Şimdi Ara

Monitör Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi akşamlar öncelikle.ben de Samsung SyncMaster793DF 17' monitör var.Son günlerde bu monitörün sağından soluna doğru kahverengi çizgiler gelmeye başladı.Bazen bu çizgiler ekranı tamamen kaplıyor.Ben hiçbirşey yapmadan kendinden kayboluyo.Sorun ekran kartından kaynaklanmıyor.Değişik ekran kartı denedim.Sorun ne olabilir.Garanti yeni bitti acaba tamiri bana kaça patlar?Bir de bunu bilgisayar servisine değilde televizyoncuya götürsen olurmu.Bilgisayar servisleri açmaya bile yüklü para alıyolar.Yardımcı olursanız çok sevinirim.Herkese iyi akşamlar.o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cikoht -- 3 Mart 2007; 22:13:23 >

• sorun monitörün arkasından ekran kartına giden kablo olabilir o kabloyu bi elinle yokla bakalım sorun onda mı değil mi anlarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alwaysleader

sorun monitörün arkasından ekran kartına giden kablo olabilir o kabloyu bi elinle yokla bakalım sorun onda mı değil mi anlarsın.
    Tamirciye götürmeden önce monitörü başka pc de denemenizi öneririm.
    Tamir konusuna gelince işinin erbabı bir televizyoncu da monitörü rahatlıkla tamir edebilir.Çalışma mantıkları tv ile hemen hemen aynı sayılır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Andrew

Tamirciye götürmeden önce monitörü başka pc de denemenizi öneririm.
    Tamir konusuna gelince işinin erbabı bir televizyoncu da monitörü rahatlıkla tamir edebilir.Çalışma mantıkları tv ile hemen hemen aynı sayılır.

Alıntıları Göster
    Ekran kartında bir sorun yoksa ekranın için basit bir televizyoncuda işini görür. Renk ve görüntü dağılımı için biraz irice bir tranzistor bulunur ekranın içinde... Zaman zaman bunun bozulduğu olur. En fazla 25 kağıt verirsin. Hatta benim philips var bi tane... yılda bi kez yaşarım bu sorunu 10 milyona alıyorum transistoru kendim söküp takıyorum... Başka bilgisayarlarda aynı sorunu yaşamazsan bu tip bişey olabilir. Ha bir de olayı fazla abartmadan kablo ve bağlantı noktalarını kontrol et. Değişen renk durumlarını ya da çizgilerini bu tip bir sorun da oluşturabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: birdirbir2

Ekran kartında bir sorun yoksa ekranın için basit bir televizyoncuda işini görür. Renk ve görüntü dağılımı için biraz irice bir tranzistor bulunur ekranın içinde... Zaman zaman bunun bozulduğu olur. En fazla 25 kağıt verirsin. Hatta benim philips var bi tane... yılda bi kez yaşarım bu sorunu 10 milyona alıyorum transistoru kendim söküp takıyorum... Başka bilgisayarlarda aynı sorunu yaşamazsan bu tip bişey olabilir. Ha bir de olayı fazla abartmadan kablo ve bağlantı noktalarını kontrol et. Değişen renk durumlarını ya da çizgilerini bu tip bir sorun da oluşturabilir.

Alıntıları Göster
    Aynı monitörden bir yakınım kullanıyor ve arıza aynıydı.Teknisyen olduğum için tüm donanımı kontrol ettim ve sonuçta monitör arızalıydı. Servise gitti ve onarıldı.

• quote:

Orijinalden alıntı: yavuzzafer

Aynı monitörden bir yakınım kullanıyor ve arıza aynıydı.Teknisyen olduğum için tüm donanımı kontrol ettim ve sonuçta monitör arızalıydı. Servise gitti ve onarıldı.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yavuzzafer

Size sorun olarak ne dediler acaba birdirbir2 arkadaşın dediği tranzistor arızasımı dediler acaba.Ona göre televizyoncuya yaptıracamda.
    Ayrıca da tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cikoht

quote:

Orjinalden alıntı: yavuzzafer

Size sorun olarak ne dediler acaba birdirbir2 arkadaşın dediği tranzistor arızasımı dediler acaba.Ona göre televizyoncuya yaptıracamda.
    Ayrıca da tüm ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    bak sorun kablodada olabilir
    ama sen hoparlörü monitörün yakınında bulundurmuşsan mıknasıllardan doları ekranın o bölgesindeki piksellerini bozmuşsundur.
    herhangi bi televizyoncu ya götür. onda direksiyon denen bi alet var anla ekrandaki kararmaları aldırabilirsin. ayrıca bu işlem monitörün içi açılmadan yapılıyor. yani garantisi filan etkilenmez.
    televizyoncuda belki para bile almaz.
    sen ilk önce televizyoncuya durumu anlat o sana yardımcı olur. o alet varsa götürürsün monitörü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici monitör sorunları
    2 yıl önce açıldı
    DELL Monitör Kolu Sorunu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufekinci06

bak sorun kablodada olabilir
    ama sen hoparlörü monitörün yakınında bulundurmuşsan mıknasıllardan doları ekranın o bölgesindeki piksellerini bozmuşsundur.
    herhangi bi televizyoncu ya götür. onda direksiyon denen bi alet var anla ekrandaki kararmaları aldırabilirsin. ayrıca bu işlem monitörün içi açılmadan yapılıyor. yani garantisi filan etkilenmez.
    televizyoncuda belki para bile almaz.
    sen ilk önce televizyoncuya durumu anlat o sana yardımcı olur. o alet varsa götürürsün monitörü.

Alıntıları Göster
    Aynı monitörü şu anda ben kullanıyorum...Daha önceden garantide yapılan senin arızanın aynısı tekrar yapmaya başladı...Garantide bir kart değiştirmişlerdi...Ama 1,5 sene sora aynı şeyi tekrar yaptı...Hemde garantisi bittikten hemen sonra...Galiba bu modelin müzmin hastalığı bu...Yanlız benimki ilk açtığım zaman yani soğukken yapıyor...Ondan sonra bir daha çıkmıyorlar...Eğer çok fazla sorun yaratmıyorsa böylece kullan ben öyle yapıyorum...İllada tamir ettircem dersen monitör tamircilerine götür...Fazla birşey tutmaz heralde...

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

Aynı monitörü şu anda ben kullanıyorum...Daha önceden garantide yapılan senin arızanın aynısı tekrar yapmaya başladı...Garantide bir kart değiştirmişlerdi...Ama 1,5 sene sora aynı şeyi tekrar yaptı...Hemde garantisi bittikten hemen sonra...Galiba bu modelin müzmin hastalığı bu...Yanlız benimki ilk açtığım zaman yani soğukken yapıyor...Ondan sonra bir daha çıkmıyorlar...Eğer çok fazla sorun yaratmıyorsa böylece kullan ben öyle yapıyorum...İllada tamir ettircem dersen monitör tamircilerine götür...Fazla birşey tutmaz heralde...

Alıntıları Göster
    Aynı monitörü ben kullanıyorum fifa 2005 oyununu ne zaman açsam çizgiler ekranın yarısını kapılıyordu diğer oyunlarda böyle bir sorun yoktu ben cd den kuşkulandım başka cd aldım (farklı yerden) kurdum aynı sorun ile karşılaştım. Teknik servise göndermedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazan

Aynı monitörü ben kullanıyorum fifa 2005 oyununu ne zaman açsam çizgiler ekranın yarısını kapılıyordu diğer oyunlarda böyle bir sorun yoktu ben cd den kuşkulandım başka cd aldım (farklı yerden) kurdum aynı sorun ile karşılaştım. Teknik servise göndermedim.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu tür bir sorun olduğu zaman Samsung Yetkili servisini ariyorsunuz sizden monitörün seri numarasını istiyorlar ve evinize kargo şirketini yolluyorlar ,monitörü evinizden alıp tamir edip yolluyorlar.
    Karşılaştığınız sorun ise Samsung monitörlerin hatalı bir serisinde oluşan "olağan" bir sorun , yani tek değilsiniz benim de aynı sorun olmuştu ve mükemmel servis sayesinde tek bir belgeye bile gerek duymadan seri no takibiyle işimi halletmiştim monitörü kısa zamanda da yolluyorlar zaten öyle abartı bir zaman dilimi geçmiyor.
    İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: AteşliBöcük

