Şimdi Ara

Mondeo-508-Latitude-SuperB ( D sınıfı 1.6 Dizel Tavsiyesi) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
7.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: webbie

Ben bildiğim aracı anlatayım; bilmediklerimi de bilen arkadaşlar anlatır.

Türkiye'ye döndüğüm günden beri (Yaklaşık 1 ay) hergün aralıksız olarak Peugeot 508 Auto6R 1.6 Dizel kullanıyorum. 2 Hafta önce bu araçla Eskişehir'den Antakya'ya yolculuk yaptım ve Adana da dahil olmak üzere birçok yere uğradım. Bu yolculuk sırasında yaklaşık 3.000 km yol yaptım. Araç yaklaşık 5 aylık.

Önce kötü yönlerinden bahsedeyim;

Vites geçişleri sarsıntılı ve çok yavaş. Aklınıza gelen her araç bu arası kalkışta geçiyor.
    Malzeme kalitesi çok kötü. 1998 model Ford Fiesta'nın bile hoparlörleri daha iyi ses veriyor.
    Birçok yerinden tıkırtı sesi gelmeye başladı ve bunda özellikle Antakya'nın köstebek yuvası yollarının etkisi de var.
    Yol tutuşu (bence) iyi değil.
    Yüksek hızlarda araç güven vermiyor.
    Kliması yetersiz.
    Fazla kişisel eşyanız varsa, aracında içerisinde sokacak yer arıyorsunuz.

Olumlu yönleri;
    Bir depo ile, eğer zorlamadan kullanırsanız şehirlerarasında rahatlıkla 1300 km'nin üzerinde yol gidiyorsunuz. (Deposu 67 lt)
    D segmentinin en ucuz araçları arasında.
    İçi yeterince geniş.
    Bagajı küçük sayılmaz.

Benim gözlemlediğim olumsuz ve olumlu yönleri bunlar ve elimden geldiğince objektif yaklaşmaya çalıştım. Eksik ya da yanlış olan yerleri arkadaşların tamamlayacağını umuyorum.

Saygılar...

alla allah benim kullandığım araba 508 değil mi acaba nedense benim arabam 16.000 km ye gelmiş olmasına rağmen ne bi tıkırtı var ne de başka bişey hele malzeme kalitesine çok kötü demenize çok güldüm yaa
    Dediklerinizden sadece arabanın içinde eşya gözlerinin yetersiz olması doğru onun dışında yol tutuşu gayet iyi yüksek hızlarda gayet güvenli hele klimasının nesi yetersiz geldi çok merak ediyorum söyledikleriniz arabayı kötülemek amaçlı yazıldığı çok belli tarafsızca fanatiklik yapmadan yorum yazın insanları yanıltmayın

• bende 508 diyorum görüntü şahane gayet geniş ve incelediğim kadarıyla kaliteli malzemeden üretilmiş göğüs kapalması vs.
  • quote:

Türkiye'ye döndüğüm günden beri (Yaklaşık 1 ay) hergün aralıksız olarak Peugeot 508 Auto6R 1.6 Dizel kullanıyorum. 2 Hafta önce bu araçla Eskişehir'den Antakya'ya yolculuk yaptım ve Adana da dahil olmak üzere birçok yere uğradım. Bu yolculuk sırasında yaklaşık 3.000 km yol yaptım. Araç yaklaşık 5 aylık.

Vites geçişleri sarsıntılı ve çok yavaş. Aklınıza gelen her araç bu arası kalkışta geçiyor.
    Malzeme kalitesi çok kötü. 1998 model Ford Fiesta'nın bile hoparlörleri daha iyi ses veriyor.
    Birçok yerinden tıkırtı sesi gelmeye başladı ve bunda özellikle Antakya'nın köstebek yuvası yollarının etkisi de var.
    Kliması yetersiz.

Olumlu yönleri;
    Bir depo ile, eğer zorlamadan kullanırsanız şehirlerarasında rahatlıkla 1300 km'nin üzerinde yol gidiyorsunuz. (Deposu 67 lt)
    İçi yeterince geniş.
    Bagajı küçük sayılmaz.

Benim gözlemlediğim olumsuz ve olumlu yönleri bunlar ve elimden geldiğince objektif yaklaşmaya çalıştım. Eksik ya da yanlış olan yerleri arkadaşların tamamlayacağını umuyorum.

Saygılar...

NFS ye ne zaman eklendi 508 ilginç

• Forum çoluk çocuk yuvası olmuş. Anlaşılan, herhangi bir fikir paylaşmaya değmez burası.

