Şimdi Ara

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
19
Favori
44.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @Odysseus348 İroni yapıyorum. VW ve Fiat severlerin hakim olduğu piyasada böyle bir araç tercihi yapıp kısa sürede satmayı düşünmek için insanın aklını kaçırmış olması gerek.

@iakbay06 Senede bir al-sat yapıyorsanız, değer kaybı istemiyorsanız, Polo bakacaksınız, Jetta bakacaksınız. Ha bugünün ekonomik koşullarında, aslında değer kaybı kavramı da pek kalmadı. Sürekli gizli enflasyon, sürekli gizli develüasyon oluyor. Vergi sürprizi gelmezse, seneye yıl sonunda Yaris 60 bin bandına, Corolla 90 bin bandına, bu araç da 50.000 civarına yaklaşmış olacak ve herkes kanıksayacak, 120 ay taksitli krediyle almaya devam edecek. Dolayısıyla çok sıkışırsanız ve satsanız bile muhtemelen aldığınız fiyat civarına satarsınız.

@optiarc Teşekkürler. Çekiş gayet iyi. Zaten 0-100'ü de 12.8 saniye. Otoban fareliğini yapamazsınız belki ama kesinlikle süründürmüyor, güzel ivmeleniyor.

@atayum Teşekkürler. Yukarıda da yazdığım gibi, kendi kriterlerim çerçevesinde optimum (en iyi değil) seçimi yapmaya çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 18 Ağustos 2014; 20:15:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-2013-model-mitsubishi-space-star-1.2-cvt-otomatik-175855975/detay

İyi yakalamışsınız ilan tarihi dün bu arada. Araç çok hoşuma gitti ama fiyatının 20-30.000 bandına inmesini beklemem gerek

Bence bulaşmayın. O ilan nisan ayından bu yana yayında. Daha önce sahibi satıyordu, anlaşılan galeriye vermiş. Aracın durumu şu: Araç alındıktan bir ay kadar sonra, kadın sürücü kapalı otoparkta fren yerine gaza basmak suretiyle aracın sağ ön kısmını paralel duvara sürtüyor. Ama sağlam bir sürtme. Fotoğrafı var. Çamurlukta göçükler ve ezikler, tamponda ezikler var. Ayna katlanarak kurtulmuş ama o da çizilmiş. Kapının uç ksımında da boya olabilir ama en az üç parça boyalı. Kaskodan yaptırmışlar. Tramer kaydı var ve rakam 1129 TL. Sonuçta araçtan soğuyorlar ve satışa koyuyorlar. Bana dedikleri ise "yazlık alacağız" idi. Yine de araç sahibi iyi niyetliydi, en azından biraz çizik var demişti. Ben yine de bir rakam teklif ettim, sonuçta uzun yıllar kullanacaktım, basit bir hasarı önemsemezdim ama 37.000'in altına inmedi. Ben de ertesi gün bayiden sıfır araç aldım.

Araç için hatasız yazan o galeriye yazıklar olsun. Gördüğünüz gibi sahtekar bir galericiyi daha afişe etmiş olduk. Özetle, 750 TL daha verin, böyle adamlara tenezzül edeceğinize bayiden sıfır araç alın.

@Odysseus348 Bu arada, tahmini 8-10 sene sonra fiyat dediğiniz seviyeye düşer. Sabırla beklerseniz o fiyata alabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 18 Ağustos 2014; 20:40:26 >

• Huysuz İhtiyar H kullanıcısına yanıt
    Merak ettim, fotoyu paylaşır mısınız?
    Sahibindene de bildirmek lazım. Gerçi bilmiyordum der geçer ama doğrusunu girer.

