Şimdi Ara

Miyop olmak kötü.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
10
Favori
13.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: vlkn216

quote:

Orijinalden alıntı: dv6000

Lens takın gözlüklerden kurtulun.Onunla uyuyun,yüzün,banyo yapın.Ayda bir çıkarıp atın.

Not : ( 2.00 miyopum)

bende lens kullanıyorum ama abartma o kadar da değil

Niye abartı olsun ki. Benim de öyle... İlk yıl çıkartarak kullanmıştım baktım her sabah sorun oluyor yırtılıyor dağılıyor durup dururken çıkıyor falan. 5 senedir 2ayda bir çıkartıp değiştiriyorum. Ama her göze uygun değildir. Mutlaka doktora sorup bu şekilde kullanın...
    Bu arada sağ göz 9 miyop 2.25 astigmat sol göz 9.5 miyop 2.00 astigmat

• 1.25 miyop astigmatim araba kullanirken ve bilgisayar-tv den oyun(ps3 vs) disinda gozluk takmiyorum
  • 8.5 a 9 gözlerim. Gözlüksüz yaşayamam zaten niye çıkarmaya uğraşayım ki
  • 0.5 hic zarari yok ark.larla karsilastirinca uzagi en iyi gören benim...

Fakat miyoplukdan da daha kötü bir göz hastaligi var bende malesef burada açiklamicam :(

Tek söyledigim sey miyop oldugunuza ve baska birsey olmadiginiza dua edin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrés Iniesta -- 31 Mayıs 2011; 21:52:05 >
  • gözlük 1.50, lensler 2 numara. doktor gözlerin alışsın diye 1.50 verdim demişti. başka doktor direk 2 numara lens verdi. evde gözlük dısarda lens takıyorum. lens çok rahat unutuyorum hatta gözümde lens oldugunu gün içinde.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_47890570/mpage_1/f_/key_//tm.htm#47890570

bu konuya göz atın kendi derlemem..faydalı olacağı kanaatindeyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cairne

8.5 a 9 gözlerim. Gözlüksüz yaşayamam zaten niye çıkarmaya uğraşayım ki

Geçememişsin beni Askerde de çürüğe çıktın demi ?
  • Biri 1.20 diğeri 1.80
    Ne alakasız sayılarsa.
  • 1,75
  • Hipermetrop farkli heralde.4 numaraykenn gozluksuz cok rahat goruyordum ben.
  • -0.75, dışarı çıkarken lens kullanıyorum, numara fazla büyük değil ancak yine de rahatsız ediyor beni.
  • Bende de var galiba miyobum bende.
  • Allah yardımcınız olsun. Nediyim. Bi aralar başım dönüyo diye doktora gitmiştim oda belki gözün bozuktur dedi göz doktoruna gönderdi. Adam 0 gözlerin diyince gülmüştüm. Şimdi anlıyorum işin ciddiyetini.Şükrediyorum.
  • 1.75 miyopum. Neredeyse gözlükle uyuyorum

Gözlüğü takıyorum HD, çıkarıyorum SD
  • benim 4.5 miyop, 1.5 ta astigmat. gözlüksüz,lenssiz tüm gün gezip batak attığımı bilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Lens numaralarımı söylüyorum: Sol 9 astigmat 1.75, sağ 9 astigmat 1.25 . Gözlük için miyopi değerlerine ~+2 ekleyin. Askerden tabii ki pembe tezkereliyim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Roby

quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Lens numaralarımı söylüyorum: Sol 9 astigmat 1.75, sağ 9 astigmat 1.25 . Gözlük için miyopi değerlerine ~+2 ekleyin. Askerden tabii ki pembe tezkereliyim :)

olmadı Hala birinciyim 9a 9.5 miyop 2.25e 2 astigmat. Lens numaraları... 2 senedir de doktora gitmedim değişmemiştir diye. Şu an bi sıkıntı yok

• Kabul, yenildim Kullandığın lensler nedir? Ben Purevision Toric kullanıyorum uzun süredir, başka lens tavsiyelerine rağmen ısrarla. Okul için şehir değiştirdiğimden beri 30 günü hatta 24 saati geçtim gün içinde rahat edemedim.
  • Beyler lens alacağım, gözlük sıktı, rahatsız ediyor. Lensi kullanırken hissetmem değil mi? Sürekli orada bir cisim olduğu hissetmem değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Roby

Kabul, yenildim Kullandığın lensler nedir? Ben Purevision Toric kullanıyorum uzun süredir, başka lens tavsiyelerine rağmen ısrarla. Okul için şehir değiştirdiğimden beri 30 günü hatta 24 saati geçtim gün içinde rahat edemedim.

Bausch&Lomb kullanıyorum. Normalde günlük tak çıkar lens. Ama 5 senedir geceleri çıkarmadan kullanıyorum. Sadece 2 aylık süre dolunca değiştiriyorum. Millete kötü örnek olmak istemem Ama ilk sene çıkartarak kullandım çok zorlandım. Takarken falan yırtıldı bazen taktıktan 1-2 dakika sonra düştü. Sonra çıkarmamaya başladım çok daha rahatım. Doktorlar çok zararlı olduğunu söylüyor ama ben alıştım. Onlar da alışsın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.