Şimdi Ara

Mitsubushi lerininizin yakıt tüketimlerini paylaşalım. (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
129
Cevap
1
Favori
11.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    150 tl. benzinle ,ankara antalya arası klima sürekli açık ve şehiriçiyle toplam 750km. yol yaptım.550km si şehirlerarası...Ankara antalya arası genelde hızım 120-100 km.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ytkn -- 17 Eylül 2010; 23:40:02 >
  • Hız limitlerine uyarak Ankara-Muğla, Muğla Ankara 1333km'de 176TL'lik LPG. (3 kişi, klima giderken açıktı)
  • ARACIM 1.8 GDİ ELEGANCE 2002 MODEL BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ ARABAMIN BENZİN LAMBASI YANDI .TANIMADIĞIM BİR BENZİNCİDEN DAHA SONRA KENDİ BENZİNCİMDEN ALIRIM DİYEREK YOLDA KALMAMAK İÇİN 20 TL LİK BENZİN ALDIM SAYACI SIFIRLADIM ŞEHİR İÇİ AZ DA OLSA OTOBANDA GENELLİKLE KLİMA AÇIK KULLANDIM 105 KM DE BENZİN LAMBASI GENE YANDI .BANA EKONOMİK GELDİ HELE HELE MOTORUN 1.8 OLDUĞUNU DÜŞÜNÜRSEK .SANIYORUM GDİ MOTORLAR BİRAZ EKONOMİK UNUTMADAN 120 KM NİN ÜZERİNE ÇIKMADIM.
  • 2009 lancer -invite Buldan-salihli-izmir gidiş dönüş 388 km yakıt tüketimi 74.45tl litre bazında yaklaşık 100km de 5.2lt.
  • Bide ben yazam bari aracı en spn full lediğimizde 121 küsür tl vermiştik km 699.. lardaydı şimdi 70650 de çeyrek depo yakıt var.Her zaman dizel çoğunlukla şehir içi bi kere kocaeli istanbul yaptım.
  • Arkadaşlar Merhaba

Mayıs Ayında aldığım aracıma Temmuz ayında takdırdığım Zavolli marka lpg ile 14 bin km. devirdikten sonra yakaladığım yakıt değerlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

En son yaptığım 33Lt lik full depo Lpg ile 460 Km yol yaptım. Bu km nin sonunda lpg sistemim iki kez ikaz edip benzine geçti son bir kez daha lpg ye manual geçirip depoyu tamamen boşaltım. Bunla birlikte 467 Km Yol yaptım. Yol şartları ise yaklaşık olarak %75 şehiriçi %25 şehir dışı. Kullanım şartlarım ise kalkışlar genelde 2. vites ve normal hızlanma ile 2200 devir max. 90km. olmak üzere bu hızın üzerine çıkılmadı. Depomu Menemen çıkışındaki Shell istasyonundan 1lt=1.79 tl den doldurdum. bu bilgiler eşliğinde yakıt değerlerim ;

33 LT /460 = 0,0717391304347826 Lt.

0,0717391304347826 * 1.79 = 0,1284130434782609 tl.

Hesaplamamda yanlış var ise lütfen düzeltin bende bundan sonraki hesaplarım da bu hatayı düzelteyim.

Son olarak araçlarımızın yakıt değerleri tamamen yol şartları yakıt kalitesi ve sürücü ile direk orantılıdır. Yukarıdaki değerler benim dikkatli kullanımım sonucunda alınmış değerlerdir. Ayda yaklaşık 3500km yol yapan biri olarak aracımdan çok memnunum . 15000 km de bir Lpg bakımı var ve sadece 1000km kaldı bakıma ancak suan memnunum götürüp götürmeme konusunda oldukça kararsız kaldım.

