arkadaslar mkv formatı ıle kendımce yenı bı arsıv yapmak ıstıyorum. bayagı oldu elımde fılm sayısı ama bazı sorularım var.
1. ilk olarak mkv uzantılı fılme altyazı eklerken altyazının FPS si tamam da Mkv nın FPS sini bilemeden altyazı ındırıp ıcıne gomup kontrol edıyorum olmadımı yıne ındır ve gom yıne kontrol et. (burada bazı upload larda örn : ESIR-SEPTIC bunların altyazısını ararken upload edene gore arıyorum ama yoksa upload edene uygun altyazı o zaman bu mkv nın FPS sını ogrenmem gerekıyo oda nasıl ?
2.Mkvmerge guı ile fılmlere altyazı yada ses dosyaları gomuyorum ama bazı fılmlerde altyazı tamamıyle gomulmus herseyı sılıyorum ama hala altta japonca bı altyazı var. bunu tam olarak sılmek mumkunmu. örn : Afro Samuraı 720p ındırdım tamam altyazı yı gomdum ama japoncayı cıkarmama ragmen altyazı japonca ustune turkce okunurken sorun yok ama hos bı goruntu degıl.bu konudada yardım ıstıyorum.
3.bu fılmlerı suan sadece mp classıc ıle ızlıyorum ılerıdede sanırım bı htpc yapıp ızlemek ıstıyorum ama dıyelım kı olmadı su popcorn benzerı cıhazlar bu benım gıbı altyazı yada ses gomen arkadaslarda seyretme sırasında sorun yaratırmı.suan ne olursa olsun bı htpc dusunuyorum ama bakalım.(elımde eskı kasamdan p4 930 işlemci - asus bı anakart - 7300 gs ekran kartı - 2 gb 667 ddr2 ram - 160 gb hdd var sadece ıyı gorunumlu bı kasa eksık) burada sunuda sorayım 7300gs de dvı cıkıs var bır tane dvı to hdmı converter alsam hdmı cıkısı olmayan cıhazımdan aynı kalıteyı yakalayabılırmıyım.
sımdılık aklıma gelenler bunlar cevaplarınızı beklıyorum.
saygılar...
1. mkv hd rip filmlerin tamamı 23.976 fps. altyazı seçerken 23.976 fps lik altyazıları seç. ayrıca alt yazıyı denemek için gömmek zorunda değilsin. filmi mpc ile başlatıp altyazıyı filmin üzerine sürükleyip bırak. bu şekilde alt yazı gözükecektir.
2. o bahsettiğin film de altyazı sanırım tamamen filme encode edilmiş onu silmen çok zor.
3. htpc tomacro ve en son olarak wd tv kullanmış biri olarak kesinlikle htpc önermiyorum. görüntü kalitesitesinden tut görünüm ve kullanım kolaylığına kadar her türlü konuda bu tarz cihazlar htpc leri ezip geçiyor
cevaplara tesekkur ederım ama soyle bı sorum daha var daha bugun bı 25.000 fps lik bı mkv filme altyazı koydum hepsı 23.976 olduguna emınmısınız bazen 23.976 lık senkronlarda bıle sorun oluyo da . htpc yı onermemıssınız ama bı cıhaza 350 $ vermek fazla gelıyo bana bu suan + olarak mkv yı calıstırıyo bır yıl sonra cınlıler bı format cıkartır onun ıcınde ayrı bı cıhaz almak zorunda kalmayalım.htpc de codec le ıs hallolmazmı. benım ıcın salondakı goruntu okadar onemlı degıl sadece seyredebıleyım yeter.
25.000 fps lik filmler var fakat onlar genelde tvrip oluyor.
ben blu-ray veya hd-dvd den rip edilipte 23.976 dan farklı fps si olan film görmedim şimdiye kadar.
htpc konusunda bende aynen senin gibi düşünüyordum. sonuçta pc esnek bi codec yükler her türlü format a destek kazandırırım diyordum. ama iş öyle olmuyor işte hiç bi şekilde bu tarz cihazların yerini tutmuyor.
sonuçta bunu deneyerek görmen lazım
sagolasın cevaplar ıcın pekı son soru dıyelım elımdekı ıkıncı kasanın parcaları altta bunlarla 1080p mkv oynatırken bı sorun yasarmıyım bırde hıc medıa center kullanmadım salon pc sı ıcın ılla medıa center gerklımı
p930 işlemci 3,0 Ghz DualCore asus p5ld2 se anakart 2 gb 667 Mhz ddr II ram 256 mb 64 bit 7300 gs ekran kartı Dvi + vga + svideo cıkısları var skystar 2 dıgıtal tv kartı 160 gb ıde harddısk
burada bı soru da su 7300 gs dekı dvı cıkısdan dvı to hdmı donusturucu ıle tv ye baglasam yıne full bı goruntu alabılırmıyım yoksa hdmı cıkıslı bı ekran kartımı gerekıyo.
eğer kumanda ile kullanacaksan media center kurmak mecburiyetindesin zaten. ama mouse ile kullanacaksan tamamen sana kalmış ister media center la kullan ister windows ara yüzünden kullan değişen bişey olmaz.
bu yazdığın sistem le bence genel olarak idare edersin. ama yüksek bitrate li 1080p filmlerde makine zorlanabilir ...
quote:
Orjinalden alıntı: ceyhun187
sagolasın cevaplar ıcın pekı son soru dıyelım elımdekı ıkıncı kasanın parcaları altta bunlarla 1080p mkv oynatırken bı sorun yasarmıyım bırde hıc medıa center kullanmadım salon pc sı ıcın ılla medıa center gerklımı
p930 işlemci 3,0 Ghz DualCore asus p5ld2 se anakart 2 gb 667 Mhz ddr II ram 256 mb 64 bit 7300 gs ekran kartı Dvi + vga + svideo cıkısları var skystar 2 dıgıtal tv kartı 160 gb ıde harddısk
burada bı soru da su 7300 gs dekı dvı cıkısdan dvı to hdmı donusturucu ıle tv ye baglasam yıne full bı goruntu alabılırmıyım yoksa hdmı cıkıslı bı ekran kartımı gerekıyo.
7300 çok alt seviye bir akran kartıdır HD film macerası isin.
Şiddetle ati tavsiye ederim.
Evet 3870 yada 4870 süper HD izlemek için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme