Şimdi Ara

Miyop olmak kötü.. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
10
Favori
13.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XavionS

Beyler lens alacağım, gözlük sıktı, rahatsız ediyor. Lensi kullanırken hissetmem değil mi? Sürekli orada bir cisim olduğu hissetmem değil mi?

İlk kullanmaya başladığında aklın hep gözünde olduğu için sana hissediyormuşsun gibi gelir. Kafayı takarsın ama zamanla alışırsın. Bir de çok uykun geldiğinde gözlerin kuruduğunda hissedersin. O zamanlarda ya çıkartacaksın ya da biraz solüsyon sıkarsın. Sen yine de kulaktan dolma bilgilerle iş yapma doktoruna danış mutlaka. Doktora muayene olmadan kesinlikle gözlükten lense geçme. Göz yapısı lense uyumlu olmayıp sıkıntı çeken çok kişi gördüm.
  • Beyler lens rahat oluyor mu? Bildiğim kadarıyla belli bir sürede bi değiştirmek gerekiyor, fiyat olarak pahalı olmuyormu? Birde takınca gözünde bişey varmış gibi hissediyo musun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalan! -- 1 Haziran 2011; 0:49:51 >
  • 1 miyop ve astiğmat ım gözlüksüzüm
  • Her ikisi de 6-6.50 gibi bir şey. Bence şu an 7.00 bulmuştur belki de geçmiştir. Sadece uyurken gözlük kullanmıyorum.
  • 7 aydan beri lens kullanıyorum.Günlük lens.

Yaklaşık 1.5 sene boyunca
    Sağ 1.75 miyop
    Sol 1.50 miyop

Şekilde gezdim.Sadece geceleri araba sürerken,bilgisarla ugraşırken ve okulda arka sırada oturdugumdan takıyordum.

Lens olarak ilk başta 1.50 miyop 1 kutu aldım ve kullanmayı bilen bir tanıdıkla taktık.
    O gün acaip bir mutlu oldum.Arabanın koltuguna oturdugumda,abartısız söylüyorum 0 km bir Audı Q7'ye ilk kez sürecek olsam o derece mutlu olurdum.Çünkü görüntü o kadar netti.
    Geceleri çıkarmak sabahları takmak ilk başlarda sinir krizlerine sebep oluyordu.Artık alıştım.Ama bazen yinede ugraştırıyor.Gün içinde 3-4 saatlik uykularımda çıkarmıyorum.Gece yatarken çıkarıyorum.Kesinlikle gözünüzde birşey varmış hissi olmuyor.Bütünleşiyorsunuz resmen.
    Ama astigmat başladı bende.Şu anki numaram sol 2 derece miyop,sag 2.25 miyop 0.50 astigmat.

Geçen gün çıkarmadan yattım hiçbir sorun olmadı sadece sabah kalktıgımda evin içinde hafiften sis vardıO da geçti 1 saat felan sonra.O gün çıkarmadan devam ettim.

Sonuç olarak maddi olarak durumunuz varsa kesinlikle tavsiye ederim.Ben gözlügü kendime yakıştıramadıgımdan takmıyordum.Ayrıca görüntü kötü oldugu için durduk olduk yere stres oluyordum.

Astigmat yoksa kutusu 50 lira eger göz dereceleriniz yakınsa o kutu size 3-4 ay gider.
    Ben 35-40 gün arasında lens degiştiriyorum.Kesinlikle denemeye deger

• sağ 1 miyop sol 1.50 hipermetropGözlüksüz kimseyi tanımıyorum,bir keresinde arkadaşım diye başka birinin omzuna kolumu atmışım, muhabbet ediyorum sonradan fark ettim.Birini tanıdığım bir kişiye benzetirsem adamı iyice bi süzüyorum ,tabi tanıdık çıkmayınca sorun oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebaStianbjK

quote:

Orijinalden alıntı: Cairne

8.5 a 9 gözlerim. Gözlüksüz yaşayamam zaten niye çıkarmaya uğraşayım ki

Geçememişsin beni Askerde de çürüğe çıktın demi ?

