Şimdi Ara

Mitsubushi lerininizin yakıt tüketimlerini paylaşalım. (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
11.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2009 1.5 invite mt 2958 km deyim. Son aldığım depo ile yaptığım hesapta yakaladığım şehir içi tutarım alttadır.

0,218 tl / km
    7,26 lt 100 km de.
  • 2004 ten beri Lancer kullanıyorum hala çözemedim gaz pedalı o kadar hisliki 150-160 km hızlarda sadece aracın var olan hızını muhafaza etmek için gaza dokundugunuzda çok çok az yakıyor o hızlara göre.100-110 gidince de aynı miktarda yakıt tüketiyor.Eğer ayağınıza güveniyorsanız ince ayar yapabiliyorsanız gaza hiç kasmayın otobanda felan basın hız limitine kadar 132 km/s oluyo o da sanırım.En önemlisi kesinlikle lpg ile benzin li kullanım arasında bu kadar az fark olan bir araç yoktur.2 gün önce boluya giderken tünele girmeden önce kaynaşlı yokuşlarını çıkarken 3.viiteste yaklaşık 160 km ile seyir ediyordum bir benzine alıyorum bir lpg ye hiç bi fark yok arada.Yaşasın LPG:) adapazarında 1.35 shell de gaçan gaz la rekabet edip önünü kesebilmek için böyle bir kampanya yapmışlar sanırım.
  • bazı farklı model araçlarda gaz pedalının sertleşmeye başladığı bir sınır var. ekonominin bittiği yeri belirtiyor sanırım. lancer da öyle bir sertlik hissetmedim gaz pedalında. bide kafama epeydir takılan bir konu var; 3000 devir 5. vites 105 felan oluyo. sizlerde durum aynı mı?
  • benim aracım otomatik vites lancer. 1.viteste 60 2.viteste 105 3.viteste 170 4.viteste daha göremedim sonu hatta görmek imkansız sağlam bi iniş olsa 250 bile yapar:) 4 ileri otomatik şanzumanı o arabaya koyanın aklını seveyim ben
  • Basit bir yöntemle yaptığım denemede aracım henüz 202 kmde iken aldığım 100 tl lik benzinle tam 501 tl yol katedebildik ve aracım şu an 703 km de beklentilerimin altında bir şekil de az yakıyor(0,20 Kr).. tabi ortalama seyir halinde 100-120 km hızla kullandım.
  • "onur8899" aracın yakıtı kokladığını söyledğimde gülümsemiştin hatırlarsan, bir de şu an rodaj dönemindesin demekki daha da az yakacaksın zamanla. Hayırlısı olsun tekrar
  • quote:

Orjinalden alıntı: caramurat

"onur8899" aracın yakıtı kokladığını söyledğimde gülümsemiştin hatırlarsan, bir de şu an rodaj dönemindesin demekki daha da az yakacaksın zamanla. Hayırlısı olsun tekrar

Netice de sahibi olduğum araç 1,6 ydı(vw golf) o zaman normal gibi geliyordu ki sakin kullandığımda 0,27Kr yakıyordu km de..Şu an da ise sakin kullanımda lancer 0,20 yakıyor. performans olarak da çok fazla bir fark yok..ki araç dediğiniz gibi şu anda rodaj süresinde..daha da düşecek zannediyorum.. Teşekkürlerimi birkez daha forum huzurunda iletiyorum iyi çalışmalar sayın caramurat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur8899 -- 5 Mayıs 2009; 11:54:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilke42

bazı farklı model araçlarda gaz pedalının sertleşmeye başladığı bir sınır var. ekonominin bittiği yeri belirtiyor sanırım. lancer da öyle bir sertlik hissetmedim gaz pedalında. bide kafama epeydir takılan bir konu var; 3000 devir 5. vites 105 felan oluyo. sizlerde durum aynı mı?

aynı
  • benim yol bilgisayarı ş.içi 7.7 nin altına düşmüyordu. yaptığım yol kısa olduğundan mış :) bugün dur kalklarla dolandım biraz zorunluluktan. toplam 15 km felan sonunda 6.8 gösteriyordu. ki ışıklarda sakin kalkmayı hiç beceremem :)
  •  Mitsubushi lerininizin yakıt tüketimlerini paylaşalım.

Arabada gördüğüm en düşük değerlerden biri. Tabiki bu değeri uzun süre göremiyorum ekranda maalesef :(
    Ankara şehir içi, öğlen saatleri Balgat.
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 22:50:13 >
  • ekonomik kullanımlarda 5. küsür değerler kolaylıkla yakalanıyor lancer da. 5.3 gördüm 150 km sonunda. emme velakin ya tahrik yada sıkılma sonucu bir şekilde çoşuyorum ve 5.8-9 değerlerine ulaşıyorum. son seyehatimde 6.2 idi. yol bölünmüş değildi, geceydi, yolum uzundu ve sollamayı severim
  • quote:

Orjinalden alıntı: _opeth

bugün balıkesirden istanbula dönerken klima açık 22 derecede 3 kere molalı olarak 5.4lt ortalamayla geldim. böylelikle kendi rekorumu kırmış oldum. bundan önce 5.5 yapmıştım.

bu durumda 11lt benzinle istanbula geldim. 212 km yol tutuyor.

