Şimdi Ara

Mitsu ASX (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
2
Favori
9.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: precious55

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Mitsubishi ASXdeki 1.8 147 bg dizel motor dünyada değişken subap zamanlaması uygulanan ilk dizel motormuş..

Gözede kulağada hoş geliyor ..

değişken subap zamanlamalı dizel motor hyundai araçlarında en az 3yıldır kullanılıyor diye biliyorum hatta accent era da.

Hayır Hyundainin kullandığı VGT yani variable geometry turbo ki bunu FORD PSA daha eskiden beri kullanıyor. BUnda turbo palleri yani kanatları hareketli ve basınça göre açılıp kapanarak daha iyi performans sağlıyor.

Mitsu ise ilk kez Hondanın geliştridiği vtec şimdi toyotada VVT. Hyundaide CVVT fordda ti-vct BMWde vanos diye adlandırılan sübap zamanlamasını değiştirme işlemini ilk kez bir dizel mootrda kullanmış oluyor.

Beyler biri allah rızası için tam donanımı yazsın madem bayiilerde bilgi var. Ben 6 ileri diye hatırlıyordum ama kontrol ettim 5 ileri imiş..

http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=213246

• Donanım hakkında bilgihttp://www.mitsubishiclubturkey.com/viewtopic.php?f=42&t=848 adresinde mevcut.
  • Teşekkür ederim.
    Donanım yeterli bence sunroof , rokford fosgate eksik. Bir de deri döşeme, xenon far kalıyor zaten..

Zaten makul markaların 1.6 HB arabaları bile bu donanımda 45 civarlarında . Ayrıca memlekette ucuz araba var mı? ÖTV indirimi sonrası patlatılan talep nedeniyle tüm arabalar aşırı pahalı. Hyundai i20 dizel ful dolusu 40bini aşıyor.

Bence linkte verdiğiniz o forumda yazılanın aksine bu aracın rakibi Qashqai olamaz. QQ alacak adam çoktan alırdı zaten. Bence bu arabanın rakibi sadece sadece bayiilerin eylül 2. haftası geleceği söylenen yeni KIA sportage dır. 1.6 140 bg bu otomobil acaip ama acaip yakışıklı. ASXe 10 yüz bin milyon basar ayrıca daha büyük olup (13 cm mi ne daha uzun ama dingil açıklığı daha kısa) tam bir jip gibi duruyor. Eğer Sportage LED gündüz farları , sunroof gibi oyuncaklarla çıkarsa ayrıca nissan pazardaki gücüne güvenip asx ve sportage çıkınca 1-2 ay sonra 3-5 binlik kampanya yaparsa (ki o zaman bile hakkettiğinden pahalı kalır bence) ASX fiyatı pahalı kalır.

Ben 1-2 ay bekleme taraftarıyım belki 45 civarlarına inen olursa alırım..

• quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

Teşekkür ederim.
    Donanım yeterli bence sunroof , rokford fosgate eksik. Bir de deri döşeme, xenon far kalıyor zaten..

Zaten makul markaların 1.6 HB arabaları bile bu donanımda 45 civarlarında . Ayrıca memlekette ucuz araba var mı? ÖTV indirimi sonrası patlatılan talep nedeniyle tüm arabalar aşırı pahalı. Hyundai i20 dizel ful dolusu 40bini aşıyor.

Bence linkte verdiğiniz o forumda yazılanın aksine bu aracın rakibi Qashqai olamaz. QQ alacak adam çoktan alırdı zaten. Bence bu arabanın rakibi sadece sadece bayiilerin eylül 2. haftası geleceği söylenen yeni KIA sportage dır. 1.6 140 bg bu otomobil acaip ama acaip yakışıklı. ASXe 10 yüz bin milyon basar ayrıca daha büyük olup (13 cm mi ne daha uzun ama dingil açıklığı daha kısa) tam bir jip gibi duruyor. Eğer Sportage LED gündüz farları , sunroof gibi oyuncaklarla çıkarsa ayrıca nissan pazardaki gücüne güvenip asx ve sportage çıkınca 1-2 ay sonra 3-5 binlik kampanya yaparsa (ki o zaman bile hakkettiğinden pahalı kalır bence) ASX fiyatı pahalı kalır.

Ben 1-2 ay bekleme taraftarıyım belki 45 civarlarına inen olursa alırım..

