Şimdi Ara

MOLEKÜLER BİYOLOJİ ve GENETİK MÜHENDİSLİĞİNİN geleceği nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
81.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kafamda bir sorun var.okuduğum çoğu site Türkiye de işe yapmaz diyorlar bu meslekle ilgili.İllaki yurt dışına mı gitmek lazım mesleği ilerletmek için?Yoksa yakın gelecekte parlak bir meslek mi olacak sizce?Teşekkürler

• Türkiye'de geleceği varsa da bizim ömrümüz yetmez görmeye... Boğaziçi genetik mezunlarının %80 civarı yurt dışına gidiyor dye biliyorum, daha fazlası da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WTtr

Türkiye'de geleceği varsa da bizim ömrümüz yetmez görmeye... Boğaziçi genetik mezunlarının %80 civarı yurt dışına gidiyor dye biliyorum, daha fazlası da olabilir.
    eğer ilgin varsa cok güzel bölüm..Oku bitir ve yurtdısına git
  • quote:

Orijinalden alıntı: canberk3113

eğer ilgin varsa cok güzel bölüm..Oku bitir ve yurtdısına git

Alıntıları Göster
    Geleceğin mesleği.Ama o gelecek ne zaman gelecek onu bilmiyoruz ..

edit : Neyse..Şaka bi yana gerçekten önemli bir meslek.Türkiye'de çalışamazsın doğrudur..Yani demek istediğim Moleküler Biyolog veya Genetik Mühendisi sıfatıyla çalışamazsın.Ya akademisyen olursun ya da laborant tarzı daha alt vasıflarda iş bulur kendine yazık edersin.Moleküler Biyoloji'de para kazanmak istiyorsan 10 yıl asistanlık ,master/yüksek lisans vs. geçirmen gerekiyor.Sanırım yurt dışında da 10 000 $ 'dan başlıyormuş maaşı bu aşamaları geçmiş birinin .Bu yüzden yurt dışını tercih etmen gerekir gerçekten bu mesleği istiyorsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00FFCC -- 17 Temmuz 2009; 17:09:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 00FFCC

Geleceğin mesleği.Ama o gelecek ne zaman gelecek onu bilmiyoruz ..

edit : Neyse..Şaka bi yana gerçekten önemli bir meslek.Türkiye'de çalışamazsın doğrudur..Yani demek istediğim Moleküler Biyolog veya Genetik Mühendisi sıfatıyla çalışamazsın.Ya akademisyen olursun ya da laborant tarzı daha alt vasıflarda iş bulur kendine yazık edersin.Moleküler Biyoloji'de para kazanmak istiyorsan 10 yıl asistanlık ,master/yüksek lisans vs. geçirmen gerekiyor.Sanırım yurt dışında da 10 000 $ 'dan başlıyormuş maaşı bu aşamaları geçmiş birinin .Bu yüzden yurt dışını tercih etmen gerekir gerçekten bu mesleği istiyorsan.

Alıntıları Göster
    Türkiye'de geleceğin mesleğidir ve her daim öyle kalacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ñolofinwë

Alıntıları Göster
    bilmiyorum valla ablam okuyor şuan bilkentte
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÇayLaK KRaL

bilmiyorum valla ablam okuyor şuan bilkentte

Alıntıları Göster
    arkadaşım türkiyede bilkenti veya boğaziçi.odtüyü bitirdiğinizde labarotuar,ilaç firmasında,ve bazı yerlerde SATIŞ TEMSİLCİSİ olarak çalışıyorsunuz yurt dışına giderseniz biraz araştırın derim türkiyede hep geleceğin mesleği ama bu gelecek ne zaman gelecek o da var türkiyede iş bulman çok zor!
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeyyarSatıcı

arkadaşım türkiyede bilkenti veya boğaziçi.odtüyü bitirdiğinizde labarotuar,ilaç firmasında,ve bazı yerlerde SATIŞ TEMSİLCİSİ olarak çalışıyorsunuz yurt dışına giderseniz biraz araştırın derim türkiyede hep geleceğin mesleği ama bu gelecek ne zaman gelecek o da var türkiyede iş bulman çok zor!

Alıntıları Göster
    bence şu an türkiyede hiç bi halt yapılmaz yurtdışına gideceksin burda akademisyen olursun ancak
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Coffey

bence şu an türkiyede hiç bi halt yapılmaz yurtdışına gideceksin burda akademisyen olursun ancak

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler.Çok kararsız kaldım genetik müh mi yoksa çevre müh. mi seçme konusunda açıkçası
  • quote:

Orijinalden alıntı: simonac

Cevaplar için teşekkürler.Çok kararsız kaldım genetik müh mi yoksa çevre müh. mi seçme konusunda açıkçası

Alıntıları Göster
    arkadaşım öncelikle selamlar
    genetik müh. çevre müh. bir kefeye koyman delilik olsa gerek
    günümüzde tıp,biyoloji,genetik hızla ilerlemekte
    bu 3 dalın birleşimi de genetik müh. oluşturuyor
    öncelikle burda iş bulamazsın,yurtdışna gidersin hikayelerine kanma kesinlikle
    eğer genetik müh. okuma şansın varsa bunu kaçırmk hayatının en büyük hatalarından biri olur
    ülkemizde zaten devlet üniv. böyle bi teknoloji yok
    düşün bi mezun sayısı ne kadar az olucak bu dalda
    hatta biyoloji bölümü mezunları da master doktora yapıp bu dalda çalışıyolar ona rağmen açık çok
    arkadaşlar laborant ilaç firması filan yazmıslar. :D güldürmeyin lütfen
    şimdi sana tavsiyem seçmek istediğin üniv gidip görüşmek olur hatta sana en yakın üniv. fen fakültesinin biyoloji bölümüne de gitsen gayet güzel yardımı olurlar
    senin için en iyisinin olması dileklerimle

• quote:

Orijinalden alıntı: alexdeonur

eğer genetik müh. okuma şansın varsa bunu kaçırmk hayatının en büyük hatalarından biri olur
    hatta biyoloji bölümü mezunları da master doktora yapıp bu dalda çalışıyolar ona rağmen açık çok
    şimdi sana tavsiyem seçmek istediğin üniv gidip görüşmek olur hatta sana en yakın üniv. fen fakültesinin biyoloji bölümüne de gitsen gayet güzel yardımı olurlar

Alıntıları Göster
    bknz odtü

• quote:

arkadaşım neye dayanarak bunları sölüyorsun bir tanıdığın var mı m.b.g okuyan odtü den mezun olan adamlar direk master yapıyor çünkü iş imkanı yok

• quote:

Orijinalden alıntı: ITTF

quote:

arkadaşım neye dayanarak bunları sölüyorsun bir tanıdığın var mı m.b.g okuyan odtü den mezun olan adamlar direk master yapıyor çünkü iş imkanı yok

Alıntıları Göster
    türkiye de geleceği yok..fantastik bir bölüm gibi geliyor..sanki tüm mezunlar bilim adamı oluyomuş gibi.bence çoğunlukla hastane labaratuarlarında tahlil yapan insan yetiştiriyor bu bölüm...

• quote:

Orijinalden alıntı: ata_1923

türkiye de geleceği yok..fantastik bir bölüm gibi geliyor..sanki tüm mezunlar bilim adamı oluyomuş gibi.bence çoğunlukla hastane labaratuarlarında tahlil yapan insan yetiştiriyor bu bölüm...

Alıntıları Göster
    ARKADAŞLAR BENİMDE Bİ SORUM OLCAK LÜTFEN BİLENLER YARDIMCI OLSUN --- BEN EA ÖĞRENCİSİYİM AMA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK OKUMAK İSTİYORUM ----> BAYA KASTIM BU KONUDA AZİMLE s...N MerMERİ DELER --- HESABI AMA BEN BU BÖLÜMÜ KAZANMAM İÇİN ÖSS'NİN YENİ SİSTEMİNE GÖRE HANGİ ALANLARI ÇÖZMEM LAZIM ?? YANİ MAT2 FEN2 FLN VAR AMA TAM BİLGİM YOK BİLEN ARKADAŞLARDAN RİCA aliyildiz1881@hotmail.com adresine yazarsanız sevinirim ŞİMDİDEN ÇOK SAOLUN

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN ONU YÜCELTSİN !