Edit 3 yıllık Aveo var 10bin de, sol arka kapı, öl sol tampon çizik o şekil biniyoruz. Kasko/sigorta olmasına rağmen yaptırmıyor babam, önemsiz diyor, satarsak alacak adam böyle alsın o yaptırır kaskodan, orasında burasında boya yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haymanali2006 -- 18 Ağustos 2014; 21:41:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    27 yaşında ve mühendis olduğu güne lanet eden biri olarak, bir kez daha hayallerimi yıktınız detaylı yorumlarınız ve emeğiniz için teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @haymanali2006 Satıcının gönderdiği fotoğraf bende mevcut. Ama burada paylaşmanın bir anlamı yok. Galericinin bilmiyorum deme gibi bir lüksü olamaz. Satıcı yalan söylese bile plakayı sorgular görürsün. Aracın 19.03.2014 tarihli 1129 TL'lik kaza kaydı var. Galericiler her şeyi bilirler, sadece işine gelmiyor. Ben Sahibinden bildireceğim ama ilgileneceklerini pek sanmıyorum.

@Odysseus348 Rica ederim. Paylaştığım bilgilerin faydası olduysa ne mutlu bana. Güvenli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 18 Ağustos 2014; 23:53:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada Temsa henüz internet sayfalarında yer vermemiş olsa da Space Star'ın 14 sayfalık bir aksesuar kataloğu var. Fiyatlar tuzlu. Bayiden aldığım birkaç fiyat örneği:

Kol dayama - 480 TL (Aliexpress'te 51 dolara var)
    Bluetooth kit - 1065 TL (Far ayar tuşunun oraya monte ediliyor)
    Yan koruma çıtaları - 305 TL

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 19 Ağustos 2014; 0:14:13 >

• samimi inceleme için teşekkürler.

konudakiler biraz agresif davranmış, hayırlı olsun diyip varsa usulünce eleştirini yaparsın olur biter. dalga geçer gibi konuşmak hoş değil.

ayrıca araç çok şirin duruyor, içi de fena değil.
  • Hocam benim de çok beğendiğim bir araç bence tek eksiği hız sabitleyici o da olsa alacağım ama yok o yüzden suzuki swift 1.2 at düşünüyorum onda hız sabitleyici var sattıgım aracımda hız sabitleyici vardı şehirler arası yolda müthiş bir konfor sağlıyor o yüzden alacağım aracta hız sabitleyici olması benim için birinci öncelik oldu yazınız da cok güzel olmuş bu arada:)

• quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

Güzel sözleriniz için teşekkürler. Fakirlik işte, mazur görün. Görmemişin arabası olmuş. Ben de isterdim; çok param olsun, 150.000 TL'ye dizel otomatik araç alayım, herkes bana hayran olsun, işyerindeki, sitedeki insanlar parmağıyla göstersin, AVM'ye girince "üffff" desinler ama imkansızlık işte. Bütçem buna yetti. Satma meselesine gelince, evet eylül sonunda satmayı düşünüyorum. 28 bin TL'den müşterisi hazır.

Allah daha güzel arabalar almayı nasip etsin. herkesin hayran olacağı ,çok ucuza alabileceğiniz, full+full özellikli bir araba var, hemde aynı marka. köpekbalığı Mitsubishi Lancer.
  • @hardcrss Teşekkürler. Agresif yazan aynı tonda yanıtını alıyor. Araç tavsiyesi almak için değil, aldığım aracı meraklısına tanıtmak için yazdığımı unutuyorlar. Space Star hakkında hiç Türkçe kaynak yok. En azından arama motorlarından gelenler bulsun, faydalansın.

@yalandunya61 Hız sabitleyici benim için de önemliydi, hatta HS olmayan bir araca bir daha binmem diye düşünüyordum. O yüzden önce 2013 model makyajlı Swift bakıyordum ama ikinci elde çok az var ve bulduğum bir aracın sahibi eşi izin vermediği için satamadı, diğeri fiyatı hiç indirmedi. Ben de ikinci seçeneğim olan Space Star'a yöneldim.

@manisa_tr Cümlemize, sağ olun. Öneri için de teşekkürler ama ben aracımı aldım. Zaten kriterlerime çok uzak bir arabadan söz ediyorsunuz. Satın alma tavsiyesi isteyenlere önerebilirsiniz, Lancer güzel bir araçtır. Ayrıca hayranlık meselesi ironi idi. Öyle bir yaşam biçimine sahip değilim. Teşekkürler.

