Şimdi Ara

Mitsubishi Colt Takımı (<< Marjinal ama orijinal>>) (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.954
Cevap
75
Favori
688.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: johnmcclane

tasshelhoff dostum şu linkteki colt nasıl?benim getz ile takası düşünüyo ne dersin?üste 5bin falan istiyor???

http://www.sahibinden.com/triptonic_vites_bayanlar_icin_ideal_ve_ekonomikWQQaXQQ10120787WQQpXQQdisplayitem

benim getz de şudur:

http://www.sahibinden.com/22_000_km_de_temiz_2005_getz_WQQaXQQ10789977WQQpXQQdisplayitem

bacey dostuma tavsiyelerde bulunduğunu görünce bana da bana da dedim

saygılar...

zor bir soru;

sen arabandan sırf yakıt için kurtulmak istiyorsun.

1.5 ise şehir içi 8 litre gibi bir tüketime sahip.

yani beklediğin özledğin o çok ekonomik tüketimi belki bulamayabilirsin.

keşke 1 hafta filan bir yerlerden colt bulma kullandığın güzergahta kullanma şansız olsa diyeceğim.

gerek ilandaki colt gereksede senin araban oldukça temiz duruyor.

şayet dendiği gibi güvenlik paketi varsa o fiyat çok güzel.

aracı yakından gör içine sinerse al derim.

getze göre çok daha geniş çok daha donanımlı çok daha performanslı ve daha ekonomik bir aracın olacak.

ama umarım ekonomiklik kısmı seni tatmin edecek kadar olur.

hayırlı günler.

• walla tasshelhof dostum ekonomi durumunu artık dert etmiyorum diyebilirim...

çok sıkıntı olursa lpg taktırırım diyorum ne de olsa 1.5 motor var sıkıntı olmaz...

arabamı değiştirmek istiyorum çünkü colt aklımı başımda aldı getzden soğudum inan ki...

1.5 i de özellikle güvenlik paketli ve full diye istiyorum aslında,hayırlısı bakalım...5bin bulamam gibi geliyo ama

zorluycaz bakalım...saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclane -- 6 Ekim 2008; 20:01:14 >
  • kardeş daha düşük bir miktara o araçtan bulman zor sanırım. onun için sana tavsiyem illa o araç diyorsan ve gerçekten de temiz ise
    1- internetten bu aracın piyasasına bir bak.
    2- eğer bu civarsa ise para biriktir öyle al.
    3- eğer düşeş yahu bu diyorsan kısa vadeli bir kredi kullanma opsiyonunu düşün. tüketici kredisi bile olur. tekrardan izerine alma derdin olmaz.
    4- eğer ödeyebileceğin bir kredi taksitlendirmesinde faizler ve masraflarla sana piyasa fiyatından daha ucuza geliyorsa bu aracı kaçırma. gelmiyorsa 2 numaralı seçeneğe dön.
    öğretmenmişsin zaten. bir nevi meslekdaş sayılırız. otur ince hesabını yap. krediler için de kasım ayında geçen sene ziraat bankası öğretmenlere düşük faizli kredi imkanı sunmuştu. hem ziraatin masrafları da düşük. ben ondan faydalanmıştım. onu bir soruştur. olacaksa öyle bir şey onu bekle.
    hayırlı günler.

quote:

walla tasshelhof dostum ekonomi durumunu artık dert etmiyorum diyebilirim...

çok sıkıntı olursa lpg taktırırım diyorum ne de olsa 1.5 motor var sıkıntı olmaz...

arabamı değiştirmek istiyorum çünkü colt aklımı başımda aldı getzden soğudum inan ki...

