Şimdi Ara

Mitsubishi Electric FD25VABH Kirigamine İnceleme ve Tüketim Raporları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
20
Cevap
2
Favori
3.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Geçen yıl Ekim ayında aldığım ve ancak Şubat ayında kullanmaya başlayabildiğim bu klima hakkında yaklaşık 1 aylık tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Evim yeni sıfır bina. Merkezi tanklı LPG'li bireysel kombili kalorifer tesisatı kurulu. Ev k.doğu-g.batı çift cepheli bir ev. Şubat ayının ilk günlerinde tüm evi(150m2) LPG ve klima desteği ile ısıtarak 1 hafta içerisinde normal konforlu oturulabilecek hale getirebildim. Neden 1 hafta sürdü derseniz. Dışarısı -5C ve altta ve üstte oturan yoktu. Binanın duvarları dış havadan daha soğuktu. Netice de biraz zor oldu ama evi yaşanabilir hale getirmeyi başardım. Sonra baktım LPG çok pahalı. Salon, y.odası ve ç.odasını kapatıp, oturma odası, mutfak, antre ve banyodaki 5 peteği yakmaya başladım. Sonra oturma odasında klima olduğu için oranın da peteğini kapattım. Nasıl kapatmayayım. LPG nin m3'ü 9TL olmuş ve ben sadece evi normal ısısına getirmek için ilk 3 günde 30m3 yakmışım. Ev ısındıktan sonra gerçi baya azaldı ama yine de günde 2 m3 LPG yakıyordu. Havalar biraz daha ısınınca kombiyi kapattım ve klima evin bu bahsettiğim kısımlarını tek başına ısıtmaya yetiyor şu an. Sadece diğer taraflara destek olması açısından gece 22 den sonra mutfakta 2 saat kadar 1000W lık ilave ısıtıcı çalıştırıyorum. Geçen hafta alt ve üst katıma da oturdular. Bunun da çok önemli bir avantajı var benim için. Evin yalıtımı çok iyi olduğu için şu anda oturma odası 23C, mutfak, antre ve banyo ise 21C de sürekli kalıyor. Klimayı neredeyse hiç kapatmıyorum. Yani şu anda bir klima neredeyse evin yarısını ortalama 21C de tutabiliyor. Tabi bu durumda en büyük etken binanın yalıtımının çok iyi olması denebilir. Çünkü dış cephedeki 5cmlik stroton kaplamanın dışında binanın iç merdiven boşluğuna bakan duvarları dahi yalıtılmış durumda. Bu açıdan çok memnun olduğumu söylemeliyim.

Şimdi gelelim asıl konumuza;

Klimamızın nominal gücü soğutmada 9000Btu/h ve ısıtmada 10900Btu/h. Isıtmada maksimum kapasitesi 21500Btu/h e kadar çıkıyor. Yani gerektiği durumlarda kapasitesini neredeyse iki katına kadar çıkarabiliyor. Minimumda ise bu değer 5100Btu/h. Aslında 2500'e kadar düşebilse iyiydi. Kullandığım zamanlarda odaya güneş vurduğunda bir kaç kere klima kendini daha fazla kısamayıp kapandı çünkü. Özellikle bahar aylarında faydası olurdu.

Bu klima bence ödediğim her kuruşu sonuna kadar hakediyor. Çünkü gayet konforlu. İç ünite fan sesi düşük fan hızında hiç duyulmuyor. Orta fanda duyulmaya başlıyor. Dış üniteyi balkona yere monte ettirdim. İlk çalıştırmadaki maksimum güçte çalışmasında dahi içeriye hiç ses gelmiyor. Klimanın en hoşuma giden iki özelliğinden birincisi ve en önemlisi, üzerindeki göz sayesinde havanın değil etraftaki eşyaların ve duvarların sıcaklığını referans alarak çalışması ve havayı otomatik olarak soğuk alana yönlendirmesi. Bu çok faydalı bir özellik. Ben oturma odasının kapısını sürekli açık bıraktığım için ve antre odadan 1C daha soğuk olduğu için havayı hep kapı girişine yönlendiriyor mesela. Bu bence çok ama çok önemli bir özellik ve başka hiç bir klimada yok. Klima 22C ye ayarlıyken kitaplıkta bulunan dijital termometre 23,1C yi gösteriyor. Bu da gösteriyorki klima üzerindeki göz gerçekten işini iyi yapıyor. Klimanın İkinci hoşuma giden tarafı ise yine klima yönlendirme panellerinin üst alt ayarlanmasının yanında sağ sol olarak da kumandadan ayarlanabilmesi. Bunu sanırım bir kaç üretici daha yapıyor. Cihazın malzeme kalitesine ise diyecek yok. Herşey mükemmel.

Biraz da montajdan bahsedelim. Montajı yaparken servis sıkıntı çıkarmadı ama bana göre çok da özenli değildi. Ben de üstelemdim. Montajı yapan servis aynı zamanda Daikin ve Cartel klimaların servisiymiş. Vakumlama yaptılar ama biraz yetersiz geldi bana. Ama kart arızasında haklarını yemeyeyim çok ilgilendiler. 4 kere gelip gittiler. Neticede servis konusunda bir sıkıntı yaşamadım.