Okul bittikten sonra çıkıcam sanırım

• iki gözüm de 5 numara miyoptu gözlüksüz aynen yarım metreden sonra flu bir dünyam vardı artık full hd mis gibi görüntüm var uzun bir gözlüklü hayattan sonra ameliyat olup kurtuldum bu dertten deniz havuz spor herşey çok daha keyifli artık
  • kimse dememiş bari ben deyimde tam olsun benim sol göz -8,5 sag göz -7,5 bide astigmat var ben ne yapayım peki gözlük olmayınca 30cm ötesini secemiyorum genede siz iyisiniz kimisi 3m den bahsetmiş kimsi 5m den :(
  • Bende de 4.50 miyop 1.50 astigmat var gözlüksüz neredeyse hiçbir aktivite yapamıyorum ne olacak bu halimiz
  • sag 3.00 sol 2.30 falan herhalde lens kullanıyorum lensle denize havuza falan girdigimde oldu biraz rahatsız etti ama pek bir sorun olmadı lensle 1-2 kez uyudum ama genelde aksamları cikartirim

Lensin yararları :

Rahat bir spor
    Yan yatmak
    gözlügü sevmedigimden dolayı daha cool görünüyorum diye düsünüyorum bi ferahlık oluyo
    kavgada rahat
    havuzdayken hersey HD kalitesinde
    gözlük camıma su geldi toz oldu derdi yok
    vb vb vb

Zararları
    Düsme kayma
    yanlıs cikarma sonucunda gözünüze zarar verebilirsiniz
    rahatsız ettiginde cekilmez bir dert
    ve tam uykuya dalarken lensi cikarma derdi ( kim gidecek banyoya simdi )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndacOZER -- 1 Haziran 2011; 16:14:19 >

• bende 1,0 1,25
    çok yüksek değil ama gözüm gözlüğe bağımlı çıkartınca kendimi kör gibi hissediyorum:D uzaktaki insanların yüzünü seçemiyorum
  • Sağ gözle bakınca 240p.
    Sol gözle bakınca 360p.
    İki gözümle 480p
    Gözlükle 1080p+
    Böyle işte, siz tahmin edin numaraları. Lens düşünüyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: İSİM BULAMADIM

quote:

Orijinalden alıntı: StormBird

0.25 miyopum.ev haricinde takmıyorum.zararı varmıdır takmamanın tecrübeli arkadaşlar baksın hele.

ben takmanı öneririm zaten numaran küçük sürekl takarsan büyümesi yavaşlıyo

@crimsons yanılıyosun gözlüğü sürekli takarsan büyümesi yavaşlar ve zaten 25 yaşından sonra büyümesi durur gözlük takarsan küçülme olasılığı bile var

Küçüklüğümden beri 0.75 sağ 0.50 sol miyopum . Gözlükleri takmadan da yaşayabiliyorum . Numarası hiç artmadı . Ayrıca gözlüğü takınca hd yayına geçmiş gibi oluyorum , fark bu bende

• quote:

Orijinalden alıntı: Katalan!

Beyler lens rahat oluyor mu? Bildiğim kadarıyla belli bir sürede bi değiştirmek gerekiyor, fiyat olarak pahalı olmuyormu? Birde takınca gözünde bişey varmış gibi hissediyo musun?

çok rahat. ben içinde 3 çift (her çift 1 aylık) olanlardan alıyorum 45 tlye. gün içinde gözünde oldugu aklına gelmiyor hissetmiyorsunda yani. eline alınca anlarsın çok ince naylon kauçuk gibi bişe.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reznov_Viktor

1.50 sol 1.75 sağ taraf

panpa aynı

harbi diyom bak. Ama lens kullanıyorm
  • quote:

Orijinalden alıntı: m4y

1.75 miyopum. Neredeyse gözlükle uyuyorum

Gözlüğü takıyorum HD, çıkarıyorum SD

benimde 1.75'e 2.00 gözlükle uyuduğum oluyor gözümden çıkarmam hiç
  • sadece sol göz 1.00 lens istiyorum ama 1 sene daha dedi doktor nedense yas 17
  • YETER ARTIK AYNI KONUYU AÇIP DURMA LÜTFEN
  • miyop zor tabi ama lensle çok kolay :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.