1.5 i de özellikle güvenlik paketli ve full diye istiyorum aslında,hayırlısı bakalım...5bin bulamam gibi geliyo ama

• quote:

Orjinalden alıntı: sinir kupu

kardeş daha düşük bir miktara o araçtan bulman zor sanırım. onun için sana tavsiyem illa o araç diyorsan ve gerçekten de temiz ise
    1- internetten bu aracın piyasasına bir bak.
    2- eğer bu civarsa ise para biriktir öyle al.
    3- eğer düşeş yahu bu diyorsan kısa vadeli bir kredi kullanma opsiyonunu düşün. tüketici kredisi bile olur. tekrardan izerine alma derdin olmaz.
    4- eğer ödeyebileceğin bir kredi taksitlendirmesinde faizler ve masraflarla sana piyasa fiyatından daha ucuza geliyorsa bu aracı kaçırma. gelmiyorsa 2 numaralı seçeneğe dön.
    öğretmenmişsin zaten. bir nevi meslekdaş sayılırız. otur ince hesabını yap. krediler için de kasım ayında geçen sene ziraat bankası öğretmenlere düşük faizli kredi imkanı sunmuştu. hem ziraatin masrafları da düşük. ben ondan faydalanmıştım. onu bir soruştur. olacaksa öyle bir şey onu bekle.
    hayırlı günler.

quote:

walla tasshelhof dostum ekonomi durumunu artık dert etmiyorum diyebilirim...

eyw dostum...tavsiyelerini değerlendirecem...

saygılar...

• görmemişim sinirkupu arkadaşım;

evet kapı kollarındaki çizikler pasta cila ile giderilebilir herhalde.( metal kısımı tabi plastik kısmı değil)

açıkçası aracın dışı pek dikkat ettiğim bir yer değil.

yani aldırmıyorumda denilebilir. pas tehlikesi olmadıkça çizikleri önemsemem.

eskiden önemserdim ben boyatırırdım çocuklar çizerdi ondan beri boşveriyorum artık.

o bakımdan kaporta hakkında çok bir bilgim yok.

bu konuda pek bir faydam olamıyor ne yazıkki.

çok para harcayıp o boya koruma denen şeylerden yaptırmak lazım bence israf.

gene 2 ay sonra ski haline glecek nasıl olsa.

hayırlı günler.
  • tasshelhoff kardeş saol yine de.
    valla bu devirde boya koruma yaptırmaya o kadar para veremem. evet çiziklerden kaçılmıyor ama işte insan sinir de oluyor bir yerde. güvenlikli sitedeyiz güya. araçların arasında oynayan bisiklete binen çocuk mu istersin? komşu demeye dilimin varmayacağı kapılarını bizim araca çarptıarark açanlar mı istersin?
    yine de bu kasko dönemim bitmeden autokingden randevu aldım. kalan mini hasar haklarımdan olabildiğince kullanacağım.
    saygılar.
  • herkese günaydın... bayramda çalıştık şimdi tatil yapıyoruz... keşke bizim kurumda da mesai ücreti ödenseydi... ama ne kadar çalıştıysan o kadar nöbet izni veriliyor... bayramda ailenle yaptığın tatille... eşin çalışırken evde tek başına yaptığın tatil bir mi?... neyse... işim var ya... allaha şükür...

antalya ya bir günlüğüne de olsa gittim geldim... denizli yi bilenler... cankurtaranı bilirler... o yokuş.... ve korkuteline inene kadar bir iki yokuş daha... korkuteline geldiğimde ortalamam 6,2 idi... oradan antalya ya sallanınca girişte 5,5 oldu... iki kişi ve 50 kilo yük...

dönüşte üç kişi ve biraz daha yükle 5,9... ortalama... km ye 190 ile 220 kuruş arası gitti geldi...

özellikle john mcclaine arkadaşım... 1,5 güvenlik paketli ile ilgilenmene sevindim...