Bu arac bir HB arac deil CrossOver bu Segmenttin en iyi satis basarisi suan QQ da ayrica QQ baz fiyati 46 000 tl den baslayip 90 000tl ye kadar gidiyor dedigin kia'nin disi ASX ten uzun ici dar ne anladim ben bundan Yasam Alani daha kisitli bu durum QQ ilede ayni ASX QQ dan dis ebat olarak daha kisa ama Dingil mesefesi olarak 3CM daha uzun bu da daha ferah bir ic mekan demek. ayrica ASXte iC gostergeler Digital Ve Şık. Kia Yakit olarak ne yakar bilemiyorum ama ASX'in benzinli motoru gayet uygun sinifina gore. şimdiden konusmak erken arac bir gelsin gorelim test edelim . ASX'in butun kiyaslamari kendi eğitim kitabinda bile QQ ile . üSt versiyonlarda Deri Koltuk ve secenegi var.bana gore donanimda en buyuk eksikligi otomatik vitesi olmamasi.

• quote:

Değerli müşterimiz,

ASX modelimizi Agustos sonu itibarı ile yetkili bayilerimizde görebilir ve test sürüşü yapabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Temsa Global San. ve Tic.A.Ş
    Müşteri İlişkileri Departmanı

Bu sabah mailboxuma düşen Temsanın yanıtı
  • Valla öbür forumdan 2 kişi satın almış bile aracı :) fiyat : 47.500
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janissary.

Valla öbür forumdan 2 kişi satın almış bile aracı :) fiyat : 47.500

sanmam ya onlar birbirini gaza getirmeye çalışıyor bence..yok yılbaşına kadar araba kalmamış yok %80i daha görmeden almış yılbaşı sonrası 52bin olacakmış felan...

fazla tutulmayacak niche bir araç sonuçta..
    yanılmıyorsam asx ingiltered üretiliyor (sahi nerede üretildiğini kesin bilen var mı) ingiliz AE bile qashqai yeti asxi karşılaştırmasında asx i en sona koydu.

bize kalmadı ise kalmadı ne yapalım gider başka bişey alırız..
  • asx lancer platformu üzerine bina edilmiş bir araç olduğundan ben 2 ihtimal veriyorum üretim yeri için. ya lancer araçlar gibi japonya üretimidir ya da outlander (ki o da lancer platformu üzeirnedir) gibi hollanda fabrikasında üretiliyordur. outlander üzerine bina edilen peugeot 4007 ve citroen c-crossover hollanda da üretildiğine göre ve de bu araç için de peugeot ile flört edildiğini okumuş olduğumdan (aha da link: http://paultan.org/2010/04/27/psa-peugeot-citroen-to-rebadge-mitsubishi-asx/) aracın hollanda nedcar tesislerinde üretilmesi muhtemel.

• Hollanda'dan gelen araçların rezil ötesi bir işçiliği var. Ön camın altına süngerimsi birşey koymuşlar 10 parça iç plastik aksamlar desen birleşim yerlerinde neredeyse yarım cm boşluk var.
    Umarım Temsa Türkiye'de ürettirir bu aracı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brujeria

Hollanda'dan gelen araçların rezil ötesi bir işçiliği var. Ön camın altına süngerimsi birşey koymuşlar 10 parça iç plastik aksamlar desen birleşim yerlerinde neredeyse yarım cm boşluk var.

baska Yerdende mi Geliyor bu Araclar :) Temsa burda bir halt yapamaz
  • colt araçlar sadece hollandadan geliyor. zaten bizde satılan coltlar avrupa versiyonu. yoksa japonyada filan hala makyajsız kasası var aracın. amerikaya da yakında gelecekmiş ama hangisi gelir bilmem.

temsa burada bir halt yapamaz değil ama mitsubishi burada yaptırmaz bence. en azından yakın bir zamanda. hoş temsa'nında bu yönde bir çalışması, hatta isteği bile yoktur zannımca. onlar otobüs işine kanalize. mısırda fabrika bile açtılar.
  • quote:

Hollanda'dan gelen araçların rezil ötesi bir işçiliği var. Ön camın altına süngerimsi birşey koymuşlar 10 parça iç plastik aksamlar desen birleşim yerlerinde neredeyse yarım cm boşluk var.

Önde ki sünger doğru ama beni hiç rahatsız etmemişti. Nerde ki plastik aksamların arasında boşluk var ? Ben o kadar titiz inceleyip her gün aracı temizlememe rağmen denk gelemedim. Yeni kasalarda iç aksamda gördüğüm tek sorun iç kapı kollarında ki plastiğin bir süre sonra oynamasıydı.
  • Bu arada eski kasalar ile yeni kasalar arasında iç mekanda bariz bir kalite farkı var. Eski kasalarda yumuşak plastik var yeni kasa öyle değil malesef. Özellikle arka koltuklarda ve aracın boyasında. Yeni kasanın boyasının verniği çok ince çok çabuk çiziliyor ve çok kolay astara iniyor bu çizikler. Ama ben colt alacak olsam yine de yeni kasa alırdım sadece direksiyonu yeter :)
  • quote:

Önde ki sünger doğru ama beni hiç rahatsız etmemişti. Nerde ki plastik aksamların arasında boşluk var ? Ben o kadar titiz inceleyip her gün aracı temizlememe rağmen denk gelemedim. Yeni kasalarda iç aksamda gördüğüm tek sorun iç kapı kollarında ki plastiğin bir süre sonra oynamasıydı.

