Şimdi Ara

Modemi yeniden başlatma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar biraz garip bi soru ama modemin ayar sayfasına girmeden windows üzerinden herhangi bir programla ya da dos ile modeme reset atabilir miyiz.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modemi Yeniden Başlatma

İnternet bağlantınızda sorun yaşıyorsanız, modemi yeniden başlatmak basit ama etkili bir çözüm olabilir. Modemi yeniden başlatmak, cihazın belleğini temizleyecek ve bağlantısını sıfırlayacaktır.

Modemi yeniden başlatma işlemi şu adımları içerir:

• Modemin fişini çekin. Güç kablosunu modemin arkasından çekin.
    • Birkaç dakika bekleyin. 30 saniye ila 1 dakika arasında bekleyin.
    • Modemin fişini tekrar takın. Güç kablosunu geri takın ve modemin yeniden başlamasını bekleyin.
    • İnternet bağlantınızı kontrol edin. Modemin yeniden başlamasını bekledikten sonra internet bağlantınızı kontrol edin. Sorun çözülmüş olmalıdır.

Modemi yeniden başlatmak genellikle aşağıdaki sorunları çözmek için kullanılır:

• Yavaş internet hızı
    • Bağlantı kesintileri
    • DNS sorunları
    • Kurulum hataları

Modemi yeniden başlatmak güvenli ve zararsız bir işlemdir. Modeminizdeki verileri veya ayarları kaybetmezsiniz. Ancak, modemin yeniden başlatılması sırasında birkaç dakika internet erişiminiz olmayacağını unutmayın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bildiğim kadaıyla hayır ama bu alem de ne kadar şey bilsen de bilmediğin bişi çıkıo

bi de neden öle bir şeye gerek duydun modem in yerii ters bi yer mi ?
  • soru harika keşke böyle bir yöntem olsa benim için hava hoş gidiyorum salondan kapatıp açıyorum modemi ama bir kaç kişi kullanlarda sorun olabiliyor modem kimdeyse sorun yok ama diğeri sorun yaşıyor ayrıca bazen salona gitmeye üşendiğim bile oluyor benim de işime yarardı yani
  • modem yerine Pc ye reset atın
  • Bence de olmaz, sen en iisi modemin arkasındaki küçük delikten iğneyle reset at ve gir modem sayfasına oradan ayarları yap
  • reset derken yeniden başlatmayı kasdettim.yani modem açılıp tekrar kapanacak..sormamın nedeni şu bazen,internet bağlantısı kesiliyor ama modem açık(cmd'den ping atabiliyorum).explorera modemin ip'sini yazıp ayarlara girmeyi deniyorum o da olmuyor.modemi yeniden başlatınca düzeliyor sadece. sırf bu yüzden gecenin bi yarısı karşı apartmana gidip adamların dairesinin sigortasını kapatıp açtım neyse soğolun cevaplar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Time -- 26 Nisan 2006; 8:18:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

reset derken yeniden başlatmayı kasdettim.yani modem açılıp tekrar kapanacak..sormamın nedeni şu bazen,internet bağlantısı kesiliyor ama modem açık(cmd'den ping atabiliyorum).explorera modemin ip'sini yazıp ayarlara girmeyi deniyorum o da olmuyor.modemi yeniden başlatınca düzeliyor sadece. sırf bu yüzden gecenin bi yarısı karşı apartmana gidip adamların dairesinin sigortasını kapatıp açtım neyse soğolun cevaplar için

Önemli değil, sen de sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım modemi baştan açıp kapatman demek, yeni bir ip alması demek. bunuda şöyle sağlayabilirsin.

Başlattan çalıştıra tıkla ve oraya "cmd" yaz " işaretlerini kullanmadan

daha sonra

gelecek olan siyah ekranda (command prompt)

ipconfig /release komutunu gir ve enter a bas sonrasında

ipconfig /renew ve yine enter!!
  • eğer amaç IP değiştirmek ise...ağ bağlantılarından bağlantıyı kesip,yeniden bağlan diyince de oluyor...
  • amaç tabiki ip değiştirmek değil öle olsa iş kolay telekomun değişen voltajları nedeniyle modem kendini korumaya alıyor ve kitliyor açılması içinde modemin kapatılıp açılması gerekiyor amaç bunu sağlayacak başka bir aracaı program yada başka bir zımbırtı bulmak anahtarmı çeksek bilgisayarın yanına napsak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.