Şimdi Ara

Twizy alınır mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İstanbulda şehir içi günde git gel 100km yapıcam uzun bir süre ve köprüdende geçeceğim.
    Bu durumda ortalama bir araba alsam,
    100km için ortalama 7 litre yaksa (benzin 6 lira olsun) 6*7 = 42 TL
    köprüde git gel 10tl den saysak benzinde 10 * 2 = 20 TL
    Günde yola toplam 62 TL ediyor ki buda verilebilecek bir miktar değil.

Bunun yerine twizy alsam mı diyorum, ama o da çok pahalı (tabiki ikinci elden bahsediyorum, sıfır 100 bin lirayı kim bulmuş).
    50km beni gideceğim yere götürebilmesi lazım, daha sonra şarj edebilmem lazım her gün orada
    50km dönüşüde yaptırabilmesi lazım ve yine şarj etmem lazım
    yani günde 2 kere şarj olacak.
    100km diyorum, çoğu otoban, trafikte ezerler mi bu aracı ciddi tereddütlerim var.
    2 yıl kullandıktan sonra satsam, zarar etmeden satabilir miyim? Malum normal araba al, hurdaya çevir istersen yine kar ediyorsun ama bu twizy ile zarar etmiyim derdindeyim.

Kısaca düşüncelerimi ve durumu anlatmaya çalıştım, siz ne düşünüyorsunuz alınır mı?

Bu arada ikinci el twizy bakmaya başlasamda aracın neyi olup olmadığını nasıl anlayacağım? Ekspertize mi götürücez, onlar anlar mı elektrikli araçtan? yine sorular sorular...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicolai Tesla -- 25 Haziran 2020; 23:16:57 >

• Youtube ta emin fidan var o twizy kullandı İstanbul da bayağı videolarını izleyin isterseniz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yirthan

Youtube ta emin fidan var o twizy kullandı İstanbul da bayağı videolarını izleyin isterseniz...
    Teşekkürler, izledim onu bayağı ama İstanbul'da çektiği videoları çok trafik içinde değil ve genelde İstanbul'da değil zaten videoları (Bilecik'ti sanırım). Küçük bir şehir için çok daha ideal zaten.
  • valla hocam twizy kullanılır da her gün 100 km yapacağım diyorsunuz. şarjı yetmez. onun yerine zoe alın derim.
  • Gideceğiniz yerde veya evinizde şarj istasyonu var mı? Yada nasıl şarj ediliyor bu araç? İzmirde yaşıyorum bir kaç tane gördüm çok keyifli görünüyor sürmesi 😊

• Onun yerine fluence ze alin en azindan arabaya binmis olursunuz. Ama her elektrikli aracta oldugu gibi park yerine elektrik cektirmek şart.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Twizy bana mantıklı gelmiyor, Zoe çok güzel bir araba ama twizy eeh işte bilemedim. 208 1.0 alıp lpg li binilmesi daha iyi sanki veya i10 1.0

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cruze alınır mı
    2 yıl önce açıldı
    418i alınır mı?
    9 yıl önce açıldı
    Chery alınır mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar zoe iyi de, 180 bin civarı ikinci eli (sıfırı nerdeyse 200 k iken...) benim twizye param yetmiyor, zar zor bulmaya çalışacağım, zoe anca hayal şuan

Bu arada twizy normal prizle şarj oluyor. Gittiğim yerlerde çok sıkıntı yaşıcam yine biliyorum tabi priz bulmaya, adamlar vermek istemicek parasınıda versen vs. evdeykende aşağıya prizi uzatmayı düşünüyorum.

Tabi bu aracın bir de camları falan yok... 5k civarı cam ve kilit taktırmak gerekiyor.
  • Twizy 4-5 kere kısa mesafelerde (25-30 km )kullandım,
    Kendi görüşlerim aşağıdaki gibidir,

- Kullanmak için motor ehliyeti gerekiyor, (3 sene önce gerekiyordu şu anki kuralları bilmiyorum, kurallar değişmiş olabilir.)
    - Süspansiyon yok denecek az, çok sert ATV ile aynı diyebiliriz, araba gibi düşünmeyin,
    - Direksiyon çok sert,
    - Koltuk bildiğiniz plastik, 15 dakikadan sonra rahatsızlık veriyor.
    - Frenleri hiç güven vermiyor, araç durmayacak hissiyatı veriyor.
    - Araç yokuşlarda geri kaçırıyor, çok hızlı davranmanız lazım, frenden ayağını çekip gazı köklemeniz gerekiyor yokuşlarda.
    - Kapılarda cam yok, uyduruk bir cam aparatı satılıyor ancak rüzgarı önlemede yetersiz,
    - Çok rüzgar alıyor, motosiklet kullanıcı olarak söylüyorum bir motosikletten daha fazla rüzgara maruz kalırsınız, motorda rüzgardan rahatsız
    olmuyorken twizzy rahatsızlık vericiydi rüzgar.
    - Aracın içi çok gürültülü, evet belki elektrik motorlu arac ne sesi diyeceksiniz ama çok gürültülü inanın.
    - Isıtma tertibatı yok, gerçi ısıtma sistemi olsa bile aracın heryeri açık pek bir işe yaramaz. Bu aracı kışın kullanamazsınız.
    - Bu aracı otomobil değilde daha çok üzeri kaplanmış ATV şeklinde düşünün bence.

Araç son derece konforsuz, menzili çok az, ben test etmedim ama 45-50 km gidebileceğini sanmam,

Hiç mi iyi yanı yok derseniz, araç çok dikkat çekiyor yoldaki herkes ama herkes dönüp bakıyor ama insanlarda acayip bir şekilde gülümseme oluyor aracı gören herkes gülüyor :)

Kısacası bu aracı ulaşım aracı olarak kullanmak bana göre pek mantıklı değil, hele hele bu paraları vermek hiç mantıklı değil.

Bu aracı alanlar zaten şirket veya etkinlik aracı olarak kullanıyorlar.

• Lpg'li i10 bakın

• Bajaj quote al bundan daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihm

Twizy 4-5 kere kısa mesafelerde (25-30 km )kullandım,
    Kendi görüşlerim aşağıdaki gibidir,

- Kullanmak için motor ehliyeti gerekiyor, (3 sene önce gerekiyordu şu anki kuralları bilmiyorum, kurallar değişmiş olabilir.)
    - Süspansiyon yok denecek az, çok sert ATV ile aynı diyebiliriz, araba gibi düşünmeyin,
    - Direksiyon çok sert,
    - Koltuk bildiğiniz plastik, 15 dakikadan sonra rahatsızlık veriyor.
    - Frenleri hiç güven vermiyor, araç durmayacak hissiyatı veriyor.
    - Araç yokuşlarda geri kaçırıyor, çok hızlı davranmanız lazım, frenden ayağını çekip gazı köklemeniz gerekiyor yokuşlarda.
    - Kapılarda cam yok, uyduruk bir cam aparatı satılıyor ancak rüzgarı önlemede yetersiz,
    - Çok rüzgar alıyor, motosiklet kullanıcı olarak söylüyorum bir motosikletten daha fazla rüzgara maruz kalırsınız, motorda rüzgardan rahatsız
    olmuyorken twizzy rahatsızlık vericiydi rüzgar.
    - Aracın içi çok gürültülü, evet belki elektrik motorlu arac ne sesi diyeceksiniz ama çok gürültülü inanın.
    - Isıtma tertibatı yok, gerçi ısıtma sistemi olsa bile aracın heryeri açık pek bir işe yaramaz. Bu aracı kışın kullanamazsınız.
    - Bu aracı otomobil değilde daha çok üzeri kaplanmış ATV şeklinde düşünün bence.

Araç son derece konforsuz, menzili çok az, ben test etmedim ama 45-50 km gidebileceğini sanmam,

Hiç mi iyi yanı yok derseniz, araç çok dikkat çekiyor yoldaki herkes ama herkes dönüp bakıyor ama insanlarda acayip bir şekilde gülümseme oluyor aracı gören herkes gülüyor :)

Kısacası bu aracı ulaşım aracı olarak kullanmak bana göre pek mantıklı değil, hele hele bu paraları vermek hiç mantıklı değil.

Bu aracı alanlar zaten şirket veya etkinlik aracı olarak kullanıyorlar.
    Şimdi B sınıfı ehliyet yeterli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicolai Tesla

Arkadaşlar zoe iyi de, 180 bin civarı ikinci eli (sıfırı nerdeyse 200 k iken...) benim twizye param yetmiyor, zar zor bulmaya çalışacağım, zoe anca hayal şuan

Bu arada twizy normal prizle şarj oluyor. Gittiğim yerlerde çok sıkıntı yaşıcam yine biliyorum tabi priz bulmaya, adamlar vermek istemicek parasınıda versen vs. evdeykende aşağıya prizi uzatmayı düşünüyorum.

Tabi bu aracın bir de camları falan yok... 5k civarı cam ve kilit taktırmak gerekiyor.

bu 112 bin lira. ama ağır hasar kayıtlıymış. bi de renault servislerinde ücretsiz şarj edebiliyorsunuz diye hatırlıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 26 Haziran 2020; 16:6:2 >

• Kişisel durumunuzu bilmiyorum ama ben olsam istanbulda günde ş.içi 100km yol yapacağıma taşınırım daha iyi. Hem maddi hem manevi büyük sıkıntı. Dün Beylikdüzünden Kartal'a gittim (yaklaşık 60km) anlatılmaz yaşanırdı. Trafik kadar bir de trafiktekiler yordu.

• Satarken 3 ay ilanda tutacağına arabayı almayın. Km yaptıkça insanlar 2.el alırken daha fazla düşünecektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SISU

valla hocam twizy kullanılır da her gün 100 km yapacağım diyorsunuz. şarjı yetmez. onun yerine zoe alın derim.
    Arkadaşa katılıyorum.
    Bir de şu olacaktır. Kamuda dursaniz şarja taksaniz içiniz rahat etmeyecek, özelde iseniz de kesin biri bir iki üç neyse belli bir gün sonra laf edecektir. Ben parasını vereyim vs deseniz de kar edeceğini düşünmüyorum.
    Twinzy ile uğraşmak yerine(maks hızı da düşük) 50 bine dizel sümbül vs almaya bakın bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam su an bir araciniz var satip twizy mi dusunuyorsunuz?
    Yoksa ikinci arac olarak mi dusunuyorsunuz?

otoban diyorsun bu aracin maksimim hizi 75km, otobanda baya bir yavas kalacaksin yani. Eger otoban surekli trafik olan bir yerse o zamanda 100km icin gunde 3-4 saatini harcayacaksin.

Neyse bunlari gecip kabaca bir hesap yaparsak.
    evdeki elektrik ile 4-5 tlye sarj oluyor alet. menzili 97km demis ama zor. Ortalama 6 liraya 100km gittin desek
    Her gun 36TL cebine kalacak.

2 yilda yapacagin tasarruf 18 bin TL. Satarken zarar etmesen bile benzinli aractan daha cok deger kaybedecegi kesin gibi bir sey. Yani o ettigini 18 bin TL karin bir kismi da araci satarken kaybolur. 2 yilda 5-10 bin TL kar etmek icin bence cektigin cileye degmez sadece finansal acidan.

Ama farkli olurum, degisik bir tecrube yasarim, dunayay bir katkim olur, cevreyi korurum vs. diyorsan. olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 26 Haziran 2020; 17:20:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Kişisel durumunuzu bilmiyorum ama ben olsam istanbulda günde ş.içi 100km yol yapacağıma taşınırım daha iyi. Hem maddi hem manevi büyük sıkıntı. Dün Beylikdüzünden Kartal'a gittim (yaklaşık 60km) anlatılmaz yaşanırdı. Trafik kadar bir de trafiktekiler yordu.
    100 km bir de akıcı yol değil. Trafikte sinirlenmesi, trafiğin durması her şey içinde paketi gibi ömür bitirir.

Benim iş yeri 13 km uzaklıkta dayanamadım metroya yakın bir yere bırakıyorum aracı hala trafik çekiyorum 3-4 km bile delirtiyor artık. Gerçi 3 aydır 3 kere gittim ofise hala durum aynı değişmemiş kilit noktalar yine kilit.

Ayrıca hiçbir zaman iş olarak karşıya bakmadım. Gebze, Bursa ve Manisa bile baktım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 26 Haziran 2020; 17:51:24 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Ben de Anadolu Yakasında oturuyorum, taziye için gitmiştim Beylikdüzü'ne hocam.
    Son günlerde Anadolu Yakasının trafiğinden şikayetçiydim, Avrupa Yakasını görünce şimdi hiç şikayet falan kalmadı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.