şehir içi... tabi denizli şehir içi belki istanbul gibi olmayabilir... ama inan 8 i hiç görmedim... tass hocam kızma... saygılar sana... şehir içi ortalamalarım da 6,5-7 arası...

ladam 120 kuruş yakardı daha bir kaç ay evvel satmadan önce... sorarlardı söylerdim... ama her ay ya karbüratör tıkanırdı... ya sarj dinamosunda konnektörün kömürü biterdi... ya da rot başı körükler patlardı... alla alla... yakıttan tasarrufum hep başka bir yerden çıkardı...

bunda da öyle olur diye korkuyorum... ama inanın bir depoyla 900 KM gider bu araç uzun yolda...hatta 1000 i zorlar... kasa hafif... beygir yüksek... yüksek sürati ne yapayım... çok hızlı gitmek isteyen zaten 150 beygirlik araçlara girer değil mi...

demek benim araç da 19bin edecek... destek olanlar vardı da öyle aldım memur maaşıyla... yoksa nerde... 90 model ladaya haksızlık etmeyeyim... ama derler ya attan inip eşeğe binmek... işte onun tam tersi... gerçi bizim köyde eşek daha iyi gider ya...

bu arada eşeği küçümsememek de lazım... bizim köylüye büyük hizmetleri vardı... hala da öyle...(yük açısından yani)...

ayrıca eskiden dağ yollarının açılmasında eşşeğin öncülüğünü de biliyor musunuz?... eşşek rampayı pek sevmez... o yüzden eğimin daha az olduğu yerlerden çıkmayı sever... eski dağ yolları onun için kıvrım kıvrımdır...

lafı uzattım yine... sonra devam ederiz...

sevgili üstadlarıma saygılar...

• quote:

Orjinalden alıntı: turizmpsikoloğu

herkese günaydın... bayramda çalıştık şimdi tatil yapıyoruz... keşke bizim kurumda da mesai ücreti ödenseydi... ama ne kadar çalıştıysan o kadar nöbet izni veriliyor... bayramda ailenle yaptığın tatille... eşin çalışırken evde tek başına yaptığın tatil bir mi?... neyse... işim var ya... allaha şükür...

antalya ya bir günlüğüne de olsa gittim geldim... denizli yi bilenler... cankurtaranı bilirler... o yokuş.... ve korkuteline inene kadar bir iki yokuş daha... korkuteline geldiğimde ortalamam 6,2 idi... oradan antalya ya sallanınca girişte 5,5 oldu... iki kişi ve 50 kilo yük...

dönüşte üç kişi ve biraz daha yükle 5,9... ortalama... km ye 190 ile 220 kuruş arası gitti geldi...

özellikle john mcclaine arkadaşım... 1,5 güvenlik paketli ile ilgilenmene sevindim...

şehir içi... tabi denizli şehir içi belki istanbul gibi olmayabilir... ama inan 8 i hiç görmedim... tass hocam kızma... saygılar sana... şehir içi ortalamalarım da 6,5-7 arası...

ladam 120 kuruş yakardı daha bir kaç ay evvel satmadan önce... sorarlardı söylerdim... ama her ay ya karbüratör tıkanırdı... ya sarj dinamosunda konnektörün kömürü biterdi... ya da rot başı körükler patlardı... alla alla... yakıttan tasarrufum hep başka bir yerden çıkardı...

bunda da öyle olur diye korkuyorum... ama inanın bir depoyla 900 KM gider bu araç uzun yolda...hatta 1000 i zorlar... kasa hafif... beygir yüksek... yüksek sürati ne yapayım... çok hızlı gitmek isteyen zaten 150 beygirlik araçlara girer değil mi...

demek benim araç da 19bin edecek... destek olanlar vardı da öyle aldım memur maaşıyla... yoksa nerde... 90 model ladaya haksızlık etmeyeyim... ama derler ya attan inip eşeğe binmek... işte onun tam tersi... gerçi bizim köyde eşek daha iyi gider ya...

bu arada eşeği küçümsememek de lazım... bizim köylüye büyük hizmetleri vardı... hala da öyle...(yük açısından yani)...

ayrıca eskiden dağ yollarının açılmasında eşşeğin öncülüğünü de biliyor musunuz?... eşşek rampayı pek sevmez... o yüzden eğimin daha az olduğu yerlerden çıkmayı sever... eski dağ yolları onun için kıvrım kıvrımdır...

lafı uzattım yine... sonra devam ederiz...

sevgili üstadlarıma saygılar...

hocam siz mutlaka yazarlık yapmayı denemelisiniz...çok ciddiyim...

