Şimdi Ara

Mondeo-508-Latitude-SuperB ( D sınıfı 1.6 Dizel Tavsiyesi) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
0
Favori
7.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • mondeo güzel araçda o havanlandırma ızgaraları gözümde fena puan kaybediyor hiç bir albenisi bırakmıyor......
  • Orijinalden alıntı: yuwwaa

ben 14 15 aydır 508 i kullanıyorum benim aracımda ne bi tıkırtı ne de arkadaşın dediği şikayelerden herhangi biri yok şu an 15.000-16.000 km civarlarında çok memnunum ben aracımdan arkadaş herhalde bmw mercedes audi vs marka bi araç kullanıyosa ondan araba onu tatmin etmemiş olabilir çünkü ben arabamdan her konuda memnunum yol tutuşu klima performansı tıkırtı sesi olmayışı vs zaten bilmem dikkat ettiniz mi otomobil dergilerinde araba programlarında filan 508 i test ettiklerinde yalıtımı sessizliği ve malzeme kalitesi vs olarak sınıfında referans alınıcak cinsten diye bahsediliyor bunun dışında herhangi bi sorunuz varsa cevaplayabilirim

teşekkür ederim.zaten ben de bayağı bi d sınıfı araca baktım beni en tatmin eden de 508 oldu.sadece kullanımı konusu soru işaretiydi.

siz belirttiğiniz üzere benzinli kullanıyorsunuz.ben 112 lik otomatik dizeli düşünüyorum yakıt ekonomisi için.

tabi performans daha iyidir sizin.

sizin otomatiği nasıl? merak ettim yakıt nasıl.
    lpg li mi yoksa benzinli mi kullanıyorsunuz

bir de müzik sistemi navigasyon ekranında mı takip ediliyor.

cevaplarsanız sevinirim.temmuz sonunda ötv indirimli olarak özürlü kardeşim üstüne active 1.6 112 bg auto almayı planlıyorum.

otomatik vitesinden çok memnunum gerçekten vites geçişleri hiç hissedilmiyor yakıtıysa şu aralar %80-85 şehiriçi kullanmama rağmen 7.7 lt bir keresinde otobanda 120 ye sabitledim ve 4.7 lt ye kadar düşürdüm yakıt tüketimini ama genelde 7-9 lt arası değişiyor yakıt tüketimim bence iyi bi değer 6 ileri tam otomatik 1400 küsür ağırlıkta 156 bg turbo bi araba için şu an için lpg taktırmayı düşünmüyorum ama ilerde düşüne bilirim ve müzik sistemi navigasyon ekranından takip ediliyor diye hatırlıyorum benim aracım navigasyonsuz olduğu için net bişey söyleyemicem

• Skoda SuperB 1.6 TDİ Elegance

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2012-skoda-super-b-1-6-tdi-dizel-sifirdan-farksiz-4-000-km-de-80691197/detay

Fiyat olarak en ucuz ve en full olan bu 2011 modellerinide bakabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Ben bildiğim aracı anlatayım; bilmediklerimi de bilen arkadaşlar anlatır.

Türkiye'ye döndüğüm günden beri (Yaklaşık 1 ay) hergün aralıksız olarak Peugeot 508 Auto6R 1.6 Dizel kullanıyorum. 2 Hafta önce bu araçla Eskişehir'den Antakya'ya yolculuk yaptım ve Adana da dahil olmak üzere birçok yere uğradım. Bu yolculuk sırasında yaklaşık 3.000 km yol yaptım. Araç yaklaşık 5 aylık.

Önce kötü yönlerinden bahsedeyim;

Vites geçişleri sarsıntılı ve çok yavaş. Aklınıza gelen her araç bu arası kalkışta geçiyor.
    Malzeme kalitesi çok kötü. 1998 model Ford Fiesta'nın bile hoparlörleri daha iyi ses veriyor.
    Birçok yerinden tıkırtı sesi gelmeye başladı ve bunda özellikle Antakya'nın köstebek yuvası yollarının etkisi de var.
    Yol tutuşu (bence) iyi değil.
    Yüksek hızlarda araç güven vermiyor.
    Kliması yetersiz.
    Fazla kişisel eşyanız varsa, aracında içerisinde sokacak yer arıyorsunuz.

