Şimdi Ara

Minoxil'e başladım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Saçlarımda çok dökülme vardı ve yaşıtlarıma göre çok seyrekti.. Doktorun tavsiyesi ile ilaca başladım ve uzun süre kullanacağım.. Bakalım hayırlısı olsun..

Yaş 16

• Ben 3 yıl kullandım [17den 21e]; 3 yılda dökülme olmadı olsa bile çok seyrekti. Bıraktıktan sonra tekrar eskisi gibi dökülmeye başladı ve şimdi ön taraf yarım daire şeklinde oldukça seyrek. İşin özü uzun süreden kastını bilmiyorum ama hiç bırakmamak gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 8 Nisan 2010; 19:29:00 >
  • Elimden geldiğince kullanacağım ilacı.. Doktor en az 1 yıl dedi.. Ben 1 yıldan sonra kullanmaya devam ederim.. Saçlarım çok önemli benim için..
  • Arkadaslar dokulme irsi ise işe yariyor mu minoxil?
  • Erkeksi saç dökülmesi veya aileden gelen bir kellik varsa kullancağın ilaçların hiç bir işe yaramıyacağını söyleyebilirm. Her türlü ilaçı kullanmış olarak söylüyorum.(iğne bile oldum.). İlk zamanlar psikolojik olarak çok etkileniyorsun kendini zamanla alıştırman lzm. Saç için tıp adına çözüm yok. Bitkisel olarak da yok buna emin olabilirsin o sektörüde denedim. Yazdıklarım korkutmuş olmasın mücadeleye devam etmek lzm. İleryen zmanlarda saç ektirirsin. Bu yazmış olduklarım deriyle ilgili hastalığı olmayanlar içindir.
  • acaba ilacı reçeteyle tam ücretini vermeden alabildinmi yoksa hala devlet karşılamıyormu bu ilacı??
  • İlaç maalesef ödeme kapsamında değil bu yüzden ilacı cebimizden almak durumundayız ama tanıdık bir eczane varsa biraz indirimli verebilir

quote:

Orijinalden alıntı: doctac60

acaba ilacı reçeteyle tam ücretini vermeden alabildinmi yoksa hala devlet karşılamıyormu bu ilacı??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Paxil den Prozac'a geçmek
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinaa

Erkeksi saç dökülmesi veya aileden gelen bir kellik varsa kullancağın ilaçların hiç bir işe yaramıyacağını söyleyebilirm. Her türlü ilaçı kullanmış olarak söylüyorum.(iğne bile oldum.). İlk zamanlar psikolojik olarak çok etkileniyorsun kendini zamanla alıştırman lzm. Saç için tıp adına çözüm yok. Bitkisel olarak da yok buna emin olabilirsin o sektörüde denedim. Yazdıklarım korkutmuş olmasın mücadeleye devam etmek lzm. İleryen zmanlarda saç ektirirsin. Bu yazmış olduklarım deriyle ilgili hastalığı olmayanlar içindir.

Anne tarafı kel , baba tarafı seyrek saçlı.. Başımın tepesi baya seyrek oldu.. Hatta şimdiden arkadaşlar ileride kel olacaksın diyorlar..

• yanında propecia veya proscar da kullanman gerekiyor biliyorsundur umarım.genetik dökülmeyi önleyen asıl madde bu ilaçlarda var.minoxil saç çıkarmaya yarar.tedaviye erken başladığın için çok daha faydalı olucaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IISONII

yanında propecia veya proscar da kullanman gerekiyor biliyorsundur umarım.genetik dökülmeyi önleyen asıl madde bu ilaçlarda var.minoxil saç çıkarmaya yarar.tedaviye erken başladığın için çok daha faydalı olucaktır.

Hayır bilmiyordum.. Peki siz hangisini önerirsiniz ? Yaş 16 fakat 18 üstü diyor sitelerde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ` quaD.

quote:

Orijinalden alıntı: IISONII

yanında propecia veya proscar da kullanman gerekiyor biliyorsundur umarım.genetik dökülmeyi önleyen asıl madde bu ilaçlarda var.minoxil saç çıkarmaya yarar.tedaviye erken başladığın için çok daha faydalı olucaktır.

Hayır bilmiyordum.. Peki siz hangisini önerirsiniz ? Yaş 16 fakat 18 üstü diyor sitelerde..

yaşına dikkat etmemişim 18 yaşından küçükler için sakıncalı olabiliyor.bu tedaviye başlayanlar minoxil ve proscarı birlikte kullanıyorlar tabi sadece minoxil kullandığında dökülme durmuycak diye birşey yok fakat proscar yani içinde etken madde olan finasterid dökülmede daha etkili.olmazsa 2 sene sonra onuda kullanmaya başlarsın cilthekimi sitesinde bu işin uzmanları var ordan herşeyi öğrenebilirsin

• kaç para bu ilaç arkadaşlar?
  • 45 lira
  • quote:

45 lira

1 aylik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tracy

quote:

45 lira

1 aylik mi?

Evet .
  • Minoxil, propecia veya proscar... Bunların yan etkileri neler? Hangisiydi hatırlamıyorum, sanırım erkeklik hormonunu etkiliyormuş, hatta göğüslerde büyümeye sebep oluyormuş.. Sakata gelmeyin sonra?
  • Bana doktor erkek çocukların saçları dayıya çeker demişti benim dayımın da saçları yok neredeyse. Benim yaş 21 saçlar seyrekleşti acaip minoxil kullanıyorum ama bırakacağım büyük ihtimal. Irsi dökülme bu durdurmazsın maalesef
  • Bir de doktorun bir başka dediği de Minoxil'in kesinlikle ırsi dökülen saçları çıkarmadığı sadece mevcut saçların daha kalınlaşıp güçlenmesini sağladığını böylelikle saçın daha yoğun gözükmesini sağladığı söyledi. Eğer zaten eni saç çıkıyorsa mevsimlik dökülmedir. Ben de biraz işe yaramış gibi gözüküyor.
    Ataşehir Memorial hastanesinde bir doktordu bana bunları diyen
  • Buna 2 yıl vereceğiniz parayla saç ektirtiyorsunuz.!!
  • minoxidil saç köklerinin ölmesine neden olan DHT ye etki etmez. tepe bölgesinde yavaşlayan kan akışını artırarak saç köklerinin beslenmesine etki ederek ölmesini engellediği sanılmaktadır. ömür boyu hergün kullanmayı gerektirir... propecia ise bütün vücuttaki DHT Yi önemli ölçüde düşürür ve erkeklik fonksiyonlarının azalmasına neden olur
    saç köklerindeki DHT yle mücadele verilmediği içinde 6 ay 1 sene sonra saçların bir dökülüp bir çıkacaktır. normal ömrü 3-8 sene sonra saçlar 6 ayda bir dökülüp çıkacaktır.her saç kökünün de ortalama dökülüp çıkma durumu vardır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.