Şimdi Ara

Mitsu ASX (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
9.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: *ekim*

Mitsubishi'den 2 yeni model
    Mitsubishi, Lancer Sportback modeli ve kompakt crossover segmentindeki aracı ASX’i kullanıcılarının beğenisine sunuyor

Mitsubishi 2011’e girerken, tüm modellerinde sunduğu konfor, kalite, geniş donanım seçenekleri ve avantajlı fiyatlarına iki yeni model olan kompakt crossover ASX ve Lancer Sportback’i de ekleyerek, müşterilerine yeni heyecanlar sunmaya hazırlanıyor.
    Kaynak:http://www.gazeteport.com.tr/EKONOMI/NEWS/GP_736872

linkte Lancer Sportback in 1.6 motorla satışa sunulacagı yazıyor ?

bu motor sanırım ASX in motoruyla aynı.

yani 1.6 117 hp 154Nm tork bir lancer.performans verilerini merak ettim.acaba 1.5 nazaran ne kadar fark olur.

yakıt tüketimi için de ortalama 5.9 denmiş çok başarılı.

bu motor sedana da lazım gibi duruyor.

bakalım nasıl olacak

• Avrupa pazarında dizel ve benzinli ASXler tüm ülkelerde satılıyor. Açıkçası sadece benzinli motoru getirebileceklerine inanmak istemiyorum. Ayrıca diğer ülkelerde olduğu gibi benzinli ASX'in, benzinli Qashqai'dan daha ucuz olması gerekiyor. Hatta dizel ASX'in 1.8 CVT Lancer'dan da ucuz olmasını bekliyorum. Sonuçta bunların hepsi makul nedenleri olan beklentiler. Açıkçası TEMSA'nın atılım da yapması gerekiyor. Binek satışları yerlerde sürünüyor. Ancak şu var ki Avrupa ortalamasında satılan dizel ASX, L200'den gelen tatlı karı da kesebilir.

quote:

Orijinalden alıntı: etnaxy

Dostlar mitsubishi yetkili satıcısını aradım biraz önce,türkiyeye sadece 1.6 benzinli modeli gelicek ve 45-50 arasında bir fiyatla...

Hiç satış şansı kalmadı 1300-1400 kg araca 150Nm torklu benzinli motor takmışlar.Allah akıl fikir versin,Almanya ve ingilteredeli 1.8 Diesel versitonba baktım 300Nm tork var...

Qashqai yine pazarın lideri olur,mitsubishi ilk gazla bu ay 20 tane satar satmaz,ondan sonrası olmaz..:)

Şu türkiyede 1.6 TDi ,otomatik,4 çeker 1 compact SUV getiremediler ya...60 bine razıyım.

• Hocam sen inanmamaya devam et...1.8 Dieseli getiremez,çünkü ötv farkı giriyor araya,1.6 diesel motor olsa rekabet edebilir..

1.8 dieseli gelse rakip daha donanımlı ve otomatik captiva oluyor..

çok zor,volkwagen gibi 1.6 TDI getirse yok satar...vw izleyin şimdi bir de tiguana 1.6tdi koyacak kanımca,o zamn ne captiva ,ne qasqai ..

Yazık oldu...
  • quote:

Hocam sen inanmamaya devam et...1.8 Dieseli getiremez,çünkü ötv farkı giriyor araya,1.6 diesel motor olsa rekabet edebilir..

çok zor,volkwagen gibi 1.6 TDI getirse yok satar...vw izleyin şimdi bir de tiguana 1.6tdi koyacak kanımca,o zamn ne captiva ,ne qasqai ..

Yazık oldu...

Hala ÖTV farkı mı bari fotoğrafla anlatmaya çalışayım. 1.8 dizel ASX ile 1.8 benzinli Lancer aynı vergi diliminde. 1.8 ASX Invite 1.8 benzinli Lancerdan daha ucuza satılıyor. Türkiye'deki 1.8 Lancer'ın fiyatına bakarak aşağı yukarı ne civardan gelebileceğini tahmin edebilirsiniz.

Mitsu ASX

• Arkadaşlar duyduğum kadarıyla TR ye gelecek araç 1.6 benzinli ilk etapta. Satış rakamlarına göre 1.8 dizeli de gelecek dediler.
    Bir kaç yanlışı düzelteyim.
    1- Sabancı artık totota satmıyor.
    2- 1.8 dizel olsun, 1.6 benzinli olsun otomatik vites seçeneği yok. Hepsi manuel.
    3- Fiyat uygun olursa 1.8 dizel gelmese de satmaması için neden yok. nissan'ın araçlarına sahibinden de bir bakın yarısından çoğu 1.6 benzinli. hem de 1.5 dci seçeneği de olmasına rağmen. ha benzinli sahipleri memnun değil de satıyorsa bilemem. ama 1.8 dizel gelse bile düşündğümüz vergi dezavantajı nedeniyle onca parayı verşince millet otomatik olsun ister gibime geliyor. dizel outlander'ın durumu ortada.
    Bu arada İngiltere sitesine baktığımda A.S.&G. (auto stop & go) özelliği yani otomatik start stop özelliği tüm donanımlarda standart.
    Bu arada ingilterede çift kavramalı yarı otomatik dizel outlander piyasaya sürüldü. 2.2 litre motor olması sebebiyle buralara gelmez ama yine de çift kavramaya geçmiş olmalı güzel olmuş. bakarsınız diğer modellerde de geçerler. sadece outlander ve evo ile sınırlı kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: sinir kupu