Herkese iyi günler...
  • quote:

Forum çoluk çocuk yuvası olmuş. Anlaşılan, herhangi bir fikir paylaşmaya değmez burası.

Herkese iyi günler...

+1
  • Latiude kullanıcısı olarak bagajı olsun,arka koltuk olsun,manuel vitesi olsun,hız olsun,dış görünüş,iç görünüş,konfor,yakış her bakımda diğer araçlardan bir adım daha önde
  • d sınıfı araçların bir çoğunu kullandım kendim volvo s60 sahibiyim

Bir kaç şey yazmak istedim

bu forumda ne zaman d sınıfı araba tavsiye edilse mutlaka SUPERB tavsiye ederler ama ben daha alanı görmedim

Eğer büyük şehirde oturmuyorsanız alın binen 10 numara arabadır ama ikinci elde az km bulun alın

Latitude bence alıncak son araba ben ilk başlarda çok beğeniyordum ama artık soğudum daha 10,000 kmde direksiyon simidi vites topuzu soyulan bir arabayı almayın bence

508 hakkında yorum yapmıycam beğeniyorsanız bakın

bütçeniz nedir bilmiyorum ama volvo s60 1,6 dizel bakın derim

Mondeo alınır bilinir ama yeni kasası çıkacak

• Bu araçlar arasında bence 508 daha iyi tercih olur. Şık tasarımı ve kaliteli araç olduğu malum sitedeki test editörlerincede söylenmiş. Etrafta çokta yok, farkınız olsun. İkinci eli iyi değil kanımca tabi uzun süre binilecekse ikinci el değeri arka plana atılabilir.

Bir de LPG karşıtı değilseniz avensisleride değerlendirmelisiniz, f/p oranı yüksek en iyi D segment araçlardan biridir.

Hatta 60 bin TL'ye çıkabiliyorsanız 1.6 elegant extra sıfır km alabilirsiniz, çok km yapacaksanız ilerde teleflex-prins gibi kaliteli bir LPG taktırabilirsiniz.

Ya da 53-54 bin TL'ye elegant avensiste alınabilir. Şu anda D segment baz donanımdaki (bilinen kaliteli markalar arasında) fiyatına göre en çok donanım ve kalite sunan araçtır bana göre.
  • MONDEO......
  • mondeo 1.6 tdci selective ya da renault latitüde 1.5 dCi privilege+teknoloji paketi derim.

Mondeo-508-Latitude-SuperB ( D sınıfı 1.6 Dizel Tavsiyesi)
  • Superb diyenler aracın tasarımına bakmıyor mu? Araç kaliteli, geniş olabilir ama tasarımı çok orantısız. Upuzun bir arka kapı ve arkada küçücük bagaj çıkıntısı. Hilkat garibesi gibi orantısız bir tasarım var araçta.

Bence bu araçlar içinde en tercih edilesi olanı Mondeo bence...
  • mondeo...
  • Tercihim Superb' den yana olurdu.Geniş, oturaklı, sağlam, konforlu, sorunsuz ve kaliteli bir araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

DS5

Bütçem 60 bin TL. en fazla 2-3 bin daha çıkabilirim. bu fiyata DS5 varsa neden olmasın.

dizeli 84binden başlıyor ds5'in.
  • Öncelikle yorum yazan herkese teşekkür ederim. Bugün Ford ve Peugeot bayilerine uğrayıp mondeo ve 508 i detaylı olarak inceleme fırsatım oldu. Önce Ford bayisine gittim. bayide tam benim aradığım Mondeo titanium 1.6 TDCI beyaz renk + sunroof araç vardı. aracın dış görünüşünü zaten beğeniyordum ancak ön konsol ve direksiyonu resimlerde beğenmemiştim. aracın içini inceledeğimde resimlerin aksine kötü görünmediğini gördüm. tamam ön konsol çok modern değil ama idare eder. direksiyon ise çok hoşuma gitti. sürücü koltuğuna oturup direksiyonu tuttuğumda aracı çalıştırıp yola çıkasım geldi. Forumda mondeo malzeme kalitesi olarak çok eleştirilmiş ama ben aracın birçok yerinde yumuşak ve kalite hissi yüksek malzeme kullanıldığını düşünüyorum. En azından malzeme kalitesi yönünden beni rahatsız eden bir durum yok. Aracın iç genişliği de gayet yeterli. Bayide test aracı olmadığı için aracı test edemedim. ancak daha önce Focus 2 sahibi olarak Ford'a sürüş dinamikleri ve sürüş zevki konusunda güvenim tam. eminim mondeo da yol tutuş ve sürüş zevki olarak gayet yeterli bir araçtır. Bayideki araç için en son nakit 72000 TL tekilf ettiler. aynı aracın 2011 model 20-30 bin km de ikinci ellerinin 58-62 bin aralığında olduğunu düşünürsek bence sıfıra o kadar fark vermeye gerek yok.

Sonra Peugeot bayisine geçtim. 508 active donanımlı dizel otomatik aracı inceledim. aracın dış görünümünü uzun uzun her açıdan incelememe rağmen beğendiğimi söyleyemeyeceğim. sanki aracın tasarımında bir bütünlük yok gibi. aracın içine geçtiğimde ise gayet şık tasarlanmış ön konsol,direksiyon ve göstergeler var. malzeme kalitesi de gayet iyi. Bayide test aracı olarak 1.6 benzinli tam otomatik active donanımlı araç vardı. test sürüşünü yaptığımız yolda asfalt kalitesi gayet iyi olmasına rağmen aracın yol ve motor sesini en az mevcut aracım yeni C4 kadar aldığını gördüm. Ya yeni C4 bu konuda çok iyi yada 508 D sınıfına göre yetersiz yalıtıma sahip. Aynı yoldan hergün işe gelip giderken kendi aracımla geçtiğim için bu konuda objektif olduğumu düşünüyorum. Aracın sürüşünden ise çok keyif aldığımı söyleyemem. Herşeye rağmen 508'in kaliteli üretilmiş ve iyi bir otomobil olduğunu söyleyebilirim. seçenekler arasında tek otomatik vites sunan ve en güncel kasa araç olması artıları. Fakat mondeo'da hissetiğim duyguları bana hissettiremedi. sanırım bulabilirsem 1.6 dizel otomatik 508 ile tekrar test yaptıktan sonra kesin karar vereceğim.

Zaman bulabilirsem Latitude ve SuberB yi de en kısa zamanda test etmeyi düşünüyorum. Şimdilik ibre mondeo'yu gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: arlper

insignia alabilirsin 1.4 benzinlilerini 57 bine satıyorlardı en son gayet hoş araba

İnsignia benim de çok beğendiğim bir araç. fakat yılda 25-30 bin km yaptığım için benzinli araç düşünmüyorum. teşekkürler.
  • quote:

Kliması yetersiz.

Olumlu yönleri;
    İçi yeterince geniş.
    Bagajı küçük sayılmaz.

Saygılar...

Öncelikle detaylı yorumunuz için teşekkürler. bugün ben de aracı test ettim ve bazı tespitlerinize katılıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: izmirlil35

Merhaba,

Ben size baska bir oneride bulunayim. 0. makyajli (GT LİNE) megane sport tourer'i bayide bir inceleyin. Bir kac hafta icinde 1.6 dci 130 hp nim gelecegini soyledi bana bayi.

Mobildeyim, uzun uzadiya yazamiyorum fakat dedigim gibi bir inceleyin. Sportif goruntusu 17 jantlarinin yaninda ic hacmi ve son derece dolu donanimi hosunuza gidecektir. Hele ki 130 hp motor.

Selamlar, ahmet tatar

Aslında aklımdaki araçlardan birisiydi. sonra sadece D sınıfına yöneldim. Latitute incelemeye gidince bayide bahsettiğiniz aracıda inceleyeceğim.
  • latitude gerçekten güzel bir araç ama fransız olduğundan geçtik, peugeot 508'e binmedim ama o da fransız, kalıyor skoda ile ford. superb çok iyi bence ama benim gönlüm eskiden beri hayranı olduğum mondeodan yana
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

d sınıfı araçların bir çoğunu kullandım kendim volvo s60 sahibiyim

Bir kaç şey yazmak istedim

bu forumda ne zaman d sınıfı araba tavsiye edilse mutlaka SUPERB tavsiye ederler ama ben daha alanı görmedim

Eğer büyük şehirde oturmuyorsanız alın binen 10 numara arabadır ama ikinci elde az km bulun alın

Latitude bence alıncak son araba ben ilk başlarda çok beğeniyordum ama artık soğudum daha 10,000 kmde direksiyon simidi vites topuzu soyulan bir arabayı almayın bence

508 hakkında yorum yapmıycam beğeniyorsanız bakın

bütçeniz nedir bilmiyorum ama volvo s60 1,6 dizel bakın derim

Mondeo alınır bilinir ama yeni kasası çıkacak

S60 bagaj hacmi olarak beklentilerimi karşılamıyor. onun dışında muhteşem bir araç.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.