Şimdi Ara

mızıkada bend yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
3.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık bundan 1 ay öncesi mızıkaya başladım ve bu 1 ayın 3 haftasını bend yapmakla harcadım bulunduğum şehirden dolayı mızıka master da bulmak zor biri bana şu bend yapmayı anlatabilir mi yada kısa bir video hazırlasın arkaşımız youtubeden paylaşsın internette türçe bend yapmayı anlatan bir video malasef yok hem bana hemde başka arkadaşlarlara yararlı bir çalışma olur

• Türkçe hiçbir video yok zaten mızıka ile ilgili ama yabancı içerik fazlasıyla var. Geçenlerde bi youtube videosunun altında gördüğüm 90+ like almış bir giriyi paylaşacağım burda.

quote:

Too every beginners who r trying too learn how to bend? notes like me,
    here is how i learned : the "Tea and Two technique" .
    When u draw, do like to say "teaaaaaaaaa" for the normal note,
    and "twoooooo" to bend it. Try it right now, u will be able to do it
    in 10 minutes guaranteed !!!! Vote for me so everyone can see this
    easy technique.

Üflerken bend yapmak çok zor da çekerken yapması daha kolay, bu yazıyı yazan arkadaş kendisi bulmuş tekniği. Notaları içine çekerken tiiii diyerek normal notaları çalıp tuuu diyerek bend yapıyormuş. Bilmiyorum ben denemedim ama deniycem yakın zamanda. 90-100 kişi like verdiğine göre demek ki işe yarıyor.

• Haklısın Ayyuka dostum malesef dediğin gibi hiç belge yok bende buna benzer birkaç yazı okudum denedim ya çıkmıyor yada çıkıyor ben farkedemiyorum bu bence okunarak öğrenilecek birşey değil burda çok iyi mızıka çalan arkadaşlarımız var mutlaka birisi bend yapmasını biliyordur ne var yani videoya çekip öğretse bize de hem bizden sonraki mızıkaçılarda zorlanmaz belge bulurken lütfen arkadaşlar biriniz yapın şöyle bir video sadece kendim için istemiyorum türk mızıkacılığı için istiyorum sizden böyle bir iyilik

bu arada konuya ayrı bir soluk kattığın için çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim, bir önerim olacak, Türkiye'de benim bildiğim en iyi mızıka çalan müzisyen olarak Tuncay Korkmaz var.

http://www.facebook.com/tunkorkmaz

Facebook'tan mesaj atabilirsin dersler veya başka bir konu hakkında. Ders veriyordur diye umuyorum, youtube'dan videolarına da bakabilirsin müzisyenliğinin nasıl olduğu hakkında fikir edinmek için.

http://www.youtube.com/results?search_query=tuncay+korkmaz&oq=tuncay+korkmaz&gs_l=youtube.3..35i39j0l7j0i5.61.1829.0.1997.13.12.0.0.0.0.175.1009.7j4.11.0...0.0.GgvFkXQM3sM

• Bildiğim kadar ders veriyor ama istanbulda ben istanbulda değilim gerçekten çok değerli bir hocamız tuncay korkmaz ondan ders almak isterdim

quote:

zavallıcık;
    Tuncay korkmaz uzman tv de çıkmıştı.Onun önerdiği mızıkayı almıştım zamanında(blues harp c) bu bend i yapamadığım için bırakmıştım bir süre sonra.Türkçe anlatan olursa çok iyi olur.7 temmuzda İstanbul'da mızıka festivali var bildiğim kadarıyla.Orada çok değerli hocalar var biri anlattırıp videoya alabilir.

dostum 1. mızıka festivalinde bir çekim olmuştu ancak ses çok uğultulu geliyordu tabi çeken arkadaşımızada minnetarız böyle bir çalışma yaptığı için bu bize böyle bir videonun sokakta çekilemeyeceğini gösteriyor.
    bunu bir hocamızın evde kendi imkanlarıyla videoya alması gerekiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.