Şimdi Ara

Mitsubushi lerininizin yakıt tüketimlerini paylaşalım. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
1
Favori
11.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada son olarak belirtmeden edemeyeceğim lpg tüketimini tetikleyen bir numaralı faktör kesinlikle soğuk havalar çünkü .sıcak havalarda genleşen gaz kesinlikle daha az tüketiliyor.yani gaza daha az basarak aynı hızlara çıkmak mümkün oluyor..inş aracıma en kısa zamanda scan gauge yol bilgisayarı bağlatacağım çok basit bir işlem.anlık yakıt tüketimini görmek kesinlikle %20 azaltıyor yakıt tüketimini.yol bilgisayarında anlık 20 li 30 lu değerleri gördümü haliyle insan ayağını gazdan çekecektir.ahh mitsubishi ahh anlamıyorum ya şu arabaya 1.6 115 lik 120 lik bi motor koy 5 ileri şanzımanı koy 3 000 lira pahalıya sat ama çok çok sat .bu hafta sonu yıkayayım bi cillop edeyim resimleride paylaşacağım.Kazasız belasız sakin saygılı sürüşler diliyorum herkese.aaa aaaaaaaaaa unutuyodum bak son olarka aracın üzerindeki bridgstone turanza marka lastikler inanılmaz sert ve yol tutuş konusunda zaaflar yaşatıyor.araç önden çok kayıyor ve ıslak zeminde seke seke yanlıyor.tabi benim 37 ps hava basmamda bunda etken

• quote:

Orjinalden alıntı: MitsubishiLancer

Bu arada son olarak belirtmeden edemeyeceğim lpg tüketimini tetikleyen bir numaralı faktör kesinlikle soğuk havalar çünkü .sıcak havalarda genleşen gaz kesinlikle daha az tüketiliyor.yani gaza daha az basarak aynı hızlara çıkmak mümkün oluyor..inş aracıma en kısa zamanda scan gauge yol bilgisayarı bağlatacağım çok basit bir işlem.anlık yakıt tüketimini görmek kesinlikle %20 azaltıyor yakıt tüketimini.yol bilgisayarında anlık 20 li 30 lu değerleri gördümü haliyle insan ayağını gazdan çekecektir.ahh mitsubishi ahh anlamıyorum ya şu arabaya 1.6 115 lik 120 lik bi motor koy 5 ileri şanzımanı koy 3 000 lira pahalıya sat ama çok çok sat .bu hafta sonu yıkayayım bi cillop edeyim resimleride paylaşacağım.Kazasız belasız sakin saygılı sürüşler diliyorum herkese.aaa aaaaaaaaaa unutuyodum bak son olarka aracın üzerindeki bridgstone turanza marka lastikler inanılmaz sert ve yol tutuş konusunda zaaflar yaşatıyor.araç önden çok kayıyor ve ıslak zeminde seke seke yanlıyor.tabi benim 37 ps hava basmamda bunda etken

Benim 2007 Lancer'da da Turanza var. Bugüne kadar problem yaşamadım ama bir sonraki değişimde sessizliğinden çok bahsedilen Nokian almayı düşünüyorum. Ancak 37 ps biraz fazla. Yanlış hatırlamıyorsam ön 32- arka 34 olmalı. 37ps biraz fazla yakıt tüketiminde kesinlikle faydalı olacaktır ama dediğiniz gibi muhtemel yol tutuş zaafları ile karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında bozuk yollarda gereğinden fazla şişik lastikler ön takımlara zarar verebilir.
    Fotoğraflarınızıhttp://forum.donanimhaber.com/m_26391567/tm.htm konumuza ekleyebilirsiniz.

