Şimdi Ara

Mitsubishi Colt Takımı (<< Marjinal ama orijinal>>) (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.954
Cevap
75
Favori
688.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

umarım görmek nasip olmaz

araba uzun yolda önden gelen rüzgarla kendini sogutabilir

fakat sehir icinde dur kalk yaparken arabanin motoru yüksek sıcaklıklara ulasıyor

ilginc dogrusu
    quote:

Orjinalden alıntı: bacey

birkaç yerde okumuştum,bayan kullanıcılar bile hararet yaptıramıyor diye...hakikaten Mitsubishi motors çok kalite mühendislik çıkarmış...bu da uzman TAshelofftan alıntı...

"aracım mitsubishi colt.

bende de hararet göstergesi yok.

aşırı ısındığında yanacak olan bir ışık varmış.kullanma kılavuzunda öyle yazıyor.

araç bilgisayarındada hararetle ilgili bir uyarı yok.

arkadaşın dediği gibi inşallah görmek nasip olmaz.

hayırlı günler. "

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mervegül -- 12 Ekim 2008; 22:45:44 >

• quote:

Orjinalden alıntı: [ Chery ]

@TAshelofftan

umarım görmek nasip olmaz

araba uzun yolda önden gelen rüzgarla kendini sogutabilir

fakat sehir icinde dur kalk yaparken araba motoru hangi yöntemle sogutuyor

merak ettim dogrusu
    quote:

birkaç yerde okumuştum,bayan kullanıcılar bile hararet yaptıramıyor diye...hakikaten Mitsubishi motors çok kalite mühendislik çıkarmış...bu da uzman TAshelofftan alıntı...

"aracım mitsubishi colt.

bende de hararet göstergesi yok.

aşırı ısındığında yanacak olan bir ışık varmış.kullanma kılavuzunda öyle yazıyor.

araç bilgisayarındada hararetle ilgili bir uyarı yok.

arkadaşın dediği gibi inşallah görmek nasip olmaz.

hayırlı günler. "

ya her normal su soğutmalı araba gibi radyatörü ve radyatörününde bir fanı var elbette.

ama 1-kontak kapalıyken çalışmıyor, 2- çalışırkende daha hiç duymadım. herhalde fanı çok sessiz çalışan bir fan.

içeri motor sesi geliyor ama daha hiç fan sesi duymadım.

ayrıca eskiden corolla ve civicm vardı gerçekten japon arabalarında radyatörü delmedikçe hararet diye bir şeyle karşılaşman imkansız gibi bir şey.

hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 12 Ekim 2008; 22:51:14 >

• bu ısınma konusunda cuma günü yağmur sebebiyle midir bilinmez köprü trafiğinde kaldım yaklaşık 2 saat. dış hava sıcaklığı 17 derece filandı. araba içerisinde bunaldığımdan klimayı açmadan dış havanın soğuğu olabildiğince içeri girsin diye sıcaklık ayarını en alta çevirip havalandırma açtım. ilginç şekilde sıcak hava geldi. çok abartı değil ama geldi. ben de hızı sıfıra çekip kapadım havalandırmayı. ve pencere açtım. köprüyü geçince trafik açıldı ben de camı kapatıp havalandırma ile çansımı tekrar denedim. ve yine ilginçtir serin hava üflemeye başladı. motorun sıcağından dolayı olduğu açık ama acaba hava akımı yok diye motorun sıcağı baskın mı geldi yoksa trafik yüzünden motro fazla ısındı da o sebeple mi oldu karar veremiyorum.
    kayın biraderim bir önceki nesil (80 li yıllar) colt sahibiymiş bu arada. o zaman da coltlarda sıcaklık göstergesi yokmuş. bu mitsubishi mühendislerinin geleneksel bir iddiasi demek ki. gösterge koymuyorlar.

• sevgili üstadlar...

edebali33 arkadaşımız bu iki araç hakkında yorum bekliyor...ben de buraya taşımanın daha doğru olacağını düşündüm...buyrun klavyenize kuvvet...

http://www.araba.com/1442171.html

http://www.araba.com/1324575.html
  • walla nacizane fikrim etek altları boyalı olan ilki alınmamalı,sadece etek altları değilde biçok yeri boyalı olabilir.