• @turizmpsikoloğu : Merhaba. Bende aynı sizin gibi Lada kullanıcısı iken Colt aldım. 93 Ladam vardı. Parça ucuz, LPG sayesinde tüketim azdı. Az kahrımı çekmedi. Sonra 2008 Colt AMT aldım. Gerçekten Eşşeği bırakın El arabasından inip ata binmek gibi oluyor Lada dan sonra. Yinede ladanın hakkını yememk lazım. KArtal doğan gibi kuş serisi (Serçeyi ayrı tutarım her zaman. Çok daha şirin) araçlardan 2 kat ekonomik ve güçlü bir araç. 2 yıl her yere taşıdı. (Tabi bende onu sürekli ustalara taşıdım o ayrı.)

Diğer arkadaşlarada bir sorum olacak. Dediğim gibi önceki arabam lada idi. Yani bakım vs derdi olmayan zaten sürekli tamirci isteyen bir araba idi. Şimdi yeni arabam 25.000 km de. 30.000 km bakımından önce aralarda bakıma götürmek gerekiyormu arabayı? Kışa girerken yaza girerken vs ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakc

@turizmpsikoloğu : Merhaba. Bende aynı sizin gibi Lada kullanıcısı iken Colt aldım. 93 Ladam vardı. Parça ucuz, LPG sayesinde tüketim azdı. Az kahrımı çekmedi. Sonra 2008 Colt AMT aldım. Gerçekten Eşşeği bırakın El arabasından inip ata binmek gibi oluyor Lada dan sonra. Yinede ladanın hakkını yememk lazım. KArtal doğan gibi kuş serisi (Serçeyi ayrı tutarım her zaman. Çok daha şirin) araçlardan 2 kat ekonomik ve güçlü bir araç. 2 yıl her yere taşıdı. (Tabi bende onu sürekli ustalara taşıdım o ayrı.)

Diğer arkadaşlarada bir sorum olacak. Dediğim gibi önceki arabam lada idi. Yani bakım vs derdi olmayan zaten sürekli tamirci isteyen bir araba idi. Şimdi yeni arabam 25.000 km de. 30.000 km bakımından önce aralarda bakıma götürmek gerekiyormu arabayı? Kışa girerken yaza girerken vs ?

yok bakım için gerekmez ama kışa hazırlık kontrolleri yapılmalı;

antifiriz yeterli karışımdamı? düzeyi nasıl?

lastikler ne alemde?

sileceklerne alemde?

bu 3 şeyi kontrol ettirmen yeterli bence

gerisi 30.000 km de yapılacak zaten.

bunlar her arabada bakılması gereken şeyler mersedes alsanda bu böyle :)

hayırlı günler.

• aracım ile ilk defa gerçek manada uzun yola çıktım. colt 1.3 amt ile istanbul-antalya-istanbul parkurunu, giderken 5,8 , dönerken 5,6 ortalama ile tamamladım. (2 kişi + minimum 100kg yük) eski kasa 1000cc yaris ile aynı değeri elde etti. Araç hem şehir içinde hem şehirdışında çok rahat, sürücüyü yormuyor. özellikle sollamalarda gaza sonuna kadar bastığınızda 6. vitesten 4 e atıp o mükemmel motor sesiyle hızlanması harika bir duygu . amt şanzımanlı colt'u olup da denemeyen varsa boş bir yolda deneyin, pişman olmayacaksınız

Bu uzun yol sırasında aracın sevmediğim bir yönü kadranı oldu. spor görünüyor ama aslında kullanışsız bir dizayn. bazı anlar oluyor ki kadranı okuyamıyorum, park lambalarını yakmam gerekiyor okumak için, nasıl oluyorsa gündüz vakti karanlık oluyor kadran. keşke araç çalıştığında kendiliğinden kadranları da aydınlatsaydı corolladaki gibi. Yeni colt'un kadranı güzel ama onun bize faydası yok... Bir de Aracın içinde yeni yaristeki kadar eşya koyacak göz yok, bazen eksikliğini hissettiriyor.