Biraz da defrost olayından bahsedelim. Klimayı ilk çalıştırdığım sıralarda dışarısı -10C ye kadar düştü. O zaman 2,5 saatte bir defrosta giriyordu. Defrosta girmesindeki en büyük neden sanırım evin ilk defa ısınmasından dolayı klimanın sürekli maksimum güçte çalışması idi. Çünkü bir keresinde yağmurlu havada 4C de dahi defrosta girmişti. Ama ev ısınıp klima kendini kısmaya başladıktan sonra gece -5C ye düştüğünde dahi defrosta girmedi. Şu an havalar çok da soğuk değil ama esas kış performansını ben -10 un altında görmek isterdim.

Gelelim tüketim değerlerine. Burada COP değerinin 5,33 olması büyük avantaj sağlıyor. Dedimya şu anda neredeyse evin yarısını sadece bu klima ile ıstıyorum. Burada paylaşmak için kendim sadece klimaya ait sayaç taktım. Değerleri de aşağıda veriyorum.

Tarih 21.02.2010, oda sıcaklığı 18C, dış sıcaklık 6C, klima 23C ye ayarlı, oda kapısı açık yani klima antre banyo ve mutfağı da dolaylı olarak ısıtıyor. Klima
    16:30 da çalıştırıldı, sabah 07:15 e kadar 7,044 kw elektrik tüketti. Bu arada dış sıcaklık 1C ye düşmüş.
    08:15 e kadar 0,757 kw
    09:15'e kadar 0,535 kw
    10:15'e kadar 0,318 kw
    11:15'e kadar 0,299 kw
    12:15'e kadar 0,349 kw
    13:15'e kadar 0,226 kw elektrik tüketti. Nominal kapasitede 600W harcadığı düşünülürse cihaz kapasitesini iyice kısmış, Klima saat 22:00'ye kadar kapalı kaldı ve 22:00 da 24C ye ayarlı olarak çalıştırıldı. Dış sıcaklık 2C. İç sıcaklık 20C
    Saat 22:00 den
    23:00'e kadar 0,576 kw
    07:00'e kadar 3,402 kw elektrik tüketti.

Tarih 26.02.2010 oda sıcaklığı 21C, dış sıcaklık 10C, klima 22C ye ayarlanarak 22:00 da çalıştırıldı.
    23:00'a kadar 0,392 kw,
    07:30'a kadar 3,174 kw
    08:45'e kadar 0,515 kw elektrik tüketti.

Bu değerler size belki biraz fikir verebilir. Benim dikkat çekmek istediğim nokta ise klimayı oda kapısını hiç kapatmadan kullanmam. Yani oda kapısı kapalı olsa inanın bu değerler 3 te birine düşerdi. Klimayı alırken tereddür etmiştim acaba 20 m2 odaya küçük aldımmı diye. Ancak şu anda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum hatta diğer odaları da ısıtıyor. Kışın -10C lerde ise sadede bu odaya yine rahatlıkla yeteceği kanaatindeyim. Vakit buldukça tüketim değerlerini burada paylaşmaya devam edeceğim. Herkese selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineman -- 9 Mart 2010; 10:15:28 >

• Klimaya sayaç takarak yaptığınız bu çalışmadan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Değerleri paylaşmanız çok güzel ve ben kendi adıma vaktiniz doğrultusunda bu çalışmalara devam etmeniz dileğiyle.
    Fazla ileri derecede analiz yaparsanız benim gibi alay konusu olmazsınız inşallah.
    http://forum.donanimhaber.com/m_29501201/mpage_1/key_/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kamerhan_55

Klimaya sayaç takarak yaptığınız bu çalışmadan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Değerleri paylaşmanız çok güzel ve ben kendi adıma vaktiniz doğrultusunda bu çalışmalara devam etmeniz dileğiyle.
    Fazla ileri derecede analiz yaparsanız benim gibi alay konusu olmazsınız inşallah.

Teşekkürler. Elimden geldiğince değerleri güncel olarak vermeyi sürdüreceğim. Siz de devam ettirirsiniz inşallah.
    Biz burada hiçbir menfaatimiz olmadan okuyucular tecrübelerimizden ve ölçümlerimizden faydalansın ve fikir sahibi olsun diye uğraşıyoruz. Hala alay edecek varsa ben muhatap almam. Kendi çalar kendi oynar. Burada ayrıca belirteyim ki ben şu anki havalarda değil de esas kış şartlarında bu ölçümleri yapmak istemiştim. Burası Konya. Burada klima ile ev ısıtılacağıaı kimse inanmıyor. Evde kim görse veya duysa şaşırıyor. Klimayla evi ısıttığıma inandıramıyorum kimseyi. Misafirler geldiğinde kaloriferler buz gibi evde terliyoruz nasıl ısınıyor burası diyorlar. Klimayı gösterince de şaşkın bir ifade beliriyor yüzlerinde. Hani hoşuma da gitmiyor değil. İçlerinden "klima yakıncaya kadar Ufo yak daha hesaplı" diyenler bile oluyor. Durumu siz düşünün. Benim amacım yaşadığım şehirde de klimanın rahatlıkla ısıtmada kullanılabileceğinii göstermek. Eğer önümüzdeki sene doğalgaz gelmezse bir tane daha alıp diğer odaları da onunla ısıtmayı düşünüyorum. Bu klima esas hünerini önümüzdeki kış gösterecek. Hele bir -15C olsun. O zaman bakacaz performansına. -25C de çalıştığı iddiasını da kanıtlamak isitiyorum ama bu sene kışa yetişemedim. İnşalaah önümüzdeki sene onları da paylaşırım. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineman -- 27 Şubat 2010; 16:22:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: makineman

quote:

Orijinalden alıntı: kamerhan_55

Klimaya sayaç takarak yaptığınız bu çalışmadan dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Değerleri paylaşmanız çok güzel ve ben kendi adıma vaktiniz doğrultusunda bu çalışmalara devam etmeniz dileğiyle.

