Şimdi Ara

Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
5
Favori
7.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Güzel konu eline sağlık okadar yazmışsın kardeşim sen bu konuda sana saçmalamışsın yazanlara bakma güncel tutulması gereken bir konu konuna bir yorumda ben atayım bende yıllardır sınırsız internet arayışındayım şuan superbox kullaniyorum 12. ayım ve superboxu sadece dışarı da kullanmak amaçlı aldım 12 aydır da kullanıyorum evimde ayrı internetim var iyi teklif gelirse devam edeceğim bakalım bekliyorum mobil yönden sınırsız güzel bir tarife çıkarılması lazım ya fiyatlar pahallı yada çekmeyen taraftan birşeyler çıkarılıyor ve herkese de açık değil sürekli bir terslik var bunun nedeni de alt yapının yetersizliği diğer ülkelere göre 5 yıl Felan geriden geliyoruz ondan kaynaklanıyor bu durum bu ülke ucuz ve sınırsız interneti görecek birgün ama önümüzde daha uzun senelerin olduğunu düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bazı yorumları okuyunca insan gerçekten şaşırıyor.

Bu nasıl bir kabullenmişliktir, nasıl bir bastırılmışlıktır anlaşılır gibi değil.

Birisi diyor ki Türkiye'de olmaz sınırsız internet. Arkadaşım neden olmasın? Su, petrol gibi bir doğal kaynaktan, tüketilen bir üründen bahsetmiyoruz farkında mısınız? Vodafone, Turkcell vs özel şirketler, eğer altyapılarını güçlendirirlerse, daha fazla baz istasyon, istasyonlar arasında daha fazla fiber bağlantı yaparlarsa neden veremeseinler? Bunu Avrupadaki müşteriler, Amerikadaki müşteriler kullanabiliyorsa senin neyin eksik arkadaşım?
    Turkcell Superbox ile Vodafone RED Sınırsız ile bu hizmeti vermeye başladı ve her ikisini de kullanıyorum. Oldukça memnunum. Eğer daha bilinçli bir toplum olsaydık belki daha önce bu tür hizmetleri kullanmaya başlayabilirdik.

Başka birisi kendinden örnek veriyor en fazla 500 GB kullanmışmış kimin neden sınırsız internete ihtiyacı olurmuş vs vs. Arkadaşım bu ülkede 80 milyondan fazla insan yaşıyor. Her insanın ihtiyacı, zevki farklı. Senin ihtiyacın yoktur ama belki kalan herkesin vardır. Neden başkalarının ihtiyacı konusunda empati yapmak yerine kimsenin böyle bir alternatifi olmasın şeklinde ahkam kesiyorsun ki?

GSM teknolojisi 1991'de kullanılmaya başladıktan çok kısa süre sonra bize de 1994'de geldi ama sonrasındaki gelişimde bence yeterince başarılı olamadı Türkiye'deki operatörler. Ülkemizdeki alım gücünün giderek azalması vs de mutlaka etkilidir bunda ama en çok da daha iyisi için çaba sarf etmeyen, ne gerek var diyen zihniyet de operatörleri tembelleştiriyor...

Konu sahibi arkadaş kendince uygun gördüğü olması gereken tarife örnekleri vs yazmış, o arakadaşa bile laf söyleyenler olmuş...

Birlik olmadıkça, başkasının paçasından tutup aşağıya çekmeye çalışan bir güruh oldukça işimiz zor...

• Sınırsız internet olmaz diyen arkadaşlar bu işin nasıl olabileceğine değil nasıl olamayacağına odaklanıp duruyor. Oysa 2000 yılında o zamanın parası ile 5 tl ye telsim de sınırsız internet satılıyordu. Şunu anlamamız lazım. Oturup herşey mükemmel dersek ve eleştirmezsek gelişemeyiz. İnsanlar sorunlara çözüm bulur, toplumlar gördükleri sorunlarla ve problemlerle başetmeye çözüm aramaya çalışırlar, kıral çıplak diyeni taşlamanın kimseye bi faydası yok, asıl odaklanmamız gereken konu kıralın neden çıplak olduğu ve bu duruma nasıl çözüm bulunabileceği. Burada bir sorun var ve ciddi adaletsizlik te var parası olan 20 mbit hızında sınırsız internet alabiliyor bu hizmetin daha düşük gelir düzeyli insanlara da yayılması gerek, nasıl cep telefonunun her gelir seviyesine uygun olarak çıkarılmış modelleri varsa, nasıl ki almış olduğumuz diğer hizmetlerde gelir seviyesine uygun olarak birçok paket varsa bunda da olmalı herkes ulaşabilmeli ve gelir seviyesine uygun olarak bu hizmetten yararlanabilmeli. Öte yandan nasıl diğer servislerin taahütlü ve taahütsüz fiyatları varsa bunda da olmalı. Sonuçta kablosuz bir iletişimden bahsediyoruz o halde neden Mobil olma vizyonu ile kurulmuş bir altyapıyı sadece evde kullanabilirsin diyen bir paket listesi ile karşı karşıyayız . Bu altyapının Vizyonuna aykırı. Biz mobil teknolojiler kullanıyorsak bu teknolojinin gerçek manada mobil olabilmesi gerek, burada kral çıplak. Ve birçok şey birçok yönden yanlış. Bize sunulan paketler kullandığımız teknolojinin amacına ve ruhuna aykırı. Eğer mobilde sınırsız internet sunulabiliyorsa (MOBİLDE DİYORUZ YANİ ÖZELLİKLE VURGULUYORUM), bunun mobil olarak sunulması, her gelir grubuna uygun paketlerde sunulması (Bugün netflixte yada spotyfy da kalite düzeğine göre paketler var bunlar da birnevi sınırsız paket kullanım limiti yok ama görüntü kalitesi yada ses kalitesinde farklılıklar var yani birnevi bunları da veri kullanımı açısından sınırsız hız açısından sınırlı paketler olarak kabul edebiliriz.) gerekir. Sınırsız internet gerek faturalıda gerek faturasızda gerek tahütlü gerek tahütsüz olarak her gelir seviyesine uygun paketlerle MOBİL OLMA VİZYONUNU(KULLANDIĞIMIZ TEKNOLOJİNİN RUHU BUNU GEREKTİRİR) kaybetmeden sunulması gerekir. Bu şekilde sunulması çok yanlış 21 inci yüzyıldayız. Emekleyerek muassır medeniyetler seviyesine ulaşamayız, koşmamız lazım bunun içinse eldeki imkanları daha verimli kullanmamız lazım.

• Yeşim ceylan Y kullanıcısına yanıt
    Yanlış yerdesin abla

• Sınırsız internete ihtiyacı olmadığını söyleyenler "640k ought to be enough for anybody" efsanesi gibi bir şey söylüyorlar. Elimin altında akışkan bir ağ bağlantısı olması hissiyatı bile güzel, mümkün oldukça yüklemelerimi hafta sonu, saat 5 sonrası yaparım ve asla takip etmediğim bir içeriği laf olsun diye indirmem. Bilinçli kullanıcı olursak Şirinler'i 4K görebiliriz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 gb + gece serbest yapsalar yetecek de yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • __kadıköyRAP__ kullanıcısına yanıt
    Film izleyene oyun oynayana belki yeter ama iş yapacak insana yetnez günün her vakti ve her saati interneti kullanabilmesi gerek.Kendini geliştirecek insana da yetmez. İnsanlar internetin sınırsız oldugu saati bekleyerek kivranmamalı, insanların kendini geliştirirken karşılarına çıkabilecen 2. cil 3. cül sorunların çözülmüş olması lazım. Yani insan interneti düsünmemeli acmalı bilgisayarını internete bağlı olmalı ve çalışmalı, kendini geliştirmeli yada serviste yolda interneti dert etmeden telefonunda odaklanması gereken konuya odaklanmalı,

• hipnoa H kullanıcısına yanıt
    ideali bu tabi, ben biraz daha gerçekçi yaklaştım. gerçi benimki de hayal.

Bu ülkede , bir ulaşım birde internet alt yapısı , sadece günü kurtarmak için uygun.

• Benim sabit internet alma şansım bulunmuyor ve böyle bir pakete ihtiyacım var neden verilmesin

Açıkçası şuan Turk Telekom da 45 liraya 20 gb lık faturasız bir paket kullanmaktayım. Bunun dışında bir diğer hattımda yine faturasız 10 gb lık bir paketi daha 19 tl ye kullanmaktayım bu paketin ismi ttozel 10gb, yetmiyor arkadaşlar . Yani her gittiğim yere sabit internet alamayacağıma göre burada bi ihtiyaç var ve bu ihtiyaca yanıt olabilecek hiçbir paket ve tarife yok. Her iki paket te bittiğinde muhtemelen internetsiz kalacağım ve bir sonraki ayı bekleyeceğim. Paketlerden birini ay içerisindende birden çok kez yenileme imkanım elbette var, ancak benim aylık olarak internet için ayırabileceğim kaynak belli ve bu kaynağın üzerine çıkamam.

Gelelim konuya gece sınırsız olsa çözüm olur muydu. Bu birşeydir, yani hiç yoktan iyidir elbette ama. Yoğun internet kullanımına ihtiyac duyduğun bir anda gündüz vakti bunu kullanamayacağını bilip geceyi beklemek yada gece bunun için uykusuz kalmak yada geceyi beklerken geçen sürede artık üzerine çalışmak istediğin konu hakkında yada yapmak istediğin iş hakkında hevesinin kaçması ayrı bir sorun. İnternet için operatörler bizi bu kadar üzmemeli açıkçası. Öyle koşullar var ki sabit internet ihtiyaçları karşılamıyor ve hareket halinde olmak gerekiyor. Öte yandan tabiki bu internet sunulurken herhangi bir tahütdün olması da doğru değil yada insanların modem almak zorunda bırakılması da. Sonuçta param varsa bir hizmeti alırım ve yoksa da olmadığında da bu hizmeti özgürce bırakabilme seçeneğimin de olması gerek. Her taahütlü paket için yeni müşterilerin faydalanabileceği taahütsüz bir paket de sunmaları gerek.

• Ülkemizin internet alt yapısı telekom özelleştirilip araplar tarafından içi boşaltılmasaydı şimdi yüksek hızlı interneti ucuz fiyata alacaktık.

• Mobilde sınırsız paketlere ihtiyaç var, öyle yüksek hızlara gerek yok, istisnalar hariç mobilde ihtiyaç yoğunluk WhatsApp , Instagram, YouTube, Twitter vs, gibi uygulamalarda. Bu uygulamalar için Vodafone da sınırsız kotadan düşmeyen seçenekler var.
    Ama Vodafone interneti çok sıkıntılı çok yavaş. Uzun yıllar Vodafone kullandım geçen sene Turkcell e geçtim fark bariz.
    Turkcell de sınırsız paket ihtiyacı var, kotasız superbox paketleri gibi
    ama hızı artırıp fiyatta biraz indirimle iş görür. Şuan 10 mbit sınırsız 199 TL. 20 mbit sınırsız 169 TL falan gibi bir paket olsa yok satar.
    Tabii baz istasyonlarını geliştirmesi de lazım bunun için.

• Aslında 150 GB, 200 GB kotalı gibi aylık paketler de gelse sınırsız internete de gerek kalmayabilir.

• Kotalı paketlerle ilgili şöyle bir sıkıntı var öncelikle paketler kotalı, yani sınırsız değil. 2. olarak günün yoğun saatlerinde LTE şebekesini ulaşabildikleri maksimum hızda kullanmaları özellikle belli saatlerde (akşam saatleri) darboğaz yaratabilir. Bunun yerine sabit hızda sınırsız paketler çok daha uygun olur. Burada bizim istediğimiz kotalı paketler değil. Çünkü bir yandan interneti kullanırken diğer yandan kotayı takip etmek yada kota kaygısını yaşamak yerine sabit hızda sınırsız internet alarak kota derdi olmadan yapmak istediğimiz işe odaklanmak. Tabi her iki türde paketleri birarada sunmak elbet mümkündür.

• hipnoa H kullanıcısına yanıt

Evet hatta yurtdışında dediğiniz gibi çoğunlukla öyle imiş sistem, umarım ilerleyen zamanlar da bizde de bir şeyler olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-842350F0A -- 18 Ekim 2020; 16:31:38 >
  • Mixenon kullanıcısına yanıt

Söylediğiniz fiyatlar ters orantılı yani hız arttıkça fiyat düşüyor sizin hesabınıza göre ki bu mümkün değil. Kaldı ki bu fiyatlar herkesin bütçesine uygun değil. Kişisel fikrim her kesin bütçesine uygun bir paketin bulunması. Yani daha fazla ödeyen elbette daha hızlı bağlanacak ancak daha az ödeyen krndinr hitap eden sınırsız bir internet paketine sahip olabilecek .

Aslında burada benim beklentim Türk Telekom un buna öncü olması. En fazla frekans Turkcell de olmakla beraber kullanıcı başına düşen en fazla frekans Turk Telekom da . Çok yüksek hızlarda veremiyorsa bile 4 mbit download 2 mbit upload gibi bir paket çıkarabilir bu bile fark yaratır. Yeter uygun fiyatlı, sınırsız ve tahütsüz olsun.

• Telefonda sınırsız internet kullanan biri olarak ortalama 30gb tüketim yaptım. En fazla tüketimim 70gb. Tek başına ve telefondan olunca bunun üzerine çıkmak çok zor. Operatörlere hostpot kısıtı koyarak sınırsız verse ortalama tüketim 50gbtı pek gecemez. Ama şöyle bir gerçek var hız sınırı olmazsa herkes videoları 1080p ve üzeri izleyecek ve altyapıya çok yük olacak. Ben genelde 480p izledim bazen görüntü net olsun isteyince 1080p yaptım. O yüzden sınırsız internetin mobilde birkaç mbps hızı geçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Mobile sınırsız Superbox gibi fibere alternatif olmak yerine internet erişimi olmayan bölgeler için alternatif olmalı. Şuan 512kbps sınırsız çoğu kişinin işini gireceğini düşünüyorum. 3mbps sınırsız mobil için gayet yeterli. Veri indirmek için saatlerce bekleyip şebekeyi meşgul etmemeleri için 00:00 ve 06:00 saatleri arası hız kısıtı kaldırılsa kimse gündüz vakti büyük dosya indirip şebekeye yük bindirmez. Bu düşüncelerim daha gerçekçi geliyor bana😃😃
    Mobilde Sınırsız İnternet İhtiyacının Çözümü Nasıl Olmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssss5 -- 18 Ekim 2020; 19:24:15 >

• Tabiki siz durumu kendi bakış açınız ve kendi ihtiyaçlarınıza göre değerlendirip böyle bir sonuca ulaşmışsınız. Ancak herkesin kullanım profili farklı. Kendimden örnek vereyim video izleyeceksem 144 p ve 240 p ile izliyorum ekranı görmem gereken bir sahne olduğunda geçici olarak 360 p ye yada duruma göre 480p ye alıp görmem gereken şeyi gördüğümde 144p ye yada 240p ye geri dönüş yapıyorum. Ben sadece telefonda değil aynı zamanda hotspot üzerinden bilgisayarda da interneti kullanmak zorundayım. Ve genellikle hareket halinde olduğumdan her zaman sabit ve sınırsız internete erişimim mümkün değil. Ancak sizin profilinizde bir internet kullanıcısını ele alalım 512 kbit internet hızına sahip bir kullanıcıyı hayal edelim.Youtube un çeşitli video kaliteleri için önerdiği internet hızını aşağıda paylaşıyorum.

Video Resolution Recommended sustained speed

4K 20 MbpsHD

1080p   5 MbpsHD

720p  2.5 Mbps

SD 480p 1.1 Mbps

SD 360p 0.7 Mbps

Bu listeye göre bu kullanıcı 360p videoyu dahi donmadan sorunsuz şekilde izleyemeyecek.

İnstagramda sayfayı aşağıya doğru kaydırdığında süreklü takılacak ve fotoğraflar çok yavaş bir şekilde yüklenecek

Görüntülü Görüşme yapması durumunda ya görüntülü görüşme yapamayacak yada görüntü kalitesi berbat olucak.

İnternete dosya video yüklemeyi veya story atmayı düşündüğünde bunu gerçekleştirmesi dahi tam bi kabus. Belki yaşamışsınızdır. Wifi ile ADSL

bağlantısı kuran bir modeme bağlandığınızda story atmaya çalıştığınızda ya story niz çok yavaş yüklenmiştir yada hata vermiştir. VDSL internette

de storylerin gerçekten çok yavaş yüklendiğini fark etmişsinizdir. ADSL bağlantıların upload hızları yaklaşık olarak 0.7 mbit civarındadır. Yine adsl den iletişim kuran bir modeme wifi üzerinden bağlandığınızda canlı yayın açarsanız ya donduğunu yada çok kalitesiz bir yayın olduğunu görebilirsiniz.

Bunlar sadece verdiğim ufak örnekler. Şunu demek istiyorum. Aslında birkaç megabit internet ile bilgisayar olmadan mobilde sağlıklı bir şekilde telefondan yararlanabilmemiz mümkün değil bunun için minimum nereden baksanız en az 10 mbit download ve 5 megabit upload hızına ihtiyaç var , hotspottan bilgisayar bağlamayı söylemiyorum bile hatta bilgisayardan iş yapmaktan bahsetmiyorum bile. Dediğim şey sadece telefon için geçerli.

Benim sınırsız internet paketi olarak talep ettiğim paketler ihtiyaçlarım yanında o kadar mütevazi ki size anlatamam size ne diyorum 4 megabit download a 2 megabit upload a bile razıyım. Aslında benim gerçekte ihtiyaç duyduğum internet bunun çok üstündeki hızlar. Ben 4 mbit hızla sürünmeye razıyım yeter ki sınırsız olsun. Durumun vahametini anlatabiliyor muyum. Ve bunu hani bedava da değil parası ile alacağız ancak böyle bir uygun fiyatlı tarife yok.

EDİT: Eğer evinizdeki modem hızı sınırlandırmayı deneyimlemenize müsade ediyorsa cep telefonunuzun hız sınırını 512 kbit olarak hem download hem de upload için sınırlandırıp telefonunuzda mobil veriyi kapatarak 512 kbit interneti deneyimlemenizi tavsiye ederim. Yanlız bunu yaparken bir hususa dikkatinizi çekmerim o da şudur 512 kbit ile 512 kilobayt aynı şeyler değildir. eğer modeminizde hızı kilobayt cinsinden sınırlandırabiliyorsanız bu durumda 64 kilobayt yazmalısınız ki internetiniz 512 kbit olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 19 Ekim 2020; 1:53:32 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.