Şimdi Ara

Mobil 1 Fuel Economy 0w30 vs Castrol Edge 5w30

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
2
Favori
11.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıktaki 2 yağ arasında kararsız kaldım,
    (aracım 2001 Megane Coupe 1.6 16V K4M7xxx motor(Benzin) 138bin km, yağ yakma, kompresyon kaçağı-kaybı vs. hiçbir motor sıkıntım yok)

1 tasarruf en önemli kriter,
    2 motor sesi duymaktan gerçekten rahatsız oluyorum,
    3 çok nadiren gaza yüklenirim(ama yüklendiğim zamanda sollamalarda vs. arabam gitsin istiyorum, beni de üzmesin)
    4 %99 kullanımım çok çok sakin
    5 yağdan dayanım beklentim 15bin km(muhtemelen 10binde değiştiririm. Ama bu kadar para verince,, biraz daha uzun ömürlü olsa iyi olur)

Aracımı hiçbir zaman uzun süre yüksek devirde kullanmam, yüksek süratte uzun süre gitmem.. Sürekli 90-100(2000-2500 devir).. Şehir içinde de 1500-2000 devir de sabit tutmaya çalışırım..
    İzmir de yaşıyorum..
    (İkisi de Dexos üretimi)

Siz hangisini önerirsiniz ???

Mobil 1 Fuel Economy 0w30
    SAE Grade 0W-30
    Viscosity @ 100ºC, cSt (ASTM D445) 10.9
    Viscosity, @ 40ºC, cSt (ASTM D445) 62.9
    Viscosity Index 166
    Phosphorous (ASTM D4951) 0.065
    Sulfated Ash, wt%, (ASTM D874) 0.9
    HTHS Viscosity, mPa•s @ 150ºC (ASTM D4683) 3.0
    Flash Point, ºC (ASTM D92) 226
    Pour Point, ºC (ASTM D97) -50
    Total Base Number (ASTM D2896) 9.1
    MRV @ -40 ºC (ASTM D4684) 13,250
    Density @15.6 ºC, g/ml (ASTM D4052) 0.842

Castrol Edge 5w30
    Density @ 15C, Relative ASTM D4052 g/ml 0.8513
    Viscosity, Kinematic 100C ASTM D445 mm²/s 12.0
    Viscosity, CCS -30C ASTM D5293 mPa.s (cP) 5800
    Viscosity, Kinematic 40C ASTM D445 mm²/s 70
    Viscosity Index ASTM D2270 None 169
    Pour Point ASTM D97 °C -42
    Flash Point, PMCC ASTM D93 °C 202
    Ash, Sulphated ASTM D874 % wt 0.64

• Merhaba,

İzmir'in havası çok soğuk değil, dolayısıyla 5-30 yağ sizin için daha uygun. 0-30 yağ yazın daha fazla inceleceğinden çok gerekli değil açıkçası. Bu arada, belli standartları karşılayan yağlar yakıtta sizin bizim farkedeceğimiz derecede fark yaratmazlar. Sadece daha sessiz ilk çalışma, daha rahat çalışma gibi hissiyatlar bırakırlar.

Aracın km'si itibariyle 10-40 yağ bile önerilebilir; 98 Astra'mda (142.000 km) 5-40 yağ kullandım, eksilme yaptı bir miktar. Ne kadar yağ kaçırma olmasa da, motor belli bir aşamayı geçtiğinden 10-40 yağ da düşünülebilir.
  • Evet sanırım haklıymışım. Aracınız için Castrol'ün önerdiği yağ da 10-40:

Mobil 1 Fuel Economy 0w30 vs Castrol Edge 5w30
  • Değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim Aytürk bey..

Mobil in sitesinde önerilen yağ olarak 0w40 çıkıyor.. Castrol ün yine farklı bir ülke linkinde 5w30 Edge çıkıyor.. Çok reel bulmuyorum o rakamları...