Teşekkürler. Elimden geldiğince değerleri güncel olarak vermeyi sürdüreceğim. Siz de devam ettirirsiniz inşallah.
    Biz burada hiçbir menfaatimiz olmadan okuyucular tecrübelerimizden ve ölçümlerimizden faydalansın ve fikir sahibi olsun diye uğraşıyoruz. Hala alay edecek varsa ben muhatap almam. Kendi çalar kendi oynar. Burada ayrıca belirteyim ki ben şu anki havalarda değil de esas kış şartlarında bu ölçümleri yapmak istemiştim. Burası Konya. Burada klima ile ev ısıtılacağıaı kimse inanmıyor. Evde kim görse veya duysa şaşırıyor. Klimayla evi ısıttığıma inandıramıyorum kimseyi. Misafirler geldiğinde kaloriferler buz gibi evde terliyoruz nasıl ısınıyor burası diyorlar. Klimayı gösterince de şaşkın bir ifade beliriyor yüzlerinde. Hani hoşuma da gitmiyor değil. İçlerinden "klima yakıncaya kadar Ufo yak daha hesaplı" diyenler bile oluyor. Durumu siz düşünün. Benim amacım yaşadığım şehirde de klimanın rahatlıkla ısıtmada kullanılabileceğinii göstermek. Eğer önümüzdeki sene doğalgaz gelmezse bir tane daha alıp diğer odaları da onunla ısıtmayı düşünüyorum. Bu klima esas hünerini önümüzdeki kış gösterecek. Hele bir -15C olsun. O zaman bakacaz performansına. -25C de çalıştığı iddiasını da kanıtlamak isitiyorum ama bu sene kışa yetişemedim. İnşalaah önümüzdeki sene onları da paylaşırım. Saygılar.

Alıntıları Göster
    04 Mart-09 Mart 2010

Klima hiç kapatılmadan sürekli çalışmakta. Oda yaklaşık 55m3, kapısı sürekli açık bırakılıyor.

21:00 - 22:00 0,482 kwh ,23C de çalıştırma, dış sıcaklık ~3C
    22:00 - 23:00 0,430 kwh
    23:00 - 24:00 0,401 kwh
    24:00 - 01:00 0,441 kwh

01:00 - 08:00 3,163 kwh dış sıcaklık ~6C
    08:00 - 13:00 2,098 kwh dış sıcaklık ~12C
    13:00 - 19:00 1,772 kwh
    19:00 - 01:00 1,991 kwh dış sıcaklık ~8C

01:00 - 07:00 2,180 kwh dış sıcaklık 5C~10C
    07:00 - 22:00 5,102 kwh
    22:00 - 08:00 4,804 kwh 25C de çalıştırma, dış sıcaklık ~5C

07 Mart Saat 08:00 den 09 Mart Saat 09:00 a kadar
    08:00 - 09:00(49saat) 17,831 kwh 23C de çalıştırma, dış sıcaklık 3~15C

• quote:

04 Mart-09 Mart 2010

Klima hiç kapatılmadan sürekli çalışmakta. Oda yaklaşık 55m3, kapısı sürekli açık bırakılıyor.

21:00 - 22:00 0,482 kwh ,23C de çalıştırma, dış sıcaklık ~3C
    22:00 - 23:00 0,430 kwh
    23:00 - 24:00 0,401 kwh
    24:00 - 01:00 0,441 kwh

01:00 - 08:00 3,163 kwh dış sıcaklık ~6C
    08:00 - 13:00 2,098 kwh dış sıcaklık ~12C
    13:00 - 19:00 1,772 kwh
    19:00 - 01:00 1,991 kwh dış sıcaklık ~8C

01:00 - 07:00 2,180 kwh dış sıcaklık 5C~10C
    07:00 - 22:00 5,102 kwh
    22:00 - 08:00 4,804 kwh 25C de çalıştırma, dış sıcaklık ~5C

07 Mart Saat 08:00 den 09 Mart Saat 09:00 a kadar
    08:00 - 09:00(49saat) 17,831 kwh 23C de çalıştırma, dış sıcaklık 3~15C

Alıntıları Göster
    Bu yıl klimayı yeni yeni kullanmaya başladım. Yaptığım ölçümleri yine bilgilendirme amacıyla elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Burada amacım bahsi geçen klimanın reklamını yapmak değil. Kaliteli klimalarla Konya'da bile gerçekten ekonomik olarak ısınılabileceğini ortaya koymak ve Konya'da klima ısıtmada kullanılmaz anlayışını kırmaktır. Oda şartlarını tekrar hatırlatmak gerekirse.

Bina iyi derecede yalıtımlı. Merdiven boşluğunda dahi yalıtım var. Oda 20 m2 ve güney batı cepheye bakıyor fakat o cephede 8,5 m dış duvar+4 m merdiven boşluğu duvarı mevcut. Oda kapısı sürekli açık kaldı. Buna göre; klima

01.11.2010 22:30 da çalışmaya başladı. İç sıcaklık 21C. Ayar sıcaklığı 22C. Dış sıcaklığı bu saate ölçmedim ama tahminen 7-8C civarındaydı. Sabah 03:00'de ise kesin olarak 2,5C idi.

