Şimdi Ara

MiTo Alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Mito almayı düşünüyorum klasik alfa alınmaz tabirlerine kulak asmıyorum. 1.4T Distinctive modeli üzerinde duruyorum multiair işine pek girmeyeceğim. 1.4T motorlar nasıldır? Motor ve elektronik sıkıntıları nelerdir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gondor41 -- 4 Ağustos 2020; 12:3:31 >

• motorları fiat motoru olduğu için alfa olarak bilgi bulamıyorsanız fiat olarak bakın. 1.4t motorlar punto ve linealarda kullanıldı.
  • Ben 1.4 Multiair kullaniyorum 4 aydir. Cevremde multiair ile alakali sikinti yasayan gordum ama iyi bakilmis olduguna emin oldugun bir arac varsa cekinmene de gerek yok aslinda. 1.4T 155lik motora gelirsek de kronik sikintisini daha once duymadim, gayet sorunsuz bir motor deniyor ve cok kolay yuklenebiliyor, yuklu olan arkadaslarimizda bile bir sikinti gormedim hic. Umarim yardimci olabilmisimdir.
  • Delabellas kullanıcısına yanıt
    çok teşekkürler bende araştırıyorum forumlarda ancak denk gelmedim, direksiyon açı sensörü sıkıntısı yazanı gördüm ancak multiair versiyonuydu sanırım o da.
  • gondor41 kullanıcısına yanıt
    Yanılmıyorsam direksiyon açı sensörü arızası 2010a kadarki modellerde vardı(multiair, tjet farketmeksizin)ve 2011 veya 2012 sonrasında düzeltildi. Benim aracım 2011 fakat servis geçmişine baktığımda direksiyon arızasıyla ilgili bir işlem yapıldığını gördüm mesela. Biraz şans işi sanıyorum.
    Yakıt tüketiminiz ve sportif yönü ağır bir araba olduğunu akılda tutarak da olsa konfor açısından yaşanabilirlik düzeyi nedir
  • Provocateur kullanıcısına yanıt
    Izmirde yasiyorum, genelde sehir ici kullaniyorum, trafik de malum. Klima ile birlikte 8.8 litre ortalamam var, bence boyle bir araba icin normal bir deger. Yine klima ile genel olarak sehir disi yol yaptim, bunda ise 7.2-7.5 civari bir ortalamam vardi. Yani anlayacaginiz cok ekonomik degil ama diger benzinli araclardan farkli da degil tuketim olarak. Hatta ben basicam edicem kardesim diyen biri icin performansini da hesaba katarsak diger benzinli araclara gore bir tik daha iyi diyebiliriz. Konfor yonu kisiden kisiye gore degisir diye dusunuyorum, bariz sert bir araba, kucuk cukurlarda bile o sekmeyi hissediyorsunuz. Yani cok konforlu diyemeyecegim fakat rahatsiz da etmiyor beni. Tabi bu sertligin de size yol tutusu gibi kazandirdiklari var. Dedigim gibi biraz kisisel tercih meselesi, sizin icin oncelik nedir ona gore degisir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    w204 hala alınır mı ?
    2 yıl önce açıldı
    Bu SUV alınır mı ?
    13 yıl önce açıldı
    Cruze alınır mı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Fabrika verisiyle baya fark oluşmuş şehir dışında bastınız mı yolu görünce
  • gondor41 kullanıcısına yanıt
    Aynen cok sakin kullanmadim 6.5 civari mumkun aslinda sehir disinda.
  • Eğer uzun süre binilecekse alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delabellas

Izmirde yasiyorum, genelde sehir ici kullaniyorum, trafik de malum. Klima ile birlikte 8.8 litre ortalamam var, bence boyle bir araba icin normal bir deger. Yine klima ile genel olarak sehir disi yol yaptim, bunda ise 7.2-7.5 civari bir ortalamam vardi. Yani anlayacaginiz cok ekonomik degil ama diger benzinli araclardan farkli da degil tuketim olarak. Hatta ben basicam edicem kardesim diyen biri icin performansini da hesaba katarsak diger benzinli araclara gore bir tik daha iyi diyebiliriz. Konfor yonu kisiden kisiye gore degisir diye dusunuyorum, bariz sert bir araba, kucuk cukurlarda bile o sekmeyi hissediyorsunuz. Yani cok konforlu diyemeyecegim fakat rahatsiz da etmiyor beni. Tabi bu sertligin de size yol tutusu gibi kazandirdiklari var. Dedigim gibi biraz kisisel tercih meselesi, sizin icin oncelik nedir ona gore degisir.
    Yakıt kısmı okey problem yok. Ama ben istanbulda yaşıyorum ve günlük arabam olacak. Belirli bir müddette tabii ki sert olmasını bekliyorum biliyorum ama bazen işten vs çıkınca da azcık araba da yormasın isterim bazen. Sert olsa da keşke daha tok bir sertlik olsaymış.

Bir de duyduğuma göre hadi konfor neyse de, en kötü özelliği olarak yalıtım olduğunu duydum arabanın. Hem motor hem yol hem rüzgar.

• Direksiyon açı sensörü hakkında biraz araştırma yaptım, mayıs fiyatı 6500+kdv olarak teklif geçilmiş bir kullanıcıya.(direksiyon kutusu komple değişiyor) Eğer sadece sensör değişirse ki yeni parça takıldıktan sonra kalibrasyonu ciddi bilgili ve ekipmanlı birinin yapması gerekiyormuş o zaman fiyat 1/3 kadar düşüyor. Sensör potansiyometre mantığıyla çalıştığı için sürekli kontak halinde ve değişim olsa bile ilerde tekrar arızalanması içten değil diyorlar. Biraz korkuttu
  • Provocateur kullanıcısına yanıt
    Ben de almadan once oyle okumustum ve cekincelerim vardi fakat 120-130 ustune cikmadikca pek de bir ses yok hocam belki de lastigine gore degisen bir olaydir, motor sesi de cok gelmiyor bana :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.