• 37 ps hava kışın fena olmuyo kanımca.lastik asfalt üzerinde bizim hissedemegimiz şekilde sektiği için daha çok tutunuyo asfalta ama dediğin gibi çok çok dikkat etmek gerek çukurlara o yüzden şehir içinde özellikle çok sakin araç kullanıyorum.bir problemim daha çıktı lancerla ilgili silecekten sonra 2.kez masraf açıcak bana.sanırım ön disklerim yamulmuş biraz 100 km den sonra frene basınca direksiyonda titreme yapıyor.balatalarım bitik değil ama sanırım kullanım hatası diskler sıcakken suya felan girince zamanla yamulur dediler.80 tl ye taşlatma + rot +balans ayarı yapıcaklar.41.000 km de toplam 100 tl ye çıktı lancer ımın masraf listesi
  • quote:

37 ps hava kışın fena olmuyo kanımca.lastik asfalt üzerinde bizim hissedemegimiz şekilde sektiği için daha çok tutunuyo asfalta ama dediğin gibi çok çok dikkat etmek gerek çukurlara o yüzden şehir içinde özellikle çok sakin araç kullanıyorum.bir problemim daha çıktı lancerla ilgili silecekten sonra 2.kez masraf açıcak bana.sanırım ön disklerim yamulmuş biraz 100 km den sonra frene basınca direksiyonda titreme yapıyor.balatalarım bitik değil ama sanırım kullanım hatası diskler sıcakken suya felan girince zamanla yamulur dediler.80 tl ye taşlatma + rot +balans ayarı yapıcaklar.41.000 km de toplam 100 tl ye çıktı lancer ımın masraf listesi

Geçmiş olsun.
    Yalnız diskler taşlandığında balatalarında değişmesi gerekecek büyük ihtimalle. Çünkü eğilen fren diskleri balatalarında yapısını bozar.
    Demirin yapısı gereği sıcakken soğuk su değdiğinde eğilme problemleri yaşanabilir. Bihassa kışın özellikle arabayla gezerken dur şu benzinliğe gireyim yıkatayım dediğinizde soğuk su halihazırda sıcak olan disklere zarar verebilir.

• Ön 2 balata ne kadar tutar peki? sanayide yaptırıcam sonuçta hayatta özel servise götürmem aracımı böyle bişe için.birde el frenini çekince aracım sağa yatıyo.zaten muayenede de çıktı arkada %70 e 30 dağılım varmış el freniyle ilgili.onu nasıl halledicekler peki? birde el frenimin teli artık iyice gevşedi sonuna kadar çekmeden tam tutmuyor
  • quote:

Ön 2 balata ne kadar tutar peki? sanayide yaptırıcam sonuçta hayatta özel servise götürmem aracımı böyle bişe için.birde el frenini çekince aracım sağa yatıyo.zaten muayenede de çıktı arkada %70 e 30 dağılım varmış el freniyle ilgili.onu nasıl halledicekler peki? birde el frenimin teli artık iyice gevşedi sonuna kadar çekmeden tam tutmuyor

El freninin telinin gevşemesi ile alakalı bir durum.
    Lancer'da nasıldır bilmiyorum ama el freninin kolunun oradan çıkan tek tel, arka frenlere gelmeden önce sağa sola ikiye ayrılıyor.
    Bir tanesinin daha fazla gevşemesinden kaynaklanıyordur. Telin gevşekliğini ayarlattırdığınızda düzeltirler zaten.

Kolay gelsin.
  • 2009 Lancer 1.5 mt ilk alındı depo fullendi istanbul şehir içi iş saatleri genelde rodaj süresi denilen fazla zorlanmaması gerektiği olan durum kısmen pek uyulmadı :) 520 km yaptı şuan 2. depoyu fulledik bitmesine yakın ne kadar km yaptığını yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKTolga -- 1 Nisan 2009; 1:46:52 >
  • 2006 Lancer araç 27binde...geçen haftaki son ölçüümüm 50milyon ile 250km yapıyorum birass kasarsam,rahat takılırsamda 220 civarı..

Bende ilk defa bu araçla mitsubishi ile tanıştım ve resmen aracıma aşığım 1 yılı dolduruyorum hemen hemen...

