgün bi link verir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemtr -- 10 Ağustos 2014; 22:12:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemtr

http://i.hizliresim.com/nYWrlB.png

ben indirip yüklüyorum hemen ardından böyle bi pencere açılıyor daha oyunun yüzünü göremedim bile. ne yapmalıyım ?

edit: beyler minecraft ı indirebileceğim düzgün bi link verir misiniz ?

Hangi sürüm o? Ben benimkini zamanundadan çektim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanZüperGahraman -- 11 Ağustos 2014; 7:18:04 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.