Şimdi Ara

monitor audio rx8 vs dali opticon 6 vs dali ikon7 mk2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Hali hazırda yamaha avr rx-v673 ile yine aynı markanın ns555 front larını kullanıyorum. O dönemde çok fazla bilgisi olmayan her insan gibi, mediamarkt a girip kulağıma hoş gelen ürünleri alıp çıktım bende.

Fakat son zamanlarda yeni bir setup arayışındayım. Özellikle frontlarımı değiştirmek ilk etapta amacım. Daha sonra da rega brio r düşünüyorum amfi olarak .

Ama ilk etapta yaptığım araştırmalarda bütçeme uygun olarak şu hoporlerleri düşünüyorum;

1) monitor audio rx8
    2) dali opticon 6
    3) dali ikon7 mk2
    4) q acoustiq 3050

Biliyorum gidip yerinde dinlemek herzaman en iyi çözüm ama Çanakkale de yaşadığım için ve iş yoğunluğumdan dolayı dinleme lüksüne sahip değilim.
    30 m^2 civarı bir odada kullanıcam ve öyle çok bass arayışından ziyade detaylı çalan, enstrumanları net verebilen sistemleri seviyorum. Bildiğim kadarıyla Monitor audio ve dali ikon bilindik ve övülen frontlar ama Opticon ise Dali nin ikon serisi nin yerine üretmeye başladığı yeni nesil hoparlörler. Q acoustic de what-hifi nin yorumu ve yılın hoparlörü seçimini gördükten sonra aklıma girdi açıkçası. ( dergilerin ve bu tarz sitelerin sponsorlarına bolca puan dağıttığını da unutmamak lazım)

Lafı çok uzatmadan sizce hangisi daha mantıklı bir seçim olur?
    Ve bu hoparlorler Rega brio-r ile sürülmeye uygunmudur yada bir süre mevcut avr ımla da keyifli bir dinleti yapabilirmiyim.
    Cevaplayan, yorumlayan herkese şimdiden teşekkür ederim.

• caglarki C kullanıcısına yanıt
    Bu konuda birçok arkadaş aksini iddia etsede ben o hoparlörlerin hiçbirinin BRIO R için uygun olmayacağını düşünüyorum. Hatta RX8 ve IKON7 için ELEX amfi bile yeterli olmaycaktır.

QAcoustics için de Concept 40 serisi ancak diğerleriyle baş edebilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, brio r amfiyi aldiktan sonra, diger hoparlorle deneme imkaniniz cok kolay olacaktır. Kucuk oldugundan dolayi. rx8 ile dinlemistim, guzeldi, dugerlerini bilemiyorum. Ancak benim önerim daha kucuk modelleri düşünmeniz olur. Rx6, ikon 6 gibi.
  • Forumdaki yılların deneyimli üstadları dururken bana çok laf düşmez ancak çok yakın bir zamanda deneyimlediğim için şunu söyleyebilirim; Dali ikon 7 Rega Brio R ile hiç olmadı bende. Diğerlerinin hiçbiri hakkında fikrim yok ancak bu ikili hiç olmadı. İkon 7 çok güzel hoparlör ancak kesinlikle güçlü bir amfiye ihtiyacı olduğu kanaatindeyim.
  • Eski bir Dali kullanıcısı olarak ben de Dali Opticon 6, Ikon 7mkII, Tannoy Revolution xt6f ve Monitor Audio Silver 8'leri dinledim. Ve favorim Monitor Audio Silver 8 oldu.
    Amfi olarak yorum yapamayacağım. Bunların hepsi Denon 2020 ile sürülmüşlerdi.
    İlk fırsatta Silver 8 alacağım.
    İkinci sırada beğendiğim ise İkonlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnergi -- 8 Ocak 2017; 13:24:56 >
  • Elinizde brio r var ise extreme zararına satışdan sonu faber alın bookshelf olsun bitsin daha kolay sürersiniz hemde daha iyi ses alırsın dali'den M.A'dan. Silver bende dinledim ama venere daha iyi. Zaten 4500 lira bookshelf normalde 2000 e bir daha düşmez. Bir şekilde dinleyin bir kanıya varın derim. Sonus faber olmassa silverlar güzel tercih olur rx serisinin üstüne koymuşlar. En önemlisi rx gibi ingiliz vari tenekeden çok daha yumuşak tatlı bir sesleri var silver serisinin. Buda brio ile uyumda kolaylık sağlayabilir. Ancak ikon ile tannoydan uzak durun güç yoksa bu ikisi yok.
  • Abi sonus faber ler in üst segmentler hariç tamamen İtalya'nın pompalamasi bu üç kagitci İtalyanlara benim hiç güvenim kalmadı adı herifler hep bazı bantları sisirip insanları kandırıyorlar al örnek luito yaw o hop degil eve bahçeye bile koymak hata üzerine battaniye çekmiş gibi nedir O ya facia facia. Bu toy serisi falan bunlar evlere alınacak ürünler degil

Ben bunların gerçi ağababası aida yi da gördüm onun dotte biri paraya satılan rockport her platform da her elektronikle

Aida dan çok iyi çalıyor rockport altair

Bu sonus faber leri gözünüz de büyütmeyin proac gibi onlarda ayni terena

Şimdi çıkıp yaw aida ya laf söylemiş demesin kimse önce bahsettiğim hop le dinlesin ler sonra yazsınlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hep aynı şeyleri söylüyoruz ama 100.000 Euro'ya hoparlör mü olur kardeşim? Yani bugünkü kura göre bu Aida' nın fiyatı 387.000 TL. Bir süre sonra 400-500.000 Tl'de olabilir yani. Kullanılan malzeme belli, teknoloji belli, işçilik maliyeti dersen o da üç aşağı beş yukarı belli, som altından yapsan bu kadar tutmaz, nasıl bir beklenti dahilinde bu paralar veriliyor anlamak imkansız.
  • here we go...
  • yorum yazan fikir beyan eden herkese teşekkür ederim öncelikle;

birde şöyle bir ürün gördüm malum sitede
    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-chario-cygnus-constellation-highend-kule-tipi-hoparlor-2-el-378971082/detay

Çok şık duruyor evet görüntü ile ses farklı şeyler ama kaliteli bir ürüne benziyor. Bilmem deneyen fikri olan varmıdır.

Yada başka bir tavsiyesi olan varsa bu maksimum bu fiyatlarda dinlemek isterim.

• Şahsen ben o fiyatlarda Usher CP-6311 veya Usher Be 718 felan bakabilirim. X serisinin standlı versiyonu vs. Epos K3 belki girmez ama yine fiyatında etkileyici çalan bir firma.

Rega kısımına gelirsek de, Rega kendine yakın bulduğu ürünler de çalıyor tabiri caiz ise. Hoparlör seçiyor biraz benim gözümde. Bu ürünlerle çokta yüksek verim elde edileceğini zannetmiyorum. Bulunduğunuz oda ve hoparlörler gereği hacim ve güç lazım olacağa benziyor. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.