Ben şansımı Mobil1 0w30 ve Edge 5w30 arasında kullanacağım bu sefer...
    İkisi arasında tercih yapmaya çalışıyorum..
  • Bahsettiginiz sonu 30la biten yağlar motorunuzdaki aşınmayı artirir. Özellikle de izmir gibi sıcak yerlerde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca muhtemelen yağ yakmaya da başlar sonu 30la biten bir yağa geçerseniz.

• İlla ikisi arasında tercih yapacaksanız 5-30 seçin. 0 numara çok ince kaçacaktır. Bana kalsa 10-40 alırdım. Astra yağ eksiltince pişman oldum 5-40 aldığıma..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobil 5w40 mı? Shell 5w40 mı?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 5 40 elf daha uygun size.ayrıca castrol yerine shell helix daha iyi.

• Arkadaşlar şu an zaten

Elf Evolution 5w30 kullanıyorum.(bir kez daha inceledim aracın kitapçığında da w30 uygun olduğu belirtilmiş)

Herhangi bir yakma eksiltme yok... Bu kadar korkmayın.. Kaldı ki K4M de Renault nun hala kullanılan başarılı bir motoru..
    Bu yağı servis koymuştu..

Bu yüzden w30 kullanmak bu motorda sıkıntı vermiyor şu anlık..
    Castrol ve Mobil 1 düşünmemin nedeni daha yeni teknolojili ve viskozitelerinin daha düşük olması.. Daha akışkanlar..

Muhtemelen bu yağla birlikte motorsilk de kullanacağım.. Durum bu olunca şu anlık yakma ve azaltma düşünmemek çok daha mantıklı..

Bu ikisi arasında seçim yapmam gerekiyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

5 40 elf daha uygun size.ayrıca castrol yerine shell helix daha iyi.

Üstad Helix'in daha iyi olduğuna dair bir bilgi, inceleme vb var mı? Bilmediğim için soruyorum..
  • elektrofuniv E kullanıcısına yanıt
    ne kadar çok yağ sıralamışsınız elf 5/40 yada elf 10/40 seçin okadar basit

• quote:

shell helix en iyisi zaten gereksiz olur fiyatıda fazladır

• Arkadaşlar konuyu dağıtmayalım lütfen,, iki üründen hangisini tercih edersiniz diye sormuştum.
    Yoksa araç bu;; buna hangi xxwxx değerindeki yağ konur diye sormamıştım..

Şu da var;;;;;; zaten herhangi bir oto ustasına veya alt kattaki komşuma da sorsam 10w40 diyecek ya da 5w40..

Araç marka model olmadığını farzedin.. Keşke yazmasaydım..

Bu konuyu 1 aydır da araştırıyorum.. İyi marka bir yağ, aynı sıcaklıkta, w30 > w40 dan daha dayanıklı ve koruyucu olabiliyor.. Sadece sıcak iklim, soğuk iklim olarak bakmayın bu konuya. Kaliteli yağlarda içerdiği mineraller çok etki gösteriyor.. Mobil ve Castrol bu işin devleri ve bu iki yağ da, nerdeyse en pahalı ürünleri.. Kalsiyum, titanium vs. birçok mineral ve metal var bu yağlarda..

Şu sorumun cevabını bir türlü alamadım..
    Castrol Edge 5w30 mu tercih edersiniz,, yoksa Mobil 1 Fuel Efficiency 0w30 mu ??
    (ilk mesajımda gerekli teknik ayrıntıları da toplayp yazmıştım)

• Bunların yerine size 5w40 Anzer balı,ve polen öneririm,motoru iyi yağlar ekstra 10 beygir gücü verir

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrofuniv

Arkadaşlar konuyu dağıtmayalım lütfen,, iki üründen hangisini tercih edersiniz diye sormuştum.

Şu da var;;;;;; zaten herhangi bir oto ustasına veya alt kattaki komşuma da sorsam 10w40 diyecek ya da 5w40..