Arkadaşlar bu tür bir sorun olduğu zaman Samsung Yetkili servisini ariyorsunuz sizden monitörün seri numarasını istiyorlar ve evinize kargo şirketini yolluyorlar ,monitörü evinizden alıp tamir edip yolluyorlar.
    Karşılaştığınız sorun ise Samsung monitörlerin hatalı bir serisinde oluşan "olağan" bir sorun , yani tek değilsiniz benim de aynı sorun olmuştu ve mükemmel servis sayesinde tek bir belgeye bile gerek duymadan seri no takibiyle işimi halletmiştim monitörü kısa zamanda da yolluyorlar zaten öyle abartı bir zaman dilimi geçmiyor.
    İyi günler.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AteşliBöcük

İyi günler.

garantisinin bitip bitmemesi önemli değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rapator

quote:

İyi günler.

garantisinin bitip bitmemesi önemli değil mi?

Alıntıları Göster
    Garantisi bittiğinde bunları yapacaklarını sanmıyorum. Ama Bir ücret karşılığında yapabilirler sanırım tam emin değilim.

• quote:

Garantisi bittiğinde bunları yapacaklarını sanmıyorum. Ama Bir ücret karşılığında yapabilirler sanırım tam emin değilim.

Alıntıları Göster
    Garantisi bittiğinde ücret karşılığı yapılır, ama garanti kapsamında ise kutusunu kaybetmişseniz kutusunu bile yolluyorlar.
  • quote:

Garantisi bittiğinde ücret karşılığı yapılır, ama garanti kapsamında ise kutusunu kaybetmişseniz kutusunu bile yolluyorlar.

Alıntıları Göster

Arkadaşım bir mıknatıs bul ve monitörün o kahverengileşen yerlerine yaklaştır bakalım...
    Bak ne oluyor!..

• quote:

Orijinalden alıntı: PimpMyGuns

Arkadaşım bir mıknatıs bul ve monitörün o kahverengileşen yerlerine yaklaştır bakalım...
    Bak ne oluyor!..

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yuri Alek Verto

Bak ne oluyor!..

Sen neden zararsın !

Komikmi sanıyorsun kendini!

• quote:

Orijinalden alıntı: PimpMyGuns

Bak ne oluyor!..

Alıntıları Göster
    quote:

Bak ne oluyor!..

Denemedim ama geçici bir çözüm olabilir belki, ürünün garanti kapsamı dışı olması söz konusu.

• quote:

quote:

Bak ne oluyor!..

Denemedim ama geçici bir çözüm olabilir belki, ürünün garanti kapsamı dışı olması söz konusu.

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Bak ne oluyor!..

Monitöre mıknatıs yaklaştırıldığında ne olacağını bilmiyormusun ?

• quote:

quote:

Bak ne oluyor!..

Sen neden zararsın !

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Autumn.

quote:

Bak ne oluyor!..

Sen neden zararsın !

Git bi elektronikçiye sor bakalım, komik miyim değil miyim?..
    Bilip bilmeden konuşma!

Monitör kenarları manyetik ortam yapmış, kahverengi ve kırmızı tonlarda görünmesi o yüzden!..
    Ayrıca sor bakalım şu teknik yardım bölümüne zararlı mıyım, yararlı mı?..

• quote:

quote:

quote:

Bak ne oluyor!..

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

Bak ne oluyor!..

Bilmediğimi ve ürünün garanti dışı olması olası olduğunu (tahminimce) söyledim.
    Ne var şimdi bunda?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bak ne oluyor!..

Ne var şimdi bunda?

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

quote:

Bak ne oluyor!..

Ne var şimdi bunda?

Benim lafım sana değil, Autumn.'a...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.