İlk çalışmaya başladığında anlık olarak 650W güç çekiyordu.(Nominal kapasitede saatlik tüketim 610Wh). Bu sabah 10:30 da baktığımda ise anlık güç 220W a düşmüştü. Yani klima kendini kısabildiği kadar kısmış. Tabi dışarısı da 11C idi. 12 saat boyunca toplam 3,5 kwh elektrik enerjisi harcamış. Değerler bence çok güzel. Keşke diğer odalarda da olsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineman -- 2 Kasım 2010; 12:14:33 >

• quote:

Bu yıl klimayı yeni yeni kullanmaya başladım. Yaptığım ölçümleri yine bilgilendirme amacıyla elimden geldiğince sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Burada amacım bahsi geçen klimanın reklamını yapmak değil. Kaliteli klimalarla Konya'da bile gerçekten ekonomik olarak ısınılabileceğini ortaya koymak ve Konya'da klima ısıtmada kullanılmaz anlayışını kırmaktır. Oda şartlarını tekrar hatırlatmak gerekirse.

Bina iyi derecede yalıtımlı. Merdiven boşluğunda dahi yalıtım var. Oda 20 m2 ve güney batı cepheye bakıyor fakat o cephede 8,5 m dış duvar+4 m merdiven boşluğu duvarı mevcut. Oda kapısı sürekli açık kaldı. Buna göre; klima

01.11.2010 22:30 da çalışmaya başladı. İç sıcaklık 21C. Ayar sıcaklığı 22C. Dış sıcaklığı bu saate ölçmedim ama tahminen 7-8C civarındaydı. Sabah 03:00'de ise kesin olarak 2,5C idi.

İlk çalışmaya başladığında anlık olarak 650W güç çekiyordu.(Nominal kapasitede saatlik tüketim 610Wh). Bu sabah 10:30 da baktığımda ise anlık güç 220W a düşmüştü. Yani klima kendini kısabildiği kadar kısmış. Tabi dışarısı da 11C idi. 12 saat boyunca toplam 3,5 kwh elektrik enerjisi harcamış. Değerler bence çok güzel. Keşke diğer odalarda da olsa.

Alıntıları Göster
    Kasım ayı elektrik faturam geldi. Fatura 35 günlük. 1 ay süre içerisinde klima yaklaşık 15 gün hiç kapanmadan çalıştı. Diğer günlerde de sadece 22:00- 10:00 arası çalıştı. Buna rağmen aylık faturama sadece 35 TL fark getirdi. Zaten klimaya bağlı sayaçtan takip ettiğime göre günlük tüketim 4-5 kwh civarındaydı. Bence çok güzel değerler.

• quote:

Kasım ayı elektrik faturam geldi. Fatura 35 günlük. 1 ay süre içerisinde klima yaklaşık 15 gün hiç kapanmadan çalıştı. Diğer günlerde de sadece 22:00- 10:00 arası çalıştı. Buna rağmen aylık faturama sadece 35 TL fark getirdi. Zaten klimaya bağlı sayaçtan takip ettiğime göre günlük tüketim 4-5 kwh civarındaydı. Bence çok güzel değerler.

Alıntıları Göster
    20 M2 de bu performansi verebiliyorsa 35 lik modeli 30 m2 ye haydi haydi yeter sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xanu

20 M2 de bu performansi verebiliyorsa 35 lik modeli 30 m2 ye haydi haydi yeter sanirim.

Alıntıları Göster
    Yaptiginiz bu inceleme bu klimayi almama vesile olacak sanirim :) tam ogrenmek istedikelerimi yazmissiniz. Disardaki sicaklik degeri ile icerdeki sicaklik degeri ve makinanin kullandigi kw! Asil merak ettigim kafami kurcalayan kullandigi elektrikti. Cok aydinlatici oldu. Ne diyeyim binler tesekkurler, yanliz su dikkatimi cekti. yukarida yazmissiniz "Şu an havalar çok da soğuk değil ama esas kış performansını ben -10 un altında görmek isterdim." kw olarak kullandigi elektrik degerlerini veremem ama norvecte yasisyorum su an hava -19 ayni klimadan amcamlarin evinde 2 tane var, banamisin demiyor makina gece gunduz calisiyor ikiside! dis unite kardan korunmak icin klube gibi tahtadan korunmalik yapildi, burdaki satici firmalar -30 derceye kadar garanti veriyorlar, guzel inceleme, guzel degerlendirme ve guzel makina, son kararim aliyorum! Tekrardan degerler icin cok tesekkurler

Son olarak trde bu makina kac para suan?

• quote:

Orijinalden alıntı: vahitbudak

Yaptiginiz bu inceleme bu klimayi almama vesile olacak sanirim :) tam ogrenmek istedikelerimi yazmissiniz. Disardaki sicaklik degeri ile icerdeki sicaklik degeri ve makinanin kullandigi kw! Asil merak ettigim kafami kurcalayan kullandigi elektrikti. Cok aydinlatici oldu. Ne diyeyim binler tesekkurler, yanliz su dikkatimi cekti. yukarida yazmissiniz "Şu an havalar çok da soğuk değil ama esas kış performansını ben -10 un altında görmek isterdim." kw olarak kullandigi elektrik degerlerini veremem ama norvecte yasisyorum su an hava -19 ayni klimadan amcamlarin evinde 2 tane var, banamisin demiyor makina gece gunduz calisiyor ikiside! dis unite kardan korunmak icin klube gibi tahtadan korunmalik yapildi, burdaki satici firmalar -30 derceye kadar garanti veriyorlar, guzel inceleme, guzel degerlendirme ve guzel makina, son kararim aliyorum! Tekrardan degerler icin cok tesekkurler

Son olarak trde bu makina kac para suan?