Way dostum bayağı azaltmışsın. Lastikleri mi şişirdin naptın

Ben de bu aralar sık sık 4.2 görüyorum. Hedefim 3'lü ortalamalar ama bir türlü olmadı. Rekorum 20km sonunda 4.1.
  • bir sorun nedeniyle mesajlarımı siliyorum. sorunuz var ise bana pm ile ulaşınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 22:51:02 >
  • En son depoda 32 litre lpg aldım.%70 şehir içi ,full klima açık,çok performanslı ve en az 1 saati rölantide çalışarak geçti aracımın.Haliyle çok yaktı tabi.32 litrelik gaz ile 248 km yol yaptım ve tamamen tükettim gazı.Bu da 12.9 luk bir tüketim anlamına geliyor.Bugün itibari ile İstanbul 'da lpg nin litre fiyatının 1.63 tl olduğunu düşünecek olursak tam olarak aracım 21 kuruş yaktı kilometrede.Belki 1.5 saat sadece rölentide çalıştı aracım telefonda konuşurken annemin aşağı inmesini beklerken felan.Klima hep ama hep açıktı ve belki son 100 kilometrenin tamamını dip gazla gittim.Aracımın otomatik ve 4 ileri olduğunu da hatırlatmak isterim.Bence çok çok iyi bir tüketim.Ben gayet memnunum.Aracım benzinli olsaydı 100 kilometrede 11.72 litre benzin tüketecekti(benzinle %10 daha az yakacağını varsayacak olursak).Bugün itibariyle 95 oktan kurşunsuz benzinin İstanbul' da 3.26 tl olduğunu düşünecek olursak aracım kilometrede 38.2 kuruş benzin tüketmiş olacaktı ve 248 km de ise bu da 94.7 TL yapar.Ben ise depomu sadece 52.16 TL ye doldurdum. Yani sadece 250 km lik bir süreçte 42 tl kazancım oldu.250 km de 40 tl kazancım olursa 1 000 km de 160 tl kazancım var demektir.100 000 km de ise belki şaka gibi ama tamı tamına 16.000 TL kazancım oluyor.LPG montaj +vergiler herşey dahil 2.000 TL oldugunu düşünecek olursak(Zavoli) 14.000 TL kardayım.Umarım hala benzinli araçların çok da masraflı olmadıgını gidip TSI lara dünyanın parasını verip otobanda bile sağdan sağdan 90 km/s hız ile giden arkadaşlar beni anlayabilmişlerdi.Vallahi billahi canım yanıyo adamlara ya 90 ı geçemiyolar korkudan.Yaklaşık 3 ay önce İstanbul'dan Bolu'ya giderken hep dip gaz gittim 180 yeri geldi 190 yaptım ama hep tam gaz aracım yine 13 litre gaz tüketti 100 km 'de.Yazıktır günahtır dizel alın lpg bağlatın ama benzin nedir ya.Wolksvagen saolsun çok güzel pazarladı yine tsi ları.Yakmıyo abi bu arabalar 1.4 bunlar kokluyo.Komik valla.Şehir içi dur kalk lı bir yolda 10 litrenin altında yakıt tüketmez hiç bir benzinli araç.Gerçi bunlar zamanında da 50 .000 YTL lere 1.6 102 lik eşek gibi bomboş passat golf felan satmışlardı.Wolksvagen diyince herkes sağlam zannediyor.Kaç kişi açıp baktım euro n cap testlerine ne hale geliyo arabalar.Servisi desen daha bi pahalı parçası can yakar cinsten.Ben Allah'ıma bin şükür çok memnunum aracımmdan da lpg kitimdende.

• L200 lerde aracın yakıt tüketiminin düşük olmasının yanında 100 km üzerin de devir saati redline'da gezinmiyor. 170 le giderken devir saati sadece 3400-3500 civarında seyrediyor. 200 km hıza çıkınca 4.000 deviri birazcık geçiyor fakat yinede redline alanına girmeden bu hıza ulaşılabiliyor. perşembe günü yaptığım şehir dışı gezisinde 750 km yol katettim ve ortalama hızım 150-160 civarı yakıt tüketimim L200 4x4 AT araç ve 4x4 super select kullanımı için 291 kuruş

Mitsubushi lerininizin yakıt tüketimlerini paylaşalım.
  • murat bey bu LPİ meselesi hakkında bir gelişme varmı?

yıldızlar ne zaman takmaya başlayaccak mesela ve tammaliyeti belli oldumu?

hayırlı günler.
  • gaz dönüşüm yapabilmek için TSE den prosedür ve yeterlilik almaya çalışıyoruz ve bununla ilgili işlemlerimiz devam ediyor. Maliyet için sanırım gaz dönüşümündeki parçalar paket olarak satılacak ve net fiyatını bilmemekle birlikte Pazartesi günü netleşip-netleşmediğini öğrenip paylaşmaya çalışırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _opeth -- 4 Şubat 2010; 22:52:08 >
  • Aygaz Euro LPG + kesinlikle yakıt tüketimini düşürüyor.Economic sürmek istediginizde gösteriyor daha çok kendisini.Tavsiye ederim.Başka hiçbiryerden gaz almayın bence
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.