Süspansiyonları ki en bozuk ve kasisli yolda bile takırtı tukurtu yapmaz,duruşu,iç dizaynı,yakıtı,gidişi tek kelime ile bu fiyata rakipsiz...Daha önce bilmeyenler içine binip kaliteyi görünce,bi sürede seyahat edince hayranı oluyor :)

Bakalım yeni zamdan sonra ne kadar yol yapcaz 50yt ile...
  • 99 carisma gl, 100 km de 9,6 lt lpg yakıyor. nası bir değer? carismacılar sizin yakıtınız ne durumda
  • 2008 lancer 1.5 mt invite ilk depo 780 lerde bitti 2. doldurdum bakalım ne kadar gidecek
    bu arada fazla yüklenmedim 2000 ile 3500 devir arası kullandım arada da 160 ı geçtim o kadar
    bilmem nasıl
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratorkunbalik

2008 lancer 1.5 mt invite ilk depo 780 lerde bitti 2. doldurdum bakalım ne kadar gidecek
    bu arada fazla yüklenmedim 2000 ile 3500 devir arası kullandım arada da 160 ı geçtim o kadar
    bilmem nasıl

100KM DE ORTALAMA 7 LT YAKMIŞSIN.TAMAMINI ŞEHİR DIŞINDA MI YAPTIN BU MESAFENİN?
  • eşime biraz öğretmeye çalıştım bunun yanında 250 km civarıda şehir içi fazla yüklenmedim bu gün
    1000 km yi devirdi bende biraz yüklenmedim buralarda bu arabanın 5. vitesi kullanamayacağım sanırım :d
  • denemeler sırasında yeni focusla kapıştım 5. vitese atmama gerek kalmadı zaten atacakken yok bitti 4. vites 170 depo yarıya indi menzil 450
  • %90 şehirlerarası sakin kullanımla ve 245/70/16 standart lastiklerimle
    590km de 115tl motorin aldım. sanırım 19krş tüketmiş
    yol bilgisayarında 7.8lt/100km gösteriyordu.
    yanlış hesaplamadıysam yol bilgisayarı birebir uyumlu çıktı motorini 2.47tl den 46.5lt almışım
    araç yeniL200 167hp
  • 2 hafta önce canakkale gezisine giderken 150 tlye 60 lt yuro dizel aldım ortalama hız 120 130 menzil 700 km 100 km şehirici l200 AT 136 beygir
  • Hafta sonu Mitsubishi 4x4 kullanıcılarının gezenbilir ekibi ile off-road etkinliği için L200 4x4 otomatik vites ile Şile ye gitmek üzere yola biraz erken çıktım ve salına salına yakıt ekonomisi yapmaya çalıştım. çıkarken yakıt aldım ve km yi sıfırladım. Şileye gittiğimde yaptığım km 108 ve yakıt göstergesinde neredeyse oynama bile yok.

Mitsubushi lerininizin yakıt tüketimlerini paylaşalım.
  • murat bey fotoğrafları paylaşacakmısınız?
    ilginç anlar, çamura saplanma falan oldumu?
    çok isterdik gelmeyi ama maalesef iş güç:(
    quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

Hafta sonu Mitsubishi 4x4 kullanıcılarının gezenbilir ekibi ile off-road etkinliği için L200 4x4 otomatik vites ile Şile ye gitmek üzere yola biraz erken çıktım ve salına salına yakıt ekonomisi yapmaya çalıştım. çıkarken yakıt aldım ve km yi sıfırladım. Şileye gittiğimde yaptığım km 108 ve yakıt göstergesinde neredeyse oynama bile yok.

Mitsubushi lerininizin yakıt tüketimlerini paylaşalım.

• Çok güzel bir aktivite oldu ve birçok güzel kareyi de araç kullandığım ve yalnız gittiğim için fotoğraflayamadım fakat gezenbilir ekibinden hakan beyin çektiği kareler çok güzel incelemeniz için L200 sayfasında linki yazım ama burayada yazabilirim
    http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30801.40
  • quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

Çok güzel bir aktivite oldu ve birçok güzel kareyi de araç kullandığım ve yalnız gittiğim için fotoğraflayamadım fakat gezenbilir ekibinden hakan beyin çektiği kareler çok güzel incelemeniz için L200 sayfasında linki yazım ama burayada yazabilirim
    http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=30801.40

Suya güzel bir dalış olmuş, ayrıca mantıda finali süslemiş..

• bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 22:48:39 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.