Kendiliğinden yok olması gibi bir durum asla söz konusu değil. Aksine sabit de kalmaz, sürekli artar. Ancak düzenli gözlük kullanımı ile gerileyip gerilemediğini tam olarak bilmemekle beraber, gerilemediğine dair bir takım kulak dolgunluklarım bulunmakta. 0.50 ile başladım, gözlüklerim benle bir bütün olduğu halde 8 yılda 3 numaraya kadar yükseldi...
Myopi gerilemez, hatta 20-25'li yaşlara kadar ilerleyebilir (göz küresinin büyümeye devam ettiği dönem). Ancak özellikle genç insanlar, gözlük numarası ölçen bilgisayarı ölçüm esnasında yanıltabilirler. Cihaz içindeki bir netleşip bir bulanıklaşan resmi net görmeye çalıştıklarında olduklarından daha fazla miyopi ölçülür. Yani bilgisayar hatalı ölçüm yapar. Camların denendiği aşamada bu durum fark edilip düzeltilmezse kişiye gerektiğinden büyük numaralı miyop gözlük verilir. Bir sonraki muayenede normal yapılan ölçümler daha düşük çıktığında ise "miyopi düşmüş" gibi algılanabilir.
arkadaşlar bende vardı 2,5 dereceydi gözlük kullandım en son 0,5 derece oldu ve bitti şuan gözümde hiçbir problem yok ama 4 sene gözlük kullandım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme