Şimdi Ara

Mondeo-508-Latitude-SuperB ( D sınıfı 1.6 Dizel Tavsiyesi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
7.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sanırım alıp satarken zarar etmek arka planda kalıyor cünkü genelde d sınıfı araçlar değer kaybeder ancak tavsiyem yeni yüz olarak 508 derim yaklaşık 1500 km kullandım gayet güncel teknoloji ile donatılmış. superb bana biraz mafya ağır araba gibi geliyor mondeo hakkında yorum yapamıcam kullanmadım bilemem zaten hemen konuya giripte açıklama yapmadan şunu al demek forum ahalisine yakışmıyor pek sonucta insanlar burda tavsiye istiyor kullananlar şu yuzden al bu yuzden alma diye ayrıntılı yorum yapsa daha ii olur kanımca
  • quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

quote:

Orijinalden alıntı: eczman2000

quote:

Merhabalar. Arkadaşlar eşime de araç ihtiyacı olmasından dolayı mevcut sıfır aldığım yeni c4 dizel otomatik aracımı eşime verip kendime araç bakacağım. 50-60 bin TL aralığında 1.6 dizel geniş ve konforlu araç bakıyorum. bebeğimiz olmasından dolayı bagaj hacmi de önemli bir kriter. Acaba D sınıfı 1.6 dizel bir araç mı daha mantıklı olur ya da MPV veya C sınıfı SW bir araçmı almak daha mantıklı? 2011 model 2. el araç düşünüyorum. manuel- otomatik fark etmez.aklımdaki araçlar:

1) Ford Mondeo Titanium 1.6 dizel
    2) Skoda Superb elegance 1.6 dizel
    3) Ford C-Max titanium 1.6 dizel
    4) Renault Megane Sport Tourer 1.5 dizel
    5) Ford Focus SW 1.6 dizel

Bu araçlar hakkında tavsiyeleriniz nelerdir veya başka araç önerir misiniz?

Konuya c4 al diye girmiştim
    Düz viteste sıkıntı yoksa kesinlikle Ford Mondeo.

sayın eczman2000 uzun yıllardır forumu takip eden birisi olarak objektif yorumlarınıza her zaman değer vermişimdir. bana da en yakın araç mondeo gibi duruyor. ancak aracı test etme imkanım olmadı eğer bu aracı kullandıysanız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Öncelikle teşekkür ederim.
    Bu motorlu Mondeo yu test etmedim,ama Ford-Psa dizel motorunu 90bin km nin üzerinde kullandım.İki gün önce 112 hp lik versiyonunu C4 de test ettik,ki zaten sizde de C4 varmış.Motora diyecek birşey yok zaten.
    Benzinli bu kasa Mondeo yu ise birkaç defa kullandım.Gayet güzeldi.
    Bence Mondeo ülkemizde kıymeti bilinmeyen bir araba.Şu ikinci el fiyatlarıyla tam bir f/p arabası.
    Belki satarken bir Passat kadar kolay ve karlı satılmaz ama kullandığınız süre boyunca hem ucuza binmiş,hem de keyif almış olursunuz.
    Aynı platformu ve motoru kullanan Volvo S60 fiyatları da ortada.Mondeo yu 50-55 bin lira civarına alabilirsiniz.Bence gözüken tek eksiği manuel vites olması,o da sizin için probem değilmiş.
    Bu arada ben geçenlerde aracımı satılığa çıkarmıştım.Sattıktan sonra alacak kafamda iki model vardı.
    Birincisi sıfır km,otm vites dizel c4
    Diğeri de ikinci el düz vites Mondeo.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: acme45

sanırım alıp satarken zarar etmek arka planda kalıyor cünkü genelde d sınıfı araçlar değer kaybeder ancak tavsiyem yeni yüz olarak 508 derim yaklaşık 1500 km kullandım gayet güncel teknoloji ile donatılmış. superb bana biraz mafya ağır araba gibi geliyor mondeo hakkında yorum yapamıcam kullanmadım bilemem zaten hemen konuya giripte açıklama yapmadan şunu al demek forum ahalisine yakışmıyor pek sonucta insanlar burda tavsiye istiyor kullananlar şu yuzden al bu yuzden alma diye ayrıntılı yorum yapsa daha ii olur kanımca

Öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ederim. forumda çok bilgilendirici ve objektif yorum yapan arkadaşlar olduğu gibi sadece başlığa bakıp yorum yazanlarda var. acaba kullanmış olduğunuz 508 manuel mi yoksa otomatik miydi? eğer otomatikse vites geçişleri yeni C4 kullandıysanız onunla benzer miydi yoksa daha sarsıntılı mıydı? Mevcut C4 otomatik aracımı alırken tereddütlerim vardı ancak otomatik vitese çabuk alıştım ve forumda abartıldığı kadar sarsıntılı vites geçişi olmadığını gördüm. 508 de bu şekildeyse otomatik 508 düşünebilirim.