Vitesin şekli diğer otomatik viteslere hiç benzemedğinden aksine manuel gibi durduğundan ilk defa deneme amaçlı colt amt kullanan kişilerde manuel vitesin boşta olduğunu görmek için iki yana sallama hareketi gibi bir sallama eğilimi oluyor, "dur" diyene kadar işi işten geçiyor.,araç bir otomatiğe bir manuele bir boşa alıp duruyor vitesi. Umarım bir zararı olmaz araca.

Çok defa söylendi ama bir daha söyliyeyim: Sevmediğim değil ama eksik bulduğum yönü aux girişi olmayışı.. 2008 model arabada zaten mp3 çalmıyor sistem, bari aux girişi olsaydı. caramurat beye selam ediyorum burdan, temsa'yla bir görüşüp uygun fiyata colt'a aux girişlerini taktırmak mümkün mü bir sorarmısınız?

Eski kasa yaris ile uzun yolda ne kadar zorlandığımızı hatırlıyorum. sollama yapma düşüncesi bile korkutuyordu insanı.. Colt'ta ise amt + 95 beygirlik 4A90 insana sürüş keyfi yaşatıyor. Otomatik modda giderken vitesi geri çektiğinizde hemen vites küçültüyor. Bilmiyorum mmt yada diğer şanzımanlarda böyle mi ama amt'nin çok kolay bir kullanımı var.

Bu yolculuk sonunda iyiki colt almışım dedim. bugün araç alacak olsam yine gider colt 1.3 amt alırım. kullanım zevkini, rahatlığını hiç bir b sınıfı araca değişmem. piyasadaki diğer araçlarla fiyatını da karşılaştırınca hiç tereddütsüz colt 1 numara. Çeşitli özellikler olarak colttan daha üstün b sınıfı araçlar vardır belki ama Colt sahipleri neden "Colt 1 numara" dediğimi anlamışlardır.

• quote:

Orjinalden alıntı: rabies

aracım ile ilk defa gerçek manada uzun yola çıktım. colt 1.3 amt ile istanbul-antalya-istanbul parkurunu, giderken 5,8 , dönerken 5,6 ortalama ile tamamladım. (2 kişi + minimum 100kg yük) eski kasa 1000cc yaris ile aynı değeri elde etti. Araç hem şehir içinde hem şehirdışında çok rahat, sürücüyü yormuyor. özellikle sollamalarda gaza sonuna kadar bastığınızda 6. vitesten 4 e atıp o mükemmel motor sesiyle hızlanması harika bir duygu . amt şanzımanlı colt'u olup da denemeyen varsa boş bir yolda deneyin, pişman olmayacaksınız

Bu uzun yol sırasında aracın sevmediğim bir yönü kadranı oldu. spor görünüyor ama aslında kullanışsız bir dizayn. bazı anlar oluyor ki kadranı okuyamıyorum, park lambalarını yakmam gerekiyor okumak için, nasıl oluyorsa gündüz vakti karanlık oluyor kadran. keşke araç çalıştığında kendiliğinden kadranları da aydınlatsaydı corolladaki gibi. Yeni colt'un kadranı güzel ama onun bize faydası yok... Bir de Aracın içinde yeni yaristeki kadar eşya koyacak göz yok, bazen eksikliğini hissettiriyor.

