Bildirim
MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK MÜHENDİSLİĞİNİN geleceği nedir?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Türkiye'de geleceği varsa da bizim ömrümüz yetmez görmeye... Boğaziçi genetik mezunlarının %80 civarı yurt dışına gidiyor dye biliyorum, daha fazlası da olabilir. -
eğer ilgin varsa cok güzel bölüm..Oku bitir ve yurtdısına gitquote:
Orijinalden alıntı: WTtr
Türkiye'de geleceği varsa da bizim ömrümüz yetmez görmeye... Boğaziçi genetik mezunlarının %80 civarı yurt dışına gidiyor dye biliyorum, daha fazlası da olabilir. -
Geleceğin mesleği.Ama o gelecek ne zaman gelecek onu bilmiyoruz ..quote:
Orijinalden alıntı: canberk3113
eğer ilgin varsa cok güzel bölüm..Oku bitir ve yurtdısına git
Alıntıları Göster
edit : Neyse..Şaka bi yana gerçekten önemli bir meslek.Türkiye'de çalışamazsın doğrudur..Yani demek istediğim Moleküler Biyolog veya Genetik Mühendisi sıfatıyla çalışamazsın.Ya akademisyen olursun ya da laborant tarzı daha alt vasıflarda iş bulur kendine yazık edersin.Moleküler Biyoloji'de para kazanmak istiyorsan 10 yıl asistanlık ,master/yüksek lisans vs. geçirmen gerekiyor.Sanırım yurt dışında da 10 000 $ 'dan başlıyormuş maaşı bu aşamaları geçmiş birinin .Bu yüzden yurt dışını tercih etmen gerekir gerçekten bu mesleği istiyorsan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 17 Temmuz 2009; 17:09:37 >
-
Türkiye'de geleceğin mesleğidir ve her daim öyle kalacaktır.quote:
Orijinalden alıntı: 00FFCC
Geleceğin mesleği.Ama o gelecek ne zaman gelecek onu bilmiyoruz ..
edit : Neyse..Şaka bi yana gerçekten önemli bir meslek.Türkiye'de çalışamazsın doğrudur..Yani demek istediğim Moleküler Biyolog veya Genetik Mühendisi sıfatıyla çalışamazsın.Ya akademisyen olursun ya da laborant tarzı daha alt vasıflarda iş bulur kendine yazık edersin.Moleküler Biyoloji'de para kazanmak istiyorsan 10 yıl asistanlık ,master/yüksek lisans vs. geçirmen gerekiyor.Sanırım yurt dışında da 10 000 $ 'dan başlıyormuş maaşı bu aşamaları geçmiş birinin .Bu yüzden yurt dışını tercih etmen gerekir gerçekten bu mesleği istiyorsan.
Alıntıları Göster
-
bilmiyorum valla ablam okuyor şuan bilkenttequote:
Orijinalden alıntı: Ñolofinwë
Türkiye'de geleceğin mesleğidir ve her daim öyle kalacaktır.
Alıntıları Göster -
arkadaşım türkiyede bilkenti veya boğaziçi.odtüyü bitirdiğinizde labarotuar,ilaç firmasında,ve bazı yerlerde SATIŞ TEMSİLCİSİ olarak çalışıyorsunuz yurt dışına giderseniz biraz araştırın derim türkiyede hep geleceğin mesleği ama bu gelecek ne zaman gelecek o da var türkiyede iş bulman çok zor!quote:
Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL
bilmiyorum valla ablam okuyor şuan bilkentte
Alıntıları Göster -
bence şu an türkiyede hiç bi halt yapılmaz yurtdışına gideceksin burda akademisyen olursun ancakquote:
Orijinalden alıntı: SeyyarSatıcı
arkadaşım türkiyede bilkenti veya boğaziçi.odtüyü bitirdiğinizde labarotuar,ilaç firmasında,ve bazı yerlerde SATIŞ TEMSİLCİSİ olarak çalışıyorsunuz yurt dışına giderseniz biraz araştırın derim türkiyede hep geleceğin mesleği ama bu gelecek ne zaman gelecek o da var türkiyede iş bulman çok zor!