Arkadaşlar duyduğum kadarıyla TR ye gelecek araç 1.6 benzinli ilk etapta. Satış rakamlarına göre 1.8 dizeli de gelecek dediler.
    Bir kaç yanlışı düzelteyim.
    1- Sabancı artık totota satmıyor.
    2- 1.8 dizel olsun, 1.6 benzinli olsun otomatik vites seçeneği yok. Hepsi manuel.
    3- Fiyat uygun olursa 1.8 dizel gelmese de satmaması için neden yok. nissan'ın araçlarına sahibinden de bir bakın yarısından çoğu 1.6 benzinli. hem de 1.5 dci seçeneği de olmasına rağmen. ha benzinli sahipleri memnun değil de satıyorsa bilemem. ama 1.8 dizel gelse bile düşündğümüz vergi dezavantajı nedeniyle onca parayı verşince millet otomatik olsun ister gibime geliyor. dizel outlander'ın durumu ortada.
    Bu arada İngiltere sitesine baktığımda A.S.&G. (auto stop & go) özelliği yani otomatik start stop özelliği tüm donanımlarda standart.
    Bu arada ingilterede çift kavramalı yarı otomatik dizel outlander piyasaya sürüldü. 2.2 litre motor olması sebebiyle buralara gelmez ama yine de çift kavramaya geçmiş olmalı güzel olmuş. bakarsınız diğer modellerde de geçerler. sadece outlander ve evo ile sınırlı kalmaz.

vergi düzenlemesi yapılmazsa büyük hacimli motorlar ülkemizde hep hayallerimizi süsleyen tatlı birer düş olarak kalacak galiba????

• hocam ötv farkını 1.8 diesel ile 1.8 benzinli yi kıyaslıyorsun...

ben 1.8 motor ile 1.6 motor motor arasındaki vergi farkından bahsediyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: *ekim*

quote:

Hocam sen inanmamaya devam et...1.8 Dieseli getiremez,çünkü ötv farkı giriyor araya,1.6 diesel motor olsa rekabet edebilir..

Yazık oldu...

Hala ÖTV farkı mı bari fotoğrafla anlatmaya çalışayım. 1.8 dizel ASX ile 1.8 benzinli Lancer aynı vergi diliminde. 1.8 ASX Invite 1.8 benzinli Lancerdan daha ucuza satılıyor. Türkiye'deki 1.8 Lancer'ın fiyatına bakarak aşağı yukarı ne civardan gelebileceğini tahmin edebilirsiniz.

Mitsu ASX

hocam ötv farkını 1.8 diesel ile 1.8 benzinli yi kıyaslıyorsun...

ben 1.8 motor ile 1.6 motor motor arasındaki vergi farkından bahsediyorum..

Şimdi mitsu 1.6 benzinli modelini çıkarıyorya,1.8 motoru vergi diliminden dolayı piyasaya sürmüyor demek istiyorum.Umarım şimdi anlaşılmıştır ÖTV farkı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etnaxy -- 9 Ağustos 2010; 20:40:04 >

• Anlatamadım sanırım bir daha deneyeyim:
    Türkiye'de Lancer 1.8 Intense CVT 52.060 TL. Almanya'da Lancer 1.8 Intense CVT 24.150 Euro. Şimdi Almanya'da ASX 1.8 Invite 22.990 Euro olduğuna göre, Türkiye'de ASX 1.8 Invite 52.060TL'dan ucuz olur mu olmaz mı? Elbette 1.8 motor ile 1.6 motor arasında ÖTV farkı var. Benim anlatmaya çalıştığım şey bu ASX Invite 52.000TL'dan daha pahalı olamaz. Ayrıca kaşla göz arasında zam yapmış TEMSAcılar :)
  • Lancer'dan daha pahalı olur aynı motor olayına takılmayın
    arada hem sınıf farkı hem de dizel-benzin motor farkı var. Örnek olarak Polo tdi ile Golf tdi fiyatlarına bakın ya da Golf tsi ile Tiguan tsi
  • Aslında Lancer platformu üzerine yapılandırıldığı için (outlander bile öyle) çok fiyat fark etmemesi lazım ama şimdi araçtaki donanım farkı, göreceli sınıf farkı (compact SUV) ve de yeni gelen bir model olması sebebiyle mutlaka bir fiyat farkı olacaktır. bence bekleyelim görelim. bir şey kalmadı bir aya öğreniriz
  • bayiye uğradım asx dizel olarak gelecek dedi bayan ama çokda tam bilgi sahibi gibi gelmedi bana.fiyat olarakta Qashqai den biraz düşük olacakmış.promosyon tanıtım fiyatı.bot boy kartondan resimleri vardı :)bakalım ne zaman gelecek
  • İlk etapta 4x2 benlinli motor gelecemiş Eylül ayı gibi gelir dediler.
  • Beyler ben bu arabayı alırım ama bi görelim fiyatı makul olsun.Rakipleri görelim .
    Niye büyük SUVler bile 14-15 litre dizel yakıyor. 9-10 haydi hay iyi. Az buz para değil. Şimdi bunun benzinlisi bahsedilen start stop falan standart ise ve bahsedilen ortlama 5.9 un biraz üstüne çıksa bile bana yeter. Çünkü ucuza alıcam, dizelin yakıt kaliteli mi derdi yok, turbo derdi yok . En önemlisi dizelin tor tor tor sesi yok. Dizel iyi güzel de biraz daha konforsuz bir de bakın bakalım 100binde dizlei kim kaça alıyor..

