Şimdi Ara

MMORPG oyunlar için sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2400 lira bütçem var, vatanbilgisayar'dan sistemi toplayacağım. mmorpg odaklı olacağı için işlemciyi yüksek tutacağım ancak ekran kartı konusunda kararsızım. Şu an oynadığım oyunlar Tera Online, Dota 2. Tera online optimizasyon özürlü olduğu için beni tedirgin ediyor. Ancak genel olarak işlemcinin sağlam olması anladığım kadarıyla mmorpg oyunlarda ekran kartından daha önemli.

Monitorum ; AOC-e2752Vq

Not: Overclock olaylarıyla filan işim olmayacak.

Tüm yorumları değerlendirerekten 2 farklı sistem topladım.

Sistem - 1

İşlemci ;Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

Ekran Kartı ; MSI R9 280X Gaming 3G GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı

Ram ; Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram

Harddisk ; Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Anakart ; Kasanın ön tarafında usb 3.0 girişi olan anakart gerekli. ( H81 )

Kasa ; ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

PSU ; CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI

Sistem - 2

İşlemci ; Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Önbellek 22nm

Ekran Kartı ; MSI GTX960 GAMING GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Ram ; Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram

SSD ; Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

Anakart ; Kasanın ön tarafında usb 3.0 girişi olan anakart gerekli. ( H81 )

Kasa ; ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

PSU ; CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F_u_R_K_a_N -- 20 Mayıs 2015; 0:00:05 >

• İşlemciyi i5 4590 ssd yide 850 evo 120gb yapın.Anakartı en az h97 yapmanızı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • F_u_R_K_a_N kullanıcısına yanıt
    ssd yi değiştirebilirsen iyi olur v300 serisi sorunlu alabiliyorsan 850 evo al

ekran kartı keyfine uyuyorsa sorun yok (zaten dota demişsin fazla fazla yeter )
  • SSD yi boşver bu sistemi al İlla ssd lazımsa hdd'yi çıkar

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhyildiz

İşlemciyi i5 4590 ssd yide 850 evo 120gb yapın.Anakartı en az h97 yapmanızı öneririm.

h97 fiyatlarına baktım baya bir fark oluyor. Kısaca bana ne getirisi olacağını açıklayabilir misin?

2 kişi evo diyince ssd değiştirmekten başka çare kalmadı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberinAğası

SSD yi boşver bu sistemi al İlla ssd lazımsa hdd'yi çıkar

Konuda belirttiğim üzere ekran kartını düşük tutma sebebim mmorpg oyunlar oynuyor olmam. O yüzden işlemciden kısmıcam. Bu konuyla ilgili yabancı forumları baya karıştırdım.

ssd seçme sebebim harici harddisklerimin olması işletim sistemi ve oyun dışında başka bişey kurulu olmayacak bilgisayarda. Ancak çok para kısmam gerekirse ucuz bi hdd alabilirim

Dipnot : Belirttiğiniz parçaları daha sonra değerlendircem. İşte olduğum için inceleyecek zamanım yok şu an

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F_u_R_K_a_N -- 18 Mayıs 2015; 14:38:25 >

• @gokhyildiz , @Nerd Miner

Arkadaşların yorumlarına bakaraktan değişiklik yaptım. Alternatif sistem topladım.

@DonanımHaberinAğası

Benim belirttiğim kriterlere dikkat ettiğini düşünmüyorum. O yüzden değişiklik yaparken önerini değerlendirmedim.

Şu an bütçede ucu ucuna gidiyorum Normalde ilk sistem h97 anarkart koyup almak güzel olurdu ama bütçem yetmiyor. Şu an alternatiften gidip daha sonra ssd filan eklemek daha mantıklı olacak gibi duruyor.

Sorularım ise;

Tavsiyelere baktığımda aşağı yukarı aynı ramler önerilmiş. Ancak aşağıdaki modellere bakarsak Kingston'la fiyat farkı var. Gerçekten bu fiyat farkına değecek bir performans farkı var mı ortada ? ( Artık nerden para kurtarsak diyince bunlar önemli oluyor )

Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

Kasayı diğer tavsiyelere bakaraktan seçtim. Görsellik umrumda değil, en önemlisi fiyat performans kullanılabilirlik. Bu kriterlere dayanaraktan kasa hakkında görüş alabilirim.