2. si ise kmsi bence fazla,71000km sanırım fazla geldi bana çok daha iyilerini bulabilrsiniz gibi geliyo bana,

tabi 2-3bin ytl daha koyarak

saygılar...
  • Bence galeriden araba alınmaz

Sahibinden.com a gir arama cubuguna colt yaz

begendigin 4-5 araca teklif gönder

17 isteyenler bu ekonomik ortamda arabaları 15 e rahat bırakırlar

quote:

sevgili üstadlar...

edebali33 arkadaşımız bu iki araç hakkında yorum bekliyor...ben de buraya taşımanın daha doğru olacağını düşündüm...buyrun klavyenize kuvvet...

http://www.araba.com/1442171.html

http://www.araba.com/1324575.html

• bacey teşekkürler buraya taşımışın. yorumlar içinde teşekkürler tabiki arkadaşlar verebileceğim miktar 17 bilemediğiniz 17.5 olduğu için bu ilanlara baktım. sizin bu kadar çalışmalarınıza colt'u bütün forum ahalisine ezberletmenize rağmen hala yaygın değil şu coltlar ya ne diyeyim?

şaka bir yana ben de temiz düşük km de sıfır ayarında bişeyler almak isterim ama nerde bakarsam bakayım öle arabalar enaz 19 milyar oluyor ama bunlar 15e alınır diorsanız temizlerini de 17 gibi bir rakama alma şansım olur mu sizce arkadaşlar? birde işin kötü tarafı ankaradayım ve ankarada nerdeyse satılık colt yok gibi birşey. ama kararlıyım olmadı 1-2 ay bile beklemeyi göze alabilirm aslında 17ye temiz birşeyler bulabileceğimi düşünüyorsanız. Gerçi forumda okuduğum kadarıyla benim gibi almayı düşünen 2-3 arkadaşımız da var. Ne dersiniz hazır sıfır fiyatlarıda düşmüşken o paraya bişeyler bulabilr miyim?

• quote:

Orjinalden alıntı: edebali33

bacey teşekkürler buraya taşımışın. yorumlar içinde teşekkürler tabiki arkadaşlar verebileceğim miktar 17 bilemediğiniz 17.5 olduğu için bu ilanlara baktım. sizin bu kadar çalışmalarınıza colt'u bütün forum ahalisine ezberletmenize rağmen hala yaygın değil şu coltlar ya ne diyeyim?

şaka bir yana ben de temiz düşük km de sıfır ayarında bişeyler almak isterim ama nerde bakarsam bakayım öle arabalar enaz 19 milyar oluyor ama bunlar 15e alınır diorsanız temizlerini de 17 gibi bir rakama alma şansım olur mu sizce arkadaşlar? birde işin kötü tarafı ankaradayım ve ankarada nerdeyse satılık colt yok gibi birşey. ama kararlıyım olmadı 1-2 ay bile beklemeyi göze alabilirm aslında 17ye temiz birşeyler bulabileceğimi düşünüyorsanız. Gerçi forumda okuduğum kadarıyla benim gibi almayı düşünen 2-3 arkadaşımız da var. Ne dersiniz hazır sıfır fiyatlarıda düşmüşken o paraya bişeyler bulabilr miyim?

linklerdeki araçlar konusunda johnmcclaine arkadaşımıza katılıyorum...ben de Colt almayı düşünüyorum ve aralık sonuna kadar beklemeyi tercih ediyorum...şahsi kanaatim o ki : yıl sonuna doğru değil 2. el fiyatları 0 km fiyatlarında bile düşüş olacak Colt"un (malum ekonomik şartlar ve Colttaki kasa değişimi)...arabaya acil ihtiyacınız yoksa beklemeniz menfaatinizedir kanımca...şimdi 19000 ytl isteyenler o dönemde aynı fiyatı diretemeyecektir,e tabi satmak istiyorsa...bir de Chery arkadaşımızın da vurguladığı gibi araçları sahibinden almaya çalışınız ki indirim aralığınız geniş olsun...saygılar...

• @edebali33

o kadar da karamsar olmayınız...bence bunlar da güzel seçenekler...

http://www.sahibinden.com/47000_km_de_sunroofluWQQaXQQ5081031WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/cok_cok_acilWQQaXQQ10604753WQQpXQQdisplayitem

sanırım öğrencisiniz 3 kapılıyı da gözden geçirmelisiniz

http://www.sahibinden.com/temiz_krediye_uygunWQQaXQQ10923402WQQpXQQdisplayitem

tercihiniz manuel vites olabilirse

http://www.sahibinden.com/hatasiz_triptronik_mitsubishi_colt_1_3WQQaXQQ10590994WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/sifir_gibi_cok_temiz_17bin_km_deWQQaXQQ9652866WQQpXQQdisplayitem

elbette ki seçenekler n olursa olsun aracı yakinen görmek expertiz raporu almak ve en önemlisi aracı test etmek gerekir...seçenekler başka illerde olunca araç almak epeyce çetrefilleşiyor...ben örnek olsun diye araçları sıraladım.üstadlarım bu linkleri yorumlayıp sizin için en uygun olanı seçecektir...iyi çalışmalr..

• quote:

linklerdeki araçlar konusunda johnmcclaine arkadaşımıza katılıyorum...ben de Colt almayı düşünüyorum ve aralık sonuna kadar beklemeyi tercih ediyorum...şahsi kanaatim o ki : yıl sonuna doğru değil 2. el fiyatları 0 km fiyatlarında bile düşüş olacak Colt"un (malum ekonomik şartlar ve Colttaki kasa değişimi)...arabaya acil ihtiyacınız yoksa beklemeniz menfaatinizedir kanımca...şimdi 19000 ytl isteyenler o dönemde aynı fiyatı diretemeyecektir,e tabi satmak istiyorsa...bir de Chery arkadaşımızın da vurguladığı gibi araçları sahibinden almaya çalışınız ki indirim aralığınız geniş olsun...saygılar...

Normal şartlarda yıl sonunu beklemek oldukça iyiydi ama şu an oldukça riskli bir kumar. Piyasada hem dolar-euro fiyatı artıyor hem de faizler yükseliyor. İkisi birden yükselirken yeni araç fiyatlarında düşme çok zor olur. Ayrıca yeni araç alamayanlar ikinci ele yöneleceği için ikinci elde de yükselme olur. Artan dolar fiyatı henüz araçlara yansımış değil ve doların bu artışından geri de dönmeyeceğini aksine 1.5'a doğru yükseleceğini tahmin edebiliyoruz. Faizlerde ise yükselme başladı, Cuma günü itibariyle en uygun kredi faizi 1.61 idi bir önceki Cuma bu oran 1.55 idi.

• bacey tekrardan çok teşekkürler. bu senin verdiğin linkler ve bir kaç tane daha buldum onlarla telefonla görüşeyim. olmadı en mantıklısı dediğin gibi beklemek olacak. bu arada öğrenciyim ama ailem de yanımda olduğu için 3 kapılı zor yoksa benim de gözüm yok değil ama bizimkilere colt'a anca ikna edebilmişken birde cz3 zor olur. neyse tekrardan teşekkürler ilan sahibleri ile görüştükten sonra haber veririm size de
  • @ *ekim*

haklısınız,siz de biliyorsunuz ki iktisat ilmi varsayımlar üzerine kurulu...piyasalardaki dalgalanmanın etkisi ile faizlerde yükseliş olması normal bence...ancak yıl sonlarında bankaların oto konut vs kredi faizlerinde indirime gitmesi makul bir beklenti...buna paralel olarak bayiilerde uygulanan kotalar sebebi ile de fiyatta indirim sözkonusu...eurodaki artış n olur bilinmez ama elde araç kalacaksa distribütör destekli kardan zarar mantığı ile yine indirim yapılacaktır...hele bu Colt ise bence bu ihtiyacı olacak temSAnın...temSA destek miydi o tarz bir finansman desteğinden bahsetmişti satış sorumlusu...ayrıca zaten ekonomi epeydir dar bir boğazdan geçiyordu da büyük başlar söyleyince inandırıcı olmaya başladı...6 sıfır atıldığındaki 50 ve 100 yeni 200 ytllik banknotun ekonomideki adını az çok biliyoruzdur... her neyse başladığımız yere dönelim ekonomi bu,grafik çiz tahmin yap...Nasreddin Hoca mantığı bir bakıma;ya tutarsa...iyi çalşmalar

not: yanlış anlaşılma olmasın polemik olsun diye yazmadım...dertli olduğum bir konuya temas ettiniz elimin yazdığınca aklımın yettiğince bir şeyler karaladım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 13 Ekim 2008; 13:01:47 >

• kimsede yanlış anlamaz heralde aynı ikilemde kalmayan yoktur fiyatlar düşer mi? düştü diyelim kriz çıktı çıkacak kredi ile alırsam krediyi napacam vs vs. çok düşünmemek gerekiyor herhalde. neyse ya birşey daha sorsam çok olmuş olacam heralde ama sormak zorundayım da 2005 ile 2006 yılındaki colt modellerinin donanım listesi olan var mı aranızda? bu hafta bulabildiğim bütün colt lara bakacam ama nette ki ilanlarda insanlar bazen kafalarına göre yazıyor. bende tam donanım listesini bilmiyorum almışken düşük donanımlısınıda almak istemiyorum o yüzden hangi modelde ne vardır ne yoktur söyleyebilecek olanınız var mı acaba? Arabaya bakarken modelleri ayırmak için donanımda neye dikkat etmem gerekir daha açıklayıcı oalrak?
  • quote:

Orjinalden alıntı: edebali33

kimsede yanlış anlamaz heralde aynı ikilemde kalmayan yoktur fiyatlar düşer mi? düştü diyelim kriz çıktı çıkacak kredi ile alırsam krediyi napacam vs vs. çok düşünmemek gerekiyor herhalde. neyse ya birşey daha sorsam çok olmuş olacam heralde ama sormak zorundayım da 2005 ile 2006 yılındaki colt modellerinin donanım listesi olan var mı aranızda? bu hafta bulabildiğim bütün colt lara bakacam ama nette ki ilanlarda insanlar bazen kafalarına göre yazıyor. bende tam donanım listesini bilmiyorum almışken düşük donanımlısınıda almak istemiyorum o yüzden hangi modelde ne vardır ne yoktur söyleyebilecek olanınız var mı acaba? Arabaya bakarken modelleri ayırmak için donanımda neye dikkat etmem gerekir daha açıklayıcı oalrak?

coltun 2. elde donanımsal olarak 3 versiyonu var...inform-invite-instyle...benzinli olanlarda 1.3 motor inform,invite,instyle olabilir...1.5 motorda benzinli olarak sadece instyle olarak mevcut...piyasada 1.5 motor inform dizel de bulabilirsiniz (dizelde detaya girmeyeceğim)...

informda jant kapağı vardır,dışarıdaki kapı kolları gövde rengi değildir,içerideki kapı kolları krom kaplama değildir,bir de sanırım 4 hoparlörü vardır diğer tüm özellikleri invite ile aynıdır...

inviteda hafif alaşımlı jant,gövde rengi dış kapı kolları ve krom kaplama iç kapı kolları vardır,başkaca informdan bir farkı yoktur...

instyle 1.3 ya da 1.5 olabilir...inform ve invitedan en bariz farklılığı arka camlar otomatiktir...invitenin tüm özelliklerini taşır...bazılarında güvenlik paketi adıyla (6 havayastığı,ESP,ASR) bulunur

not: bu güvenlik paketli olanlar genelde kırmızı koltuk kılıflıdır...aracın direksiyon koltuğuna oturduğunuzda aracın ön direklerinde SRS AİRBAG yazısı vardır,kontağı çevirdiğinizde kayan araba resmi çıkar...

eksik ya da yanlışlarım olabilir üstadlarım düzelti ya da eklenti yaparlar...

bu da bu aracın orijinal en dolu hali instyle ötesi modeli yani :)

http://www.sahibinden.com/acil_satilik_yada_otomatik_triptonik_araba_ile_takas_olurWQQaXQQ3217849WQQpXQQdisplayitem

laf aramızda bu model benim ağzımı sulandırıyor

iyi çalışmalar...

• bacey...

1,5 instyle amt benzinli ile söyledikleriniz doğru... verdiğiniz linkteki aracın özellikleri ile aynı... o araç da zaten güvenlik paketli...

o araçta bir tek şeye itiraz ediyorum... 150 kuruş abartı gibi.... hiç kasmasan uzun yolda 190 kuruş olur en az... benim araçla bütün özellikleri aynı.. rengi farklı...

bir de en donanımlısında... sunroof ve ısıtmalı koltuk da olmalı... birisinde okumuştum...
  • ayrıca... 106 beygir yazmış... 109 olacak... ve motorunun mercedes motoru olduğunu da yazmış... mitsubishi ile ne ortaklığıydı adını unuttum... ama bildiğim sadece 1,5 dizellerin motoru mercedes...
  • son olarak... bu kırmızı koltuklar kafamı karıştırıyor yine... belki tass hocam yine açıklık getirir...

6 adet srs airbag ve o kayan araç ışığı bende var... jantlar, deri direksiyon simidi kumandalı... falan filan var.. ama benim koltuklar gri.. kırmızı değil... ilk sahibi alırken araç yeşil diye koltukları değiştirmiş olabilir mi... çünkü kılıf değil resmen koltuk... bu ilandaki araçta da dikkat ettim... kırmızı olan koltuk... kılıfı değil... koltuk yanı airbag plastiğine bakınca kılıf olmadığını anlıyorum sanki...

tüm 1,5 benzinli güvenlik paketlileri hep kırmızı koltuklu mudur sizce?....
  • quote:

Orjinalden alıntı: turizmpsikoloğu

ayrıca... 106 beygir yazmış... 109 olacak... ve motorunun mercedes motoru olduğunu da yazmış... mitsubishi ile ne ortaklığıydı adını unuttum... ama bildiğim sadece 1,5 dizellerin motoru mercedes...

• 1.3 ve .15 benzinli motorların teknolojisi ve dizaynı tamamen mitsubishi'ye ait. Üretimleri ise mitsubishi ve mercedes'in ortaklığı ile kurulan MDC Power adlı şirket tarafından gerçeklerştiriliyor.
  • tamda istediğim gibi olmuş teşekkürler arkadaşlar artık gönül rahatlığı ile araba bakınabilirm en azından satıcı arkadaşların yanlış bilgilendirmelerine ihtiyaç duymuyacam (kastım kötü niyetle değil çoğu kişi gerçekten arabasında ne olduğunu bilmiyor) neyse tekrardan teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.