Bu segmentte kral kim .Qashqai (QQ) ..1.6 benzinli 110 mu 115 mi e 16 jant gayet iyi donanımla 51900 benzinli fiyatı var . Herhalde 50 civarlarına satarlar tam bilmiyorum.

Başka kim var tiguan 1.4 tsi . Fiyatı uçmuş geçiniz.

Skoda yeti : 1.2 Tsi DSg ile birlikte 50 binin altında (auto expres yeti, QQ, ASX karşılaştırmasında yetiyi 1. ASXi sonuncu seçti).

Gelecek ay çıkacak yeni KIA sportage 1.6 benzinli 140 bg direk enjeksiyon (bu sistemi mitsubishi keşfetmişti) 49 binden satılacak. İnanılmaz yakışıklı görünen bişey.

Şimdi ASXin bunların hepsinden ucuz olması lazım. Çünkü yeti çok iyi bir otomobil DSGsi var küçücük motoru var, QQ zaten en çok satan bu sebeple pahalı ama alınıyor, KIA yeni motoru ve aşırı yakışıklı kasası ile geliyor. ASX satılmak isteniyorsa güzel bir donnaımla 45 civarlarına satılmalı ki alalım. Ama fiyatı 49 falan olacaksa yeti DSG veya sportage alırım ben..

ASX anlaşma gereği PSA ile ortak değil mi. Onlarda 1.6 HDi var..

İstermisiniz 3 ay sonra Citroen aynısını 1.6 HDi ile çıkarsın.

Aslında KIAnın elinde yeni süpermini MPVleri Vengada kullandıkları 128 bglik 1.6 dizel var. BUnu sportage a koysalardı Nissan Türkiye biterdi. Ancak KIA da mitsubishi gibi 1.7 dizel koymuş 115 bg lik..

Mitsubishi ASXdeki 1.8 147 bg dizel motor dünyada değişken subap zamanlaması uygulanan ilk dizel motormuş..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-rayted -- 19 Ağustos 2010; 14:56:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Mitsubishi ASXdeki 1.8 147 bg dizel motor dünyada değişken subap zamanlaması uygulanan ilk dizel motormuş..

Gözede kulağada hoş geliyor ..
  • 1.6 117beygir manuel vites 15gun icinde yetkili servislerde suan icin tek motor ve tek vites kutusu turkiye icin... fiyatida 48 000 tl bugun servise gittim orda bilgilendirdiler ozelliklerini anlatayan egitimin kitabini ve brosurunu inceleme firsati buldum QQ ya iyi bir rakip
  • quote:

Orijinalden alıntı: kSenwS

1.6 117beygir manuel vites 15gun icinde yetkili servislerde suan icin tek motor ve tek vites kutusu turkiye icin... fiyatida 48 000 tl bugun servise gittim orda bilgilendirdiler ozelliklerini anlatayan egitimin kitabini ve brosurunu inceleme firsati buldum QQ ya iyi bir rakip

donanımdan hatırladıklarınız var mı? 1.6 115 bg 6 ileri vites düz olduğunu biliyoruz. . jant 16 mı 17 mi? aktif dinamik stabilite kontrol var mı? start stop standart mı? sunroof var mı ? rokford fosgate var mı? kararan dikiz aynası, cruise, far ve yağmur sensörü, çift bölgeli klima var mı? kaç HY var (9 standart gibi duymuştum). Outlanderinki gibi bir donanımla 48 fiyatı makul ama donanım düşükse almanın manası yok.
  • euro 5 1.6 117 hp@6000 / 154nm@4000

5 ileri manuel

0-100: 11.4 sn.

yakıt tüketimi:
    ortalama: 5.9
    şehir dışı: 4.9
    şehir içi: 7.4
    Co2: 135gr.

9 hava yastığı esp+çekiş kontrol sistemi break asist, start/stop standard
    tek donanım getirise muhtemelen İnvite olur hız sabitletici, yagmur,far,park sensörü 16 inc jant var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brujeria -- 22 Ağustos 2010; 23:27:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

değişken subap zamanlamalı dizel motor hyundai araçlarında en az 3yıldır kullanılıyor diye biliyorum hatta accent era da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: precious55

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

değişken subap zamanlamalı dizel motor hyundai araçlarında en az 3yıldır kullanılıyor diye biliyorum hatta accent era da.

Benim hoşuma giden değişken subap zamalaması değil 1.8 147 HP.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.