• 36 kmlik Antalya Serik arası...80 km sabit hız ve 2000 devir seviyesi ile 4.9 gidiş, 5.1 geliş ortalaması...kmde yaklaşık 18 krş...araçta 2 kişi ve 1-2 . kademe 22 C klima açık

Araç Colt 1.3 AMT ve LPG YOK...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bacey -- 10 Ekim 2010; 23:39:11 >
  • 2006 colt 1.3 MT
    Sürekli yoğun İstanbul Trafiğinde ortalama 0.27 kuruş yakıyor.
  • arkadaşlar colt testlerini arabam.com'dan okuyordum eski model yani 2005 model 1,3 motoer için 7 litre 2010 1,3 colt için 5,7 ort değer vermiş bu araçlarım motor ve AMT şanzıman aynı olduğuna göre neden bu fark acaba.
    Yeni 2010 AMT 1.3 Colt kullanan arkadaş varsa tüketim değerlerini yazabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: altrea

arkadaşlar colt testlerini arabam.com'dan okuyordum eski model yani 2005 model 1,3 motoer için 7 litre 2010 1,3 colt için 5,7 ort değer vermiş bu araçlarım motor ve AMT şanzıman aynı olduğuna göre neden bu fark acaba.
    Yeni 2010 AMT 1.3 Colt kullanan arkadaş varsa tüketim değerlerini yazabilir mi?

dostum iki mesaj yukarıdaki bilgiler 2009 Colt AMT 1.3 e ait...şimdiki 2011 modellerin manuel olanlarında cleartec teknolojisi var ve bu yeni nesil motor daha da ekonomik...
  • Dostum sağol bilgiler için ama iki araçta AMT demek ki yeni araçlar daha ekonomik..
    ayrıca arabam.com'da çok zorladık fazla tüketmedi gibi bir yazı var acaba yazılımla aracın çok zorlanmasının önlemini mi aldılar.Arabam.Com'un fotolarında yakıt tüketimi 7.8 gösteriyordu. aracın canını çıkarmışlarsa bu çok normal gibi.
    Nasıl olduysa şu Colt'lara bir anda kanım kaynadı..
  • ne güzel yakıt tüketimini paylaşıyorduk
    ne oldu..
  • quote:

Dostum sağol bilgiler için ama iki araçta AMT demek ki yeni araçlar daha ekonomik..
    ayrıca arabam.com'da çok zorladık fazla tüketmedi gibi bir yazı var acaba yazılımla aracın çok zorlanmasının önlemini mi aldılar.Arabam.Com'un fotolarında yakıt tüketimi 7.8 gösteriyordu. aracın canını çıkarmışlarsa bu çok normal gibi.
    Nasıl olduysa şu Colt'lara bir anda kanım kaynadı..

En son TEM'de yarım saat gaz pedalını döşemeye yapıştırarak gittim. Manuel olarak 6000 devirde vites değiştirerek 200 km hıza kadar çıktım ve tüketim 8.4 lt.
    Adamlar 7.8 lt yaktırdığına göre aracın baya bi canına okumuşlar demek ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brujeria -- 10 Kasım 2010; 23:00:07 >

• 2011 lancer 1,6
    817 km 46,02 litre (aracın ilk 817 km.si)
  • mosev
    bu değerler şehir dışı sanırım bunu belirtebilirmisin..

çünki 5,6/100km gibi bir ortalama çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altrea -- 14 Kasım 2010; 10:41:16 >
  • yaklaşık 22 km.si şehirdışı, otobanda düz yolda, ama yaklaşık 8.km si de şehir içi
    yalnız araç yeni olduğundan 110-120 yi geçmedim sayılır.
    bu tüketim beni de oldukça şaşırttı. az yakar diyorlardı ama bunu beklemiyordum açıkcası.
  • sanırım 22 şehirdışı 800km şehir içi mi diyecektin.
    Burada bir yanlışlık var kontrol edemisin.
  • quote:

sanırım 22 şehirdışı 800km şehir içi mi diyecektin.
    Burada bir yanlışlık var kontrol edemisin.

evet zannederim yanlışlık var.800km şehir içi mümkün değil .şehir dışı olması lazım.
  • Mitsubishi Teknik kısmında kombine 5,8 olarak verilmiş.
    Bu değeri tutturdu ise 59ltlik depo ile neredeyse 1000km yol yapabilir.
  • Yakıt tüketimini paylaşmaya devam etsek arkadaşlardan ricam lt olarak belirtsek daha kalıcı olur..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.