Şimdi Ara

MMORPG BİTİYOR MU?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • uzun zamandır mmorpg tarzında oyun oynar ve takip ederim. ancak mmorpg bocalama dönemine girdikten sonra 2 sene kadar lol oynadım o da cıvıklaşınca bıraktım şu an sadece telden vain glory oynuyorum bir yandan da oyun bakıyorum. son 1 senedir ise hiç oyun bakamadım tekrar forumlarda araştırma yapıyorum ancak sonuçlar hiç de iç açıcı değil.Peki neden oyunlarda sıkıntılar var ve devamlılığı yok kendimce araştırdım ve sıralıyorum:
    1: quest sistemli oyunların devamlı olması mümkün değil (birkaç oyun dışında) neden mi questin solo takılmaya yol açtığına inanıyorum player sayısını azaltmakta
    2: oyunların gereksiz grafikli olması ping sorununa yol açıyor orsa sınıf pcler oyun dışı kalıyor
    3: çoğu oyunda gerçek bir amaç yok yani questi al yap ordan oraya git çiçek topla bla bla yani end game bile amaçsız
    4: kimin ne skill attığı ne ettiği belli değil her şey çok karışık bu durumda karambol oyun mantığına yada range tarzı karakterlerin çok seçilmesine yol açıyor karakter sayısında dengesizlik yaratıyor.
    5: haritalar devasa ancak içleri boş sırf görev yaptırmak amacıyla ordan oraya koşarken zaten takım olmak parti klan gibi sohbetlere dahil olamıyorsunuz anca dungeon event falan varsa birlik oluyor
    6: nontarget zaten başlı başına garip bi durum ne bilim assasian tarzı karakterin bir anlamı kalmıyor ki tab target daha akılcı olmasına ragmen hala nontarget sistemi yapmaya calısıyorlar gülüp geçiyorum
    7: pvp sistemleri komedi openpvp olmayan oyunlar var bir haritan yoksa o zaman single player oyun oynarım daha iyi yani 5v5 flag capture vs bunları saymıyorum zamana karşı değilde sınırsız pvp olmalı ve kazanılan bir puan sistemi olmalı aynı zamanda ölünce kaybedilmeli yani değerli bir şey olmalı
    8: rütbe sistemi olmalı karşı ırk ile yapılan savaşlardan elde edilen puan simge olarak bizi belli etmeli
    9: oyunların bazılarında şaşılacak durumlar var mesela taraf seçimi yok yani human vs ork gibi yok yani bildiğiniz yok bu kadar amaçsız bir oyun yapıyorlar 4 - 5 ay sonra oyun tutmadı zaten bu mantıkla tutmaz aga
    10: item elde etmek upgrade yapmak satmak falan artık sıradan olmuş az ve öz olsa değerli olsa o da yok
    11: boss kesmek basit hale gelmiş yani haritada süpriz bi boss sistemi yerine dungeonun sonunda karşına çıkıyor ordan rastgele bi item zaten partisiniz size düşer mi düşmez ise yine aynı olayı tekrar et dur
    12: pot sistemi de bi acayip bazı oyunlarda dakika koyuyor yani priest yoksa geberip gidiyosunuz bu da bi acayip
    13: oyun mekanikleri çok saçma mesela geçen bir oyun test ettim karakter skill vururken haraket edemiyor eee burda dinamiklik heyecan yok bekle vursun dursun gerçekten bu oyunları kim hazırlıyor hayret ediyorum
    14: pet binek olayları abartılmış gereksiz görüntü kirliği olmuş bazı oyunlarda uçuyosun bildiğin çok garip bazılarında kanat falan var yani kanat olcaksa da çok zor droplanmalı ki takanın bi artısı olsun yada pelerin bile olmayan oyunlar var ne bileyim...
    daha da uzatmadan mmorpg nin moba oyun stiline yenik düşmesine haliyle normal karşılıyorum moba da amaç sistem belli hızlı keyifli bu sebepten daha çok tercih ediliyor
    oyunlara yenilik katmak yerine sade açık ve karmaşık olmadan sistemi amacı belli olan net ve akıcı bir oyun kuramadıkları için bundan sonra da çoğu oyun tutacak gibi gözükmüyor.
    varsa halen saracak bir oyun oynayan tavsiye alabilirim teşekkürler

• Diğer mmorpglere nazaran neverwinter hala oynanabilecek düzeyde. Pek fazla Türk player barındırmıyor Türkçe dil desteği var hikayesini okuyarak ilerlemeni tavsiye ederim mükemmel bir kurgu. Unutulmuş Diyarlar adlı kitap serisinden alıntıdır konusu. En son 50.kitabını okumuştum 3 kitap daha çıktı üzerine sanırım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: N4thanAlgren