Tabikide sistemin genel yapısı hakkında yorumlar daha önemli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun önerileri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bence fazla gereksiz olmuş e.kartını 280 yapın anakartida Gigabyte h97m d3h yapın

Ayni teknik verileri tasiyan ramler aynıdir markasina takilma ya gerek yok ha corsair daha iyi garanti sunuyor sanırım diğerinin garantisini bilmiyorum

Bu firmalar belli bir standarti yakalamış takilma yani

Alternatif sistemin online oyunlar için cuk oturmuş kardeşim. Intel + Nvidia ile kafan rahat olur, testleri atmaya gerek duymuyorum daha sorunsuz ve iyi oynandığı herkes biliyor zaten.

Fakat kasa ve psu daha iyi alınabilir. Xigmatek , zalmandan daha kaliteli bir marka değil bana göre. Ayrıca içindeki psu çok iyi değil o pure black ' in, gücünden bahsetmiyorum kalitesinden.

Kasa açısından da Z3 daha şık ve fanları 3 tane.

Zalman
    Z3 Plus Mid Tower Kasa/Beyaz
    154 TL

ZALMAN
    ZM600-LX SERİSİ 600W GÜÇ KAYNAĞI
    177 TL

500w ile arasında 17 tl fark var değmez.
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Aslında dediğin değişikliği yapmak bütçemi değiştirmiyor. Peki anakartı yükseltmenin ne gibi bir artısı olur? Sadece h81 ile h97 arasındaki farkları inceledim. Pek bilgili değilim anakartlar hakkında

Orta segmentteki gtx960, 280, 280x kararsızlığını seçim yapmadan önce yaşamıştım. Ancak yeni teknoloji olması ve orta segmentte herhangi bir kartın beni rahat götürebileceğini düşündüğüm için gtx seçtim
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorum için aydınlatıcı oldu
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Şu an o sistem üstünden gidecekmişim gibi duruyor. Kasaya daha fazla masraf yapabilirim bütçem var şu an. Verdiğin örneği inceleyeceğim baya tavsiye ediliyor sanırım

Kasa hakkında her türlü yoruma açığım vatanda 300-350 lira gibi bir bütçem. tabikide bu miktarı görmek zorunda değiliz ( alternatif sistem üstünde değişiklik yapılmadığı takdirdeki bütçem )
  • quote:

Orijinalden alıntı: F_u_R_K_a_N

Şu an o sistem üstünden gidecekmişim gibi duruyor. Kasaya daha fazla masraf yapabilirim bütçem var şu an. Verdiğin örneği inceleyeceğim baya tavsiye ediliyor sanırım

Kasa hakkında her türlü yoruma açığım vatanda 300-350 lira gibi bir bütçem. tabikide bu miktarı görmek zorunda değiliz ( alternatif sistem üstünde değişiklik yapılmadığı takdirdeki bütçem )

Bu iş bitmiş kardeşim.

• Gtx 960 yerine daha ucuz olduğu için r9 280 tercih edin.r9 280 dota 2 için fazlasıyla yeterli geliyor, tera online hakkında fikrim yok.
  • gtx960 r9 280 i geçiyo bütçen de gtx960 a uygun(ONLY NVIDIA)

• Daha üstü bir model ilerde upgrade yapma şansın daha fazla

• 280x yönelme kararı aldım. Yorum için teşekkürler
  • SHIHAD kullanıcısına yanıt
    Çipseti H81 düşürme kararı aldım. Bu konuda baya kafa patlattım ama H97 serisinin artısını göremiyorum. 3-4 senelik bi periyodu göz önüne alırsakta yeni sistem toplamak çok sıkıntı olmaz. Benim zaten sistemi toplama amacım belli. İleri dönükte üst düzey bir performans beklemiyorum.
  • Listeyi yeniden düzenledim. Şu an tek ihtiyacım olan H81 çipsetli kasanın ön tarafında usb 3.0 olan bir anakart tavsiyesi.

Yorumlar için teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.