• Hocam çok güzel bir inceleme olmuş ellerinize sağlık.Bence bu araç polo ya da i10 da corsa yada yarise de 10 çeker bir kere polo nun otomatiği dsg şanzuman zaten pislik masraftan baska birsey değil polo başta şanzumandan kaybediyor sonra poloda çelik jant bile vermiyorlar bazı modellerde sonra da utanmadan 50 bin tlden fazla istiyorlar artı bu aracın yakıt ölçümünü bu araçların hicbiri yakalayamaz bu arac bir dizel arac gibi yakarken hyundai i10 10 lt civarı yakıyor polo 7 lt civarı yaris 7-7.5 civarı corsa 8 civarı yakıyor ama spacestar 5 lt civarı yakıyor;bilmeyen cahil vatandaslarımız marka algısına kapılıp alıyorlar bu aracları üzülüyorum gercekten sonra cok yakıyor yok şanzuman cok kötü yok vites gecislerini cok hissettiriyor diye satıyorlar sattıkları insanlarda marka algısından aldıkları icin onlar da o kazıpı yemiş oluyor malesef bende suzuki swift 1.2 ile bu arac arasında kaldım iki arac da cvt ve japon sorunsuzluğu var bir de honda jazz da düşünüyorum ne yapsam bilmiyorum acıkcası :)Artık şu bir gerçek ki otomatik araç alacaksan japon alacaksın wv dsg kazığı yiyen psa grubu otomatiklerin vites geçişlerini sarsıntılarını hisseden herkes bunu anladı :)Güle güle kullanın hocam

• Şık bir araç bu fiyata daha dolu bir araç yok zaten vergi Avantajı ve yakıt dizel den iyi 20 bin de bir bakım olması mükemmel daha ne olsun güle güle kullanın en az 5 yıl satmazsınız zaten güzel bir seçim olmuş.

• @yalandunya61 Teşekkürler, darısı başınıza. Evet, en önemli konu yakıt tüketimi ve şanzımanın konforu. Mitsubishi'nin CVT'si de gayet başarılı. Ben çift kavrama/tek kavrama vs. diye anılan robotize şanzımanları asla tercih etmiyorum, bu yüzden avrupa araçlarından uzak duruyorum. Sözde yakıt tüketimini düşürmek için tam otomatik yerine robotize şanzıman geliştiriyorlar ama konfordan verdikleri ödüne değmiyor. Suzuki Swift'teki şanzıman tork konvertörlü tam otomatiktir ama robotize şanzımanlı avrupa araçların tümünden az yakıt tüketir. Jazz'daki CVT de öyle. Fakat 2,5 yıldır Türkiye'ye Jazz gelmiyor, yeni şanzımanlı yeni kasayı bekleyin bence. Ya da 2013 makyajlı Swift bulmaya çalışan. Sahibinden'de birkaç tane var. Şanlıurfa'daki araç fena değil. Motosiklet çiziği vardı o araçta, o kadar uzağa gitmeye vaktim olmadığı için vazgeçmiştim ben.

@edıfıce Aracın en önemli avantajlarından biri de periyodik bakım aralığı. Pek çok kişi bu önemli ayrıntıyı atlıyor. Milletimiz 10.000'de bir bakıma gitmeyi ve kelle başı 500 ödemeyi o kadar kanıksamış ki, başka bir olasılığın varlığından bile haberdar değil. Avrupada Rusya'da asyada 20.000 hatta 30.000'de bir bakıma giren araçlar, Türkiye'de 10.000'de bir bakıma alınıyor ve herkes bunu normal görüyor. Üstelik pek çok kişi, yağını, suyunu, cam suyunu, hatta filtrelerini servise kendisi götürerek 500 TL'lik rakamı 250 TL'ye kadar indirebileceğinin farkında bile değil. Bilinçli tüketici olmamak böyle bir şey işte...

• Karşılaştırma meraklıları için teknik bir karşılaştırma tablosu hazırladım. Donanıma ve fiyata hiç girmedim. "Bilinçli tüketiciler" olarak onu da karşılaştırma sevenler yapsın artık. İlk mesaja da ekliyorum.

