Şimdi Ara

Mini sistem tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba laptop kullanıyordum ancak yaşadığım sorundan dolayı parça sıkıntısı yaşadım ve yeni bir bilgisayar düşündüm laptop gereksiz pahaligi ve parça sıkıntısı gibi sorunlardan dolayı masaüstü yönelmek zorunda kaldım ancak masaüstü bilgisayarlar çok aşırı büyük olduğu için mini diye tabir edilen kasalardan düşünüyorum ama bazı şeyler aklıma takıldı
    -Mini kasalara bütün anakart ve ekran kartları uyarmı

Düşündüğüm sistem
    Düşündüğüm kasa: THERMALTAKE Core V1
    AMD ryzen 5 2600
    ASUS ROG STRIX GeForce GTX 1660Ti Advanced Edition
    MSI B450M PRO-M2 V2
    Seagate 3.5" 1TB Barracuda
    CORSAIR 8GB Vengeance LPX
    TOSHIBA OCZ 240GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperen1907tr -- 16 Ağustos 2019; 21:56:7 >

• Bende benzer dusuncedeyim.
    Bu kasalari herkes oneriyor ama küp sejlinde diye bana uymadi
    Bir ara dark in vesa destekli mini kasasina sarmistim. Ama uzerindeki psu (150w) yetersiz geldi ve gelistirmeyecek kadar küçüktü.
    Suan aerocool cs-101 350w da karar kildim.
    Anakart assrock b450m pro4
    Ryzen 3400g ve dual 16gb 3200mhz ram
    + 256 gb evo plus m2 ssd
    Takriben 3bin tl tutuyor.

Anakartlarda m yazinca mini itx e oluyor bildigim kadariyla. Yani size uyar sectiginiz b450m ler.
    Ekran kartinda ise kac cm olduguna bakin. Kasanin destegindede yazar kac cm destekledigi

Benim aklimdaki soruda ramlar hakkında. Ryzen islemcilere uyumsuzluklar oldugunu okudum 3200mhz dual aldigimda 2200mhz lerde calisma durumu oluyormus. Hala varmi bu problem neye dikkat edecegiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 16 Ağustos 2019; 23:3:42 >
  • quote:

Anakartlarda m yazinca mini itx e oluyor bildigim kadariyla. Yani size uyar sectiginiz b450m ler.
    Ekran kartinda ise kac cm olduguna bakin. Kasanin destegindede yazar kac cm destekledigi

M yazınca Micro-Atx form factor olur. Mini-itx(kısaca itx) i olarak geçer. Z87i mesela itx olur.

Mini sistem tavsiyeleri

Şu başlıkta biraz itx kasalardan bahsettim:
    https://forum.donanimhaber.com/itx-kasa-nasil-toplanir-nelere-dikkat-edilir-tavsiyeler--139139107-1

Ebat ufaldıkça toplarken yaşayacağınız sıkıntı artar. Micro atx kasalarla başlamak mantıklı olur.

Matx kasaların olayı atx anakartlardaki çoklu pcie slotlarının olmayışı nitekim insanların %90'ı sadece ekran kartı kullanıyor.

Ama itx anakartlar çok daha küçük.
    Bak bu benim anakarttan bir resim;
    https://photos.google.com/share/AF1QipPi49oEUDK9504WaWrRIIk3adBPMXEldrsk0reu_HOAZ8d-jUuSdWxxyYpLmkg4Aw?key=eUFPT2hvZkF0NXpVSGx0ek1meGVSX3RYQ1Bud3dB

• Teşekkür ederim peki onerdiginiz kasa varmı, bu kasayı çok istiyordum ama sigmama riski var
    PSU olarak Thermaltake Litepower RGB kullanmayı düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.