Olumlu yönleri;
    Bir depo ile, eğer zorlamadan kullanırsanız şehirlerarasında rahatlıkla 1300 km'nin üzerinde yol gidiyorsunuz. (Deposu 67 lt)
    D segmentinin en ucuz araçları arasında.
    İçi yeterince geniş.
    Bagajı küçük sayılmaz.

Benim gözlemlediğim olumsuz ve olumlu yönleri bunlar ve elimden geldiğince objektif yaklaşmaya çalıştım. Eksik ya da yanlış olan yerleri arkadaşların tamamlayacağını umuyorum.

Saygılar...

Fanatiklik olarak algılanmasın fakat 508'in malzeme kalitesine laf ettirmem. Malzeme kalitesi çok çok iyi ve sınıfındaki bir çok araçtan daha iyi. Forumda yapılmış bir karşılaştırma vardı. utku ve haluk23 yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Onlarda 508'in malzeme kalitesinin Accord ve Passat'ın çok önünde olduğunu söylüyorlardı.

Yol tutuşu bence iyi. Yapılan testlerde de yol tutuşu beğenilen bir otomobil. Güvensizlik gibi de bir sorunu yok.

• Mondeo'ya karar verdim. yardımcı olan herkese teşekkürler.
  • pisman olacaksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun şimdiden, ayrıntılı izlenimlerinizi paylaşırsınız umarım

• ben mondeoyu gdip gördüğümde malzeme kalitesini beğenmemiştim.

ayrı bi durum da bence yeni kasa geleceğinden eskinin ya ucuza alınması sözkonusu olabilir yoksa insan aldığı aracın hemen eskimesini istemez.

karar verdiğinize göre bize hayırlı olsun demek düşer artık.Allah kazasız belasız kullanım nasib etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yesazuma

pisman olacaksin

Hangi açıdan pişman olacağım onuda yazarsanız daha faydalı olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: drchtygn

quote:

Orijinalden alıntı: yesazuma

pisman olacaksin

Hangi açıdan pişman olacağım onuda yazarsanız daha faydalı olacak.

ses yalitimi koltuk ve suspansiyon konforu ic genislik. havalandirma izgaralarinin ticari arac gibi olmasida cabasi

• Hocam Mondeo Amerika'da C Segmenti olarak satıldığını biliyor muydunuz ?
    Mondeo ve 508'i Eledim.
    Latitude'Nin tasarımı da güzel SuperB arka tasarmından kaybedyor..
    Ama İnanınki Superb'in biri arka koltuğuna oturunca Limuzin'e binmiş gibi oluyor. İnanın bu 4 araçtan en konforlusu o dur.
    Çok memmun eder sizi.
    Amaa Mondeo'da İyi araba fakat;
    BENCE değerinden çok fazla fiyata satılıyor.
    Benim Şahsi görüşüm budur.
  • quote:

Merhabalar. Arkadaşlar eşime de araç ihtiyacı olmasından dolayı mevcut sıfır aldığım yeni c4 dizel otomatik aracımı eşime verip kendime araç bakacağım. 50-60 bin TL aralığında 1.6 dizel geniş ve konforlu araç bakıyorum. bebeğimiz olmasından dolayı bagaj hacmi de önemli bir kriter. 2011 model 2. el bir araç düşünüyorum. manuel- otomatik fark etmez.aklımdaki araçlar ;

1) Ford Mondeo Titanium 1.6 dizel ...... Makyajlı kasanın dış tasarımını beğeniyorum, ancak iç tasarım biraz sıkıcı. aracın çok tok ve sağlam bir duruşu var. sürüş zevki ve yol tutuş sanırım en önemli artısı. 2. el alacağım için 2013 de yeni kasa çıkacak olmasının önemli olduğunu düşünmüyorum.

