Şimdi Ara

Mitsubishi Satıcısı Bu Model Pahalı ve Gereksiz Dedi ? ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Es.a ;uzun zamandır klima araştırıyordum . Isıtmada eski klimamda çok sorun yaşadıgım ve nerdeyse hiç ısıtmadığı için bu sefer iyi bir şey almak istedim ve

MSZ-FD25VA modelinde karar kıldım..Geçen gün satıcıya gittim ;bu klimayı senin için gereksiz ..3800 tl fiat söledi ..sensörü var ;hastası veya bebeği olanlar için önerdiğini ;zaten bu modeli çok satmadıgını gereksiz yere para verme dedi. Bunun yerine MSZ-SF25VE deluxe power inverter i önerdi ..2700 tl fiat verdi.. odam 15 metrekare ama yalıtımı kötü ve kuzey cephe soğuk .. burda sıcaklık sıfırın altına nerdeyse hiç düşmüyor .. acaba haklı mı ? ısınmada sorun yaşamayacağıma garanti verdi.. iyi bir kişiye benzziyordu ..ama yine de aklıma geldi acaba elinde ilk model yok ve bu model elinde oldugu için elden çıkamaya mı çalışıyor ? siz ne dersiniz ..fazladan bin lira vermek mantıksız mı ? sf25ve ile de yeterince ısınır mıyım ?

iki modelin bilgilerini düzeltilmiş olarak aşağıda :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maksimilyanus -- 11 Ocak 2015; 2:21:54 >

• maksimilyanus M kullanıcısına yanıt
    Her iki model içinde yazdığınız değerler yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bps

Her iki model içinde yazdığınız değerler yanlış.

1 saate yakın internette aradım bulduklarım buydu ..yanlış olabileceğini düşünmüştüm.
  • KATALOGDAN YAZIYORUM ŞİMDİ :

MSZ SF DELUXE POWER :

SOĞUTMA kAPASİTE(BTU) : 3071-8530-1160 (MİN -NOMİNAL-MAX)

KW : 0.9 -2.5-3.4

SEZONSAL ENERJİ SINIFI : A++

SEER : 7.6

YILLIK ENERJİ TÜKETİMİ : 116 KWH/ YIL

ISITMA ................................................ 3412 -10919-13990
    KW : 1.0 -3.2 -4.1
    SEZONSAL ENERJİ SINIFI .......... A+
    SCOP ....................................... 4.4
    YILLIK ENERJİ TÜKETİMİ ............... 764 KWH /YIL

..............................................................................................................................................................................................................

MSZ -FD 25 VA BUNU MSZ -FH SERİSİ OLARAK YENİLEMİŞLER :

SOĞUTMA kAPASİTE(BTU) : 4777-8530-11942 (MİN -NOMİNAL-MAX)

KW : .4 -2.5-3.5

SEZONSAL ENERJİ SINIFI : A+++

SEER : 9.1

YILLIK ENERJİ TÜKETİMİ : 96 KWH/ YIL

ISITMA ................................................ 6142 -10919-18767
    KW : 1.8 -3.2 -5.5
    SEZONSAL ENERJİ SINIFI .......... A+++
    SCOP ....................................... 5.1
    YILLIK ENERJİ TÜKETİMİ ............... 819 KWH /YIL

İyi fiyat vermiş bence 2700 tercih et o özelliklerde güzel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

İyi fiyat vermiş bence 2700 tercih et o özelliklerde güzel

Yani FD 25 VA ya gerek yok mu diyorsun ?
  • Çatı Katı mı oda çatı katı ise ısınamazsın en uygun krimine zen ef 42 niçin diyorsan denemiş kanıtlamış olduğum için senin veya onun önerdiği klimalar hatalı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikaplan18

Çatı Katı mı oda çatı katı ise ısınamazsın en uygun krimine zen ef 42 niçin diyorsan denemiş kanıtlamış olduğum için senin veya onun önerdiği klimalar hatalı

evet ama 42 15 metre kare için çok fazla değil mi ?
    Çok evet.Sakın 15 m2 ye 16000 btu luk cihaz almayın.
    SF serisi alacaksan 35 serisi alman daha garantı olur SF 25 soğuk günlerde yetmeyebilir. SF42 büyük gelir. Ayrıca ses seviyeside daha yüksek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maksimilyanus

quote:

Çatı Katı mı oda çatı katı ise ısınamazsın en uygun krimine zen ef 42 niçin diyorsan denemiş kanıtlamış olduğum için senin veya onun önerdiği klimalar hatalı

evet ama 42 15 metre kare için çok fazla değil mi ?