Alıntıları Göster -
Cevaplar için teşekkürler.Çok kararsız kaldım genetik müh mi yoksa çevre müh. mi seçme konusunda açıkçasıquote:
Orijinalden alıntı: John Coffey
bence şu an türkiyede hiç bi halt yapılmaz yurtdışına gideceksin burda akademisyen olursun ancak
Alıntıları Göster -
arkadaşım öncelikle selamlarquote:
Orijinalden alıntı: simonac
Cevaplar için teşekkürler.Çok kararsız kaldım genetik müh mi yoksa çevre müh. mi seçme konusunda açıkçası
Alıntıları Göster
genetik müh. çevre müh. bir kefeye koyman delilik olsa gerek
günümüzde tıp,biyoloji,genetik hızla ilerlemekte
bu 3 dalın birleşimi de genetik müh. oluşturuyor
öncelikle burda iş bulamazsın,yurtdışna gidersin hikayelerine kanma kesinlikle
eğer genetik müh. okuma şansın varsa bunu kaçırmk hayatının en büyük hatalarından biri olur
ülkemizde zaten devlet üniv. böyle bi teknoloji yok
düşün bi mezun sayısı ne kadar az olucak bu dalda
hatta biyoloji bölümü mezunları da master doktora yapıp bu dalda çalışıyolar ona rağmen açık çok
arkadaşlar laborant ilaç firması filan yazmıslar. :D güldürmeyin lütfen
şimdi sana tavsiyem seçmek istediğin üniv gidip görüşmek olur hatta sana en yakın üniv. fen fakültesinin biyoloji bölümüne de gitsen gayet güzel yardımı olurlar
senin için en iyisinin olması dileklerimle
-
bknz odtüquote:
Orijinalden alıntı: alexdeonur
arkadaşım öncelikle selamlar
eğer genetik müh. okuma şansın varsa bunu kaçırmk hayatının en büyük hatalarından biri olur
hatta biyoloji bölümü mezunları da master doktora yapıp bu dalda çalışıyolar ona rağmen açık çok
şimdi sana tavsiyem seçmek istediğin üniv gidip görüşmek olur hatta sana en yakın üniv. fen fakültesinin biyoloji bölümüne de gitsen gayet güzel yardımı olurlar
Alıntıları Göster
-
quote:
arkadaşım neye dayanarak bunları sölüyorsun bir tanıdığın var mı m.b.g okuyan odtü den mezun olan adamlar direk master yapıyor çünkü iş imkanı yok
-
türkiye de geleceği yok..fantastik bir bölüm gibi geliyor..sanki tüm mezunlar bilim adamı oluyomuş gibi.bence çoğunlukla hastane labaratuarlarında tahlil yapan insan yetiştiriyor bu bölüm...quote:
Orijinalden alıntı: ITTFquote:
arkadaşım neye dayanarak bunları sölüyorsun bir tanıdığın var mı m.b.g okuyan odtü den mezun olan adamlar direk master yapıyor çünkü iş imkanı yok
Alıntıları Göster
-
ARKADAŞLAR BENİMDE Bİ SORUM OLCAK LÜTFEN BİLENLER YARDIMCI OLSUN --- BEN EA ÖĞRENCİSİYİM AMA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK OKUMAK İSTİYORUM ----> BAYA KASTIM BU KONUDA AZİMLE s...N MerMERİ DELER --- HESABI AMA BEN BU BÖLÜMÜ KAZANMAM İÇİN ÖSS'NİN YENİ SİSTEMİNE GÖRE HANGİ ALANLARI ÇÖZMEM LAZIM ?? YANİ MAT2 FEN2 FLN VAR AMA TAM BİLGİM YOK BİLEN ARKADAŞLARDAN RİCA aliyildiz1881@hotmail.com adresine yazarsanız sevinirim ŞİMDİDEN ÇOK SAOLUNquote:
Orijinalden alıntı: ata_1923
türkiye de geleceği yok..fantastik bir bölüm gibi geliyor..sanki tüm mezunlar bilim adamı oluyomuş gibi.bence çoğunlukla hastane labaratuarlarında tahlil yapan insan yetiştiriyor bu bölüm...
Alıntıları Göster
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN ONU YÜCELTSİN !