Alıntıları Göster
    Ben teşekkür ederim. Bu incelemeyi sizin gibi bu klima almayı düşünenler için bir nebze olsun aydınlatıcı olması amacıyla yazmıştım. Fiyatına gelince ben 2009 ekim ayında hepsiburada.com dan 2250 TL/ 6 tk almıştım. Bu yıl işyerine almaya niyetlendim ama fiyatını baya şişirmişler. Türkiye Dağıtıcısı Klima Plus tarafından 3200 TL liste fiyatı ile satışa sunuldu ancak, nakit alımlarda sanırım %10 iskonto yapılıyor. Ayrıca bir internet mağazalarında 2982 TL peşin fiyatla satılıyor. Yalnız satıcısı çok az olduğu için bayi ile pazarlık yapma şansınız pek yok. Saygılar.

http://www.aloklima.com/index.php?sayfa=urunler&kid=18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makineman -- 2 Aralık 2010; 11:39:39 >

• quote:

Ben teşekkür ederim. Bu incelemeyi sizin gibi bu klima almayı düşünenler için bir nebze olsun aydınlatıcı olması amacıyla yazmıştım. Fiyatına gelince ben 2009 ekim ayında hepsiburada.com dan 2250 TL/ 6 tk almıştım. Bu yıl işyerine almaya niyetlendim ama fiyatını baya şişirmişler. Türkiye Dağıtıcısı Klima Plus tarafından 3200 TL liste fiyatı ile satışa sunuldu ancak, nakit alımlarda sanırım %10 iskonto yapılıyor. Ayrıca bir internet mağazalarında 2982 TL peşin fiyatla satılıyor. Yalnız satıcısı çok az olduğu için bayi ile pazarlık yapma şansınız pek yok. Saygılar.

Gercekten cok aydinlatici oldu, klima alirken gidip saticilara tek tek bu ne kadar elektrik tuketir diye sormaktan gina geldi artik, sizin gibi dusunceli insanlar sayesinde masabasindan istedigimiz bilgilere ulasiyoruz, gercekten Allah razi olsun cok aydinlatici benim acimdan. Iyi bir fiyata almissiniz! Burda suan 4.000 tl civarinda, sanirim dis unitenin(-30 a kadar garanti veriliyor) dayanikliligindan kaynaklaniyor, galiba 2 tane almak zorunda kalacagim, haliyle elektrik el yakacak seviyede degil burda, yaklasik memleketimizden 3 kat daha ucuz, ilginc ama durum boyle, birde sizin verileri gorunce almamak enayilik olur dedim! Sastim kaldim acikcasi, bir sorum var, bir tanesi kc mkareye yeterli gelir, sicaklik icin kullanacagim, yazlarimiz cok sicak olmaz burda, sadece sicak hava uflemesi onemli benim icin! Yeni ev aldik mustakil ev, 4 bir yani bos ev filan yok, zemin kata ve orta kata almayi dusunuyorum, ust kata sicaklik dogal olarak cikar dusuncesi ile 2 tne taktiracagim! Odunlu sobam da var mis gibi isinir yavrucagim insaallah :)

Ekleme: Sunlari yazmakta yarar olacagina kanaat getirdim, yeni ev 3 katli, betondan degil tahtadan yapilma, zeminden orta ve ust kata evin icersinden merdivenle gecilir, dubleks mi demek lazim bilemem ama evin ic kismi boyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahitbudak -- 2 Aralık 2010; 17:02:05 >

• quote:

quote:

Gercekten cok aydinlatici oldu, klima alirken gidip saticilara tek tek bu ne kadar elektrik tuketir diye sormaktan gina geldi artik, sizin gibi dusunceli insanlar sayesinde masabasindan istedigimiz bilgilere ulasiyoruz, gercekten Allah razi olsun cok aydinlatici benim acimdan. Iyi bir fiyata almissiniz! Burda suan 4.000 tl civarinda, sanirim dis unitenin(-30 a kadar garanti veriliyor) dayanikliligindan kaynaklaniyor, galiba 2 tane almak zorunda kalacagim, haliyle elektrik el yakacak seviyede degil burda, yaklasik memleketimizden 3 kat daha ucuz, ilginc ama durum boyle, birde sizin verileri gorunce almamak enayilik olur dedim! Sastim kaldim acikcasi, bir sorum var, bir tanesi kc mkareye yeterli gelir, sicaklik icin kullanacagim, yazlarimiz cok sicak olmaz burda, sadece sicak hava uflemesi onemli benim icin! Yeni ev aldik mustakil ev, 4 bir yani bos ev filan yok, zemin kata ve orta kata almayi dusunuyorum, ust kata sicaklik dogal olarak cikar dusuncesi ile 2 tne taktiracagim! Odunlu sobam da var mis gibi isinir yavrucagim insaallah :)

Ekleme: Sunlari yazmakta yarar olacagina kanaat getirdim, yeni ev 3 katli, betondan degil tahtadan yapilma, zeminden orta ve ust kata evin icersinden merdivenle gecilir, dubleks mi demek lazim bilemem ama evin ic kismi boyle.

Alıntıları Göster
    Sonunda evimize tasindik ve 2 adet fd25vabh aldim. 3 katli olan evimizin birini kilere(misafir ve sinema salonu olarak kullaniyorum) birini salona taktirdim, performansi inanilmayacak kadar muhtesem. Dis sicaklik gunduz -7 ila -11 arasinda, gece ise -20 lere kadar dusuyor, iki klima da goz (i see) acik sekilde 23 derecede calisiyor evin belli kesolerine termometreler (toplam 4) koydum klimadan en uzak olan mutfak 21 derece ile 22 arasinda oynuyor 2.kattaki salon 23 ki bu tam ideal (klima disinda hic bir isitici kullanmiyorum) en ust kat yatak odasi orasi biraz soguk kaliyor 19 ila 20 arasinda degisiyor sicaklik, cocuk odasi ki benim icin onemli olan bu ,salondan yukari cikan merdivenin sonu cocuk odasinda bulusuyor ve sicaklik 20 derecede sabitlenmis durumda, sahsen cok memnunum henuz elektrik faturasi gelmedi, bakalim ne kadar gelecek?

Alacak olanlari yaniltmamak icin dipnot eklemek isitiyorum.

1) Dis unitenin -30 kadar garantili olmasi yasadigim ulkeden(norvec) kaynaklaniyor olabilir, yukaridaki mesajimda da vurgulamisttim
    2) Evin 1. katindan(kiler) en ust kata kadar ev icersinden merdivenle cikiliyor hava dolasimini burdan saglamak icin montaj yerini kendim sectim!
    3) katlar arasi betondan degil evin tamami tahtadan yapilmis (temel gaz betondan yapilma) ve her bir odada, evi cevreleyen herbir duvarda izalosyon malzemesi var(sari sekilde pamuk gibi bir sey ismini bilmiyorum) izalosyondan sonra yine ismini bilmedigim(turkcesini) siyah poset serili ve uzerine tahta ve tahta uzerine alcipan dosenmis, makineman nickli arkadasimiz zaten tuketim raporlarini vermis bende bir iki memnuyet cumleleri dokmek istedim.
    Ayrica dis unitedeki 600 w ve ic unitedeki 34 w gorunce resmen oha dedim

• kardeş hayırlı olsun. 23 derecelerle ısınabiliyorsanız süper gerçekten. size sormak istediğim duvarlarınızdaki izolasyon taş yünüdür büyük ihtimalle. duvar kalınlığınız kaç cm onu merak ettim. çünkü bazı yakınlarımız diyorlar 40-50cm ye izolasyon sebebiyle kalınlaşan duvar olan eski yapılar varmış. siz ahşap yapı diyorsunuz eviniz için. bukadar kalın olması zor. acaba daha yoğun bir teknolojimi kullanılıyor merak ettim. sonuçta burada -20 leri yaşasak donarız. türkiyemizde erzurum kars gibi bölgelerimizde hiç önerilmiyor klima kullanımı.

quote:

Sonunda evimize tasindik ve 2 adet fd25vabh aldim. 3 katli olan evimizin birini kilere(misafir ve sinema salonu olarak kullaniyorum) birini salona taktirdim, performansi inanilmayacak kadar muhtesem. Dis sicaklik gunduz -7 ila -11 arasinda, gece ise -20 lere kadar dusuyor, iki klima da goz (i see) acik sekilde 23 derecede calisiyor evin belli kesolerine termometreler (toplam 4) koydum klimadan en uzak olan mutfak 21 derece ile 22 arasinda oynuyor 2.kattaki salon 23 ki bu tam ideal (klima disinda hic bir isitici kullanmiyorum) en ust kat yatak odasi orasi biraz soguk kaliyor 19 ila 20 arasinda degisiyor sicaklik, cocuk odasi ki benim icin onemli olan bu ,salondan yukari cikan merdivenin sonu cocuk odasinda bulusuyor ve sicaklik 20 derecede sabitlenmis durumda, sahsen cok memnunum henuz elektrik faturasi gelmedi, bakalim ne kadar gelecek?

1) Dis unitenin -30 kadar garantili olmasi yasadigim ulkeden(norvec) kaynaklaniyor olabilir, yukaridaki mesajimda da vurgulamisttim
    2) Evin 1. katindan(kiler) en ust kata kadar ev icersinden merdivenle cikiliyor hava dolasimini burdan saglamak icin montaj yerini kendim sectim!
    3) katlar arasi betondan degil evin tamami tahtadan yapilmis (temel gaz betondan yapilma) ve her bir odada, evi cevreleyen herbir duvarda izalosyon malzemesi var(sari sekilde pamuk gibi bir sey ismini bilmiyorum) izalosyondan sonra yine ismini bilmedigim(turkcesini) siyah poset serili ve uzerine tahta ve tahta uzerine alcipan dosenmis, makineman nickli arkadasimiz zaten tuketim raporlarini vermis bende bir iki memnuyet cumleleri dokmek istedim.

• daha önce görmemişim tam aradığım konu. şimdi birol kızacak hep zibroya sataşıyorsun diyecek arkadaşım şaka bir yana 23 derecede iyi ısınabiliyormusunuz bu sene havalar baya soğuk gitti. istanbulda kar yağmasa bile sert soğuklar yaşadık. sizin oraların soğukları daha serttir haliyle. nasıl durum siz bu klimayı hiç 30C de çalıştırıp bir değer aldınızmı.. çünkü kapı açık şekilde kullanıyorum diyorsunuz tüketiminiz gerçekten süper. bende kapı açma durumunu daha önceden daikin klasik klimamda tespit ettim bunalmıştım. inanın kapıyı açtım yetmedi birde pencereyi açtım klima 2 saat boyunca gene normal otomatik yaparak çalıştı. halbuki mantık dışarıyımı ısıtıyorda set ettiği değere geliyor. yazımı zibro-fujitsu konumahttp://forum.donanimhaber.com/m_46345660/tm.htm yazıcam bakalım birol usta ne diycek bu duruma. keşke sizin 30 derecede deneme yapıp değerleri yazabilme imkanınız olsa:)) selamlar

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

kardeş hayırlı olsun. 23 derecelerle ısınabiliyorsanız süper gerçekten. size sormak istediğim duvarlarınızdaki izolasyon taş yünüdür büyük ihtimalle. duvar kalınlığınız kaç cm onu merak ettim. çünkü bazı yakınlarımız diyorlar 40-50cm ye izolasyon sebebiyle kalınlaşan duvar olan eski yapılar varmış. siz ahşap yapı diyorsunuz eviniz için. bukadar kalın olması zor. acaba daha yoğun bir teknolojimi kullanılıyor merak ettim. sonuçta burada -20 leri yaşasak donarız. türkiyemizde erzurum kars gibi bölgelerimizde hiç önerilmiyor klima kullanımı.

quote:

23 derecede isiniyoruz hemde yeterli geliyor bize vucudumuzu sicaga alistirsak disari ciktigimzde donariz :) hemde yeni bebegimizi norvecin soguk ilklim sartlarina gore yetistirelim istedik ondan 23 derecede sabitledik birde duyumlarima gore 24 dereceden sonra klima 2 kati kadar yakiyormus! Duvarinin kalinligini olcme imkanim olmadi ama klima montajinda 40cm lik hilti ucunun yarisindan az daha fazlasi duvarin disina cikmaya yetti buda 25 cm(yaklasik, daha fazla olacagini zannetmiyorum)lik duvar oldugu anlamina gelir sanirim. Evin catisi, cephe duvarlar ve ic duvarlar tamamen izole edilmis, dis taraftan ice dogru olan katmanlari yazayim daha yardim ci olur sanirim

Dis desen tahtasi(ki bu tahtalar kizgin yagda 2-3 saat kizartiliyor) ardindan naylonmu desem plastikmi siyah renkli naylon, sari izole(pamuksu) ardindan yine siyah naylon, alcipan, duvar kagidi ve boya :) nasil bir sistem bilmiyorum ama ise yariyor bence :)

Benimde merak ettigim kima ayarini 23 veya 24 sinir ne ise bu sinirin uzerine cikardigimizda tukettigi elektrik saate ne kadar olacak, elbet bu makinanin max bir tuketim limiti vardir ama anlayamadim ne kadar pek fark yoksa 25 derecede sabitlemek isterim, bu konuda yardima ihitiyacim var makineman arkadasimizdan

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

kardeş hayırlı olsun. 23 derecelerle ısınabiliyorsanız süper gerçekten. size sormak istediğim duvarlarınızdaki izolasyon taş yünüdür büyük ihtimalle. duvar kalınlığınız kaç cm onu merak ettim. çünkü bazı yakınlarımız diyorlar 40-50cm ye izolasyon sebebiyle kalınlaşan duvar olan eski yapılar varmış. siz ahşap yapı diyorsunuz eviniz için. bukadar kalın olması zor. acaba daha yoğun bir teknolojimi kullanılıyor merak ettim. sonuçta burada -20 leri yaşasak donarız. türkiyemizde erzurum kars gibi bölgelerimizde hiç önerilmiyor klima kullanımı.

quote:

23 derecede isiniyoruz hemde yeterli geliyor bize vucudumuzu sicaga alistirsak disari ciktigimzde donariz :) hemde yeni bebegimizi norvecin soguk ilklim sartlarina gore yetistirelim istedik ondan 23 derecede sabitledik birde duyumlarima gore 24 dereceden sonra klima 2 kati kadar yakiyormus! Duvarinin kalinligini olcme imkanim olmadi ama klima montajinda 40cm lik hilti ucunun yarisindan az daha fazlasi duvarin disina cikmaya yetti buda 25 cm(yaklasik, daha fazla olacagini zannetmiyorum)lik duvar oldugu anlamina gelir sanirim. Evin catisi, cephe duvarlar ve ic duvarlar tamamen izole edilmis, dis taraftan ice dogru olan katmanlari yazayim daha yardim ci olur sanirim

Dis desen tahtasi(ki bu tahtalar kizgin yagda 2-3 saat kizartiliyor) ardindan naylonmu desem plastikmi siyah renkli naylon, sari izole(pamuksu) ardindan yine siyah naylon, alcipan, duvar kagidi ve boya :) nasil bir sistem bilmiyorum ama ise yariyor bence :)

Benimde merak ettigim kima ayarini 23 veya 24 sinir ne ise bu sinirin uzerine cikardigimizda tukettigi elektrik saate ne kadar olacak, elbet bu makinanin max bir tuketim limiti vardir ama anlayamadim ne kadar pek fark yoksa 25 derecede sabitlemek isterim, bu konuda yardima ihitiyacim var makineman arkadasimizdan

