Şimdi Ara

Modemin çekim mesafesini nasıl azaltabilirim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
5.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlık biraz saçma oldu ama ne diyeceğimi bilemedim

Öncelikle farkındayım tıpkı tek sezonluk dandik cocuk dizisindeki durumlardan birini yaşıyorum ama aklıma başka birşey gelmedi.

Babam üst komşuyu internete ortak etti yukarısıda şampiyonlar ligi gibi gelen giden enteresan insanlar interneti sömürüyorlar aklıma bu modemın çekım gucunu azaltmak geldi belkı ozaman çıkarlar ortaklıktan ama boyle bişey mümkünmü yardımcı olabılırmısınız .)

Biliyorum size saçma bi konu gibi gelebilir ama CS de tam rank maçında 500 pung gelmesını anlayamazsınız...

• Antenin üstüne şemsiye yapıp deneyebilirsin alüminyum folyo dan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gktupc

Antenin üstüne şemsiye yapıp deneyebilirsin alüminyum folyo dan

Artırmazmı ozaman daha çok ?
  • mrb

eğer yeni nesil modem kullanıyorsanız modemin web erişiminden ( tarayıcınızdan 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 ile girilir )
    kablosuz kısmına girdiğinizde modeme bağlı kablosuz cihazların mac adresleri, mesafeleri ve isimleri mevcuttur.
    ( burada kimin kim olduğunu tespit etmelisiniz )

aynı menü altında mac filtreleme olur. bu menüye girdiğinizde mac adresini ekleyerek ( mac filtrelemeyi aktif ederseniz önce )
    istediğiniz cihazın erişimini engelleyebilirsiniz.

saygılar
  • Üstüne şemsiye yapacaksınız yukarı doğru giden sinyali zayıflatır aşağı doğru gideni güçlendirir. Ama denemek lazım çok da emin değilim açıkcası

• quote:

Orijinalden alıntı: arsiseko

mrb

eğer yeni nesil modem kullanıyorsanız modemin web erişiminden ( tarayıcınızdan 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 ile girilir )
    kablosuz kısmına girdiğinizde modeme bağlı kablosuz cihazların mac adresleri, mesafeleri ve isimleri mevcuttur.
    ( burada kimin kim olduğunu tespit etmelisiniz )

aynı menü altında mac filtreleme olur. bu menüye girdiğinizde mac adresini ekleyerek ( mac filtrelemeyi aktif ederseniz önce )
    istediğiniz cihazın erişimini engelleyebilirsiniz.

saygılar

Çok sağolun böyle bişey varmıdır diye araştırmıştım da bulamamıştım işime çok yarayacak a
  • arsiseko A kullanıcısına yanıt
    örnek resimle gösterebilirim..

aynı şekilde ben de alt komşuma gelen misafirler için yapmıştım.

1. resimde şu an modeme bağlı cihazları görüyorsunuz. ( 3 adet var )
    2. resimde daha önce gelip modeme bağlanan diğer 2 adet misafiri engellediğim ekrandır.

:)

saygılar Modemin çekim mesafesini nasıl azaltabilirim ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: arsiseko

örnek resimle gösterebilirim..

aynı şekilde ben de alt komşuma gelen misafirler için yapmıştım.

1. resimde şu an modeme bağlı cihazları görüyorsunuz. ( 3 adet var )
    2. resimde daha önce gelip modeme bağlanan diğer 2 adet misafiri engellediğim ekrandır.

:)

saygılar Modemin çekim mesafesini nasıl azaltabilirim ?

Ozaman şöyle yapıcam:

öNCE WnetWatcher den yukardakı ev halkının ıp sını bulucam (aynı ıp yı kaç gere buldugumu gosterdıgı ıcın en fazla bulunan asıl kişilerdir)
    ondan sonra hangı cıhaz 1 defa bulunmuşsa dedıgınız gıbı yyapıp engeliycem

• mantıklı

aynen.. umarım başarılı olursunuz..

saygılar
  • Antenin tam tepesine gelecek şekilde metal tepsi yerleştirebilirsiniz. Tepsi gelen sinyalin bir kısmını yansıtacağı için yukarıya giden sinyal zayıflayacaktır.

Veya mesela modemin üzerinde iki tane anten varsa birini sökebilirsiniz, menzil azalacaktır. Veya modemin üzerindeki anten 5 desibellikse onu söküp yerine 3 desibellik anten takabilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Modeminizde bir anten varsa ve çıkabiliyor ise onu söküp sinyal alanını daraltabilirsiniz ayrıca bazı modemlerin arayüzünde çıkış gücü ayarlanabiliyor o ayarı düşürerek yine çekim gücünü azaltabilirsiniz bunların ikisi de yoksa arkadaşların tavsiyelerini deneyin :)
  • Modem antenli ise antenleri yok anten cihaz içinde ise cihazı alüminyum folyo ile sarıp aliminyum folyöyu topraklama hattına bağlayın. Mümkünse tabi anteni sökme ve ara yüzden Modem çıkış gücünü azalma da olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şemsiyeye gerek yok modemin ara yüzünden yabancı mac adreslerinin, band genişliğini internet yok denecek şekilde daraltin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 10 Haziran 2016; 17:46:05 >
  • Aanten sökmekle tepsi takmakla uğraşma.Gir modem arayüzüne kablosuz bölümünde çıkış gücü olması lazım onu düşür.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bant genişliği cigaherzini 2.4'den düşürün o zaman cekmeyecektir

• Ara sıra kapat
    Can sıkıcı olur

• Merhaba Modemin wifi Sinyal gücünü azaltmak için hangi ayarı yapıyoruz.

Sadece odanın içinde kullanıyorum ve sinyal güzünün az olmasını istiyorum.
    Tilgin Modemde /Kablosuz /PHY ayarları var ama hangisini seçmek gerekiyor.
  • 192.168.1.1 den yapiliyor Max. 20 oluyordu galiba

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.