Şimdi Ara

MTU Ayarı Değiştirme ( Tüm Modemler İçin )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
11
Favori
95.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MTU ayarı değiştirerek AKK'den kaynaklanan düşük hızdan kurtulmak ya da bazı oyunların MTU'dan dolayı verdiği hataları aşmak için tüm modemlerde çalışan bir program önereceğim.
    Bu linkten TCP Optimizer v3.0.8 yazısına tıklayıp programı indiriyoruz. Yüklenmesi gerekmiyor.
    MTU ayarını değiştirmek için sağ alttaki "Custom" seçeneğini işaretliyoruz. MTU kutucuğu aktif hale geliyor ve istediğimiz değeri girip "Apply changes" diyoruz. Çıkan sekmeye "OK" dedikten sonra bilgisayarı yeniden başlatmanızı isteyen bir pencere çıkacak ona hayır deyin. Mtu ayarınız değişmiş oldu. Her modemde çalışır ve modem arayüzü vs. uğraşmaya gerek kalmaz.
    Not : "Apply changes" dedikten sonra çıkan sekmede "Backup" seçeneğini işaretlidir bu kayıt defterini yedekler ve bir sorun çıkarsa geri almanızı sağlar.Sırf MTU değişikliği için bir sorun çıkacağını düşünmüyorum defalarca değiştirmeme rağmen herhangi bir sorun yaşamadım da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Preszsbuild -- 6 Temmuz 2014; 14:12:48 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

MTU Ayarı Değiştirme (Tüm Modemler İçin)

MTU (Maksimum İletim Birimi), bir ağ üzerinden tek bir pakette iletilebilecek veri miktarıdır. Optimal bir MTU değeri, ağ performansını ve güvenilirliğini artırabilir. İnternet bağlantınla ilgili sorunlar yaşıyorsan, MTU ayarlarını değiştirmeyi denemek isteyebilirsin.

Modemin MTU ayarını değiştirme işlemi, marka ve modele göre değişir. Ancak genel adımlar şu şekildedir:

• Modem Arayüzüne Erişme: Tarayıcına modeminin IP adresini yaz ve yönetici arayüzüne giriş yap.
    • Ağ Ayarlarını Bul: "Ağ" veya "WAN" sekmesini bul ve MTU ayarlarını ara.
    • MTU Değerini Değiştir: Mevcut MTU değerini not et ve ardından 1492'den başlayarak daha düşük değerler dene.
    • Değişiklikleri Kaydet: Yeni MTU değerini kaydet ve modemi yeniden başlat.

İşte bazı modemlerin MTU ayarlarını değiştirme adımları:

• ZTE Modem: Arayüz > Ağ > İnternet > WAN Ayarları > MTU
    • Türk Telekom Modem: Arayüz > Gelişmiş Ayarlar > İnternet > WAN Ayarları > MTU

Herhangi bir değişiklik yapmadan önce mevcut MTU değerini kaydettiğinden emin ol. Ağında herhangi bir sorun oluşursa, önceki MTU değerine geri dönebilirsin.

MTU değerini değiştirmek ağ sorunlarını çözemeyebilir. Ancak deneyebileceğin potansiyel bir çözümdür. Sorun devam ederse, internet servis sağlayıcınla iletişime geçmeni öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Teşekkürler. Benim cisco wag120n modemde mtu 576 altına inmiyor. Bunu indirince benim 576 mtu engelim ortadan kalkarmı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Teşekkürler. Benim cisco wag120n modemde mtu 576 altına inmiyor. Bunu indirince benim 576 mtu engelim ortadan kalkarmı acaba?

Bu programda herhangi bir sınır yok ama bilemiyorum bir deneyin 1-2 dakikanızı alır
  • yeniden başlatmak şart mı? Bu arada mtu'yu kaç giricez söyler misiniz?
  • Hayır değil başlatmayın , torrent ile denedim MTU değişiyor , yeniden başlatma kayıt defteri için . Her yerde ve her modemde farklı değerler var bu yüzden net bir şey söyleyemiyorum . Aynı model olsa dahi aynı yerde olmadığından birinde işe yarayıp birinde yaramayabiliyor . Ben şu an deneyerek bulmaya çalışıyorum . Ama bir araştırın belki işe yarayan bir değer bulabilirsiniz
  • teşekkürler deneyelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: therebeder

teşekkürler deneyelim bakalım

Önemli değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

quote:

Orijinalden alıntı: therebeder

teşekkürler deneyelim bakalım

Önemli değil

Pikatel airmax 101 modem var olmadı malesefl sen yaptığın ayarların ss ini koyarmısn.
  • mesele mtu da değil tam olarak modemin refresh edilmesinde yani modem harici yapılan ayarlar işe yaramaz ! modemdeki adsl kullanıcı adı şifre girilen yere gelip hiçbir şey yapmadan kaydet deyincede hızlanıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Download Canavarı

mesele mtu da değil tam olarak modemin refresh edilmesinde yani modem harici yapılan ayarlar işe yaramaz ! modemdeki adsl kullanıcı adı şifre girilen yere gelip hiçbir şey yapmadan kaydet deyincede hızlanıyor.

Ben modem arayuzune girince internet hepten kesiliyor ve geri gelmiyor... Normal mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tür programlar ile aşılabileceğini hiç sanmıyorum. Ama konu takip
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

mesele mtu da değil tam olarak modemin refresh edilmesinde yani modem harici yapılan ayarlar işe yaramaz ! modemdeki adsl kullanıcı adı şifre girilen yere gelip hiçbir şey yapmadan kaydet deyincede hızlanıyor.

Ben modem arayuzune girince internet hepten kesiliyor ve geri gelmiyor... Normal mi?

normal değil tabiyki. internet optimizer programı kullandıysanız bu sorunlar çıkıyor. auslogic bootspeed programındaki internet optimizerde ayarları geri al seçeneği var onu dene.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

quote:

normal değil tabiyki. internet optimizer programı kullandıysanız bu sorunlar çıkıyor. auslogic bootspeed programındaki internet optimizerde ayarları geri al seçeneği var onu dene.

Bilgisayar formatlandiktan sonra modem veya bu tip seylerle ilgili bir tek program kurmadim...

Kablosuz baglaniyorum modeme onla mi ilgili acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yanlış anlaşılmasın ben pikatel veya herhangi bir modem markası için MTU bulmadım . Sadece arayüzde MTU ayarı olmayan modemler için MTU değiştirmeye yarayan bir program paylaştım .
    Bende de Pikatel Airmax 101 var ama bu ayarı 200'den başlayıp 1'er 1'er arttırarak buluyorlar . Ben 50-100 atlayarak denedim olmadı
    1'er 1'er de uğraşacak da vaktim yok maalesef . Uğraşıp bulacak olursa , burada paylaşsın . Kesin olmasa da marka aynı olduğunda hız yükselebiliyor bir değerde .
  • Modem Airties RT 205 bu program ile 1492 mtu girince sadece Download sırasında ilk 2 saniye hız bir 800/900kb a çıkıyor sonra hemen geri iniyor.Bu da olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: b45z89v52

Bu tür programlar ile aşılabileceğini hiç sanmıyorum. Ama konu takip

Bazı arkadaşlarda işe yarıyor zaten kesin bir çözüm yolu değil başta da belirttim bunu . Paylaşma amacım da zaten arayüzünde MTU ayarı bulunmayan modem kullananların bir çok sitede MTU ayarı yapabilmek için yardım istemesi . MTU ayarı yapmak işe yaramasa bile bunu görmeleri bu konuyla zaman öldürmelerine engel olacaktır
  • Hocam çok sağolasın ya zyxel modemde yazmıyordu mtu ayarı bu programla 512 yaptım lan ve modem mtu sunu en yüksek 800 en düşük 570 kb hıza sahibim torrentte biraz dalgalı hız ama bunada şükür vallahi sağolasın

arkadaşlar ppoe tickini kaldırın ve öyle mtu değeri girin verdiğiniz değeri hem modeme hemde ethernet kartınıza uygulayın.

Bir ss atıyım %30 dan beri bu hızla iniyor :

MTU Ayarı Değiştirme ( Tüm Modemler İçin )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Destny -- 22 Mayıs 2012; 22:53:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tinúviel

Modem Airties RT 205 bu program ile 1492 mtu girince sadece Download sırasında ilk 2 saniye hız bir 800/900kb a çıkıyor sonra hemen geri iniyor.Bu da olmadı.

1492 zaten standart değer , onu girersen sonuç alamazsın 1492 yi eski hale çevirmek için gireceksin.

Tavsiye edilen Mtu değerleri : 492, 392 bazı arkadaşlarda 200 falan da işe yarıyor galiba ama ben şuanda 492 kullanıyorum

Modem arayüzüme gelen hız 6 MBİT Mtu 492 ile gördügüm hız 550 KB sabit oluyor.

Bazı ardaşlar arada sırada işe yarıyor demiş ama bende hiç öyle birşey olmadı ne zaman MTU yu ayarlayıp kaydetsem 30 40 saniye sonra indirmeyi başlatıyorum 550 ile çekmeye başlıyor sabit, (140 gb kotaya ulaştım şuan için ay sonuna daha çok var.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirtualWorld -- 22 Mayıs 2012; 22:56:08 >

• yaklasık 20 dk oldu herhangi bir düşme olmadı hatta hız stabil 800 kb da iniyor,idm için işe yaramıyor fakat torrentte son sürat :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Destny

yaklasık 20 dk oldu herhangi bir düşme olmadı hatta hız stabil 800 kb da iniyor,idm için işe yaramıyor fakat torrentte son sürat :)

idm de bazen problem cıkıyor durdur devam ettir gibi işlemlerle hızlanıyor ve sabit kalıyorda , jdownlaoder bu konuda sorunsuz (benim kullandıgım kadarıyla) bu ay jdownlaoder ve mtu ile en az 60 gb çektim akk aştıktan sonra (akk aşalı 1 hafta falan oldu)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.