2) Skoda Superb elegance 1.6 dizel ....... En önemli artısı geniş ve konforlu olması sanırım. Önden görünüşünü beğensem de arkadan görünüş ve ön konsol hoşuma gitmiyor.

3) Renault Latitude Privilege 1.5 dizel ..... Fiyatı diğerlerinden 6-7 bin daha ucuz. donanımı yüksek. Euro-ncap testine girmemiş olması düşündürücü.

4) Peugeot 508 Active 1.6 dizel ..... Kasası en güncel olan. otomatik seçeneği de var. Ancak herkesin çok beğendiği bu aracın dış görünüşüne ben alışamadım.

Sonuç olarak bu araçlardan hiçbirisi içime tam olarak sinmiyor. Ancak bu bütçe ile alınabilecek D sınıfı 1.6 dizel en mantıklı araçlar bunlar geldi aklıma. Passat ve C5 düşünmüyorum. Küçük bir yerde yaşadığım için test aracı bulmak zor. o yüzden yorumlarınız benim için önemli. C4 aracımı alırken de sizlerin değerli yorumlarının çok etkisi olmuştu ve aracımdan da çok memnunum. Özellikle bu araçları kullanan-test eden arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Hocam gelecek yıl mondeo'nunyeni kasası gelecek ve şu anda piyasadaki d sınıfı araçların en güzel kasası diyebilirim.Kasa şekli Audi a5 Sportback kasasına benziyor kısmen , harika bir tasarımı var.

• Mondeo titanium 1.6 dizel bence iyi bir seçim olur. Gündüz yanan led farları, sesle kontrol edilebilen müzik, klima,telefonve cd çaları ve sony müzik sistemi oldukca başarılı. Yol tutuşu ve güvenlik hissini fazlasıyla hissetmeniz de cabası. Yeni çıkacak model fiyatları muhtemelen daha da yukarıda yada cüzi indirimlerle satılacaktır. Şu an bayilerle iyi pazarlıklarla selective'i titanium, titaniumu da trend fiyatlarına kadar indirebilirsiniz.
  • Arkadaşlar Ford Mondeo ya karar vermiştim ancak şuanki aracımın otomatik olması ve manuel birkaç araçla yaptığım test sürüşü sonrası otomatik kullanmaya çok alıştığımı anladım. O yüzden seçenekler arasında sadece 508 de otomatik şanzıman mevcut. Zaten imzamdaki araçla aynı motor ve şanzıman olduğu için alışmakta zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Sanırım 508 otomatiğe yöneleceğim.
  • quote:

Arkadaşlar Ford Mondeo ya karar vermiştim ancak şuanki aracımın otomatik olması ve manuel birkaç araçla yaptığım test sürüşü sonrası otomatik kullanmaya çok alıştığımı anladım. O yüzden seçenekler arasında sadece 508 de otomatik şanzıman mevcut. Zaten imzamdaki araçla aynı motor ve şanzıman olduğu için alışmakta zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Sanırım 508 otomatiğe yöneleceğim.

aldığınızda haber verin c4 le karşılaştırma istiyeceğim sizden.gerçi biri c biri d sınıfı ama 508 in performansta geri kalıp kalmadığını, ön konsolun c4 e nazaran nasıl olduğunu, multimedia karşılaştırması ve en önemlilerinden yalıtım karşılaştırması..

sizden bekliyorum haberiniz ola.çünkü beğendiğim 2 araç da bu ikisi.yani sahib olduklarınız(ya da olacağınız)

• 1-superb
    2-508swg
    3-mondeo

• quote:

Orijinalden alıntı: yuwwaa

quote:

Arkadaşlar Ford Mondeo ya karar vermiştim ancak şuanki aracımın otomatik olması ve manuel birkaç araçla yaptığım test sürüşü sonrası otomatik kullanmaya çok alıştığımı anladım. O yüzden seçenekler arasında sadece 508 de otomatik şanzıman mevcut. Zaten imzamdaki araçla aynı motor ve şanzıman olduğu için alışmakta zorluk çekeceğimi sanmıyorum. Sanırım 508 otomatiğe yöneleceğim.