Ben bunları denemekten bıktım yeterli gelmiyor hele sıcaklık 0 altına düşüyorsa 3. klima değişikliğim mitsubishi sonunda doğru klimayı verdi bütcen nasıl bilmiyorum ama o yer için en iyi klima 9000 12000 klima yetmez oraya benim önerdiğim klima en yüksek 16000 btu klima sevuyesune çıkıyor ama 14000 btu kapasiteli bir ürün yanlış anlaşılmasın ben asla satıcı değilim kullanıcıyım 3 ayda 3 klima değiştirince bir tecrübe oldu senin tercihin 14000 btu altı olmasın bence

• Krigamine kullanmış birisi olarak daha iyi gün önce abime Haier Nebula aldık.
    Anladımki ME gereksiz bie sürü para vermişim ve evet doğru ME alınacaksa bir üst alınmalı bunu Şirinyer ege klimada söylüyor.
    Haier almadan önce Ege klimaya uğradık satış görevlisinin dediği şu 18 merte kare yere olması gereken 15.000 yada 18.000 btu.
    Onun için birde haieri araştırın.
    Haier alın demiyorum ME kullanan biri olarak inanın aldığıma pişmanım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: B.H.R.17

Krigamine kullanmış birisi olarak daha iyi gün önce abime Haier Nebula aldık.
    Anladımki ME gereksiz bie sürü para vermişim ve evet doğru ME alınacaksa bir üst alınmalı bunu Şirinyer ege klimada söylüyor.
    Haier almadan önce Ege klimaya uğradık satış görevlisinin dediği şu 18 merte kare yere olması gereken 15.000 yada 18.000 btu.

ME nin keşif ekibini çağırıp yarın karar verecektim ..ama haier öncede okumuştum forumda .. bununla ilgili konuda klimada bilgili arkadaşlardan tarafından övülmüş..açıkçası şaşırtıcı ;yani Haierin performans olarak ME dan daha iyi oldugunu mu söylüyorsunuz ? peki 18 metrekare için 15000 haier önermiş..peki bu çok fazla değil mi yani me nin 9000 likle yaptıgını haier ancak 12000 likle yapıyor anlamına mı geliyor ..ayrıca kafama şu takıldı..haier servisi pek yaygın değil yani kurulum ; onarım gibi hizmetlerde ME kadar iyi hizmet verir mi bilmiyorum ..Eğer Mersin de satışı varsa kesin kararımı değiştiip bakacam ..bilginiz var mı Mersin de var mı ? internetten pek bişi bulamadım ..

• quote:

quote:

ME nin keşif ekibini çağırıp yarın karar verecektim ..ama haier öncede okumuştum forumda .. bununla ilgili konuda klimada bilgili arkadaşlardan tarafından övülmüş..açıkçası şaşırtıcı ;yani Haierin performans olarak ME dan daha iyi oldugunu mu söylüyorsunuz ? peki 18 metrekare için 15000 haier önermiş..peki bu çok fazla değil mi yani me nin 9000 likle yaptıgını haier ancak 12000 likle yapıyor anlamına mı geliyor ..ayrıca kafama şu takıldı..haier servisi pek yaygın değil yani kurulum ; onarım gibi hizmetlerde ME kadar iyi hizmet verir mi bilmiyorum ..Eğer Mersin de satışı varsa kesin kararımı değiştiip bakacam ..bilginiz var mı Mersin de var mı ? internetten pek bişi bulamadım ..

servis konusunda sıkıntı yaşamayacağın bir klima seç ben 3 ayda 3 klima değiştirdim Mitsubishi servisi niçin değiştiriyorsun diye sorduğunda memnun değilim demem yetti hairer bunu yapabilir mi ve hiç bekletmeden klimanı değiştirebilir mi yaparsa tabii ki de Mitsubishi ye daha fazla para vermek mantıksız.

