Şimdi Ara

Modemin IP aralığını değiştiremiyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türksat'ın verdiği Zyxel WMG3625-T50B modemin IP adresi 192 ile başlarsa sorun yok, değiştirebiliyorum. Ama 172 ile başlayan bir aralığa almak istiyorum, yazınca modem arayüzüne bağlanamıyorum. Sebebi ne ola?

• Güncel.

• Merhaba;

Üretici özel bir kısıtlama getirmediyse 172.0.0.0 bloğunu kullanabilmelisiniz.

Modem IP sini 172.0.0.1 olarak değiştirdiğinizde DHCP IP bloğunuzuda 172.0.0.20 - 172.0.0.50 gibi değiştirmeniz gerekmekte... bazı cihazlar DHCP yi otomatik olarak değiştir; bazı cihazlarda manuel yapılabilmektedir. Yeni IP ile modeme bağlanıp bu ayarları yapmak gerekebilir bu durumda siz IPv4 LAN ayarlarınızdan manuel IP vermelisiniz 172.0.0.10 gibi... daha sonra otomatik ayarlara alabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• cemcakmak kullanıcısına yanıt

Merhaba hocam;

DHCP IP bloğunu kendisi değiştiriyor modem ama, ben DHCP sunucusunu da kapatıyorum, modemi AP olarak kullanmak için.

Neden kısıtlasın ki, nasıl aşarım bu sorunu. Gerekirse modemi iade edeceğim...

• değişim sonrası cmd'ye ipconfig /release ardından ipconfig /renew komutlarını girdiniz mi

• 4v5 kullanıcısına yanıt

Hayır hocam. Tekrar değişim yapıp deneyeyim. Tam olarak ne işe yarayacak?

• Merhaba;

Sorunuz ile sorununuz arasında biraz fark var :)

Modeminizin IP si 192.168.0.1 DHCP 192.168.0.10 - 192.168.0.100 gibi

AP olarka kullanacağınız Zyxel WMG3625-T50B modem Ip sini 172.0.0.1 yapıyorsunuz ve DHCP kapatıyorsunuz.

Sonra; bilgisayarınız 192.168.0.0 networkünden bir IP alıyor (192.168.0.2 gibi)

Daha sonra bu bilgisyardan 172.0.0.1 IP li AP ulaşamıyorsunuz.

Ulaşmak için ağ kartınızın IPv4 ayarlarında aşağıdaki resimdeki gibi 172.0.0.2 IP eklemelisiniz ki bu IP grubundaki cihazlara erişebilesiniz.

Kolay gelsin.

Not: AP nize yerel ağınızdan farklı bir IP vermeye neden ihtiyaç duyuyorsunuz?

• cemcakmak kullanıcısına yanıt

Hocam hem işte hem evde kullandığım bilgisayar işyerindeki sisteme göre IP verilmiş durumda. Evdeki internette kullanabilmek için evdeki modemin düzenini işyerindekiyle aynı yapmak istiyorum. Derdim bu.

Öte yandan sorun bilgisayarın ağ ayarlarında değil. Modemi 172’li IP’ye ayarladıktan sonra artık modem arayüzüne erişemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 29 Temmuz 2024; 16:50:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

hocam cihazı sıfırladıktan sonra deneyebilirsiniz.cihaz üzerinde ya sıfırlama düğmesi vardır,reset demiyorum,yada iğne ile yapılıyordur.hepsinden önce cihazın üretici sitesinden yada türksatın varsa desteğinden upgrade yapın öyle deneyin.

saygılar..................................

• İşyerinde bilgisayarınıza 172'li bloktan belli bir ip verilmiş anladığım kadarıyla evdeki network bloğu 192'li olduğu için evde bağlantı sağlıyamıyorsunuz. Ayrıca evde DHCP kapattım demişsiniz.

Windows'da CMD'yi açıp şu komutu girin:
    ipconfig /all

Burda yazan default gateway ipsini not alın. (172'li bir ip olması lazım)

Evde modem arayüzüne girin ve az önce baktığınız default gateway ipsini modeme ip olarak verin. Bu şekilde kaydedin. Böylece aynı bilgisayardan hem evde hem iş yerinde bağlantı sağlayabiliyor olmanız gerek.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt

Hocam ben hali hazırda bunları yapmıştım. Ama dediğim gibi bu adımdan sonra modem arayüzüne bağlanamıyorum. 192'li herhangi bir bloğu yazdığımda sorun yok ama 192'li blok haricinde ne yazarsam yazayım, kaydet dedikten sonra artık modeme bağlanamıyorum...

• Hocam ben olayı şöyle anladım, doğruysa teyit ederseniz sevinirim.

Diyelimki işyerinde bilgisayarınıza şu şekilde ip verildi:

IP: 172.16.16.16
    NETMASK: 255.255.255.0
    DEFAULT GATEWAY: 172.16.16.1 (bilgisayar işyerinde bağlantı sağlarken bu kapıdan, yani işyerindeki modemin bu IP'sinden çıkış yapıp nete bağlanıyor)
    DNS:172.16.16.1
    DNS:8.8.8.8

Evdeki modem konfigürasyonunuz ise şu şekilde:

Modem arayüz IP: 192.168.1.1
    DHCP: Kapalı (modem evdeki cihazlara otomatik ip ataması yapmayacak)

Bu noktada evde bilgisayardan modeme bağlanamazsınız doğal olarak. Farklı bloktalar çünkü.

Yapmanız gereken, bilgisayarınızda halihazırda duran default gateway IP'sini evdeki modeme arayüz IP'si olarak vermek. (Yani yukardaki örnekte, modemin arayüz IP'sini 172.16.16.1 yapmak.)

Eğer senaryo buysa, bu şekilde ayarladığınızda bağlanabilmeniz gerek. Böyle yaptığınızda ne internete ne arayüze erişemiyorum diyorsanız bi yerde bi eksiklik veya yanlış anlaşılma olabilir. Ekran görüntüleriyle anlatırsanız daha iyi olur.)

Hocam adım adım tekrar uyguladım ve görsellerini paylaşıyorum:

İlk iki görselde o an ki durumu görürsünüz, üçüncü görselde yaptığım değişikliği görürsünüz. Sonra Save dedim ve modeme yine aynen bağlanamaz hale geldi. Daha sonra alttaki görselden görebileceğiniz üzere CMD'de ipconfig /all komutunu girdiğimde çıkan IP adresi, benim girdiğimden çok farklı.

Sonra da TCP/IP v4 ayarlarından elle IP ve DNS girdim, yine bağlantı alamadım. Ayrıca tekrar belirtmeliyim ki, ben bu modemi access point olarak kullanıyorum. Asıl internet üst katta, ordan gelen kablo benim AP yaptığım modeme sarı girişten bağlı.

Şu an ki durum bu (bilgisayarın ağ ayarlarından elle girdiğim IP'yi tekrar otomatiğe aldıktan sonra):

İnternetin dağıldığı modemin IP adresini görüyor ve oradan bağlantı alıyor sanırım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanKaĞaN -- 31 Temmuz 2024; 0:51:8 >

• HanKaĞaN kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarda IP ayarlarını otomatiğe aldığınızda 192'li IP almış. Access pointte DHCP kapalı olduğuna göre bu IP'yi verebilecek tek yer üst kattaki modem ve o da 192'li IP vermiş.
    Access point olarak kullandığınız modeme 172.16.20.254 ve 255.255.254.0 verip kaydettikten sonra bilgisayarda ipv4 ayarlarına girip şu IP'yi verin.

IP: 172.16.20.100
    SUBNET: 255.255.254.0
    DEFAULT GATEWAY: 172.16.20.254
    DNS: 172.16.20.254
    DNS: 8.8.8.8

bu noktada en azından access point arayüzüne bağlanırsınız. İnternete çıkabilmek için ise üst kattaki modemin IP'sini ve DHCP'deki beginning ending aralığını 172'li yapmanız gerek.

Teşekkürler. Peki hocam ben bu ayarların tümünü interneti dağıtan modeme uygulasam sorun direkt çözülmez mi? Bunu yaptıktan sonra kendi kullandığım AP kendi varsayılan ayarlarında kalsa da sorun olur mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.