Şimdi Ara

Mobil 1 vs Castrol edge

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
38
Cevap
0
Favori
19.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar benim 2007 golf tsi için yağ bakıyorum ama baktığım yağ lar arasında çok fiayt farkı var mesala ,
    castrol EDGE( 0w-30) 140 tl , mobil 1 (0w-30) 85 tl, mobil super 3000 (5w-30) 60 tl

yağların hepside tam sentetik yağlar ama fiyat farkları çok fazla , ne derseniz mobil 3000 mantıklı gözüküyor ama

• Cevap gelmediğine göre Gemlik sızma zeytinyağı koyuyorum oda 5 000 km gider heralde doğal sonuçta
  • hocam kullanman gereken yağ vw 504 00 standartına uygun, mobil 1 esp 5-30w olmalı.
  • Anlıyorumda eğer mobil super 3000 5w 30 tam sentetik yağ koysam ne gibi bir problem yaşarım?? , bana bu standartlar falan sanki para tuzağı gibi geliyor??? Castrol EDGE tabiki kaliteli bir yağ ama bu fiyat nedir kardeşim
  • Verdiğiniz yağlar arasında farklılıklar var. Ayrıca hiçbirini doğrudan sizin aracınızda tavsiye etmem. Yağda bakılacak tek nokta sentetiklik değildir. Viskozite de gözardı edilmemelidir.

VW TSI motorlarda 5w-30 viskoziteyi 504.00 spec ile istiyor. Öncelikle bu şartlara bakılmalı.

Mobil super 3000 5w-30 mobil1 ve edge serisine göre daha eski teknolojili bir yağdır. Ancak hala tüm yarı sentetiklere tercih edilecek düzeydedir. Ama sizin aracınız için gerekli spesicikasyonları taşıdığını gösteren vw onayı bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 21 Haziran 2010; 2:59:03 >
  • Otomobil uzmanı arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ancak Castrolun benim araç için tavsiye ettiği yağ edge 0w-30 kataloğunda öle yazıyor ama fiyattan dolayı ben mobil 1 e daha sıcak bakıyorum ondada 5w-30 olucak sanırım alacağım yağ , tsi motora 0w-40 koydum diyeni hiç duymadım yeni nesil motorlar için biras kalın kaçar sanki??? Castrol kataloğunda 0w-40 2000 öncesi vw araçlar için tavsiye ediliyordu yalnış hatırlamıyorsam.....
  • quote:

Orijinalden alıntı: serty23

Otomobil uzmanı arkadaşım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim ancak Castrolun benim araç için tavsiye ettiği yağ edge 0w-30 kataloğunda öle yazıyor ama fiyattan dolayı ben mobil 1 e daha sıcak bakıyorum ondada 5w-30 olucak sanırım alacağım yağ , tsi motora 0w-40 koydum diyeni hiç duymadım yeni nesil motorlar için biras kalın kaçar sanki??? Castrol kataloğunda 0w-40 2000 öncesi vw araçlar için tavsiye ediliyordu yalnış hatırlamıyorsam.....

Castrolün kataloğunu baz alırsak TSI'a 5w-30 öneriyor;

http://ew5.earlweb.com/recommendations.php?site=76&modelyear=&vehicle=62349

Ama VW'nin kendi spesifikasyonunu baz alırsak vw 504.00/507.00 şartı var. Bu şartı sağlamaları için yağlar birçok testten geçiriliyorlar. Bu şartı sağladıktan sonra kalın veya ince diye şüphe etmeye gerek yok.

Kaldı ki mobil1 0w-40 daha kalın bir yağ değildir. Verdiğiniz castrol 0w-30'dan dinamik viskozitesi daha düşük bir yağdır. 0w-30 kullanıp eksiltme yaşayanları bildiğim için özellikle 0w-40 önermiştim.

Yağları kıyaslarken esas olan 40 derecede ve 100 derecedeki dinamik viskozitelerini kıyaslamaktır. Yoksa tek başına XW-XX gibi viskozite değerleri anlamlı değildir.