Bu konuyu 1 aydır da araştırıyorum.. İyi marka bir yağ, aynı sıcaklıkta, w30 > w40 dan daha dayanıklı ve koruyucu olabiliyor.. Sadece sıcak iklim, soğuk iklim olarak bakmayın bu konuya. Kaliteli yağlarda içerdiği mineraller çok etki gösteriyor.. Mobil ve Castrol bu işin devleri ve bu iki yağ da, nerdeyse en pahalı ürünleri.. Kalsiyum, titanium vs. birçok mineral ve metal var bu yağlarda..

Castrol Edge 5w30 mu tercih edersiniz,, yoksa Mobil 1 Fuel Efficiency 0w30 mu ??

Ikisi de ayni, sen ben biz siz aradaki farki ayirt edemeyecek kadar yetersiz teknik bilgi ve alet edevata sahibiz.

Şöyle bir ifade bekliyorsaniz yaziyim, bulunsun konuda.

"Geçen mobilin yağını kullandim, daha önce 3le zor çıktığim rampayi şimdi 5le rahat çıkıyorum. Yakit da hissedilir derecede azaldı. Tüp taktırmayı düşünüyordum ondan bile vazgeçtim"

• quote:

Orijinalden alıntı: elektrofuniv

Arkadaşlar konuyu dağıtmayalım lütfen,, iki üründen hangisini tercih edersiniz diye sormuştum.

ben her iki yağıda kullanmış biri olarak cevap vereyim. Mobil 1 (0-40) tek kelimeyle harika sesizlik ekonomi dayanıklılığıvb önerebilirim castrol: pek bir fark göremedim araçta
    yalnız yukarıdaki bir yorumda ince yağların aşındırmaya yol açtığından bahsetmiş ben tam tersi olduğunu düşünüyorum. nedeni de ilk çalıştırmada falan motor daha rahat çalışıyor. kişisel ve uygulamalı görüşlerimdir, saygılar.

• Teşekkür ederim değerli paylaşımınız için..

Benim için tartıda, Mobil daha ağır basıyordu.. Yorumunuz bu düşüncemi bir nebze daha pekiştirdi..
  • Araç zaten 140bin de, daha önceden 2 renault motor eskittim. Bu araçlar en en fazla 200bin yapar,, sonra motor ister zaten(genelde böyledir, istisna illa ki vardır).. Aşınma derdnde değilim demiştim zaten..

Merak şu ve sonucunda o yağı alacağım..
    Castrol 5w30 mu Mobil 0w30 mu..

Bu işler denildiği gibi de değil.. Kaliteli ince bir yağ ile, motor sesinde bariz fark oluşuyor.. Bunu daha önce Bora aracım vardı, test ettim dinledim.. Az yakma konusu da mantık dışı değil. İnce yağ > daha rahat çalışan motor > sürtünme azalır > dolayısiyle tasarruf artar vs. vs. çok tartışılmış bu konular.. Daha ince yağla devirlenme isteğinin arttığını gösteren karşılaştırma videoları da you_t_ube da mevcut.. (Link hatırlamıyorum fakat audi a5 vardı, daha dün bakmıştım)

Bir de BMW 5w30 ve Castrol Edge 5w30 karşılaştırılan bir video var bakın izleyinhttp://www.youtube.com/watch?v=g7Tc-YkJRxk Bu işler denildiği gibi değil yani..

Yağlar arasında bariz farklar olabiliyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

quote:

Üstad Helix'in daha iyi olduğuna dair bir bilgi, inceleme vb var mı? Bilmediğim için soruyorum..

Elimde araştırmış olduğum bir belge laboratuvar sonucu test edilmiş ürün kanıtlanmış durum yok.lakin castrol kendi üretici değil.shell ise zaten bilindiği üzere kendi yağını üretiyor hali ile castrol den daha kaliteli algısı oluştu bende.

• Yetkili Servise Danışmankta Fayda Var Ama Shell Helix Tavsiyem

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.