aldığınızda haber verin c4 le karşılaştırma istiyeceğim sizden.gerçi biri c biri d sınıfı ama 508 in performansta geri kalıp kalmadığını, ön konsolun c4 e nazaran nasıl olduğunu, multimedia karşılaştırması ve en önemlilerinden yalıtım karşılaştırması..

sizden bekliyorum haberiniz ola.çünkü beğendiğim 2 araç da bu ikisi.yani sahib olduklarınız(ya da olacağınız)

508 ile test sürüşü yaptım. yalıtım olarak bana C4 birazcık daha iyi gibi geldi ama kayda değer fark yok ikisinin de yalıtımı çok iyi. test aracı benzinli olduğu için diğer hususları eğer aracı alabilirsem karşılaştırırım.

• superb combi

fransızlara sıcak bakmayın bence hep tıkırtı soyulma kısaca dayanıklılık ve kalite ile ilgili problemleri çıkıyor
  • quote:

Merhabalar. Arkadaşlar eşime de araç ihtiyacı olmasından dolayı mevcut sıfır aldığım yeni c4 dizel otomatik aracımı eşime verip kendime araç bakacağım. 50-60 bin TL aralığında 1.6 dizel geniş ve konforlu araç bakıyorum. bebeğimiz olmasından dolayı bagaj hacmi de önemli bir kriter. 2011 model 2. el bir araç düşünüyorum. manuel- otomatik fark etmez.aklımdaki araçlar ;

1) Ford Mondeo Titanium 1.6 dizel ...... Makyajlı kasanın dış tasarımını beğeniyorum, ancak iç tasarım biraz sıkıcı. aracın çok tok ve sağlam bir duruşu var. sürüş zevki ve yol tutuş sanırım en önemli artısı. 2. el alacağım için 2013 de yeni kasa çıkacak olmasının önemli olduğunu düşünmüyorum.

2) Skoda Superb elegance 1.6 dizel ....... En önemli artısı geniş ve konforlu olması sanırım. Önden görünüşünü beğensem de arkadan görünüş ve ön konsol hoşuma gitmiyor.

3) Renault Latitude Privilege 1.5 dizel ..... Fiyatı diğerlerinden 6-7 bin daha ucuz. donanımı yüksek. Euro-ncap testine girmemiş olması düşündürücü.

4) Peugeot 508 Active 1.6 dizel ..... Kasası en güncel olan. otomatik seçeneği de var. Ancak herkesin çok beğendiği bu aracın dış görünüşüne ben alışamadım.

Sonuç olarak bu araçlardan hiçbirisi içime tam olarak sinmiyor. Ancak bu bütçe ile alınabilecek D sınıfı 1.6 dizel en mantıklı araçlar bunlar geldi aklıma. Passat ve C5 düşünmüyorum. Küçük bir yerde yaşadığım için test aracı bulmak zor. o yüzden yorumlarınız benim için önemli. C4 aracımı alırken de sizlerin değerli yorumlarının çok etkisi olmuştu ve aracımdan da çok memnunum. Özellikle bu araçları kullanan-test eden arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

ford mondeo tasarım olarak çok iyi yol tutuşu harika bir araçtır şimdiden hayırlı olsun

• Konuyu açan arkadas arabayı aldimi acaba? Benimde durumum size benzer, 1.6 dizel D sınıfı araba bakıyorum ve Mondeoyuda yakından takip ediyorum.

Yeni Mondeonun çıkması en erken 2013 Eylule kaldı. Gecen hafta Ford açıklama yaptı ve normalde 6 Nisan'da Belçika Gent sehrindeki fabrikada üretime başlayıp Mayıs Haziran gibi satışa başlanması planlanırken bazı problemlerden dolayı üretim 3 ay ertelenmiş. Bu durumda sanırım Turkiyeye 2013 sonu veya 2014 başından önce gelmeyecek.

Tabi otomatikte kararlysaniz rakama 508 ve C5 haricinde seçenek kalmıyor.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.