Şimdi Ara

Modem & Bağlantı Sorunu ve Linksys WAG54GP2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim bir sorum olacaktı arkadaşlar, şuan internet cafemde iki aktif telefon hattım var, Bu iki aktif telefon hatlarından ayrı ayrı modemlerle cafedeki bilgisayarlara internet veriyorum. 2 modem olunca kopmalar yaşıyorum. İnternet bağlantımda da sürekli kopmalar yaşıyorum. Modemi mi değiştirdim ve bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Linksys WAG54GP2 model bir modem aldım. Bu modemde iki telefon girişi var. Acaba elimdeki bu iki internet hattını bu modemde aynı anda çalıştırabilir miyim? Böyle birşey mümkün müdür?

• Merhaba,
    Linksys WAG54GP2 modem VoIP desteği olan bir modemdir. Dolayısı ile arkasında 3 adet RJ11 portu mevcut. Bunlardan biri dışarıdan gelen telefon/ADSL kablosu için LINE girişi diğer 2'si ise telefona bağlanacak olan PHONE çıkışlarıdır.
    Dolayısı ile bu modem ile 2 ayrı ADSL hattını birleştirmeniz mümkün değil. Birden fazla ADSL hattını veya başka tür internet hatlarını birleştirmek için Load Balancing denen cihazlar kullanılır. Fiyatları ise modemlere göre epey pahalıdır.

Esasında yaşadığınız kopma olayı ve mevcut donanımlarınızın yapılanması konusunda detaylı bilgi verirseniz bir çözüm üretilebilir.
  • O iki hat ipphone içindir. Forumda araştır modem için firmware dosyaları var. O firmwareleri yükledikten sonra VOIPRAIDER.COM sitesinden 10 euro kredi alıyorsun 10 euro ile Türkiye'deki cepleri dakikası 10 sentten ararken Türkiye'deki bütün sabit hatları 3 ay bedava arıyorsun. 3 ay bitince tekrar 10 euro kredi yükleyip sabit hatları bedava aramaya devam ediyorsun.

Firmware update yaptıktan sonra modemden ayarları yapacaksın sonra da direk telefon cihazını modeme bağlayacaksın.
  • arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için..telefonla ilgili anlattıklarınızı anladım.. Mevcut donanımım şöyle; 40 bilgisayarım var ve iki switch le bunları birbirine bağlıyorum.. 2 internet hattı var modemin biri airties diğeri de airties tı kopmalar olduğu için onu değiştirdik linksys aldık.. ancak hala kopmalar yaşıyorum internet de biraz yavaş.. bazı arkadaşlarım 40 bilgisayar için tek 4096 yeterli diyorlar ama tek bağlantıda internet çok yavaştı.. bu sorunun sebebini anlayamadım.. telekomdan gelip linksys modemin bağlantısını yapan arkadaş kabloları bağlayıp açık bırakmış.. hattan gelen direk modeme bağlanıyor.. ben kablolardan biraz kuşkulanıyorum bu kabloları lehimlemenin bir faydası olur mu sizce..?
    tekrar teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: NeCRoMeNCeR

arkadaşlar teşekkürler yardımlarınız için..telefonla ilgili anlattıklarınızı anladım.. Mevcut donanımım şöyle; 40 bilgisayarım var ve iki switch le bunları birbirine bağlıyorum.. 2 internet hattı var modemin biri airties diğeri de airties tı kopmalar olduğu için onu değiştirdik linksys aldık.. ancak hala kopmalar yaşıyorum internet de biraz yavaş.. bazı arkadaşlarım 40 bilgisayar için tek 4096 yeterli diyorlar ama tek bağlantıda internet çok yavaştı.. bu sorunun sebebini anlayamadım.. telekomdan gelip linksys modemin bağlantısını yapan arkadaş kabloları bağlayıp açık bırakmış.. hattan gelen direk modeme bağlanıyor.. ben kablolardan biraz kuşkulanıyorum bu kabloları lehimlemenin bir faydası olur mu sizce..?
    tekrar teşekkürler..

Bahsettiğiniz problemin çözümü için problemle ilgli daha çok detay vermelisiniz. Bahsettikleriniz kadarıyla çözüm üretmek zor.
    Kopmalar dediğiniz şey nedir?
    İnternet bağlantısının kopması mı yoksa LAN bağlantısının kopması mı?
    İnternet bağlantısı kopuyorsa eğer tüm bilgisayarların bağlantısı kesiliyor mu? Yoksa bir kısmınınki mi kesiliyor?
    İnternet bağlantısı kesildiğinde LAN bağlantısı devam ediyor mu?
    İnternet bağlantısı kesildiğinde modemlerde DSL ışığı yanıyor mu? Yani modemde de internet bağlantısı kesilmiş mi?
    Her iki modemde de mi internet bağlantısı kesiliyor?
    Bilgisayarlar modemlerden otomatik IP mi alıyor? Elle IP verdiniz mi?
    Her iki modem aynı ağa mı bağlı?
    vs.

Bu bahsettiğiniz lehimleme olayı nedir?

• evet kısadan yazdım ben pardon.. şimdi yazıyorum ayrıntılarıyla..
    Lan bağlantısında kopma olmuyor ve Lan bağlantısını 2 switch le sağlıyoruz..LAN da bir problem yok..
    internet bağlantısını da şöyle ayarlıyoruz.. bilgisayarların bir kısmının dns ayarı xxx.xxx.x.1 airties olan modem
    diğeri ise xxx.xxx.x.2 linksys olan modem.. interneti bilgisayarların bir kısmı bir modem de diğer kısmı diğer modemden alıyor..
    airties koptuğu zaman o dns kayıtlı olan bilgisayarlar gidiyor, linksys kayıtlı dns olan bilgisayarlar gitmiyor.. diğer şekildede aynısı oluyor.. (Bu normal sanırsam )
    ama daha çok linksys olan modemin bağlantısı kopuyor, bağlantı koptuğunda modemi aç kapa yapıyorum bazen geri geliyo bazen gelmiyor, dsl ışığı sönmüyor hiçbir zaman ancak internet ışığı sönüyor..
    bilgisayarların hepsi sabit ip çakışma yok..
    her iki modem farklı swicthlere bağlı ve switchler birbiriyle bağlantılı
    bahsettiğim lehimleme olayı ise, linksys modemine gelen hattın bağlantısıyla ilgili
    ttnet den gelen arkadaş, telefon hattından gelen kabloyu direk modeme bağlamak için kabloların uçlarını kesmiş birbirine bağlamış
    kablolar çıplak yani dışarda bu kablolardan şühheleniyorum, temassızlıktan şüpheleniyorum yani, bu nedenle sordum lehimlemek işe yararmı yada zarar verirmi diye..
    tekrar teşekkürler..

• quote:

evet kısadan yazdım ben pardon.. şimdi yazıyorum ayrıntılarıyla..
    Lan bağlantısında kopma olmuyor ve Lan bağlantısını 2 switch le sağlıyoruz..LAN da bir problem yok..
    internet bağlantısını da şöyle ayarlıyoruz.. bilgisayarların bir kısmının dns ayarı xxx.xxx.x.1 airties olan modem
    diğeri ise xxx.xxx.x.2 linksys olan modem.. interneti bilgisayarların bir kısmı bir modem de diğer kısmı diğer modemden alıyor..
    airties koptuğu zaman o dns kayıtlı olan bilgisayarlar gidiyor, linksys kayıtlı dns olan bilgisayarlar gitmiyor.. diğer şekildede aynısı oluyor.. (Bu normal sanırsam )
    ama daha çok linksys olan modemin bağlantısı kopuyor, bağlantı koptuğunda modemi aç kapa yapıyorum bazen geri geliyo bazen gelmiyor, dsl ışığı sönmüyor hiçbir zaman ancak internet ışığı sönüyor..
    bilgisayarların hepsi sabit ip çakışma yok..
    her iki modem farklı swicthlere bağlı ve switchler birbiriyle bağlantılı
    bahsettiğim lehimleme olayı ise, linksys modemine gelen hattın bağlantısıyla ilgili
    ttnet den gelen arkadaş, telefon hattından gelen kabloyu direk modeme bağlamak için kabloların uçlarını kesmiş birbirine bağlamış
    kablolar çıplak yani dışarda bu kablolardan şühheleniyorum, temassızlıktan şüpheleniyorum yani, bu nedenle sordum lehimlemek işe yararmı yada zarar verirmi diye..
    tekrar teşekkürler..

Sizinki ile benzer bir LAN ortamı olan bir arkadaşın sorduğu soruya verdiğim cevap aşağıdaki linktedir.
    http://resim.donanimhaber.com/m_30667904/mpage_1/key_//tm.htm#30675314
    Linkteki mesajı bir inceleyin.

Yazınızda DNS ayarlarından bahsetmişsiniz. Burada PC'lerde DNS'den ziyade Ağ geçidi daha önemlidir. Kaç PC'yi hangi modem üzerinden çıkartıyorsunuz? Modemde ve PC'lerde IP yapılanması ne şekilde? Hangi IP gurubunu kullanıyorsunuz?

İnternet bağlantı kesilmelerinde telefon kablolarındaki ek çerleri çok çok önemlidir. Bu konudaki bir deneyimi aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
    http://resim.donanimhaber.com/m_30497159/mpage_1/key_//tm.htm#30497159

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dns yazdıklarım ağ geçidi aslında biz sürekli kendi aramızda dns olarak bahsettiğimiz için ben öyle yazdım..
    20 pc bir modem de 20 pc diğer modemde
    tüm pclerin ip adresleri 192.168.1.100 le 192.168.1.140 arasında ve standart ip grubunu kullanıyorum ip grubu için ek bir kurulum eklenti vs seçmedim yapmadım..
    birde verdiğiniz linkleri açamadım.. sanırım bir problem var..
    tekrar teşekkürler..
  • modeme gelen kabloları lehimleyeceğim.. çünkü başka sorun bulamadım..tekrar teşekkürler ramazanyalcin ilgilendiğin için..
  • Rica ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_30497159/mpage_1/key_//tm.htm#30497159
    http://forum.donanimhaber.com/m_30667904/mpage_1/key_//tm.htm#30675314
    Bu iki linkteki mesajlara bir gözatın.

quote:

modeme gelen kabloları lehimleyeceğim.. çünkü başka sorun bulamadım..tekrar teşekkürler ramazanyalcin ilgilendiğin için..

Bahsettiğiniz kablodaki sorun tam olarak nedir bilemiyorum ama oraya lehim yerine kablonun her iki ucuna RJ11 konnetörü (normal telefon konnektörü) takıp bir RJ11 linki ile ekleme yapabilirsiniz. Bu daha kolay ve sağlıklı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramazanyalcin -- 31 Mart 2009; 15:55:40 >

• peki dostum bakıyorum.. tekrar teşekkürler..
  • Rica ederim, kolay gelsin...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.