Şimdi Ara

Modemlerdeki QoS Özelliği,DSCP Ayarları 'Network uzmanları bir bakın lütfen'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Bu DSCP ayarları nedir ne değildir?

Biri önceliklendirme sırasını açıklayabilirmi ? Hangisi önce demek ? vs kısaca acıklarsanız çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impression -- 20 Ekim 2010; 2:07:04 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Modemlerde QoS Özelliği ve DSCP Ayarları: Network Uzmanları İçin Bilgiler

DSCP Nedir?

DSCP (Ayrılmış Servis Kod Noktası), ağ trafiğinin önceliklendirilmesini sağlayan bir mekanizmadır. Her ağ paketine bir DSCP değeri atanır ve bu değer, paketin ağ üzerinden nasıl işleneceğini belirler.

QoS Özelliği

Kaliteli Hizmet (QoS), ağ trafiğini önceliklendirmek ve gecikmeyi, jitter'ı ve paket kaybını azaltmak için kullanılan bir özelliktir. Modemlerdeki QoS özelliği, DSCP değerlerini kullanarak trafiği önceliklendirir.

QoS ile DSCP Ayarları

QoS özelliğini modeminizde etkinleştirmek için DSCP ayarlarını yapılandırmanız gerekir. Bu ayarlar, hangi trafik türlerinin yüksek önceliğe sahip olacağını belirlemenizi sağlar. Örneğin, VoIP aramaları ve oyunlar gibi gecikmeye duyarlı uygulamalara yüksek öncelik verebilirsiniz.

DSCP Değerleri

Yaygın olarak kullanılan bazı DSCP değerleri şunlardır:

• EF (Olağanüstü İleri): Gecikmeye en duyarlı trafik (örn. VoIP)
    • AF41 (Önemli Kimlikli İleri): Önemli TCP trafiği (örn. web taraması)
    • CS6 (Kimlikli Standart): Gecikmeye nispeten daha az duyarlı TCP trafiği (örn. dosya indirmeleri)

QoS Yapılandırması

QoS yapılandırması, modem arayüzünden veya bir üçüncü taraf yazılımı aracılığıyla yapılabilir. Belirli yapılandırma adımları, modem modeline bağlı olarak değişebilir. Ağınızın ihtiyaçlarını ve kullandığınız uygulamaları göz önünde bulundurarak uygun DSCP değerlerini seçmeniz önemlidir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

• QoS yapılandırması, ağ performansını önemli ölçüde iyileştirebilir, ancak aşırı yapılandırma ağ tıkanıklığına neden olabilir.
    • QoS ayarlarını yapmadan önce, ağ trafiğinizin özelliklerini ve modellerini anlamak önemlidir.
    • Ağınızdaki tüm cihazların QoS desteği sağladığından emin olun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • önceliklendireceğiniz portları/programları belirttinizmi modem içinde?
  • Siz porttan kastınız modemin yada routerın uzerinde ethetnet portlarındamı bahsediyorsunuz yoksa bildigimiz uygulama portlarındanmı bahsediyorsunuz.

Qos tam olarak uygulama bazlı portların onceligini atamak için kullanılır.Ornegin ortamda 2 pc var bunun birisi internetten oyun oynuyor digeri sadece webde geziniyor eger siz onceligi oyun oynayan pcye verirseniz webde gezen arkadas istekte bulundugunda oyun pcsinin verilerinin onceligi oldugu için web isteklerini daha gec cevaplıcaktır.

Bandwith ise modeme baglı olan portların her birine esit band genisligi ataması veya bazısına fazla basızına daha az atamak için kullanılır size galiba yukardaki olayı soluyorsunuz ama ben yinede yazayım dedim.

Sorunu offical sitesindeki kaynaklara bakaraz cozmeyi deneyin.

SAYGILARLA
  • çok iyi bir özellikmiş ama benim modemde yok gibi bu özellik
  • bana bu özellik çok gerekli modemi araştırdım var ama bir türlü active yapılacak yere gelemedim config yapıyorum sonunda disable olarak çıkıyor ama aktif yapacağım ekranı hiç göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Love_For_You -- 12 Ekim 2010; 21:41:01 >
  • Öncelikle ilgilenen arkadaşlara çok teşekkürler

@alwer
    Önceliklendirdiğim portları tabiki cihaza tanıttım

@Rock_Rage
    İsteğim uygulama tabanlı olarak öncelik vermek,yani örneğin web akışının kesilmemesi için 80 portuna 7.öncelik vermek-başka pclerden download yaparken web akışının kesintiye ugramaması..
    Ama bunu yapmama karşın tam olarak olumlu sonuç olmuyor,hatta hiçbir değişim olmuyor...Bunu çözemedim

Qos ekranı ayarlarını şöyle yapıyorum,farklı bir ayar mı yapmam lazım acaba?

@Love_For_You
    Us robotic modemde ayarlar biraz(baya) karışık,eski modelleri olduğu için uğraşmanız gerecek sanırım biraz..

• @Impression nereden açtın bu konuyu modem elimde kalacak benim için çok önemli bir özellik bu mutlaka yapmam lazım ama bir türlü ekran gelmior ama sonda disable olarak ayarlı olduğunu belirtiyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok önemli bir özellik olmasına karşın çoğu yerde göz ardı ediliyor,hala sebebini anlayabilmiş değilim.
  • Bu modemdeki ayarları bilmiyorum ama portu source tarafına değilde destination tarafına yaz. alttaki diğerleri kısmından da http varsa seçebilirsin. bide bu şekilde dene.
  • Sonuç olmadı,anladığım kadarıyla süs olarak konulmuş bu modemlere...

Tavsiye edebileceğiniz Qos özelliği sorunsuz çalışan router tavsiyeniz varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impression

Sonuç olmadı,anladığım kadarıyla süs olarak konulmuş bu modemlere...

Tavsiye edebileceğiniz Qos özelliği sorunsuz çalışan router tavsiyeniz varmı?

linksys lere bak bir hocam

• Arkadaşlar TpLinkin bir modemini arkadaşım almış ve menüsü şu şekilde,dscp ayarları mevcut tam olarak nasıl ayarlama yapabiliriz?
    Bir sürü şey var ne nedir biri kısaca anlatabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impression -- 14 Ekim 2010; 16:11:51 >

• Yukarı,ingilizce dökümanları okudukça dahada kafam karıştı,bilgili arkadaşlar şu cahile bir el atın
  • Yukarı , bir bilen yokmu su dscp leri anlatabilecek

Örneğin 6845 portuna yüksek öncelik atamak istiyoruz, ftp 21 portunada düşük öncelik bunları dscp veya tos ayarları ile nasıl yapılandıracağız?
  • Arkadaşlar hazır konuyu bulmuşken bende sorumu sorayım

Linksys WAG54GP2 modemini kullanıyorum. Qos özelliği mevcut. Yukarıda linksys sayfasının fotoğrafı verilmiş, aynı ayar sayfası mevcut.

Ancak ne zaman Port Qos Priority seçeneğini aktif etsem portlar çalışmaz oluyor Ya modeme reset atıyorum ya da wireless'den bağlanıp özelliği kapatıyorum.

Bu konuda bilgisi olan bir arkadaş varsa cevabına çok duacı olurum
  • bende de airties modem var. özellikleri arasında QoS da var ben de bunu kullanamamıştım. en son airties destek hattını aradım yetkili bana airtiesın hiçbir modelinde QoS'u portları sınırlamak veya öncelik vermek için kullanamayacağımı söylemişti, ben uğraşmaktan vazgeçtim. airtieslerde tamamen süs yani
  • quote:

Arkadaşlar Bu DSCP ayarları nedir ne değildir?

Biri önceliklendirme sırasını açıklayabilirmi ? Hangisi önce demek ? vs kısaca acıklarsanız çok sevinirim...

Yukarı..
  • Bu özellik tam olarak ne işe yarar? dscp den bahsediyorum.

Bir de asus dsl12 modem kullanıyorum ip ye göre hız kısıtı koymak mümkün mü?

• bak bakalım belki iş görür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 22 Kasım 2013; 15:57:43 >
  • arkadaşlar bende ağa bağlananlara sınır koymak istiyorum herkez aynı hızda download ve upload yapsın atıyorum 300 kpbs tek tek mac yazmadan olmuyormu şu yukardaki seçenekler bizim modemde de var marka - pikatel airmax 101
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.