İnternette vakit gecirecek bir sey yoktu ya show tvnin sitesine girer flash oyun oynardim yada mirc e girip kiz gibi davranip milleti oynatirdim.malesef sitede hic kiz yoktu ama herkes adminden rutbe gibi bir sey almak icin kiz nickleri alirdi.Kiz bulacam diye ne umutlar baglamistim..
#istanbul gel kardeş buraya. ayrıca asl ne? m or f?
Chat yapayacigim zaman kasayi soker evin girisine kurardim telefon ordaydi ve kablo odama yetismiyordu:D
Bu arada yas 17 yasim pek buyuk degil ama hatirliyorum.cine5 sifresi kiran tv karti vermisti dayim MoreTv ile cine5 seyrediyorduk.İnanmayan olabilir diye tv kartinin fotografini koyacaktim ama atmisim galiba bulamadim.Hatta yeni bilgisayar almistik Turk.net 3 aylik internet paketi hediye etmisti kirmizi bir paketin icinde cd vardi onla calistirmistik dial up modemi. internet paketi olmadan baglanmaya calisinca cok pahaliydi pahaliydi(aklim ermiyor tabi o zaman ).Kissadan hisse liselilere sukredin bezli donumla 2 saat chat yapiyordum koskoca adamlarla:D.suc benim degil o eve bilgisayar sokanda.
mirc yani irc iyiydi zevkliydi seviyeli odalar olurdu sohbetin gerçekden dibine vurulduğu odalar küfürsüz falan herkezde alınmazdı o odalara özel izinli kişiler girerdi mirc ın çağın gerisinde kalmasının nedeni kendini güncelleyememesi çağa ayak uyduramaması oldu.. bence bu devirde bile biraz elden geçirilse mesela kamera sistemidir widgetlar winkler popüler sitelere direk bağlantılar face idir bloggerıdır falan app eklentisi falan olsa mesela andorid temelli olsa falan gene milyonları başına toplar efsane yazar...
quote:
Orijinalden alıntı: darkmoon34
mirc yani irc iyiydi zevkliydi seviyeli odalar olurdu sohbetin gerçekden dibine vurulduğu odalar küfürsüz falan herkezde alınmazdı o odalara özel izinli kişiler girerdi mirc ın çağın gerisinde kalmasının nedeni kendini güncelleyememesi çağa ayak uyduramaması oldu.. bence bu devirde bile biraz elden geçirilse mesela kamera sistemidir widgetlar winkler popüler sitelere direk bağlantılar face idir bloggerıdır falan app eklentisi falan olsa mesela andorid temelli olsa falan gene milyonları başına toplar efsane yazar...
MIrc ı öldüren icq dur. icq yu öldüren msn msn i öldüren facebook .....
ben hayla mirc kullanıyorum cs de maç atmak için
28 yaşındayım ve o günleri cidden yaşadım mırc süper bi olaydı,bi gün ortasondayken okul çıkışında bi arkadaşım gel sana bşey gösterecem demişti,bi cafeye gimiştik o dönemler internet cafeler acayip lükstü işte gittik mırc diye bişeye girdik ve konuşmaya başladı asl,nbr,slm vb.. şeyleri orda öğrenmiştim.
asl dediğim zaman 17 f dedimi biri heycanlınırdım of kız diye çoğunluğu erkek çıkardı ama bi keresinde konutşuğum biriyle buluştum ve cidden kızdı onun konuştugu cafeye gitmiştim baya heycanlıydım ya kız güzel değildi ama gideri vardı sonra bi keresindede bi buluşmaya daha gittim adam gay çıkmıştı zor kurtuldum Ne günlerdi ya,gecenin bi vakti herkes toplanırdı gerçekte gördüğün arkadaşlardan,sanalda konuştuklarına kadar herkes toplanırdı,makara yapardık sabahlara kadar eğlenirdik valla güzel geçerdi ya
Çocukluğuma döndüm bi an
En başda icq yu msn bitirmişdir bu doğru ama mirc ile icq yada msn nin bir alakası yokdur çünkü içerikleri çok farklı programların kullanım amacı ve yeri çok farklı mirc sohbet programı idi tamamen eğlence amaçlı bir programdı icq yada msn ise messenger mesajlama programıdır.. mirc da yüzlerce insan bir alanda farklı nickler altında sohbet edebilir msn yada icq tarzı programlarda id niz bellidir mircda insanlar kendilerine odalar kurarlar falan msn icq tarzı programlarda ise daha çok şahsi kullanıma yönelik mesajlaşma programıdır ve genelde listenizde aile yakınlarınız okul yada iş arkadaşlarınız olur..
yani mirc ile msn icq yahoomessenger türevi messenger programlarının yerleri bambaşka çok ayrı..
mirc ın yerini webde browser olarak facebook almışdır bu doğru ama bence hala software olarak yerini doldurabilicek bir program çıkmadı.. ve yukarda yazdığım özelliklerde yeni çağa uygun bir mirc çıkarsa bence kesinlikle efsane yaratır yeniden.. yani adam mircından facebookunada girebilicek hatta facebook chatinede tweetırınada bloggerınada falan filan kamera özelliğide olucak tv radyo suda olucak insanlar çıkmak bilmez..
icq ile mirc zaten aynı zamanlar vardı 98 yılında icq 98 vardı ondan öncede icq 1.02 falan vardı..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme