Şimdi Ara

Moleküler Biyoloji ve Genetik'e dair sorusu olan, gelsin!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
3
Favori
4.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Buyurun arkadaşlar. Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. Geç de olsa, tercih dönemi gelmeden bu bölümü bitiren bir kardeşiniz olarak cevaplamak isterim sorularınızı. Üniversite bazında da sorabilirsiniz, az çok bilgim var her üni'nin genetiğinin durumu hakkında.

• Kazancı nasıl,iş imkanı ıyı mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: OkanGörkem111

Kazancı nasıl,iş imkanı ıyı mı

İş imkanı tıp gibi net değil tabi, ama seven ve koşturup kendini geliştirenler için iyi imkânları var. Üniversitelerde güzel imkanlar çıkabiliyor. İlaç firmaları vs.'de memur tarzı çalışıyor genelde bilim adamları, ki bilim adamlığı da olmuyor bu zaten. Belirlenmiş prosedürler uygulanıyor. Kazancı doktora sonrasında aylık 5-6 milyara çıkabiliyor, tabi bu süreç için minimum 5 yıl gerekiyor. Doktora öncesi ise biraz nasip kısmet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: richbutbad

quote:

Kazancı nasıl,iş imkanı ıyı mı

İş imkanı tıp gibi net değil tabi, ama seven ve koşturup kendini geliştirenler için iyi imkânları var. Üniversitelerde güzel imkanlar çıkabiliyor. İlaç firmaları vs.'de memur tarzı çalışıyor genelde bilim adamları, ki bilim adamlığı da olmuyor bu zaten. Belirlenmiş prosedürler uygulanıyor. Kazancı doktora sonrasında aylık 5-6 milyara çıkabiliyor, tabi bu süreç için minimum 5 yıl gerekiyor. Doktora öncesi ise biraz nasip kısmet.

Alıntıları Göster
    anladım siz bu bolumde mısınız

• quote:

Geçen sene bitirdim hocam.
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    anladım ben diş istiyorum ama olmayabılır alternatıf olarak mf 3 te başka onerecegın bolum var mı
  • quote:

anladım ben diş istiyorum ama olmayabılır alternatıf olarak mf 3 te başka onerecegın bolum var mı

odyolojiye bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kolay Bir Ygs Sorusu.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: buse1998

quote:

odyolojiye bak

Alıntıları Göster
    sagolun araştıracagım
  • İtü genetik nasıldır? Bi fikriniz var mıdır?mezun olunca nerelerde çalışılır?yurtdışına gitmek şart mıdır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3626416A3

İtü genetik nasıldır? Bi fikriniz var mıdır?mezun olunca nerelerde çalışılır?yurtdışına gitmek şart mıdır?
    Türkiyedeki üniversitelerin teknolojisi bu mesleği öğrenmeye yetecek kadar donanımlı mı? Eğer hayalimizin mesleğini yapabildiğimiz bir ülkede yaşasaydık kesinlikle okuyacağım bölüm buydu, ama bu ülkede olduğumuza diş hekimliği okuyacağım
  • quote:

quote:

Doktora için üni bitirdikten sonra 2 yıl daha mı okumak gerekiyordu reis?

Ve okuması zor mu? Bir mühendis kadar karizması var mı mesleğin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terliksi İnsan -- 5 Temmuz 2016; 5:31:33 >
  • İtü de okunur mu, şartları nasıldır

• yurtdisnda is bulma imkani var mi?

• Acıbadem %100 burslu genetik iyi midir? Yada itü genetik?

• Seven, ilgisi olan adam mutlaka para kazanmanın yolunu bulur. Ama ben iki sene önce tercih yaparken boun genetiktekilerden bile çok fazla olumsuz yorum almıştım. Yazmayı düşünen arkadaşlar çok iyi araştırsın mutlaka.

• Takip

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbg sanıldığının aksine hiç de geleveğin mesleği falan olmamıştır.çok detaylı bi blog okumustum kesinlikle önermiyorlardı,gerçekten de haklılar.linki bulursam atarım.tercih edecek arkadaşlar çok iyi araştırsın.bence boun a dahi gidilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Centaureea -- 5 Temmuz 2016; 8:41:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaMariposa

İtü genetik nasıldır? Bi fikriniz var mıdır?mezun olunca nerelerde çalışılır?yurtdışına gitmek şart mıdır?

Hocam İtü genetik laboratuvar imkânları gayet iyi. Çalışacağın alana göre çeşitlilk gösteren laboratuvarlar var. Ben sinir genetiği alanında ilerlemeyi düşündüğüm için pek ilgilenmiyorum, ama İtü genetik lisans anlamında iyi olduğunu biliyorum. Tercih döneminde oradan biriyle görüşülebilir.

Mezun olunca genelde üniversitelerde araştırma yapılır. Mesela karaciğer kanserine sebep olan bir faktörün, örneğin bir tRNA ile ilişkisi nedir gibi bir konu üzerine yıllarca çalışırsın, bu sorunun cevabı seni karaciğer kanserine çare bulan kişi yapabilir, ya da en azından çareye giden yolda bir katkı yapmış olabilirsin.

Yurtdışı, laboratuvar imkânları bağlamında tabi ki ideal. ABD, Kanada, Japonya, İsviçre hem laboratuvar imkânları hem de verilen paralar bağlamında, en önemlisi de bilime yaklaşımlarındaki disiplinel ciddiyet bakımından önemli ülkeler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nordic Spirit

Türkiyedeki üniversitelerin teknolojisi bu mesleği öğrenmeye yetecek kadar donanımlı mı? Eğer hayalimizin mesleğini yapabildiğimiz bir ülkede yaşasaydık kesinlikle okuyacağım bölüm buydu, ama bu ülkede olduğumuza diş hekimliği okuyacağım

Evet. Acıbadem, Koç, Medipol, Gebze Teknik, ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi teknoloji anlamında çok iyiler. Sabancı'yı da ilave edelim. Saymadığım başka bazı üniversiteler de var. Ama mesela bir Medipol atak yapıyor şu an. Ülkede bazı cihazlardan sadece Medipol'de var. Ciddi organizma çeşitliliği var. Rejenerasyon çalışmalarının gelecekteki lideri olacak adamlar TR'de. Acıbadem, özellikle tıbbî genetik anlamında atak yapıyor. Gibi gibi...

Diş hekimliği okumak, mezun olur olmaz para kazanmak anlamında işi garantiye almana yardımcı olur. Hem de sonuçta sağlık bilimlerinde olduğun için genetik çalışmalar yapabilirsin. Gittiğim hayvan sertifikası kursunda bir sürü diş hekimi vardı. Hepsi de genetik çalışmalar yapmayı düşünüyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Terliksi İnsan

quote:

quote:

Doktora için üni bitirdikten sonra 2 yıl daha mı okumak gerekiyordu reis?

Ve okuması zor mu? Bir mühendis kadar karizması var mı mesleğin?

Doktora için üniversite bitirdikten sonra yüksek lisansı halletmeli, bu da en azından 2 yıl tabi. Ama en iyi ihtimalle. 3 yıl falan da olabiliyor

Okuması biraz zor. Tıp gibi değil tabi, ama 3.sınıf falan zorluyor. Bu bölümü okuyan birisi, not ortalamasını yüksek tutmalı. Burs kapıları o şekilde açılıyor. Ama laboratuvardaki işleri öğrenmek kolay, 5- 6 aylık pratik işi var.

Mühendisten de karizmatik bence :) Bilim adamıyım diyorsun :P

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.