Bildirim
MODEMİN KURULUM CDSİ OLMADAN ADSL BAĞLANTISI YAPILANDIRILIRMI?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
tek port derken sanırım usb bağlantıdan soz edıyorsun.cd olmadan kurulumu yapamazsınız.
eğerki ethernet port u olsaydı o zaman cd ye gerek olmazdı.. -
Eğer sadece USB ile bağlantı arayüzü var ise sisteme sanal bir bağdaştırıcı ( Wan Adapter ) oluşturulması gerektireceği için bu mümkün değil. Bir şekilde Usb bellek yada bir başka aygıt sayesinde set-up dosyalarını bilgisayara aktarmanız gerekiyor.
Eğer ethernet üzerinden bağlanma imkanınız var ise browser pencerenize ilgili cihazın Ağ Adresini yazıp enterlayın ve modemin arayüzünden gerekli bilgileri yapılandırabilirsiniz. -
zoom ADSL X4 modem 5551 ise modeminiz...aşşağıdaki linkten usb driver'ı indirip kurulumu yapın..cd olmadan olmaz diye bişey yok...
saygılar..
zoom x4 usb driver
demek ki ben yanlış biliyomuşum olmaz diyolar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cscageonly -- 19 Aralık 2005 23:19:42 > -
quote:
Orjinalden alıntı: cscageonly
zoom ADSL X4 modem 5551 ise modeminiz...aşşağıdaki linkten usb driver'ı indirip kurulumu yapın..cd olmadan olmaz diye bişey yok...
saygılar..
zoom x4 usb driver
demek ki ben yanlış biliyomuşum olmaz diyolar
emmi adamın bağlantısı yokki nasıl indirsin
conewar ın dediği gibi başka bir bellek yardımıyla falan olabilir.
-
pc modeme eternet ile bağlı.söylediğiniz cihazın ağ adresi olarak exploreri açıp 10.0.0.2 yi denedim. daha önce işyerimdeki bilgisayarda işe yaramıştı ama burada modemin ara yüzü gelmiyor.nedeni ne olabilir acaba?saygılar. -
bu arada işyerimdeki modem zoom 5x di. -
Yapılandırman mümkün. Zoom ADSL modemlerde setup girişi 10.0.0.2 Kullanıcı Adı: Admin... Şifre : zoomadsl olarak geçiyor..
Explorer sayfasından gir 10.0.0.2 yaz ENTER.
kullanıcı adı ve şifre penceresi açılacak
Kullanıcı Adı: admin
Şifre : zoomadsl
Giriş yap ve modem ayarlarını yapılandır. Kolay gelsin. -
özür... ben kurulum cd'si bozuk diye anlamışım..
ama bunda da yapılamayacak bişey yok kendi cd-romunu iki dakika takıversin arkadaşın bilgisayara dimi ama..yada bir internet kafeden falan rica eder alırdım 1 saatliğine...bi cd-rom bulmak ne kadar zor olabilir diye düşündüm bi an... -
internet ağının aktif olduğunu kontrol ettiniz mi..bence öncelikle ağın aktif olduğunu teyid edin.Eğer arayüze ulaşmak için lazım olan ağ adresi(modemin markasına göre değişiyor) doğru olduğu halde arayüze ulaşamıyorsanız adsl linkinizde problem var demektir... -
Adsl hattının aktif olduğunu 4440375 numaralı telefondan 7\24 öğrenebilirsiniz -
yarın bunları arkadaşla birlikte deniycez heinize teşekkür ederim. umarım yarın sorun çözülürde internetine kavuşur arkadaşım .herkese saygılar iyi geceler. -
quote:
Orjinalden alıntı: sp@wn
internet ağının aktif olduğunu kontrol ettiniz mi..bence öncelikle ağın aktif olduğunu teyid edin.Eğer arayüze ulaşmak için lazım olan ağ adresi(modemin markasına göre değişiyor) doğru olduğu halde arayüze ulaşamıyorsanız adsl linkinizde problem var demektir...
Ağ adresi, modem ara yüzüne ulaşıp ulaşamamın ADSL bağlantısı ile ilgisi yoktur.
ZoomX4 için
ilk önce
10.0.0.2 yi deneyin, Eğer ağ bağdaştırıcınzda ( Yerel Ağ Bağlantısında ) Yerel Ağ Bağlantısı 2 vye 3-4-5 gibi rakamlar var ise sırası ile
10.0.0.3
10.0.0.4 gibi değerleride deneyin.
ayrıca
192.168.1.0
192.168.1.1
192.168.0.1 ide deneyin.
Eğer sorun çözülmemiş ise, Başlat/Çalıştır/cmd yazın enterlayın.
Gelen MS-Dos komut penceresine ipconfig /all yazın ve enterlayın. Ağ Bağdaştırıcısındaki Varsayılan Ağ geçidi DHPC sunucusu ve DNS sunucusu adreslerini deneyin.
Not : Genelde yukarıdaki 3 Sunucu adresi aynı olması gerekiyor.
-
Güzelde adsl aktif hale getirilmeden yani eğer yeni açılmiş bir hat ise mesela yine de arayüze ulaşolabilir miyiz.Ben bu konuda sorun yaşamıştım..Yanılıyor olabilirim tabi kimseye yanlış bilgi vermek istemem sonuçta apoleti fazla olan sensin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 19 Aralık 2005 23:58:41 > -
benimde zoom usb var cd si olmadığı için lap topuma tanıtamadım. cd si kırıldı. nereden bulabilirim cd sini???????
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X