Şimdi Ara

Mitx / matx sistem toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazin sistem toplayacağım. Yaklaşık şubattan beri sistem tavsiyelerine , donanim incelemelerine bakiyorum. @akke4323 ve @chris_brown un mini itx sistemler çok hoşuma gitti. Başlangıç olarak minitx kullanıcısı oldukları için bana yardim ederlerse çok sevinirim. Tabi @leon-x de unutmamak gerek. Oda bu konularda çok iyi.

Biliyorum daha çok zaman var ama içim içimi yiyor.

Kullanma amacıma gelirsek, oyun + render amaçlı kullanmayi planlıyorum. Ayrıca üniversite de yurt odasına koyma gibi bir amacım var.(Ekstra bir de ucuz bir laptop alacağım. Derslerde kullanmak amacıyla)

Parçaların büyük çoğunluğunu amazon dan alacağım. Parçaları amerikadan bir tanıdığım getirecek tabi herhangi bir sorun çıkmaz ise.

Ilk önce şöyle başlayayım. İleride güncelliğe bilecegim bir şey tercih etmek istiyorum. Yurt odasinda sıkıntı çıkarmayacak büyüklükte olmalı. Kasa ve anakart bileşenlerini halledersek diğer parçalar su gibi akıp gider.

Kasa olarak Thermaltake Core v1 ya da Corsair Air 240 düşünüyorum. Eğer air 240 çok büyük derseniz direk core v1 e yöneleceğim .

Anakart ise mitx yönünde Evga z97 stinger wifi , matx içinde asus z97m plus bunun wifi olmadığı içinde ya asus wifi pci adapter ya da 7260NGW Intel dual band kartını düşündüm.

Işlemci : i7 4790k

Ekran kartı : Amd 390/390x tercih edicem çıkışını bekliyorum.

Ram: Crucial ballistix tactical low profile single 8 gb

Power supply için evga düşünüyorum. Full Modüler 650g2 ya da 750g1 750 cok gelir derseniz 650 tercih ederim.

Hdd: 1 TB Seagate barracuda

Ssd Yi ise daha sonra alacağım. Yaz sonu alırım muhtemelen

Ekran : Ekranı yaz sonu almayi planlıyorum başlangıçta evdeki televizyon ile idare edeceğim.

Soğutma: Onu ne yapsam bilemedim.

Klavye mouse ve kulakligim var.

İşlemci : i7 4790k 334.99 dolar

Anakart : Evga z97 stinger wifi 134.99 dolar / Asus z97m plus 125.99 dolar

Psu : 750g1 105.99 dolar / 650g2/ 79.99 dolar

Ram : 65 dolar

Wifi kart : asus 69.99 dolar / intel 38.99 dolar

Cevaplarinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hohmlec -- 7 Nisan 2015; 18:13:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazın toplanacak sisteme şimdiden hazırlık yapmanıza gerek yok, satın almadan 3 gün önce foruma yazmanız yeterli.
  • OOFFFF.!!! Amma karışık yau şu iş

Amd kartlarla gpu render alamıyon deniyo
    FireGL kartlar tırtken FirePro kartlar viewportta çoğunlukla eziyo deniyo programa göre deişiyo deniyo
    V2014 ve sonrası için Quadro kartlar yerine GTX'ler öneriliyo (ki çoğu zaman denk performans alınıyo) deniyo
    Amd kartlar ile GPU render alamazken veletler gidip FirePro ile ortalığın tozunu attırıyo deniyo (bkz chaoscular)
    Vray ve Mental için finalde 8350 ve ötesi aynı fiyattaki diğer intellere göre performanslı deniyo
    İş bitiminde fotoşok yapçaksan intel ve vida daha performanslı deniyo
    E o zaman MacPro nie FirePro kullanıyo?
    Youtube'da chaos'daki veledin biri FirePro ilen real time da final (ayarında) renderi adamın gözüne gözüne sokuyo.
    OOOF sıkıldım.

Sonra geçen gün bizimkiler gelip sordular gene,
    Bilgisayar alıciyiz, ne alalım...?
    SGİİYYYEEN GİDİN. Gidin Kespır alın.!!!!!
    2010dan beri yeminim var elime sürmemişim (gerçi geçende bozdum)
    Diyemedim tabi.
    Başımdan atıp Dell vörksteyşınvagon laptopa yönlendirdim
    Yarın bi gün bi nane olursa ben yerine firma uğraşsın.

niye yazdım bunları ki.
    hee... render olayı
    anektod olsun.

edüt imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 7 Nisan 2015; 19:10:33 >

• Sistemi almadan önce konu açman daha yerinde olur, güncel ürün ve fiyatlara göre toplama yaparız

Bu arada render amaçlı sistemler de o.c çok önerdiğim bir durum değildir, ufak bir stabilite sorunu olursa yaptığın iş çöp olur, düz i7'de işini görür turbo ile 4.0ghz'de gayet yeterli performansı alırsın.
  • Daha önce de denildiği gibi erkenden toplamak yanlış olur. Şimdilik 1-2 noktayı belirteyim.

Kasa olarak Air 240 -> 397x260x320mm
    TT V1 -> 276 x 260 x 316 mm
    Sık sık taşıyacaksan V1'i alman daha mantıklı olur. Aradaki boyut farkı gayet fazla bence.

İşlemciyi K serisi alman da pek mantıklı değil. Kasa küçük olduğu için OC yapacak kadar soğutma sağlaman zor. Ayrıca stabilite sorunlarına yol açabileceği için render sistemlerinde OC büyük risk demek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Daha önce de denildiği gibi erkenden toplamak yanlış olur. Şimdilik 1-2 noktayı belirteyim.

Kasa olarak Air 240 -> 397x260x320mm
    TT V1 -> 276 x 260 x 316 mm
    Sık sık taşıyacaksan V1'i alman daha mantıklı olur. Aradaki boyut farkı gayet fazla bence.

İşlemciyi K serisi alman da pek mantıklı değil. Kasa küçük olduğu için OC yapacak kadar soğutma sağlaman zor. Ayrıca stabilite sorunlarına yol açabileceği için render sistemlerinde OC büyük risk demek.

derdim aslında yurt odasına koyduğumda çok yer kaplamaması ve göze batmaması
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.