Diğer mmorpglere nazaran neverwinter hala oynanabilecek düzeyde. Pek fazla Türk player barındırmıyor Türkçe dil desteği var hikayesini okuyarak ilerlemeni tavsiye ederim mükemmel bir kurgu. Unutulmuş Diyarlar adlı kitap serisinden alıntıdır konusu. En son 50.kitabını okumuştum 3 kitap daha çıktı üzerine sanırım :D

hocam oynadım da çerezlik gibi geldi bana pvp mantığını beğenmemiştim o yüzden bıraktım yine de sağol
  • takatonia kullanıcısına yanıt
    Oyunları bizim zevk-kültür-eğlence anlayışımızdan zerre kadar alakası olmayan koreliler yapıyor hocam, piyasanın %80 pnların elinde özellikle mmorpg de,adamlar yeni birşey yada adam gibi birşey yapma derdinde değiller, grafik ve kadın faktörünü ön plana çıkarıp oyunu avrupa ve amerika pazarındaki firmalara satma derdindeler yada ilk aylarda oyunun grafik vb süslü ve cezbedici yanlarını kullanıp kutu şle satma veya oyuncu azalana kadar aylık ücretli yapma derdindeler, oyunu sürekli hale getirmekle zerre kadar ilgileri yok, yap işlet devret modelinde işler yürüyor.O yüzden bu güzel eleştirilerinin bazılarının farkında dahi olsalar umurlarında değil malesef..metin2-knight - silkroad online gibi oyunlar psikolog vb alanında uzman kişilerle yapılan oyunlardır,bunlar dikkat ederseniz hala oynanıyor,sev yada sevme bunlar demekki birşeyleri doğru yapıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: takatonia

quote:

Orijinalden alıntı: N4thanAlgren

Diğer mmorpglere nazaran neverwinter hala oynanabilecek düzeyde. Pek fazla Türk player barındırmıyor Türkçe dil desteği var hikayesini okuyarak ilerlemeni tavsiye ederim mükemmel bir kurgu. Unutulmuş Diyarlar adlı kitap serisinden alıntıdır konusu. En son 50.kitabını okumuştum 3 kitap daha çıktı üzerine sanırım :D

hocam oynadım da çerezlik gibi geldi bana pvp mantığını beğenmemiştim o yüzden bıraktım yine de sağol

Hocam son olarak ben vindictus diyeyim pvp sistemi ne durumda bilmiyorum şahsen ben vindictusa 1 haftadan fazla tahammül edemiyorum birkaç defa yükleyip silmişliğim var. Grafikler efektler vs şeyler güzel bir bakarsın istersen

• quote:

Orijinalden alıntı: Hudut34

Oyunları bizim zevk-kültür-eğlence anlayışımızdan zerre kadar alakası olmayan koreliler yapıyor hocam, piyasanın %80 pnların elinde özellikle mmorpg de,adamlar yeni birşey yada adam gibi birşey yapma derdinde değiller, grafik ve kadın faktörünü ön plana çıkarıp oyunu avrupa ve amerika pazarındaki firmalara satma derdindeler yada ilk aylarda oyunun grafik vb süslü ve cezbedici yanlarını kullanıp kutu şle satma veya oyuncu azalana kadar aylık ücretli yapma derdindeler, oyunu sürekli hale getirmekle zerre kadar ilgileri yok, yap işlet devret modelinde işler yürüyor.O yüzden bu güzel eleştirilerinin bazılarının farkında dahi olsalar umurlarında değil malesef..metin2-knight - silkroad online gibi oyunlar psikolog vb alanında uzman kişilerle yapılan oyunlardır,bunlar dikkat ederseniz hala oynanıyor,sev yada sevme bunlar demekki birşeyleri doğru yapıyor..

Bizim zevkimize göre oyun hazirlasalar aylik ücreti olsa dahi öderim ancak grafik yapicam diye veya yeni özellik katicaz diye keyifsiz ortamsiz boş oyunları evirip cevirip pazarliyorlar eski ko iyiydi mesela yine o tarz bi oyun yapsalar tutacak garantisi var amma dedigin gibi korelilerin mantigi bi garip çalışıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vindictusa baktım player sayısının düşük olduğu söyleniyor biraz da pve tabanlı bir oyun olmuş sanırım. openpvp haritası olan oyun bakıyorum tabi bu gidişle bulamayacağım öyle gözüküyor
  • İlk olarak bütün düşüncelerinize katılıyorum kesinlikle bu tarz saçma salak oyunlar yüzünden mmorpg bitiriyorlar gereksiz grafik falan falan ben zaman geçirmek için oynuyorum artık can sıkıntısına o yüzden sizede bir kaç öneride bulunacağım oynadığınızı veya duydugunuzu tahmin ediyor gibiyim ama genede söyleyeceğim

C9 : Pve yönünden güzel dungeon tabanlı pvp sistemide benim bildiğim kadarıyla genelde tutulan 1 vs 1 aslında zevkli oyun ama bana biraz karışık geldi ama güzel bir oyundur.
    Cabal : Pek oynamadığın bir kaç private server takıldığım oyuncu olmadığı için bıraktığım bir oyun pve bakımından güzel pvp tam bilmiyorum ama grafikler falan güzel
    Dekaron : Belki hiç duymamıssındır ben suan bunun private server oynuyorum takılmak için private server olduğu için pek amaç yok level kolay sadece item yapmaya çalışıyorsun bence bakabilirsin güzel bir oyundur pvp ve pve iyi sıkıcı değil bence clan savasları falanda oluyor ama dediğim gibi orjinalini hiç oynamadım

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.