• quote:

quote:

quote:

servis konusunda sıkıntı yaşamayacağın bir klima seç ben 3 ayda 3 klima değiştirdim Mitsubishi servisi niçin değiştiriyorsun diye sorduğunda memnun değilim demem yetti hairer bunu yapabilir mi ve hiç bekletmeden klimanı değiştirebilir mi yaparsa tabii ki de Mitsubishi ye daha fazla para vermek mantıksız.

ben bunu soracaktım .. yani 3 ayda klimayı 3 klima değiştirdim demişsin ..yani şimdi aldıgım modelden memnun kalmazsam başka bir modelle değiştirebiliyor muyum ..?sonuçta 1 ay da kullansan senin kliman 2. el oluyor bunu nasıl alıyor ..garip geldi bana... bir de sana sormak istediğim ef 42 yi önermiştin.. şimdi büyük modeli seçmekle ısınmada sorun yaşama ihtimali azalıyor ..peki bununla beraber ; ef25 e göre gereksiz yere çok fazla elektrik harcamış olmuyor mu ?yani evet soğuk günlerde ancak yeterli olur ama havanın normal oldugu zamanlarda bu sefer çok fazla enerji harcamış mı olur ..yoksa büyük de olsa enerji harcamasını odanın büyüklüğüne göre mi ayarlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maksimilyanus -- 13 Ocak 2015; 11:34:24 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

ben bunu soracaktım .. yani 3 ayda klimayı 3 klima değiştirdim demişsin ..yani şimdi aldıgım modelden memnun kalmazsam başka bir modelle değiştirebiliyor muyum ..?sonuçta 1 ay da kullansan senin kliman 2. el oluyor bunu nasıl alıyor ..garip geldi bana... bir de sana sormak istediğim ef 42 yi önermiştin.. şimdi büyük modeli seçmekle ısınmada sorun yaşama ihtimali azalıyor ..peki bununla beraber ; ef25 e göre gereksiz yere çok fazla elektrik harcamış olmuyor mu ?yani evet soğuk günlerde ancak yeterli olur ama havanın normal oldugu zamanlarda bu sefer çok fazla enerji harcamış mı olur ..yoksa büyük de olsa enerji harcamasını odanın büyüklüğüne göre mi ayarlar ?

garip bir durum yok ürünlerinin arkasında durmak denilebilir mitsubishi klimasının arkasında duruyor ve klimalarımı 2. el parasına almadı değerinde aldı sıfır fiyatı neyse ona göre inanmayan varsa servisin tel numarasınıda verip teyit edebilirler gelelim normal günlerde çok fazla harcama meselesine klima ustaları daha iyi bilir ama artık tecrübe kazındıkça aktarıyorum inverter demek bir sistem demek klima sistemi sen ne kadar ısı ile ısınmak istersen ona göre ayarlayıp ortamı o ısı ile koruma derdinde ve btu kapisitesini de ısıya göre düşürme derdinde sistem ortam soğuyunca tabii ki btu artıracak ısınınca tekrar düşürecek küçük klima alsan devamlı çalışaçak invertere bir türlü geçemeyecek sürekli çalışacağına ortamı ısıtıp makina dinlensin yani büyük makina küçük makinadan daha önce invertera geçer ve saatte harcadığı hemen hemen de kafa kafaya geliyor bunu nerden biliyorsun diye sorarsan arkadaşımda ef 42 var bende şuan ef50 var ikimizinde evi çatı katı kuzey cephe yalıtımsız bir aylık kullanımda geçmiş olan o soğuklarda ona 250 tl fatura geldi normal ev elektriği ile birlikte klima olmadan 80 tl geliyordu bana da 265 geldi bana da klima olmadan 80 tl geliyordu bana gelen faturada termosifon da var devamlı economik modda duruyor onda termisifon yok termisifon klima olmadan aylık 30-40 tl arası getiyordu yani 80+40=120 getiriyordu benim klimam 265-120=145 tl harcamış oldu onun ki 250-80=170 tl harcamış oldu kafa kafaya geliyor ama benim konforum daha fazla makina daha çabuk ısıtıyor ve daha çabuk invertera geçiyor ikimizinde m2 20 m2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikaplan18 -- 14 Ocak 2015; 0:33:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.