• Mondeo sizin için biçilmiş kaftan.
  • Mondeo veya SuperB
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: acme45

sanırım alıp satarken zarar etmek arka planda kalıyor cünkü genelde d sınıfı araçlar değer kaybeder ancak tavsiyem yeni yüz olarak 508 derim yaklaşık 1500 km kullandım gayet güncel teknoloji ile donatılmış. superb bana biraz mafya ağır araba gibi geliyor mondeo hakkında yorum yapamıcam kullanmadım bilemem zaten hemen konuya giripte açıklama yapmadan şunu al demek forum ahalisine yakışmıyor pek sonucta insanlar burda tavsiye istiyor kullananlar şu yuzden al bu yuzden alma diye ayrıntılı yorum yapsa daha ii olur kanımca

Öncelikle hassasiyetiniz için teşekkür ederim. forumda çok bilgilendirici ve objektif yorum yapan arkadaşlar olduğu gibi sadece başlığa bakıp yorum yazanlarda var. acaba kullanmış olduğunuz 508 manuel mi yoksa otomatik miydi? eğer otomatikse vites geçişleri yeni C4 kullandıysanız onunla benzer miydi yoksa daha sarsıntılı mıydı? Mevcut C4 otomatik aracımı alırken tereddütlerim vardı ancak otomatik vitese çabuk alıştım ve forumda abartıldığı kadar sarsıntılı vites geçişi olmadığını gördüm. 508 de bu şekildeyse otomatik 508 düşünebilirim.

öncelikle hayalimdeki c4 ü kullanmayı bende cok isterdim ama inş. almak nasip olur yolda giderken boynumu çevirip bakıyorum ...kullandığım 508 2011 model manuel vitesti otomatik hakkında yorum yapamam araç 1.6 hdi active diye geçiyordu en yakın arkadaşım aldı onun sayesinde tecrübe ettim..tamamen şahsi düşüncem mondeo ve superb ye göre daha şık duruyor

• Ben bildiğim aracı anlatayım; bilmediklerimi de bilen arkadaşlar anlatır.

Türkiye'ye döndüğüm günden beri (Yaklaşık 1 ay) hergün aralıksız olarak Peugeot 508 Auto6R 1.6 Dizel kullanıyorum. 2 Hafta önce bu araçla Eskişehir'den Antakya'ya yolculuk yaptım ve Adana da dahil olmak üzere birçok yere uğradım. Bu yolculuk sırasında yaklaşık 3.000 km yol yaptım. Araç yaklaşık 5 aylık.

Önce kötü yönlerinden bahsedeyim;

Vites geçişleri sarsıntılı ve çok yavaş. Aklınıza gelen her araç bu arası kalkışta geçiyor.
    Malzeme kalitesi çok kötü. 1998 model Ford Fiesta'nın bile hoparlörleri daha iyi ses veriyor.
    Birçok yerinden tıkırtı sesi gelmeye başladı ve bunda özellikle Antakya'nın köstebek yuvası yollarının etkisi de var.
    Yol tutuşu (bence) iyi değil.
    Yüksek hızlarda araç güven vermiyor.
    Kliması yetersiz.
    Fazla kişisel eşyanız varsa, aracında içerisinde sokacak yer arıyorsunuz.

Olumlu yönleri;
    Bir depo ile, eğer zorlamadan kullanırsanız şehirlerarasında rahatlıkla 1300 km'nin üzerinde yol gidiyorsunuz. (Deposu 67 lt)
    D segmentinin en ucuz araçları arasında.
    İçi yeterince geniş.
    Bagajı küçük sayılmaz.

Benim gözlemlediğim olumsuz ve olumlu yönleri bunlar ve elimden geldiğince objektif yaklaşmaya çalıştım. Eksik ya da yanlış olan yerleri arkadaşların tamamlayacağını umuyorum.

Saygılar...

• geçenlerde istanbul'da 508 kiraladım. 1.6 e-hdi otomatik. yorumlarımı yazayım.

peugeot sevmememe rağmen araç beni etkiledi.

yol sesi almıyor.
    vites geçişleri sarsıntısız.
    bagajı büyük.
    içi konforlu.
  • Mantık her şekilde Superb dese de gönlüm Mondeo diyor
  • 2. el değer kayıbı muazzam olabilir bu araçlarda, paraya kıyıp passata yönelmek lazım (hayır tabiiki hepsinin birbirine üstünlükleri var ama, 2. el önemli)
  • Birinci tercihim mondeo olurdu benim,SuberB'de sevdigim araçlardan iç mekan kalitesi ön plana çıkıyor SuberB...Mondeo gerçeten Türkiyede kıymeti bilinemeyen bir araç....
  • 508
    Latitude
    Superb
    Mondeo
  • insignia alabilirsin 1.4 benzinlilerini 57 bine satıyorlardı en son gayet hoş araba
  • 508 olurdu tercihim
  • SuperB en mantıklısı gibi bunların içinden
  • Sedef Beyaz bir 508 ...
  • hepsi sahane be Usta

görüntü olarak Pejo, son kararda suberp veya mondeo derim...latidude gizli favorim. kolay gelsin
  • Sizin yerinizde olsam latitude mondeo dışına çıkmam hadi çıktım diyelim 508
  • hocam anket acsana herkes oylasin. Ben gonulden superb ama mantiktan mondeo diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Ben size baska bir oneride bulunayim. 0. makyajli (GT LİNE) megane sport tourer'i bayide bir inceleyin. Bir kac hafta icinde 1.6 dci 130 hp nim gelecegini soyledi bana bayi.

Mobildeyim, uzun uzadiya yazamiyorum fakat dedigim gibi bir inceleyin. Sportif goruntusu 17 jantlarinin yaninda ic hacmi ve son derece dolu donanimi hosunuza gidecektir. Hele ki 130 hp motor.

Selamlar, ahmet tatar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.