Tercihinize gelirsek;

edge ile mobil1 birbirine tercih edilebilir. şartları sağlayan uygun fiyatlı olanı tercih edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi O.B.K -- 21 Haziran 2010; 2:57:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar mobil 1 esp 5-30w alıyorum
  • Arkadaşlar bugün arabaya yağ koydurdum fakat ne kadar yer dolaşsamda mobil 1 esp 5w-30 bulamadım , EDGE 5w 30 zaten piyasada yok onun için 5w-30 olayı yalan oldu , bende bir motorcu arkadaşımı arayıp bilgi istedim, castrol EDGE 5w-40 koyabileceğimi herangi bi problem yaratmıyacağını söyledi bende 4 litresi 75 liraya aldım ve motora koydum inşallah memnun kalırım
  • arabaların genelde yağ hacmi 5 lt olmuyor mu( ya da benim her denk geldiğim öyle idi)bende edge5-40 kullanıyorum memnunum
  • Edge 5W-30
    life time 3 olan yagi bulamiyorum aracim için bu uygunmuş
  • Hepsi olur kafana takma koy birini yola devam et. 10w dan yukari olmasin yeter...
  • Polo GTI 1.4 TSI 180 PS Tiptr. DSG

araç için servisi aradim israrla

castrol edge 5w 30 life time 3 dedi

mobil 1 5w 30 3000 nasil bir yagdir 1 litre veya 500 gr ekleme yapacam
    çok düşünmeme gerek varmi ?

castrol edge 5w 30 bulamiyorum 5w 40 castrol edgee veya 5w 40 magnetic var
  • mobil super 3000 (5w-30) nasildir ? Polo GTI 1.4 TSI 180 PS Tiptr. DSG 1 ltre ekleme yapacagim

araç için ?

teşekkürler
  • Castrol Edge serisi 5w-30 ve 5w-40 aynı kalitede ikisi de kullanılabilir sorun olmaz..
    ben 1-2 yıldır 5-40 Edge kullanıyorum çok memnunum...
  • Honda City aracım için 10.000 bakımına 1 hafta sonra gitmeyi planlıyorum.

İstediğim düşük yakıt tüketimi, motorun tam performansı, sorunsuz çalışma, motor soğukken koruma.

Yağ olarak Castrol Edge 0W30 tam sentetik mi kullanayım?

http://www.modifiye.com.tr/tuning/3748-250-Castrol-Edge-0W-30-Motor-Yagi-4-Lt.aspx

Yada Castrol Edge 0W40 tam sentetik mi kullanayım?
    http://www.turkoilmarket.com/Castrol-Edge-Sport-0W-40-4-Litre,PR-37.html

Her ikisi de 95 TL.

Mobil 1 yağlar da var. Onların fiyatını araştırmadım.

Mobil 1 olarak da aşağıdaki alternatifler.

http://www.mobil1.com.tr/otomobil-motor-yaglari/fuel-economy-0w-30.aspx

Mobil 1 Fuel Economy 0W-30
    Önemli motor parçalarına en soğuk havalarda bile hızla ulaşan, yakıt tasarrufu sağlayan bir formül. Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 temizleme gücü, aşınma önleme ve artırılmış yakıt ekonomisi performansı sağlamak üzere tasarlanmış, gelişmiş performanslı bir motor yağıdır. Mobil 1 Fuel Economy 0W-30 daha yeni, modern benzinli ve dizel yakıtlı otomobil motorlarının gerektirdiği en son endüstri standartlarının gereksinimlerini fazlasıyla karşılar.

Yakıt ekonomisine yardımcı olur
    Uzun ve temiz motor ömrü sağlamak için depozitleri ve çamur oluşumunu önlemeye yardımcı olur
    Üstün genel yağlama ve aşınma önleme
    Soğuk havada hızlı çalıştırma ve hızlı koruma sağlaması

http://www.mobil1.com.tr/otomobil-motor-yaglari/new-life-0w-40.aspx

Mobil 1 New Life 0W-40
    En yeni motor teknolojisine uygun olarak tasarlanmış, en iyi çok yönlü performansımızı sunan, bütün araçlar için ideal ürün. En ileri formülümüz olan Mobil 1 New Life 0W-40, aşınmayı en aza indirerek performansın ilk günkü seviyede tutulmasına katkıda bulunur. Zorlu koşullarda çamur ve verniğe karşı korur, kirleticileri önemli motor parçalarından uzak tutar, aşırı sıcaklıklarda çalışır ve motorunuzu en iyi durumda tutar. Her yaşta ve kilometrede arabanızdan yüksek randıman almak istediğinizde alabileceğiniz üstün bir motor yağıdır.

En ileri formülümüz
    En yeni ekipman üreticisi ve sektör onayları
    Dünyanın en iyi araçlarının bir çoğunun fabrika dolum yağı
    Otomobil üreticilerinin tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senersongur -- 17 Aralık 2011; 18:38:39 >

• castrol
  • 0w30 ile 0w40 arasında temelde ciddi bir fark var mı?

Her ikisi de Castrol'de aynı fiyat.

Biri Sport Seri 0w40, diğeri 0w30.

Sport olan daha mı iyi performans ve yakıt ekonomisi + koruma sağlar?
  • Mobil 1 ESP Formula 5W-30 yağı online olarak alabileceğim bir adres var mı?
  • Castrol
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.