Mitsubishi Space Star izlenimlerim (Önyargılarınızı yıkacak)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 19 Ağustos 2014; 20:18:29 >
    Güzel inceleme güzel araba Allah hayirli etsin. 2000 devirde 100-110 gitmesi muhteşem. 1.6 litre aracım o hızlara 3000 devirde ulaşıyor inanılır gibi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mazotşist -- 19 Ağustos 2014; 20:40:02 >
  • Mazotşist kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler, sag olun. Evet, uc silindirli Mivec motor CVT ile olan uyumlulugu sayesinde guzel devir ceviriyor. Tek eksik hiz sabitleyici.

• güle güle kullanın kimse ne dersin desin sıfır araba otomatik viteste zaten fiyatlar belli daha neyi tartışıyorlar anlamıyorum sanki 30 bin liraya araba varda gidip onu almamışlar zaten alınacak en ucuz arabalardan biri otomatik viteste.

benim merak ettiğim bu tip araçlar sıkışık trafiktedede gerçekten az yakıyormu bunu test edebildinizmi?

citigo ile aynı fiyatlara sahipler onu test edebilme imkanızı oldumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkmid

güle güle kullanın kimse ne dersin desin sıfır araba otomatik viteste zaten fiyatlar belli daha neyi tartışıyorlar anlamıyorum sanki 30 bin liraya araba varda gidip onu almamışlar zaten alınacak en ucuz arabalardan biri otomatik viteste.

benim merak ettiğim bu tip araçlar sıkışık trafiktedede gerçekten az yakıyormu bunu test edebildinizmi?

citigo ile aynı fiyatlara sahipler onu test edebilme imkanızı oldumu?

Citigo su an piyasada bulunan a segment araclar arasında en kötüsü hocam hem motor cok gücsüz hem de bence 30 milyar bile etmeyecek bir arac zaten cıkalı 2 yılı gecti sokaklarda belki bir kere ya gördüm ya görmedim tutulmayan bir arac bu aracın kıyaslanabileceği araclar swift,yaris,corsa,polo,i10 vs vs cogunu da fiyat performans oranında tokatlar bu arac:)

• @furkmid Sıkışık trafikte de muhtemelen fabrika değerlerine yakın seyredecektir. Ama yukarıda da yazdığım gibi ben tampon tampona trafiğe girmiyorum. Kadıköy, Beşiktaş, Şişli vb. yoğun trafik bölgelerinden uzak duruyorum, araçla gitmiyorum. Aklımı kaçırmamak için varsa modern toplu taşımayı tercih ediyorum. Citigo'yu test etmedim ama tavsiye etmem. @yalandunya61 zaten yazmış. Diğer olumsuzlukları yanında asıl mesele şanzımanı. Passat'daki DSG bile güven vermezken, onun yavrusu ASG'li araç almak pek mantıklı değil. Ben almazdım. Yurtdışı kullanıcılarının ASG yorumlarını okuyunca zaten durum anlaşılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huysuz İhtiyar -- 20 Ağustos 2014; 0:33:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huysuz İhtiyar

@furkmid Sıkışık trafikte de muhtemelen fabrika değerlerine yakın seyredecektir. Ama yukarıda da yazdığım gibi ben tampon tampona trafiğe girmiyorum. Kadıköy, Beşiktaş, Şişli vb. yoğun trafik bölgelerinden uzak duruyorum, araçla gitmiyorum. Aklımı kaçırmamak için varsa modern toplu taşımayı tercih ediyorum. Citigo'yu test etmedim ama tavsiye etmem. @yalandunya61 zaten yazmış. Diğer olumsuzlukları yanında asıl mesele şanzımanı. Passat'daki DSG bile güven vermezken, onun yavrusu ASG'li araç almak pek mantıklı değil. Ben almazdım. Yurtdışı kullanıcılarının ASG yorumlarını okuyunca zaten durum anlaşılıyor.

bende corsa 1.2 easytronic var sıkışık trafikte ve kısa mesafeda 10 lt civarı yakıyor sadece bu nedenle aracı değiştirmek istiyorum

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.