Şimdi Ara

MMORPG oyun yapmak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
12.815
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunun için ilk olarak neleri belirlemem lazım hangi konularda eğitim almam lazım ekip kurmakta sorun yok hertürlü bir ekip bulabilirim ama neler öğrenilmesi gerekiliyor
    programlama için hangi program
    çizim için hangi program
    müzik dosyaları nasıl yapılacak
    ayrıntılı bilgi verirseniz sevinirim

• Bu kadar kolay bir iş değil hele ki Türkiye şartlarında
  • Burda Bunları Bilecek adam cıkması zor Bence vazgeç böle bir hayalden
  • nedense böyle fikirler hep 3-5 mesaji olan adamlardan çıkıyor.
  • niye şevkimi kırıyorsunuz ben lise 2.sınıf öğrencisiyim geleceğe yönelik planlamalarımı bu yönde yapacağım yardım etseniz olmazmı
  • önce bi ileri c++ öğren sonra hayal kur:)
  • Al sana yardım.En az 5 katlı bir şirket tutman lazım.25-30 kişilik bir takım kurman ve hepsine ayrı ayrı bilgisayar alman lazım vede ayrıca bu takımın farklı alanlarda olması lazm(Grafiker,Yazar,Çevirmen vs.)

Daha başlangıç bu,tek başına bir Mt2 bile çıkaramassn(bile yani)(yada ne desem bilemedm en düşük gördüğüm mmorpgyi yazdım :D)

Dediğim özelliklere uyarsan öğrenmen gereken yada öğrenmeniz gereken diller klasik Asp,Php,C++,Alegro,DirectX,OpenGL,Java,Flash(çok önemlidir) ve Takımınızda herkesin bir kütüphane yapması lazım ( Kitapların konulduğu yer sanmayın :D Oyun ve bilgisayar kütüphanesinden bahsediyorum.)Programlama olayı bu üstte yazdığım.

Çizim için çok usta programlar lazım müzik vb için isede aynısı lazım.Bunlarda ayrıca bedava deil yani haberin olsun hepsi profosyonel paralı programlardır.

Benden sana bu kadar yardım hala oyun yapıcam diyorsan yap kardeşim herşey paraya bakar.(Şirket,bilgisayarlar vb. yani.Bunlar varsa oyununu yaparsın.)

Ayrıca Bunlar olsa bile 1 ayda oyun yapılmaz onuda belirtiyim :D Senelerdir beklediğimiz Diablo 3 ü örnek verebilirim.

Tekrar ayrıca bu programlama dillerini Çok Çok İleri düzeyde bilmeniz lazım buda süre alır.

Edit:Şevkini kırmış gibi gözüksemde bunları düşünmen lazım yoksa oyun nasıll yapcam ben yahu yardım edin diye dolaşırsın kardeşim.Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris7777 -- 20 Haziran 2012; 21:09:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun Çevirmek İstiyorum!
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • paran varsa kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyüde gel :)
  • Not defteriyle yapıyon kanka
  • Her yaz böyle bi tip çıkmasa olmaz
  • Oyun yapmak için nelere ihtiyacın olduğunu bile burada öğrenmeye çalışıyorsan eğer bence gel sen bu sevdadan vazgeç
  • Selam,

Ben Gabe Newell böyle istekli gençleri aramızda görmek beni çok duygulandırdı. Yarın gel başla
  • milletin hayalini kırmadan yardım etmeye çalışın beyler.
    Basit olarak gamemaker'dan yapmaya başlayabilirsin. Şirket kurmakmış falan kim uyduruyor bunları? şirket bina en son iş. önce bi yapıp arkadaşların arasında deneyeceksiniz baktın ki sarıyor 1-2 kişi daha bulup devam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z Z z Z z Z

Her yaz böyle bi tip çıkmasa olmaz

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

milletin hayalini kırmadan yardım etmeye çalışın beyler.
    Basit olarak gamemaker'dan yapmaya başlayabilirsin. Şirket kurmakmış falan kim uyduruyor bunları? şirket bina en son iş. önce bi yapıp arkadaşların arasında deneyeceksiniz baktın ki sarıyor 1-2 kişi daha bulup devam.

+1 hatta yaptığın küçük çaplı çalışmalarla düzenlenen bir kaç amator oyun yapma yarışmalarına katılabilir kendine olan güvenini arttırabilirsin. Ancak unutma tek başına bir mmo yapman imkansız görünüyor programcılık, yazılım mühendisliği yahut çevre detayları ile ilgili bir bölümde uzmanlaşmalı bu iş için profesyonel bir takımla çalışmalısın.

• Paran varsa kolay 400 500 milyara bence yaparsın
  • banada böyle demişlerdi, sonra blizzard adında bir şirket kurdum
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheTimesOfTR38

milletin hayalini kırmadan yardım etmeye çalışın beyler.

Ben uyduruyorum ikile şimdi.Şirket kurmadan Mmorpg nasıl yapıcaksn? Eclipse gibi 2d saçma bişe yapmicaksan şirket kurman lazım.Hiç şirketsiz bilgisayarsız (dandik olmayan bişe) oyun kuran gördn mü? Aeria Games,Alaplay falan bir sürü ŞİRKET var.İmkansız deil ama dediğim gerçekler değişmez sen istediğin kadar yaz devam et hadi.
  • sen hazırlanmadan temelsiz nasıl nasıl şirket kuracaksın? basitinden başlayıp ilerleyeceksin. Sen oyun yapacağım diye doğrudan dünyanın en iyi oyununu falan yapamazsın.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.