Vitesin şekli diğer otomatik viteslere hiç benzemedğinden aksine manuel gibi durduğundan ilk defa deneme amaçlı colt amt kullanan kişilerde manuel vitesin boşta olduğunu görmek için iki yana sallama hareketi gibi bir sallama eğilimi oluyor, "dur" diyene kadar işi işten geçiyor.,araç bir otomatiğe bir manuele bir boşa alıp duruyor vitesi. Umarım bir zararı olmaz araca.

Çok defa söylendi ama bir daha söyliyeyim: Sevmediğim değil ama eksik bulduğum yönü aux girişi olmayışı.. 2008 model arabada zaten mp3 çalmıyor sistem, bari aux girişi olsaydı. caramurat beye selam ediyorum burdan, temsa'yla bir görüşüp uygun fiyata colt'a aux girişlerini taktırmak mümkün mü bir sorarmısınız?

Eski kasa yaris ile uzun yolda ne kadar zorlandığımızı hatırlıyorum. sollama yapma düşüncesi bile korkutuyordu insanı.. Colt'ta ise amt + 95 beygirlik 4A90 insana sürüş keyfi yaşatıyor. Otomatik modda giderken vitesi geri çektiğinizde hemen vites küçültüyor. Bilmiyorum mmt yada diğer şanzımanlarda böyle mi ama amt'nin çok kolay bir kullanımı var.

Bu yolculuk sonunda iyiki colt almışım dedim. bugün araç alacak olsam yine gider colt 1.3 amt alırım. kullanım zevkini, rahatlığını hiç bir b sınıfı araca değişmem. piyasadaki diğer araçlarla fiyatını da karşılaştırınca hiç tereddütsüz colt 1 numara. Çeşitli özellikler olarak colttan daha üstün b sınıfı araçlar vardır belki ama Colt sahipleri neden "Colt 1 numara" dediğimi anlamışlardır.

çok güzel bir yazı olmuş. bunu tüm colt almayı düşünen arkadaşlar okumalı.

colt 1.3 amt invite bence bu fiyata alınabilecek en iyi benzinli otomatik araçtır (bu fiyata başka otomatik araç bulmak bile zor)

konu komşu ne der kaygısı olmayan, ( tabi ilinde servisi varsa) teknik değerleri değerlendirebilecek görgüye sahip ve parasının kıymetini bilen, rka koltuktakilerinde rahatlığını azıcık gözeten bir kişi için colt neredeyse kaçınılmaz bir model.

bu motor ve şanzıman gerçekten bu kasa ile olağanüstü uyumlu.

iç hacmi zaten mucize gibi.

bende bu segmentte araba değiştirirsem ya colt yada A serisinden başka arabaya binmem.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 8 Ekim 2008; 0:00:31 >

• tasshelhof dostum A serisi dedin de bi baksan şu araca

http://www.sahibinden.com/memurdan_sirali_lpg_li_98_model_mercedesWQQaXQQ10847050WQQpXQQdisplayitem

ne bileyim kafam karışık şu aralar

tavsiyeleriniz benim için çok önemlidir...

saygılar...

• haddim olmayarak ben fikrimi söyleyeyim. aracın mercedes olması iyi tabi. bu aletin otomatiğini evlendiğim tarihlerde bir hafta kadar kullanmıştım (kuzenim sağolsun). sıralı gaz takıldığı için 1.6 motor olmasının yakıt konusundaki handikapı ortadan kaldırıyor (1.3 colttan az yakacağını sanmam yine de). kendi deneyimime göre konforlu güzel bir araç. ama ben oldum olası mercedese bu kasayı yakıştıramadım. öte yandan yeni çıkan b serisini de beğeniyorum. zevk tabi.
    burada colt'a göre seni düşündürmesi gereken
    -düz vites olması,
    -parçaların pahalılığı ve
    -aracın yaşı ve km'si (tamam mercedes ama arkadaş da alınca uzun süre satmak istemiyordu hatırladığım kadarıyla)
    o civara colt rahat bulurken nerden aklına geldi. mercedes dersen aha colt da mercedes ortak yapımı. ama karar senin tabi.
    saygılar.

quote:

tasshelhof dostum A serisi dedin de bi baksan şu araca

http://www.sahibinden.com/memurdan_sirali_lpg_li_98_model_mercedesWQQaXQQ10847050WQQpXQQdisplayitem

saygılar...

• walla doğru diyorsunuz ama işte dedim ya bu aralar kafalar biraz karışık benimkisi soru işte...

alacağımız yine bi coltta alternatifsizliğini bi daha duymak istedim belki de kim bilir

sağolun ilginiz için...
  • quote:

tasshelhof dostum A serisi dedin de bi baksan şu araca

saygılar...

üstadım araç yaşlanmış beee...diyelim ki 5 sene bindiniz ama nereye kadar illa ki satacaksınız...bir de bakmışsınız sizin araç 15 yaşında bir delikanlı...bir taraftan da önce makyajlı sonra da kasa deiştirmiş Colt"u göreceksiniz...hele bir de yanınızdan çuf diye geçecek caf caflı v alımlı...işte o zaman içiniz cızz edecek...satmak isteyeceksiniz Mercedesi ama o ihtiyar delikanlıya talip olacak yiğit nerdeee...bence siz Colt"tan ayrılmayınız...üzülürsünüz sonra

• dostum coltun alternatifsizliği sanırım her yanımı kuşattı sizin gibi

colt iyidir aklı başında alır

hayırlı geceler
  • sen yine kafanı bulandır. çünkü hesaba kattığın ve sonra vazgeçtiğin her seçenek son kararını daha sağlam vermeni sağlayacak. ha ben kendi adıma karar verme aşamasında dört ayak üstüne düştüm. bir nevi olaylar beni colt almaya sürükledi. çok da bilinçli değildim açıkcası.
    ben başlık colt ve sen de colt sorduğun için aracı colt ile karşılaştırıyorum. fanatiklik olarak algılanmasın da. sen kendin için olan önceliklerini bir belirle önce. sonra fiyat olayına gelince çok da zorlama kendini. her zaman elindeki paranın azıcık fazlasına daha iyi bir araç bulunur. ve bu böyle gider. araç fiyatlarına bile bakmadan oturup ne kadar verebilirsin bak. düzenli işi olan birisisin sonuçta. yapacağın kilometreyi veya aylık yakıta ayırmaya acımayacağın bütçeyi ortaya koy(az km yapacak birisi olduğun için abartı olmadığı sürece daha performanslı bir araç da düşünebilirsin). en düşük model yılını belirle. asla almam dediğin markaları ele. arabada olmazsa olmaz dediğin donanımları ekle. ondan sonra da bir daha fiyat araştır. bak bakalım ne modeller çıkıyor. yani mühendisçe yaklaşımla, çözmeden önce, probleminin başlangıç ve sınır şartlarını belirle.

quote:

walla doğru diyorsunuz ama işte dedim ya bu aralar kafalar biraz karışık benimkisi soru işte...

alacağımız yine bi coltta alternatifsizliğini bi daha duymak istedim belki de kim bilir

sağolun ilginiz için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinir kupu -- 8 Ekim 2008; 1:02:46 >

• eyvallah bacey dostum... kompliman için teşekkür... bazen şımarmak istiyorum... gözlükle şekil yapıyorum paü'de dolanıyorum... aslından amacım sadece binbir güçlükle.. şirket üzerinden işe aldırdığım hanımı işten almak... ladama kimse bakmazdı... colta ise neredeyse seceresini çıkaracak gibi bakıyorlar... önce içinde kimse var mı (park halindeysem)... sonra plakasına... 07 ya... denizli ye öğrenci olmuş bir şımarık işte diyorlar sanki... yahu gerçekten zibidi arabası gibi mi duruyor?... bu araç gerçekten dikkat çekici... olmasa niye bir de plakasına bakma gereği duyuyorlar... haa biz de erzurumda bakardık... ama ne bileyim orası uzak memleket ya... insan bazen mutlu oluyor tanıdık plakada... ama denizli nin öğrencileri o amaçla bakmasa gerek...

o değil bir gün erzurumda uzun pardesülü... bıyıklı bir abi sıkıştırmıştı... sen neden her gün farklı giyiniyorsun diye... gerçekten de... ne bileyim biz antalya da büyüdük... ve beş yaşında adam tartmayla başladık... komilik... tezgahtarlık... belboyluk... büyüdük gittik.. haliyle elimize para geçerdi ve kıyafet alırdım... hakkaten de ya... diesel kotlarım falan vardı... levis den keten beyaz gömlekler ne de fiyakalıydı... hey gidi günler... ama amcaoğlu ısrarcı neden farklı diye... hiç kız falan da kesmezdim... derdim bir an önce üni.yi bitirip... kardeşlerimin de hakkı olan parayı artık daha fazla almamaktı babamdan...

coltu sakin yerlere çekiyorum hep... gerçi denizli de baskın öğrenciye pek rastlamadım... ben de bir öğrenciyim aynı zamanda... hep öğrenci kısmına değil... arka tarafa park ediyorum... hiç abartmıyorum... ama millet... peugeot 307, opel corsa,astra vs. görmekten bıkmış sanırım... colt caddelerde de pek yok burada... bazen ladanın ... yolda kimsenin sana artislik gösterisine girmemesi... özelliğini özlüyorum... belki de başta dediğim gibi plakadandır... şu satışını bir alayım değiştireceğim...

dost mcclaine... eğer buralara kadar okuduysan... bul bir güvenlik paketli diyorum... o mercedes çok güzel... özellikleriyle de... ama 2005 gibi bir model olsa daha iyi olmaz mı... onun da parasına yetişemeyiz belki... doğru... denizli de görüyorum o tip... ama hep bayan şoförlerle... sağlıcakla kal...

• quote:

Orjinalden alıntı: sinir kupu

sen yine kafanı bulandır. çünkü hesaba kattığın ve sonra vazgeçtiğin her seçenek son kararını daha sağlam vermeni sağlayacak. ha ben kendi adıma karar verme aşamasında dört ayak üstüne düştüm. bir nevi olaylar beni colt almaya sürükledi. çok da bilinçli değildim açıkcası.
    ben başlık colt ve sen de colt sorduğun için aracı colt ile karşılaştırıyorum. fanatiklik olarak algılanmasın da. sen kendin için olan önceliklerini bir belirle önce. sonra fiyat olayına gelince çok da zorlama kendini. her zaman elindeki paranın azıcık fazlasına daha iyi bir araç bulunur. ve bu böyle gider. araç fiyatlarına bile bakmadan oturup ne kadar verebilirsin bak. düzenli işi olan birisisin sonuçta. yapacağın kilometreyi veya aylık yakıta ayırmaya acımayacağın bütçeyi ortaya koy(az km yapacak birisi olduğun için abartı olmadığı sürece daha performanslı bir araç da düşünebilirsin). en düşük model yılını belirle. asla almam dediğin markaları ele. arabada olmazsa olmaz dediğin donanımları ekle. ondan sonra da bir daha fiyat araştır. bak bakalım ne modeller çıkıyor. yani mühendisçe yaklaşımla, çözmeden önce, probleminin başlangıç ve sınır şartlarını belirle.

quote:

walla doğru diyorsunuz ama işte dedim ya bu aralar kafalar biraz karışık benimkisi soru işte...

sağolun ilginiz için...

süper bi açıklama enfes bi yönlendirme ben bu forumu çok seviyorum

dostum sonsuz teşekkürler ilgine açıklamalarına

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.