Alıntıları Göster
    cevabınız için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

cevabınız için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    Dereceyi yükseltirseniz klimanız kesinlikle fazla yakacaktır. Üstelik defrosta girme ve çıkma sıklığı artıp bu nedenle daha fazla elektrik tüketecektir. Bir de FD25VABH nin nominal kapasitede(3,2kw) çalışırken ki tüketimi 600W ama maksimum kapasiteye çıktımı fazla güç çekiyor ve dolayısıyla COP çok düşüyor. Dereceyi ve fan hızını maksimuma getirip wattmetre ile ölçüm yaptığımda maksimumda(6,3kw) çalışırken 2kw civarında güç çektiğini gördüm. Bu durumda nominal da 5,33 olan COP maksimum kapasitede 3 e doğru geriliyor. Ayrıca dış ortam - değerlerdey se buna sık defrostlar da eklenince tüketim baya artıyor. Size tavsiyem 22-23C ayarında sürekli açık olması. Yalıtım iyi olduğu zaman klima kapasiteyi nominalin de altına kısıyor ve bu sayede COP 6 nın da üzerine çıkıyor. Daha da az yakmaya başlıyor. Şu anda doğalgaz geldiği için klimayı kullanmıyorum. Ancak Aralık ayında kullanırken gece -5 lere kadar düştüğünde bile hiç defrost yaşamamıştım. Tüketim değerlerini de zaten yukarıda verdim. Bence ısıtmak için mükemmel bir cihaz.

• quote:

Dereceyi yükseltirseniz klimanız kesinlikle fazla yakacaktır. Üstelik defrosta girme ve çıkma sıklığı artıp bu nedenle daha fazla elektrik tüketecektir. Bir de FD25VABH nin nominal kapasitede(3,2kw) çalışırken ki tüketimi 600W ama maksimum kapasiteye çıktımı fazla güç çekiyor ve dolayısıyla COP çok düşüyor. Dereceyi ve fan hızını maksimuma getirip wattmetre ile ölçüm yaptığımda maksimumda(6,3kw) çalışırken 2kw civarında güç çektiğini gördüm. Bu durumda nominal da 5,33 olan COP maksimum kapasitede 3 e doğru geriliyor. Ayrıca dış ortam - değerlerdey se buna sık defrostlar da eklenince tüketim baya artıyor. Size tavsiyem 22-23C ayarında sürekli açık olması. Yalıtım iyi olduğu zaman klima kapasiteyi nominalin de altına kısıyor ve bu sayede COP 6 nın da üzerine çıkıyor. Daha da az yakmaya başlıyor. Şu anda doğalgaz geldiği için klimayı kullanmıyorum. Ancak Aralık ayında kullanırken gece -5 lere kadar düştüğünde bile hiç defrost yaşamamıştım. Tüketim değerlerini de zaten yukarıda verdim. Bence ısıtmak için mükemmel bir cihaz.

Alıntıları Göster
    değerli arkadaşım bu model hakkında çok güzel detaylı bilgi vermişsin benim evim antalyada giriş kat üstünde 1 kat daha var müstakil ev.20 m2 doğu-güney cepheli odama klima almak istiyorum bu kullandığınız klimanın soğutması nasıl acaba?kışın sanırım güzel ısıtıyor antalyada önerirmisiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: murattrm

değerli arkadaşım bu model hakkında çok güzel detaylı bilgi vermişsin benim evim antalyada giriş kat üstünde 1 kat daha var müstakil ev.20 m2 doğu-güney cepheli odama klima almak istiyorum bu kullandığınız klimanın soğutması nasıl acaba?kışın sanırım güzel ısıtıyor antalyada önerirmisiniz?

Alıntıları Göster
    buradaki yorumlara bakarak aynı klimadan aldım. ama sonu hüsran. acaba benim klimada mı bişeyler var. saatte ortalama 1,5 KW yakıyor. 14 metrekare kapısı sürekli kapalı güneye bakan taraf tavan ve yan duvarlar straforlu. 24 dereceye ayarlı olarak çalışıyor. ve termometre 20 dereceyi gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonuncumurat

buradaki yorumlara bakarak aynı klimadan aldım. ama sonu hüsran. acaba benim klimada mı bişeyler var. saatte ortalama 1,5 KW yakıyor. 14 metrekare kapısı sürekli kapalı güneye bakan taraf tavan ve yan duvarlar straforlu. 24 dereceye ayarlı olarak çalışıyor. ve termometre 20 dereceyi gösteriyor.

Alıntıları Göster
    eklemeyi unutmuşum. dış sıcaklık 2 derece gece belki eksiye düşmüştür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonuncumurat

eklemeyi unutmuşum. dış sıcaklık 2 derece gece belki eksiye düşmüştür.

Alıntıları Göster
    tarih 27/12/2011 22 dereceye ayarlı gece 23:45- sabah 08:15 arası 8 buçuk saatte toplam 3,9 KW yaktı. bu şekilde gerçekten çok ekonomik. hem de evin üstünde çatı olmamasına rağmen. sadece yan duvarlarda 3 cm strafor ve tavanda 1 cm tavan kaplama köpüğü var. dış sıcaklık 4 derece. evin diğer odalarındaki sıcaklıkta aynı. yani dışarısı kaç dereceyse evin içi aynı ;(
    klima en düşün fan hızında 22 derecede gayet ekonomik elektrik harcadı. ama yinede sobaya alışkın olduğumuz için 20 derece sıcaklık bize yeterli gelmiyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.