Kapı eşiklerindeki plastikler yamuk monte edilmiş bazı yerlerde boşluk var airbag kapağının sağ tarafında da boşluk var. Birde kapı plastikleri çok dikkat etmeme rağmen nasıl oluyorsa çiziliyor. Maalesef Eski Colt'un malzeme kalitesi yenilere göre çok iyi.
  • quote:

quote:

Kapı eşiklerindeki plastikler yamuk monte edilmiş bazı yerlerde boşluk var airbag kapağının sağ tarafında da boşluk var. Birde kapı plastikleri çok dikkat etmeme rağmen nasıl oluyorsa çiziliyor. Maalesef Eski Colt'un malzeme kalitesi yenilere göre çok iyi.

Genel Kani Coltlardaki iC malzemenin bir kisminin sinifinin ustunde oldugu (on konsolda ve kapi kenarlarinda kullanilan malzeme gibi) ama diger yerlerdeki Plastik cok kotu dayaniksiz ve ses yapiyor

• Düz vites benzinli ASX 47.000 Temsanın sitesinde. Daihatsu Terios 4x2 +tam otomatik vites +deri döşeme +fabrikasyon BRC lpg 42.000 TL'ye aldı 2 ay önce bir tanıdığım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kSenwS

Genel Kani Coltlardaki iC malzemenin bir kisminin sinifinin ustunde oldugu (on konsolda ve kapi kenarlarinda kullanilan malzeme gibi) ama diger yerlerdeki Plastik cok kotu dayaniksiz ve ses yapiyor

Konsol ve kapı kollarındaki yumuşak malzeme yenilerde yok odun gibi plastik var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brujeria -- 25 Ağustos 2010; 21:42:22 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kSenwS

Konsol ve kapı kollarındaki yumuşak malzeme yenilerde yok odun gibi plastik var.

:)
  • ASX'i henüz görmedim, muhtemelen haftasonu göreceğim. İncelemelerim hala kağıt üzerinde devam ediyor.
    ASX'e ait teknik özellikler:
    Uzunluk (mm) 4.295
    Genişlik (mm) 1.770
    Yükseklik (mm) 1.615
    Dingil mesafesi (mm) 2.670 ,

Fiat Doblo özellikleri:
    Uzunluk (mm) 4390
    Genişlik (mm) 1832
    Yükseklik (mm) (yüksüz) 1845
    Aks mesafesi (mm) 2755

Buna göre Doblo daha geniş, daha uzun, daha fazla yüksek, dingil mesafesi daha uzun. Anladığım kadarıyla ASX yerden birazcık daha yükseltilmiş otomobil. Türkiye, Doblo-Connect-Kangoo cennetiyken ASX'i nasıl satacaklar. Fiyatının şişirildiği görüşüne katılıyorum, aşağı yukarı araç fiyatlarının benzeştiği Almanya'ya göre fiyat oldukça şişirilmiş. Ayrıca sonuçta ASX, C sınıfı kalıplarında bir araç. C sınıfı standartlarına göre de pahalı. Hatta aşağı yukarı manuel Lancer Invite civarında gezinmesi gereken fiyatı oldukça yüksek. Ayrıca tam hatırlamıyorum ama bu sene için 200'lük ASX kotası varmış TEMSA'nın. Mitsubishi'nin toplam satış rakamları ortadayken yıl sonunda stok eritmesi bağlamında iyi bir fiyat düşüşü bekleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *ekim* -- 25 Ağustos 2010; 22:48:46 >

• bahsettiklerin ticari araç.yükseklikleri uzunlukları biraz daha fazla olması normaldir.asx suv sınıfında bir araç evet yerden biraz yüksek jeep görünümlü bir otomobil.rakipleride qashqai,koleos,tucson,rav4,sportage,x3 v.s.bunların fiyatlarına da bakıldığında noral otomobilfiyatlarından biraz daha yüksek olduğu görülür.tabiki ucuz olsunda alalım isterim ama sonuçta bu sınıfta(suv) fiyatlar aşağı yukarı böyle
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.