< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
MININGCILERE NEDEN KIZILIYOR ? YTD (11. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Mining'e 2017 senesinde başladım, 2019'da bıraktım. Daha öncesinde 3 yıl boyunca oyun endustrisinde çalıştım. Mining oyun sektörünü ve grafik sektörünü tehdit ettiğinde haliyle bu öfke oluştu. Şuan kimse aaa oyun yapmaya cesaret edemiyor çünkü biliyorlar ki kimse rtx 3060 gibi 300$lık karta bile upgrade edemedi. Steam raporları ortada gtx 1050'e mi 1060'a mı aaa oyun yapacaksınız zor. Epic'te benzerdir muhtemelen, onlar açıklamadı.
LHR kartların yaygınlaşması ile öfke sadece AMD tarafında kalacak, Nvidia sevenler derin bir nefes alacak ve mininge olan öfke sıfıra kadar azalacak gibi gözüküyor.
Bir grafiker olarak rtx 3060 lhr v2 satın aldım 12 gb ve açıkçası mining işi beni fiyat anlamında zorladı, bu da öfkeyi doğuruyor.
Bu sürecin kaybedeni AMD olacak lhr kısıtlaması getirmediği için. Mining kartlar ve gaming/studio kartların ayrılması tek çare.
Ben rtx 3060'ımı studio driver ile kullanıyorum, yani bu iş, oyun oynamayıverin canım noktasında değil, bu da bizim işimiz.
-
Kasamda 3080 var.Oyun oynayacağım zaman miningi kapatıyorum.Oyun oynanır ayrı ama zaten günde kaç saat oynayabiliyor ki evli barklı bir insan? Genelde 2 3 el Cs go atıp çıkıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 19:21:27 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Benim kast ettiğim studio driver ile kullandığım ve ekran kartı alamayanları ekran kartı almazsanız ölmezsiniz bu bir lüks diye eleştirilmesi.
Eğer ekran kartı alamazsam para kazanamam, bu lüks değil, benim için ekmek kadar sıradan bir ihtiyaç. Ekran kartı elim, ayağım gibi.
-
Hocam mining işindekiler de para kazanıyor.Amacının önemi var mı sizce
Kanser ilaçları da karaborsa da, onlar da para kazanıyor, onlar da insan iyileştiriyor.
Amacının önemi var mı sizce?
-
Verdiğiniz örnek durumunuz ile aynı değil.Bu farkı anlayabileceğisiniz düşünüyorum.
Söz konusu sağlık endustrisi olunca duyarlılığınız mı tuttu aniden?
-
Yani sizin de amacınız para kazanmak bizim de amacımız para kazanmak.
Ee, eğlence sektöründe de amaç para, sağlık endustrisinde de, sanayide de, ne fark etti şimdi?
Her şeyi karaborsaya düşürelim, hayat neo-liberalizm üzerinde geçsin isterseniz?
Hayatlarımızı da şirketlere emanet ederiz bu kafa yapısıyla.
-
Tamam ben bitsin demiyorum ki sizin işiniz de devam etsin.Oyun sektörü de devam etsin.
Lhr kartlar çıktı niye çıktı diye isyan eden madenci gördünüz mü?
Coin piyasası cok yüksekken bile eterheum 3bin 4bin dolarken bile. Düzgün kazandırmıoduki.. Şimdi dahada düştü coinler.Çok cüzzi karlarla yaptıklarını dusnuyorm artık. Yani işe girip asgari ücret alsa eminim mining yaparak kazandıgından fazlası eline gecicek.İşin bide kartların parasını çıkarma sıkıntısı var. Benim arkadasım 1.5 yıl oldu hala daha 3 tane kartın parasını cıkaramadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 4 Ağustos 2021; 19:44:4 > -
-
yoo yapmıyorm 3 tane kart aldı hemde en yüksek fiyattan almıştı 21binden almıstı kartları. 63bin verdi yani 3 karta.
1.5 yıl geçti kazandıgı para 33-35bin tl arası.
-
Kartların modeli nedir? Ve ne zaman alındı?
Hemen hesaplayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 19:50:45 >
hepsiburadadan almıştı 3070ti 3 tane 2si asus biri msi
-
1.5 sene önce 3070ti diye bir kart yoktu.Düz 3070ler bile olmayabilir tam hatırlamıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 19:52:38 >
düz 3070 almıs olabilir o zmn.
Edit:Çok iyi hatırlıyorm hatta o zmnlar böyle 27bin 28bin üzerini çizip 21bin 22bin diye indirimli sekilde almıstı 3070leri:D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 4 Ağustos 2021; 19:54:37 > -
29Ekim 2020 çıkmış yani 10 ay olmuş çıkış fiyatı da 6500 TL.
Siz baya yanlış hatırlıyorsunuz sanırım.
Ben Şubat ayında 6500 tlye vatandan almıştım 3070?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi showshow -- 4 Ağustos 2021; 19:55:32 >
aynen 10 ay olmus o zmn demekki ben 1.5 sene fazla söylemişim. ama sonucta 30bin tl anca kazandı 10 ayda. Yazık cocuga banada aldırcakti bide:D
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X