• quote:

Orijinalden alıntı: aliyildiz1881

ARKADAŞLAR BENİMDE Bİ SORUM OLCAK LÜTFEN BİLENLER YARDIMCI OLSUN --- BEN EA ÖĞRENCİSİYİM AMA MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK OKUMAK İSTİYORUM ----> BAYA KASTIM BU KONUDA AZİMLE s...N MerMERİ DELER --- HESABI AMA BEN BU BÖLÜMÜ KAZANMAM İÇİN ÖSS'NİN YENİ SİSTEMİNE GÖRE HANGİ ALANLARI ÇÖZMEM LAZIM ?? YANİ MAT2 FEN2 FLN VAR AMA TAM BİLGİM YOK BİLEN ARKADAŞLARDAN RİCA aliyildiz1881@hotmail.com adresine yazarsanız sevinirim ŞİMDİDEN ÇOK SAOLUN

TANRI TÜRK'Ü KORUSUN ONU YÜCELTSİN !

Alıntıları Göster
    aliyıldız sağlık bilimleri diye geçiyor matematik-fen 3. puan türü. kılavuzda var testlerin ağırlıkları.

• quote:

Orijinalden alıntı: -kibar-

aliyıldız sağlık bilimleri diye geçiyor matematik-fen 3. puan türü. kılavuzda var testlerin ağırlıkları.

Alıntıları Göster
    ARKADAŞIM İYİ DEMİŞSİNDE BEN 2009 MEZUNUYUM BU SİSTEM YENİ DEĞİŞTİ HANGİ KILAVUZDA YAZIO BUNLAR ?? Bİ BİLGİM YOK NETTEN DE BAKTIM DAHA HENÜZ KİMSE KONU HAKKINDA TAM BİR BİLGİ EDİNMEMİŞ.. BENİM SIRF ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜNE GİREBİLMEM İÇİN HANGİ DERSLERİN SORULARINI ÇÖZMEM LAZIM ??? ( YANİ KİMYA , FİZİK 1-2 GİBİ ?? )
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyildiz1453

ARKADAŞIM İYİ DEMİŞSİNDE BEN 2009 MEZUNUYUM BU SİSTEM YENİ DEĞİŞTİ HANGİ KILAVUZDA YAZIO BUNLAR ?? Bİ BİLGİM YOK NETTEN DE BAKTIM DAHA HENÜZ KİMSE KONU HAKKINDA TAM BİR BİLGİ EDİNMEMİŞ.. BENİM SIRF ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK BÖLÜMÜNE GİREBİLMEM İÇİN HANGİ DERSLERİN SORULARINI ÇÖZMEM LAZIM ??? ( YANİ KİMYA , FİZİK 1-2 GİBİ ?? )

Alıntıları Göster
    al yazıyorum yüzde olarak

türkçe 11
    mat 1 11
    sosyal 7
    fen 11
    mat 2 13
    geometri 5
    fizik 12
    kimya 14
    biyoloji 15

• quote:

Orijinalden alıntı: -kibar-

al yazıyorum yüzde olarak

türkçe 11
    mat 1 11
    sosyal 7
    fen 11
    mat 2 13
    geometri 5
    fizik 12
    kimya 14
    biyoloji 15

Alıntıları Göster
    Saol Kardeşim Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliyildiz1453

Saol Kardeşim Teşekkürler

Alıntıları Göster
    arkadşm ben tıp fakltsndym 1. sınıfım hala sevemedim bölümümü.Yeniden girmeyi düşünüyorum sınava.Gerçekten seviyorsan bence kimin ne dediği çokta önemli değil. başarılar sana ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odinn#21

türkiyede daim meslekler hırsızlık,dolandırıcılık,kaçakcılık bunlardan biri olursanız her tarafdan taktir görür gül gibi yaşarsınız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.