-
aliyıldız sağlık bilimleri diye geçiyor matematik-fen 3. puan türü. kılavuzda var testlerin ağırlıkları.quote:
Orijinalden alıntı: aliyildiz1881
ARKADAŞLAR BENİMDE Bİ SORUM OLCAK LÜTFEN BİLENLER YARDIMCI OLSUN --- BEN EA ÖĞRENCİSİYİM AMA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK OKUMAK İSTİYORUM ----> BAYA KASTIM BU KONUDA AZİMLE s...N MerMERİ DELER --- HESABI AMA BEN BU BÖLÜMÜ KAZANMAM İÇİN ÖSS'NİN YENİ SİSTEMİNE GÖRE HANGİ ALANLARI ÇÖZMEM LAZIM ?? YANİ MAT2 FEN2 FLN VAR AMA TAM BİLGİM YOK BİLEN ARKADAŞLARDAN RİCA aliyildiz1881@hotmail.com adresine yazarsanız sevinirim ŞİMDİDEN ÇOK SAOLUN
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN ONU YÜCELTSİN !
Alıntıları Göster
-
ARKADAŞIM İYİ DEMİŞSİNDE BEN 2009 MEZUNUYUM BU SİSTEM YENİ DEĞİŞTİ HANGİ KILAVUZDA YAZIO BUNLAR ?? Bİ BİLGİM YOK NETTEN DE BAKTIM DAHA HENÜZ KİMSE KONU HAKKINDA TAM BİR BİLGİ EDİNMEMİŞ.. BENİM SIRF ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜNE GİREBİLMEM İÇİN HANGİ DERSLERİN SORULARINI ÇÖZMEM LAZIM ??? ( YANİ KİMYA , FİZİK 1-2 GİBİ ?? )quote:
Orijinalden alıntı: -kibar-
aliyıldız sağlık bilimleri diye geçiyor matematik-fen 3. puan türü. kılavuzda var testlerin ağırlıkları.
Alıntıları Göster -
al yazıyorum yüzde olarakquote:
Orijinalden alıntı: aliyildiz1453
ARKADAŞIM İYİ DEMİŞSİNDE BEN 2009 MEZUNUYUM BU SİSTEM YENİ DEĞİŞTİ HANGİ KILAVUZDA YAZIO BUNLAR ?? Bİ BİLGİM YOK NETTEN DE BAKTIM DAHA HENÜZ KİMSE KONU HAKKINDA TAM BİR BİLGİ EDİNMEMİŞ.. BENİM SIRF ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜNE GİREBİLMEM İÇİN HANGİ DERSLERİN SORULARINI ÇÖZMEM LAZIM ??? ( YANİ KİMYA , FİZİK 1-2 GİBİ ?? )
Alıntıları Göster
türkçe 11
mat 1 11
sosyal 7
fen 11
mat 2 13
geometri 5
fizik 12
kimya 14
biyoloji 15
-
Saol Kardeşim Teşekkürlerquote:
Orijinalden alıntı: -kibar-
al yazıyorum yüzde olarak
türkçe 11
mat 1 11
sosyal 7
fen 11
mat 2 13
geometri 5
fizik 12
kimya 14
biyoloji 15
Alıntıları Göster -
arkadşm ben tıp fakltsndym 1. sınıfım hala sevemedim bölümümü.Yeniden girmeyi düşünüyorum sınava.Gerçekten seviyorsan bence kimin ne dediği çokta önemli değil. başarılar sana ....quote:
Orijinalden alıntı: aliyildiz1453
Saol Kardeşim Teşekkürler
Alıntıları Göster -
quote:
Orijinalden alıntı: Odinn#21
Türkiye'de geleceğin mesleğidir ve her daim öyle kalacaktır.
türkiyede daim meslekler hırsızlık,dolandırıcılık,kaçakcılık bunlardan biri olursanız her tarafdan taktir görür gül gibi yaşarsınız
Benzer içerikler
- kyk misafir öğrenci izin alma
- ortalama ile yatay geçiş alan-üniversiteler
- dus sınavına girmezsek ne olur
- ailevi nedenlerden dolayı kayıt dondurma
- english time yorumlar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X